jja, amibe beleszerelmesedtem villa, az jönne ebay-rõl. de ez még szerintem messze van, nagyon nem kapkodnak a vanillámért. amivel igazából teljesen meg vagyok elégedve, szóval csak ha normális áron kel el, akkor áldozok a dt-re.mof: honnan rendeltél, hogy worldwide free shipping (ami nem ugyanaz, mint az afa es vammentesseg!)? ebay?
hongkongból rendeltem az utóbbi idõben elég sokat - az apro cuccok siman atjonnek akar tucatjaval is, azzal nem foglalkoznak, de pl. a 3 pár sportcipõt (szumma 60$) már átvizsgálták a vámosok, de nem vámolták le. szóval azért kiválogatják, hogy mi az amit felnyitnak stb es átnéznek, meg mi az amit átengednek...az elvek meg ugyan azok, mint ha a határon vámolnának le. (VPOP weblapon van fent valami 800 oldalas tételes lista, hogy mibõl mennyit szabad milyen összértékben behozni)
ha van tracking number a csomaghoz, akkor ott fel szokták frissíteni, hogy "taken by customs" meg hogy "released by customs", ha vámra ment a dolog. (érdekesség: HongKong-határ 4 nap, vámosoknál 3 nap+királyi posta 3 nap a legtöbb csomagom, amit vámoltak.)
de azt mondja már meg valaki, hogy hogy a fészkes fenébe éri meg a hongkongiaknak/kínaiaknak az 1-2$ értékû cuccokat is free shipping-el árulni?
ezt kb sejtettem. amit nem értek, az az, hogy hogyan végzik a vámkezelést. bejön valahol az eu-ba, egy nagy gyûjtõben mindegyik dobozt átnyálaznak egyesével a upsfickók és ennyi? vagy futárúr elhozza célországig, ott átpassz helyi szervek és vámkezelés, áfa, majd posta küld értesítõt? küzdök, hogy megértsem, de eddig nincs siker.a free shipping az csak annyi, hogy nem fizetsz a szállításárt, azt nem tudja garantálni, hogy a Te országodban levõ vámszabályokat is át tudja hágni
ami bezavar, az a vázam megérkezése. a uspack.hu-n keresztül utazott, akik elõször Lengyelországba hajóztatták be, majd onnan hozta az emlegetett ups. a 72dolláros csomagküldésen kívül semmiféle pluszt nem kellett fizetnem.