Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Cruiser tulajdonosok ide!

- - - - -

• Please log in to reply
10911 replies to this topic

hrobcsi

hrobcsi

vendég

• fórumtag
  • 106 posts
Na! Ez az a felni és egyéb "összetétel", amire gondoltam kerék ügyben. Majd ez legyen a példa, amikor az építés összejön.

Örök kedvencem a Bike Positive Zero, újabban talán BTS-ként is árulják ugyanezt... Duplafalú, szegecselt, nagyon erõs, én nem olyan drága.
Feltöltött kép
Ráadásul ezen Crazy Bob van. Létezik ez a felni ezüstre eloxált változatban is, polírozott azt hiszem, nincs.

HPety

HPety

vendég

• fórumtag
  • 11 posts

Az én fiam gépére is az került, mármint a dagifrenk. ;)
Annyival egészíteném ki, hogy a felniméretnél fontosabb az elsõ, hátsó villák szélessége. Ha felfújtatva befér, akkor nincs gond !
Ez melyik Classic, a régi, vékony csöves, hajlított láncvillás?
Péter, Isten Hozott !

Köszönöm mindenkinek a válaszokat, a segítséget. Úgy számolgattam, hogy a mostani gumihoz képest 6mm lenne a növekedés.
Holnap megnézem, hogy ez így látszatra elférne-e, aztán ha igen, akkor leteszem a voksom Frank mellett. :)

Ha jól gondolom ez már az újabb. Illetve nem nagyon tudom, hogy milyen a régi, de az aktuális modellre nagyon hasonlít.
Holnap azért majd lefotózom, aztán okosabbak leszünk. :)

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,931 posts

Ezek elég régi gumik lehetnek ahogy elnézem, elképzelhetõ, hogy már nem gyártanak kerékpárra.

Valaki tudna nekem ajánlani viszonylag széles felnit? Nem kell méregdrága, nem ugratni akarok vele:D, de azért ne hajoljon el egy kis lyuktól.
(36 likas)

Örök kedvencem a Bike Positive Zero, újabban talán BTS-ként is árulják ugyanezt... Duplafalú, szegecselt, nagyon erõs, én nem olyan drága.
Feltöltött kép
Ráadásul ezen Crazy Bob van. Létezik ez a felni ezüstre eloxált változatban is, polírozott azt hiszem, nincs.

Na pont én is felniket nézegetek.
Úgy látszik párhuzamosan gondolkodunk :)
Szóval milyen felni kell, ha ezt a 2,35-ös gumit rá akarom passzírozni?
Nézegettem felniket, de nem nagyon tudok elmenni rajtuk.
Valami krómosat szeretnék mindenképpen.
Tud valaki ajánlani valamit?

You can never have "enough" bikes.

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,931 posts

Üdv közöttünk, jó helyre kerültél:cool2:, elõször is grat a bemutatkozáshoz (igényes), másodszor a kérdésedre a válasz , igen , valószínû hogy minden gond nélkül felszerelheted a 2,35-ös gumit (bár nem az elõzõ gumi mérete határozza meg a lehetõségeket, hanem a felni mérete), és a Fat Frank jó választás, a fiam gépén az van krém színûben ( nyílván nem azért jó választás mert a fiam gépén az van;) hanem a tapasztalat). De természetesen van más választási lehetõség is, amit csak a pénztárcád és az ízlésed határoz meg .
Üdv mégegyszer közöttünk !!

Az én fiam gépére is az került, mármint a dagifrenk. ;)
Annyival egészíteném ki, hogy a felniméretnél fontosabb az elsõ, hátsó villák szélessége. Ha felfújtatva befér, akkor nincs gond !
Ez melyik Classic, a régi, vékony csöves, hajlított láncvillás?
Péter, Isten Hozott !

You can never have "enough" bikes.

HPety

HPety

vendég

• fórumtag
  • 11 posts

Ezek elég régi gumik lehetnek ahogy elnézem, elképzelhetõ, hogy már nem gyártanak kerékpárra.

Valaki tudna nekem ajánlani viszonylag széles felnit? Nem kell méregdrága, nem ugratni akarok vele:D, de azért ne hajoljon el egy kis lyuktól.
(36 likas)

Na pont én is felniket nézegetek.
Úgy látszik párhuzamosan gondolkodunk :)
Szóval milyen felni kell, ha ezt a 2,35-ös gumit rá akarom passzírozni?
Nézegettem felniket, de nem nagyon tudok elmenni rajtuk.
Valami krómosat szeretnék mindenképpen.
Tud valaki ajánlani valamit?

