Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Üzenőfal

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
37915 hozzászólás a témában

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

szombaton SP-vel pózoltam. Már nem éltem hiába. Tudtam én, hogy érdemes elmenni 'asszonytinisunapajtásának' a születésnapjára:):)

képet!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
azon gondolkoztam, hogy ha a szilva tejjel fosat....akkor az uj szilvás Danone yoghurtal mian?

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
szombaton SP-vel pózoltam. Már nem éltem hiába. Tudtam én, hogy érdemes elmenni 'asszonytinisunapajtásának' a születésnapjára:):)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Nagyon régrõl rémlik egy dokumentumfilm, amely, ha jól emlékszem, egy német vagy francia fickóról szól, aki valahogy bekerült egy primitív õserdei törzsbe, és talán még a mai napig is velük él. Nem tudja valaki, mire gondolok, ki õ?

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
Fog ügy:

sok éve egy tömegverekedés végén érszrevettem, hogy hiányzik a szemfogam.
Egy valami gipszes/drótos szerkezetet cipeltem töb hétig is, mert 1 lapátfogam a gyökér végén lógott és vissza kellet gipszeln

A müanyak szemfog kapott 3 éve egy cirkónium hidat és nagyon jó. Àra gondolom 110 Eu volt (drb) és szabadkán készitette egy magyar doki.

Amugy egy fogvédönek nem kell sok hely (és még takaritani sem kell)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
oks, Ti dolgotok, nem szólhatok bele. nem is ez volt a célom, csak elmondtam a véleményem!
sorry, písz! :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
szerintem meg a vidámság, meg a bohóckodás nem olyan nagy bûn....
nem törjük össze a padokat, nem firkáljuk a falakat, nem szarunk a telefonfülkébe....
az h néha érdekes arcunk van 1-2 képen, hát istenem, legalább egy jót derültök rajta, ez volt a cél ami miatt beraktam....

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
jah, csak ezek mind olyan képek, amikbõl nem az jön le, hogy értelmes, intelligens fiatalok vagytok, hanem pont azok, akik miatt olyannak titulálják a fiatalságot, amilyennek... értitek...
lehet az én gondolkodásom változott, de én inkább értelmes képeket tennék be...
:)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Nem retardált, csak nem szomjas....

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

a Na ez meg én vagyok topicba miért nem tudtok normális képet berakni? :)
retardált, háttal álló ... van értelme? ;)

Ilyen készült, nem tehetek róla. Haver apucianyucija volt a fotóapparáttal rendelkezõ mûvész, aki érthetõ okokból nem rám koncentrált :) A versenyszervezõk is fényképeztek, de nemhogy fénykép, de eredménylista sincs a szombati versenyrõl...pedig nem volt akkora tömeg :)

A retardált meg úgyis a maggi, azt nem veszem magamra :D

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Évek óta ez van, és semmi baj vele, ezért nem akarom basztatni, rakna rá kis réteg vagy új pótlást, és viszonlátás, kisikolás voltam mikor letört és egyszer kellett eddig pótolni...

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
a Na ez meg én vagyok topicba miért nem tudtok normális képet berakni? :)
retardált, háttal álló ... van értelme? ;)

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
Kanye mindig is hülyén beszélt, gyárilag elõrébb van kicsit az alsó állkapcsa, mint az átlagnak :)
de így "megkövezve" még durvább :)
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Basszus, nem tudom, hogy az implant-e az oka, de úgy beszél, mint Orr, amikor gesztenyéket dugott a pofájába :)

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

ha már fogász vagy....kérdés

Kiskoromban letört a két metszõfogam....egyik félig a másiknak meg csak a csücske....
mindkettõben van hátul U alaku fémszál, és lézeres pótlással van felépítva....pár évente elkopik, (kb 6-7) az ittenki doki mindenáron procelán-cirkónium koronát akar rá rakni....de én maradnék ennél a lézeres cuccnál, eddig semmi baj nem volt vele, koronától meg nagyon idegenkedem

mik a lehetõségek?

hogy fogásznak nevezzem magam, attól még messze vagyok, de dolgozok az ügyön:)

node: a cirkónium-váz a jelenleg elérhetõ legkorszerûbb, fix pótlásnál pedig a legjobb(bár elég drága) megoldás. teljesen fémmentes(a Zr oxidját használjuk), így nem okoz metallózist(nem színezõdik el az íny a pótlás körül a kioldódó fémionok miatt), a szervezet 100%-ig elfogadja "saját" anyagának, egyszóval biokompatibilis.
ha nem zavar a jelenlegi fölállás, akkor szerintem fölösleges változtatni. meg úgy gondolom, hogy amíg élõ a fog, és nincs szükség beavatkozásra, addig nem szabadna megbolygatni az élõ rendszert. persze egy jól(!) elkészített korona kiszolgálhat akár életed végéig is.
ha a koronákat választod, akkor a fogakat lecsiszolják egy meghatározott formára(tangencionális, vagy "vállasas" megoldás, ahol a másodiknál a fog nyaki része fölött kialakítanak egy peremet, erre fekszik föl a korona széle, tökéletes záródás. elõbbi kevésbé szerencsés, ott a fogtechnikus nemigazán látja a preparációs határt(eddig kell terjeszteni a pótlást), neki kell meghatároznia azt, a gipszmintán történõ gravírozással. ergo nem 100%ig pontos), lenyomatvétel, 4-6napon belül fogszín egyeztetés, és beragasztás.
nagyvonalakban így néz ki..
a helyedben én maradnék a mostani fényre polimerizálódó megoldásnál.
de ugye én nem vagyok orvos.. szóval szerintem jól faggasd ki a fogdokid is..
hát, remélem elõbbre vagy ezzel.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Az arany már nem menõ. :) Velvet - Celeb - Kanye West megmutatta gyémántfogsorát

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Szoli? Meg edzõterem, hogy hasonló testalkatod legyen és szájon tudd vágni aki kiröhögi a fuxot a szádban.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
az csak a fekáknak áll jól....:)

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
csakis az arany...
Feltöltött kép
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
ha már fogász vagy....kérdés

Kiskoromban letört a két metszõfogam....egyik félig a másiknak meg csak a csücske....
mindkettõben van hátul U alaku fémszál, és lézeres pótlással van felépítva....pár évente elkopik, (kb 6-7) az ittenki doki mindenáron procelán-cirkónium koronát akar rá rakni....de én maradnék ennél a lézeres cuccnál, eddig semmi baj nem volt vele, koronától meg nagyon idegenkedem

mik a lehetõségek?