Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Üzenőfal

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
37915 hozzászólás a témában

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

szerintem nem attól lesz jégkorszak, mert a sarkokat jég borítja. inkább attól, ha a jégtakaró elkezd lehúzódni a térítõk felé.
felmelegedés/lehûlés pedig váltakozik egymás után. szerintem ez egy felmelegedés kezdete/vagy közepe. és azzal, hogy az ember befüstöl, rátesz egy lapáttal és kicsit kellemetlenebb az egész. pl. ózonréteg vékonyodása, az eléggé az ember sara.
a Földön vannak ennél szebb szakaszok is. pl. 450 millió évente újra összeáll az összes kontinens, bezáródnak a tengerek...
az lesz a szép, amikor a Kárpát-medence bezáródik.:)

nem én találtam ki a jégkorszakos dolgot, definíció.
igazán kellemetlen akkor lesz, ha majd a tundrán a permafroszt is felolvad. kieregeti a metánt, aztán majd ihatjuk a fincsi lengyel meg svéd borokat:)
Ha a Kárpát-medence meg bezáródik, mehetünk kirándulni az Atlasz-hegységbe.. a Vörös-tengerbõl meg óceán lesz.

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
Ha valaki látta a Globális felmelegedés svindli dok. filmet, akkor rájön hogy tényleg egy nagy kamu az egész.
Nem az ember okozza a felmelegedét, hanem a Föld.A Föld mindig is változott és változni fog.Már vagy 20 évvel a 2. ipari forradalom elõtt nõni kezdett a hõmérséklet, pedig az ember csak akkor kezdte szennyezni a környezetet.
"Ride today, heal tomorrow"

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Kempingdzsónak sok boldogot és bölcsességet!

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
szerintem nem attól lesz jégkorszak, mert a sarkokat jég borítja. inkább attól, ha a jégtakaró elkezd lehúzódni a térítõk felé.
felmelegedés/lehûlés pedig váltakozik egymás után. szerintem ez egy felmelegedés kezdete/vagy közepe. és azzal, hogy az ember befüstöl, rátesz egy lapáttal és kicsit kellemetlenebb az egész. pl. ózonréteg vékonyodása, az eléggé az ember sara.
a Földön vannak ennél szebb szakaszok is. pl. 450 millió évente újra összeáll az összes kontinens, bezáródnak a tengerek...
az lesz a szép, amikor a Kárpát-medence bezáródik.:)

Izomtéridõninja-geológus!

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Köszi. :)
Tényleg, 17 vagyok, az már elég sok, mindjárt itt a 20 jaj... : D
Kubai, jól tetted! : D

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

Nem egészen ezt mondták. Inkább azt, hogy a felmelegedést -nagyrészt- nem az emberi tevékenység okozza.

CJ-nek meg boldogot!

jégkorszak van.
minden olyan idõszakot, mikor a sarkokat tartósan jégsapka fedi, jégkorszaknak nevezünk.
ha pedig ezek elolvadnának, úgy gondoljuk néhány méterrel fog emelkedni a tengerek magassága.. a földtani kutatások viszont arról tanúskodnak, h. több száz méterrel volt magasabb a világtengerek szintje.
amúgy meg nemértem.. arra senki sem gondol, h. Grönland miért is GRÖNland?
vagy mi van akkor, ha mi(emberiség) csak egy megfelelõ "hangulatát" kaptuk el a Földnek. ha csak éppen kedvezõek voltak a viszonyok a civilizációnk ilyen méretû elburjánzásának. gondolok itt arra, h. a tenger partjára(és még azon is túl) pofátlankodó települések az elmúlt kb 600-1000 évben vertek gyökeret.
nem a miénk ez az egész. minket csak megtûrnek itt és minél agresszívebben próbálunk beavatkozni annál brutálisabb reakciót várhatunk.

lehet hogy hülyeségeket írtam. másnapos vagyok. kb.

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
Maggi, nagyon sajnálom ami történt.
Részvétem.
"Ride today, heal tomorrow"

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
viasat 3-on megy a Top Gear, magyar szöveg: "a Ferrari 6 litert fogyaszt kilóméterenként"...

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
Nekem kifejezetten jól esett a karácsonyi "meleg" idõ. Jó volt egyet tekerni
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Ja, CX bringám van, van is CX gummám, de azzal is elesnék a jeges, havas, lucskos úton...

Miért, mi van akkor ha karácsonykor van-nincs hó?

Fehér karácsony. :D
Nem tudom, nekem elég lenne akkor, szép meg minden, aztán abbahagyhatná... :D

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Boldogot CJ!

Miért nem karácsonykor esik a hó? Görgõn nem olyan élvezetes 2,5 órát menni. :/ Merthogy mentem már ki ou-zni hóban. 20 perccel-és egy eséssel-az indulás után fordultam is vissza. Szóval: NE menjetek ki 20-23-as gumikkal ilyen idõben! :D
Montim meg darabokban...(de már nem sokáig)

ON

Azt hittem van cx bringád. 2500 ft körül lehet kapni 28-as Conti Touring gumikat, ami szerintem még egy jó alternatíva lehet.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Miért, mi van akkor ha karácsonykor van-nincs hó?

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Boldogot CJ!

Miért nem karácsonykor esik a hó? Görgõn nem olyan élvezetes 2,5 órát menni. :/ Merthogy mentem már ki ou-zni hóban. 20 perccel-és egy eséssel-az indulás után fordultam is vissza. Szóval: NE menjetek ki 20-23-as gumikkal ilyen idõben! :D
Montim meg darabokban...(de már nem sokáig)

ON

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
A Harlem Globetrotters bemutatójára jönne valaki?

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
Szegeden is zúzza a hó
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Valóban pontatlan idéztem. Amire gondoltam:
"...tudósok megállapították [a glob felmelegedésrõl], hogy ez egy blöff! És én elhiszem!..."

http://index.hu/vide.../14/autostunti/ 4.25tõl :)

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás

...
Bár az amerikai kutatók már megmondták, hogy a felmelegedés csak kamu! © :)

Nem egészen ezt mondták. Inkább azt, hogy a felmelegedést -nagyrészt- nem az emberi tevékenység okozza.

CJ-nek meg boldogot!

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
CJ boldogat!
Ittam az egészségedre az este, ahogy kérted! :P

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
CJ, milyen öreg lettél! :)
Boldog születésnapot!

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

Köszi Zorgnak az ötletért, meg lett minden kép :). A liszencet sikerült megkerülni.

A környetvédelemröl és az energiáról jut eszembe az új EU energia "felügyelö", aki szerint minden munkanélküli kell, hogy angolul beszéljen, mivel az angol a "munka nyelve". (Baden-Württenberg volt elnöke ger)

hát tudod elnézni az itthoni jelenlegi helyzetet (naponta aktivan olvasgatva az álláshirdetéseket) többé kevésbé lehet igaza is van.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való