HPety

HPety

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Szééép. :)
Mikor ilyeneket lát az ember egyre jobban megjön a kedve :)

sh105

sh105

vendég

• fórumtag
  • 66 posts

Megmondom õszintén néztem ezt is, de valahogy ez a mintázatba nyomott felirat nekem idegen.
Feltöltött kép

Ezen a képen egymás mellett van a két gumi és nagyságrendekkel jobban tetszik a Fat Frank mintája.
Schwalbe Fat Frank 26x2,35 | Flickr - Photo Sharing!

Kérdés, hogy elfér-e a 2,35-ös.
Ha igen, akkor már csak a színét kell kitalálnom, mert abban is elég nagy szabadságot hagytak.
Valami hasonló színösszeállítást (fekete- barna - króm) szeretnék, mint ez, csak a klasszikus cruiseres vázzal természetesen.
Feltöltött kép
Ennek a képnek a láttán viszont erõsen elgondolkodtam, hogy lehetne barna a gumi is.
Kicsit dob rajta, viszont a klasszikus jegyeibõl talán veszít valamit.

ez a színösszeállítása a Nemtom Tomi Basman-jának is
Feltöltött kép

keppton

keppton

vendég

• fórumtag
  • 66 posts

Úgy tûnik, hogy van és a katalógus is hozza:
SCHWALBE Crazy Bob Sport 26 x 2.35 (559-60) HS 356 Black. - .::BRINGAVARZS KERKPR ZLET • SZERVIZ • WEBSHOP::.
Schwalbe // BIKE TIRES - ROAD MTB TOUR

Semperitnek sajnos semmi katalógusát nem találom. Weblapjukon csak teher és személyautó gumik vannak...

A kereséssel én is napokat tudok eltölteni. De ez így normális, hogy az ember keresi a legjobbat aztán megvesz valamit :)

(36 likas)

HPety

HPety

vendég

• fórumtag
  • 11 posts

És a crazy bob van 26-osban is ?

Most voltam kint, kerestem valami széles felnit, de nem találtam, viszont találtam Semperit külsõket, pont olyan a mintája mint a Fat Franknek, csak fehér peremes, és sajnos 20-as :( Szóval esetleg lehetne azok közt is keresni, hátha akad olyan ami tetszik. Igazából nem nagyon ismerem a termékeit a márkának, uh. nem tudok ajánlani.

Remélem sikerül találni olyan oldalt ahol minden van, mert én is azt keresek:D Ahol van gumi kormány villa, ott a villa 15.000, máshol csak 9, de ott meg nincs gumi, és sorolhatnám. :D Borzasztó mennyi idõ elmegy a keresgéléssel. :D

Úgy tûnik, hogy van és a katalógus is hozza:
http://bringavarazs....)-HS-356-Black.
Schwalbe // BIKE TIRES - ROAD MTB TOUR

Semperitnek sajnos semmi katalógusát nem találom. Weblapjukon csak teher és személyautó gumik vannak...

A kereséssel én is napokat tudok eltölteni. De ez így normális, hogy az ember keresi a legjobbat aztán megvesz valamit :)

keppton

keppton

vendég

• fórumtag
  • 66 posts
És a crazy bob van 26-osban is ?

Most voltam kint, kerestem valami széles felnit, de nem találtam, viszont találtam Semperit külsõket, pont olyan a mintája mint a Fat Franknek, csak fehér peremes, és sajnos 20-as :( Szóval esetleg lehetne azok közt is keresni, hátha akad olyan ami tetszik. Igazából nem nagyon ismerem a termékeit a márkának, uh. nem tudok ajánlani.

Remélem sikerül találni olyan oldalt ahol minden van, mert én is azt keresek:D Ahol van gumi kormány villa, ott a villa 15.000, máshol csak 9, de ott meg nincs gumi, és sorolhatnám. :D Borzasztó mennyi idõ elmegy a keresgéléssel. :D

HPety

HPety

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Köszönöm. Igyekszem a gépet is igényesre megépíteni. Nem gondoltam, hogy ennyire bejáratott fóruma van itthon a Cruisereknek. Ezért ma kerestem rá elõször és teljesen kellemes meglepetés ért. :)
Azt hiszem döntöttem és a barna Frank marad a végsõ. Már csak egy jó hely kell, ahol mindezt emberi áron meg lehet venni.

Üdv közöttünk, jó helyre kerültél:cool2:, elõször is grat a bemutatkozáshoz (igényes), másodszor a kérdésedre a válasz , igen , valószínû hogy minden gond nélkül felszerelheted a 2,35-ös gumit (bár nem az elõzõ gumi mérete határozza meg a lehetõségeket, hanem a felni mérete), és a Fat Frank jó választás, a fiam gépén az van krém színûben ( nyílván nem azért jó választás mert a fiam gépén az van;) hanem a tapasztalat). De természetesen van más választási lehetõség is, amit csak a pénztárcád és az ízlésed határoz meg .

