Aha értem már köszi szépen. És akkor ezek közül mit ajánlasz?
...kboross kissé agyfékellenes...

a
shimano azt csinálja, hogy agyat kell venned, meg fékkart, meg agyféket - tehát cca. 3-4 részben lesz meg, külön-külön (nem számítva a bowdentámasztókat, meg az ilyen kicsi, de lényeges kütyüket), és oda kell figyelned a kompatibilitásra, az árra, ja, és hogy van-e egyáltalán, mert ez 'sznobizás', tehát ritka és nem olcsó - viszont fog, minõség, szakszervize van MO-on, és ha valami elromlik (elm. ritka, az agyfékek elég sokáig szolgálnak), akkor nem az egészet kell cserélni, hanem egy-egy darabot.
(egy BR-IM 45F-em van pihenõben az egyik bringaboltban, az ahhoz passzoló HB-IM 40F-et használtan sikerült ár alatt beszereznem, a fékkar pedig... a BL-IM 65 ajánlott, de elméletileg bármilyen fékkarral használható a szervíz szerint, úgyhogy kipróbálom majd egy 'bármilyen fékkarral'. majd ha összeáll a bringa, és fel lesz rá installálva a front-shimano rendszer, tudok nyilatkozni)
a
sturmey viszont egyben szállítja le neked a cuccot, nincs olyan macera, hogy akkor tengely-fék-kar kompat. problémák, és árban is kissé rezignáltabb, mint a sh.; ellenben ezek 'egydarabos' rendszerek, így ha valami megfárad, az egészet lehet cserélni... és eddig még úgy hallottam, hogy nincs nagyon MO-i szervíz, és zsírzani-olajzani is macerásabb. de még errõl se hallottam, hogy optimál karbantartás mellett problémázott volna.
(a nedao-ra van tervbe véve egy sturmey elsõ fékrendszer; itt találtam spontán egerben [ezt ne tudjátok meg, mekkora szó, hogy 'találtam', meg 'egerben'] egy 3-sebes kontrás agyváltót, amit sejtésem szerint a kutya se fog megvenni, de majd én!

és hozzá majd valahonnan szerválok egy agyféket; fõleg netet ajánlok, olcsóbb...)
ja, és ne felejtsük el a hátsó agyfék-agyváltó - kombót se, mert az az igazi 'muy elegante'

ez a kb. két MO-i agyfék-forgalmazó, de tuti van még ezen kívül is más márka; a shimano bizonyított, a sturmey újabb versenyzõ a piacon, van egy kis bizalmatlanság az 'ánglusokkal' szemben, de egyik se rossz szerintem; lesegetni lehet fórumokat ezügyben, szerencsére gombamód szaporodnak...