Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Üzenőfal

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
37915 hozzászólás a témában

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

mof: honnan rendeltél, hogy worldwide free shipping (ami nem ugyanaz, mint az afa es vammentesseg!)? ebay?

hongkongból rendeltem az utóbbi idõben elég sokat - az apro cuccok siman atjonnek akar tucatjaval is, azzal nem foglalkoznak, de pl. a 3 pár sportcipõt (szumma 60$) már átvizsgálták a vámosok, de nem vámolták le. szóval azért kiválogatják, hogy mi az amit felnyitnak stb es átnéznek, meg mi az amit átengednek...az elvek meg ugyan azok, mint ha a határon vámolnának le. (VPOP weblapon van fent valami 800 oldalas tételes lista, hogy mibõl mennyit szabad milyen összértékben behozni)

ha van tracking number a csomaghoz, akkor ott fel szokták frissíteni, hogy "taken by customs" meg hogy "released by customs", ha vámra ment a dolog. (érdekesség: HongKong-határ 4 nap, vámosoknál 3 nap+királyi posta 3 nap a legtöbb csomagom, amit vámoltak.)

de azt mondja már meg valaki, hogy hogy a fészkes fenébe éri meg a hongkongiaknak/kínaiaknak az 1-2$ értékû cuccokat is free shipping-el árulni?

jja, amibe beleszerelmesedtem villa, az jönne ebay-rõl. de ez még szerintem messze van, nagyon nem kapkodnak a vanillámért. amivel igazából teljesen meg vagyok elégedve, szóval csak ha normális áron kel el, akkor áldozok a dt-re.

a free shipping az csak annyi, hogy nem fizetsz a szállításárt, azt nem tudja garantálni, hogy a Te országodban levõ vámszabályokat is át tudja hágni :)

ezt kb sejtettem. amit nem értek, az az, hogy hogyan végzik a vámkezelést. bejön valahol az eu-ba, egy nagy gyûjtõben mindegyik dobozt átnyálaznak egyesével a upsfickók és ennyi? vagy futárúr elhozza célországig, ott átpassz helyi szervek és vámkezelés, áfa, majd posta küld értesítõt? küzdök, hogy megértsem, de eddig nincs siker.
ami bezavar, az a vázam megérkezése. a uspack.hu-n keresztül utazott, akik elõször Lengyelországba hajóztatták be, majd onnan hozta az emlegetett ups. a 72dolláros csomagküldésen kívül semmiféle pluszt nem kellett fizetnem.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
SALA! IDEHALLGASS! :D Megtaláltam azt a zenét amit a múltkor "kerestünk", a komolyzenével induló dnb-t.
EZ az a szám szerintem, de EZ a mix is azzal kezdõdik.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
No kedveseim, marhanagy segítségre lenne szükségem!

Van egy Hayes Nine hátsófékem. Kicsit eresztett a fékkar ezért szétszedtem. (Ugye emiatt kellett nekem Zsizsitõl a zégergyûrûfogó.)
Harmadik szétszedés és légtelenítés után rá kellett jönnöm, hogy sajna több sebbõl vérzik ;) na jó ereszt a kar. A lényeg:

Van-e esélyem ilyesmi cserére:

Elsõ hátsó általam egyáltalán nem használt Shimano bl-m765-ös kar (shimano feliratos xt amúgy, Zeezoltanotól vettem pár éve, de bebukott a projectem). Pontosan ilyen:
Feltöltött kép
Egy karcon kívül tökéletes állapotú.
Ezt cserélném Hayes Nine fékkarra.

Ha ilyen nem megy, akkor van még pár dolog amit elõ tudok kotorni.

Mielõtt -talán fölöslegesen- felrakom az apróba Lehetséges egylátalán, hogy valakinek pont megfelel??? Pénzem nincs sajna ezért így.

Ride everywhere.

.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

hátja...itthon kicsit besöröztünk, odafele meg rozét kellett innom amitõl köztudottan "nem lehet berugni" :D
de jó móka volt a verseny .)

Végülis Enikõ nem került elõ reggelig :D ottragadt valahol/valakinél....ez ilyen :D

Ja és "Ha kérné a számomat, nyugodtan megadhatod neki!" : D

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

butan nez ki a HK-n a M16 tus szerintem. meg a hosszu csonek kb zero ertelme de legalabb evezolapat meretu lesz a fegyo ami cqb szituban meg hatranyos is. szerintem.

az enyim szekszibb

Feltöltött kép

enyim most eladó, lesz helyette gyári SRC m4, hordfogantyús

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás

Az nem kell neki mert az nekem kell. :D

Salahogynéééézelki? :D

MaTT: jósnak kéne menned, tényleg nem voltál sportos állapotban :P

hátja...itthon kicsit besöröztünk, odafele meg rozét kellett innom amitõl köztudottan "nem lehet berugni" :D
de jó móka volt a verseny .)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
butan nez ki a HK-n a M16 tus szerintem. meg a hosszu csonek kb zero ertelme de legalabb evezolapat meretu lesz a fegyo ami cqb szituban meg hatranyos is. szerintem.

az enyim szekszibb

Feltöltött kép
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

BBB: olvasta smst is
csak nem neztem meg meg mennyi volt
vmikor eljutok oda is.
es adom

Rendben, köszi!
Csak nem szeretek tartozni...

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
BBB: olvasta smst is
csak nem neztem meg meg mennyi volt
vmikor eljutok oda is.
es adom

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

hogy ment?