HPety

HPety

vendég

• fórumtag
  • 11 posts

"Megmondom õszintén néztem ezt is, de valahogy ez a mintázatba nyomott felirat nekem idegen."

Nekem is pont ez volt a bajom vele.
Majd vettem 2 Kenda K1008 Flame gumit, és megbántam. :D
Még szörnyûbb a mintája:D (szerintem) és akárki akármit mond, rettenetesen csúszik vizes úton kanyarban.
A következõ biciklimre már tuti, hogy Schwalbe Returnert teszek, csak mert a fehér perem valamiért nálam még mindig kötelezõ.:D

Hát akkor ezt is bátran leírhatom, hogy nekem ez a Kenda gumi sem tetszik. :) Mindenhol ezt próbálták rámtukmálni, de nekem nem illik össze az elképzeléseimmel.
Árban nagyon jó, de ez a lángminta valahogy nekem nem jön be.
Viszont amin még gondolkodtam, csak a "klasszikus" gépem határait erõsen súrolná az a Crazy Bob:
Schwalbe Crazy Bob Performance Line HS356 ORC 24 (Kerék | Gumiköpeny | 24 coll) | Kerékpár Webshop
Ez sem tûnik így elsõre rossznak - valakinek a képeinél láttam is és elég szépen nézett ki vele.

Ja, mielõtt valaki megvádolna, h a Schwalbe embere vagyok, nem. :) Csak annyi a magyarázat, h német fórumokon(amiket eddig olvastam), a tesztekben elég népszerû és jó ár-érték arányú guminak tartják, ezért úgy gondoltam, hogy egyelõre ebben gondolkodok.

keppton

keppton

vendég

• fórumtag
  • 66 posts
"Megmondom õszintén néztem ezt is, de valahogy ez a mintázatba nyomott felirat nekem idegen."

Nekem is pont ez volt a bajom vele.
Majd vettem 2 Kenda K1008 Flame gumit, és megbántam. :D
Még szörnyûbb a mintája:D (szerintem) és akárki akármit mond, rettenetesen csúszik vizes úton kanyarban.
A következõ biciklimre már tuti, hogy Schwalbe Returnert teszek, csak mert a fehér perem valamiért nálam még mindig kötelezõ.:D

HPety

HPety

vendég

• fórumtag
  • 11 posts

Üdv! Esetleg ez? Teszt: Schwalbe Returner 2012 gumi, kerékpár, bicikli, ár

Megmondom õszintén néztem ezt is, de valahogy ez a mintázatba nyomott felirat nekem idegen.
Feltöltött kép

Ezen a képen egymás mellett van a két gumi és nagyságrendekkel jobban tetszik a Fat Frank mintája.
Schwalbe Fat Frank 26x2,35 | Flickr - Photo Sharing!

Kérdés, hogy elfér-e a 2,35-ös.
Ha igen, akkor már csak a színét kell kitalálnom, mert abban is elég nagy szabadságot hagytak.
Valami hasonló színösszeállítást (fekete- barna - króm) szeretnék, mint ez, csak a klasszikus cruiseres vázzal természetesen.
Feltöltött kép
Ennek a képnek a láttán viszont erõsen elgondolkodtam, hogy lehetne barna a gumi is.
Kicsit dob rajta, viszont a klasszikus jegyeibõl talán veszít valamit.

CSabiCSekker

CSabiCSekker

törzsvendég

• fórumtag
  • 547 posts

Sziasztok!

Újként regisztrálva örülök, hogy sikerült rátalálnom erre a fórumra. Most kezdem el én is egy Cruiser átépítését a saját elképzeléseim szerint és ehhez fogok majd némi segítséget kérni. Magamról csak annyit, hogy eddig inkább régebbi négykerekû jármûvekkel foglalkoztam, de sajnos idõ és hely hiányában be kellett látnom, hogy kisebb méretekben kell gondolkodnom. Bringám eddig is volt egy trekking Gepida, amivel helyben túrázgattunk. Viszont egyszer megláttam egy Cruisert és nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy ebbõl a formából valami nagyon szépet és nekem tetszõt lehetne kihozni. Az alany már a birtokomba is került; egy Schwinn Csepel Cruiser Classic, amit szeretnék klasszikus vonásokkal megépíteni felhasználva a modern technika adta lehetõségeket. Nem kizárva azt sem, hogy egyszer kerül rá egy dongó motor, ami tovább fokozza majd a klasszikus hangulatát a dolognak és esetleg munkába járáshoz is kiválóan alkalmassá teszi a gépet.