Dobogó:
Vitéz: 21,321
Balu: 21,324 (gondolhatod... :D )
Kiskubai: 22,20 (ennyire telt ilyen lábbal)

MaTT azthiszem 14. vagy 13. lett.(25,20) De egyébként legközelebb ha netközelben vagy, élõben "nézheted" a futamokat, megy minden egybõl netre.

"vitéz" (1:17:80)
"kiskubai" (1:22:28)
Ez ilyen közönségdíjas meccs volt...elindultunk úgy, hogy felül 9 réteg ruha volt rajtunk fejenként, aztán menet közben félmeztelenre vetkõztünk és a legvégén dúrvát sprinteltünk :D

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

a kiszemelt termékhez az eladó ingyenes küldést biztosít vörldvájd. esetleg ez jelentheti azt, h. áfa- és vámmentesen érkezik meg a cuccos(én nem hiszem, de hátha..)?

a free shipping az csak annyi, hogy nem fizetsz a szállításárt, azt nem tudja garantálni, hogy a Te országodban levõ vámszabályokat is át tudja hágni :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
Valaki csatlakozna péntek este Netsky koncira a Szikrában?

fuck me, i'm famous!

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
hogy ment?

fuck me, i'm famous!

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Maggi! Van Dura Ace-esem ha kell. Xtr-t nem adnám.
Nem is tudtam, hogy Sala beállt terroristának ;)

Az nem kell neki mert az nekem kell. :D

Salahogynéééézelki? :D

MaTT: jósnak kéne menned, tényleg nem voltál sportos állapotban :P

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Maggi! Van Dura Ace-esem ha kell. Xtr-t nem adnám.
Nem is tudtam, hogy Sala beállt terroristának ;)

Ride everywhere.

.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
T-egy-két nap

ujjak keresztben!!!!

fuck me, i'm famous!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Nem azért nem vámolták a cipõt, mert 100 usd alatt nem foglalkoznak vele? :)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
mof: honnan rendeltél, hogy worldwide free shipping (ami nem ugyanaz, mint az afa es vammentesseg!)? ebay?

hongkongból rendeltem az utóbbi idõben elég sokat - az apro cuccok siman atjonnek akar tucatjaval is, azzal nem foglalkoznak, de pl. a 3 pár sportcipõt (szumma 60$) már átvizsgálták a vámosok, de nem vámolták le. szóval azért kiválogatják, hogy mi az amit felnyitnak stb es átnéznek, meg mi az amit átengednek...az elvek meg ugyan azok, mint ha a határon vámolnának le. (VPOP weblapon van fent valami 800 oldalas tételes lista, hogy mibõl mennyit szabad milyen összértékben behozni)

ha van tracking number a csomaghoz, akkor ott fel szokták frissíteni, hogy "taken by customs" meg hogy "released by customs", ha vámra ment a dolog. (érdekesség: HongKong-határ 4 nap, vámosoknál 3 nap+királyi posta 3 nap a legtöbb csomagom, amit vámoltak.)

de azt mondja már meg valaki, hogy hogy a fészkes fenébe éri meg a hongkongiaknak/kínaiaknak az 1-2$ értékû cuccokat is free shipping-el árulni?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Trifo: Nejednek még sok BOldogot!!!

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás
futárszolgálat(ups pl.) hogyan oldja meg a vámkérdést? bejön valami központba, és ott egyesével átbogarásznak minden tételt?

Használja a UPS vámügynöki szolgáltatásait, hogy szállítmányait zökkenõmentesen juttathassa át a határokon.

Legyen szabálykövetõ egy összetett környezetben

Egyesítse vámügynöki és szállítási szolgáltatásaikat a vámszabályok pontos megtartásához. Vámügynöki szolgáltatásaink meggyorsítják áruik szállítását a levegõben, a tengeren és a szárazföldön, és csökkenti annak kockázatát, hogy bírságok késleltessék a szállítmányait.

Eszközöket és konzultációs szolgáltatásokat is kínálhatunk segítve Önt a külkereskedelem lebonyolításában, felhasználva több mint 80 éves vámügynöki tapasztalatainkat. Használja ki a globális lefedettségünket és a megbízható, következetes szolgáltatást, amelyet a több mint 60 országban mûködõ irodáink tesznek lehetõvé. Egyedül az Egyesült Államokban évente több mint négymillió tételt kezelünk, és több száz licenccel rendelkezõ vámügynököt alkalmazunk.

Minden szükséges szabályozási vagy biztonsági igazolás követelményeit teljesítjük vagy túlteljesítjük, így például az Automatizált jegyzékrendszert (AMS) és a Terrorizmus elleni vámkereskedelmi partnerséget (C-TPAT). Ezenkívül idõszerû és pontos átviteleket tudunk biztosítani közvetlenül az USA Vám- és határvédelméhez és hozzásegíthetjük Önt a késedelmek elkerüléséhez az USA-ba irányuló szállítmányoknál.

ezt a szöveget találtam ups honlapján, de a kérdésemre nem kapok belõle választ.. tényleg ennyire satu vagyok, vagy csak simán nincs benne semmi konkrét..
a kiszemelt termékhez az eladó ingyenes küldést biztosít vörldvájd. esetleg ez jelentheti azt, h. áfa- és vámmentesen érkezik meg a cuccos(én nem hiszem, de hátha..)?

ha nem itt a helye, akkor pardon, nem találtam megfelelõbb topikot..