Kérdeznék is rögtön egyet, mert a gumivásárláson agyalok pár napja: A gyári mérete a gépnek 26 x 2,125mm. Sajnos ebben a méretben nem igazán találtam klasszikus mintázatú gumit, így olyan kérdésem lenne, hogy kompromisszumok nélkül felszerelhetõ lenne-e a gépre ettõl nagyobb gumi. A Schwalbe Fat Frank gumija, pl elég jó mintázatú, viszont nincsen csak 26 x 2,35-ös méretben. Ez még felmehet rá, vagy nézzek valami mást? Van valakinek ezzel a gumival tapasztalata?

Üdv és jó bringázást!
Péter

.....az élet megy tovább, csak kétkeréken !

balint75

balint75

vendég

• fórumtag
  • 244 posts

Sziasztok!

Újként regisztrálva örülök, hogy sikerült rátalálnom erre a fórumra. Most kezdem el én is egy Cruiser átépítését a saját elképzeléseim szerint és ehhez fogok majd némi segítséget kérni. Magamról csak annyit, hogy eddig inkább régebbi négykerekû jármûvekkel foglalkoztam, de sajnos idõ és hely hiányában be kellett látnom, hogy kisebb méretekben kell gondolkodnom. Bringám eddig is volt egy trekking Gepida, amivel helyben túrázgattunk. Viszont egyszer megláttam egy Cruisert és nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy ebbõl a formából valami nagyon szépet és nekem tetszõt lehetne kihozni. Az alany már a birtokomba is került; egy Schwinn Csepel Cruiser Classic, amit szeretnék klasszikus vonásokkal megépíteni felhasználva a modern technika adta lehetõségeket. Nem kizárva azt sem, hogy egyszer kerül rá egy dongó motor, ami tovább fokozza majd a klasszikus hangulatát a dolognak és esetleg munkába járáshoz is kiválóan alkalmassá teszi a gépet.

Kérdeznék is rögtön egyet, mert a gumivásárláson agyalok pár napja: A gyári mérete a gépnek 26 x 2,125mm. Sajnos ebben a méretben nem igazán találtam klasszikus mintázatú gumit, így olyan kérdésem lenne, hogy kompromisszumok nélkül felszerelhetõ lenne-e a gépre ettõl nagyobb gumi. A Schwalbe Fat Frank gumija, pl elég jó mintázatú, viszont nincsen csak 26 x 2,35-ös méretben. Ez még felmehet rá, vagy nézzek valami mást? Van valakinek ezzel a gumival tapasztalata?

Üdv és jó bringázást!
Péter

Üdv! Esetleg ez? Teszt: Schwalbe Returner 2012 gumi, kerékpár, bicikli, ár

HPety

HPety

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Sziasztok!

Üdv és jó bringázást!
Péter

keppton

keppton

vendég

• fórumtag
  • 66 posts
Munkatársam is az. :) Eddig is vele csináltam, csak sose jó a hidraulikus hajlítója, így melegítettük.
Azzal csak az a baj hogy nem tudom egyedül itthon megcsinálni, meg idõigényesebb :D

magilla

magilla

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
Víz-gázvezetékszerelõszakinál érdeklõdj.

keppton

keppton

vendég

• fórumtag
  • 66 posts

Keppton, ügyes gyerek vagy!
Faja a bringa de tudom, soha nem készül el. Ilyenek ezek az épített gépsárkányok. Mikor a vége felé jársz és látod a végsõ stádium kezdetét megveszik tõled. Neked megmarad a szerzett tapasztalat és az emlék. Majd a következõbe beleteszed ezeket. Egyszer én is építgettem..., ez lett belõle:
[IMG][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/120824/Sportster-_Bobber_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img] A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. Képfeltöltés.hu - korlátlan ingyen tárhely képeidnek, regisztráció nélkül[/IMG]

Szerettem, de a következõnek már másként kezdek neki!

Köszönöm szépen.
Nekem is egy hasonló nem emberi erõ hajtotta járgány az egyik álmom, pont ilyen stílusba. Nagyon jól né ki, gratulálok! :)

Valószínûleg nem megveszik, hanem szétszedem, és ami kell a másikba átrakom. :D Általában így szokott lenni...
Most kivételesen más a terv, ebbõl egy trike-ot akarok, a semmibõl meg egy egyedi vázat, csak sehol sincs csõhajlító...

Viszont elõbb egy nõit kell csinálnom. :/