Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Üzenőfal

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
37915 hozzászólás a témában

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Én egyszer estem bringával, elég csúnya fejsérülésem volt, sok vérveszteséggel, emlékezet kiesésessel és úgy kerültem korházba, hogy lakáskulcson kívûl semmi nem volt nálam. Nagyjából úgy kezeltek, mint egy hajléktalant, azt mondták, ha nem tudok bemutatni iratokat, fizetnem kell a kezelésért. Másnap reggel kérdeztem a nõvért (aki a nap jó részét a fickójával való telefonos fecsegéssel töltötte), hogy telefonálhatnék-e, hogy elhozzák a személyimet.
"Igen, lent a fõbejáratnál van nyílvános telefon" (egyébként szigorúan feküdnöm kellett)
"Fú, az a baj, hogy egy fillér nincs nálam"
"Hát akkor sajnálom"
Szerencsére pont akkor került valaki velem egy szobába, és volt mobilja.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
amikor én voltam kórházban, a szobatársamnak dupla porckorongsérve volt. (nem mellékesen a kórház fõszakácsa volt, még ismerték is)...fõorvos mondta hogy kellene MRI vagy CT vizsgálat, megmûteni addig nagyon kevés gerincsebész mûtené, nagyon magas a rizikófaktora a dolognak...nade MR/CT az 1.5-2 hónap múlva van csak szabad hely. bejött a csávó bátyja, valami menõ állambiztonsági cégnél góré - mindenki elõtt zsebbõl adott a fõorvosnak 60ezret, a nõvéreknek egy-egy 5öst - másnap hajnalban kiemelt figyelemmel vitték a csávót MR/CT-re, mondván: "úgyse tud aludni a fájdalmai miatt, a gépet meg be lehet indítani egy fél órával elõbb is"...aha...utána meg ki volt nyalva végig a segge a nõvérek részérõl is.

velem is gecizett az egyik nõvér (pedig csak annyit kértem naponta 3-4x, amikor amúgyis vizit/gyógyszerosztás/hõmérés volt, hogy segítsen felülni az ágyban, onnantól már eltipegek stabilan magam is a rötyire/kajáért/vizsgálatra) - adtam neki egy 5öst "köszönöm az eddigi segítséget" kommentárral. nem tudta hova tenni a dolgot, de utána rendesebb lett - bár ugyanúgy látszott rajta, hogy nem szívesen csinálja, amit éppen csinálnia kell, de legalább rendesen mecsinálta.

szóval csak a megfelelõ döntési pozícióban lévõ orvosnak kell adni pénzt, meg a beteghez kiosztott nõvérnek/betegápolónak.

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 hozzászólás

Természetesen kapott jattot az orvos, hiszen ez a normális(????).
Miért nem írják ki, hogy kinek kell jattolni? Minden orvosnak, nõvérnek külön?

Tarifával a homlokukon kene jarkalniuk... Mi 2 orvosnak illetve azoknak a novereknek adtunk, akik jöttek infuziot cserélni, kotozni, vagy fajdalomcsillapitot adni. Elég hamar ki lehet ismerni a rendszert; mert fel vannak közöttük osztva a betegek, 2-3 noverke válthatja egymást...
Egyebkent jobbulast es kitartást!

Szerk: mondjuk szerintem azert látható a változás ha kicsit megtamogatod õket anyagilag, az orvos eseteben pl hajlandó ránézni a betegre a munkaidejeben...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

igen
legfeljebb nem egyenlõ mértékben
ettõl még persze pont úgy szarnak rá a páciensre
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 hozzászólás
En a helyedben nem tennem, mi 3 hete jártunk igy, csak aztán nem tudott elfajulni a dolog. Velünk közöltek, hogy a haldokló zavarja a többi beteget, ezert kénytelenek minket elkülöníteni a többiektõl. Illetve, hogy pakoljuk össze a cuccait, hisz úgy sem lesz rá mar szüksége. Hihetetlen, de a zsebbe csúsztatott 1-2 ezer forint mindent megold.
Eleinte tiltakoznak, majd képesek emberi módon beszélni.
Azt nem tudom megérteni, hogy miert nem lehet emberi módon bánni a betegekkel is. Ha nekünk azt mondtak volna, h a család es a beteg érdekében kapunk gy külön szobát, Akkor most nem lenne bennünk keserûség, es dicsernenk õket milyen figyelemesek voltak. Ez teljesen másképp hangzik, es nem s kerülne nekik energiaba. A noverkeknek ezek mindennapos dolgok, de akik nem munkájukból fakadóan vannak ott, azoknak kicsit többet jelent egy egy ilyen.
Arról meg mar ne is beszéljünk, hogy a beteg gyógyulásaban a közérzet is szerepet játszik.
Jobban meg kene válogatni, hogy milyen emberek mehetnek orvosnak vagy apolonak.
..

Egy rokonom sajna kórházba került, egy rosszul sikerült mûtét után pedig az intenzívre. Tegnap megkérdezték a családtagok az ügyeletes nõvért hogy mit lehet bevinni neki (kaját, ilyesmi), erre a válasz: "hozzanak bort". Persze az orvos magyarázkodott utána, hogy "biztos csak viccelt".

Ma egy másik ügyeletes orvos arra a kérdésre, hogy mik az esélyek, milyen állapotban van: "van TV-je? Itt is van, nézzen a monitorra! Egyébként meg nem vagyok jós".

Van valami hatóság, szervezet, ahol panasszal lehet élni az ilyen dolgok miatt, anélkül hogy a beteg szívná meg? Beteg leleteit, kórházi papírjait elkérheti hozzátartozó (másolatot)?
Én elhiszem, hogy szarok a fizetések és a munkakörülmények az egészségügyben, de az ilyen hozzáállású emberek miért nem mennek BKV ellenõrnek?

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
köszi

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás
Jogorvoslap.hu

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Egy rokonom sajna kórházba került, egy rosszul sikerült mûtét után pedig az intenzívre. Tegnap megkérdezték a családtagok az ügyeletes nõvért hogy mit lehet bevinni neki (kaját, ilyesmi), erre a válasz: "hozzanak bort". Persze az orvos magyarázkodott utána, hogy "biztos csak viccelt".

Ma egy másik ügyeletes orvos arra a kérdésre, hogy mik az esélyek, milyen állapotban van: "van TV-je? Itt is van, nézzen a monitorra! Egyébként meg nem vagyok jós".

Van valami hatóság, szervezet, ahol panasszal lehet élni az ilyen dolgok miatt, anélkül hogy a beteg szívná meg? Beteg leleteit, kórházi papírjait elkérheti hozzátartozó (másolatot)?
Én elhiszem, hogy szarok a fizetések és a munkakörülmények az egészségügyben, de az ilyen hozzáállású emberek miért nem mennek BKV ellenõrnek?

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

vedd meg a foxom: ) ha munkábajárni qrvajó, akkor Te sem fogsz csalódni: )

Gyors megnéztem mennyibe fájna...Az egész bringa nincs annyiba, pedig CK kormánycsapágy, singletrack felnik, carbon nyeregcsõ, xt hajtókar... :D

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

Itt szárazság van...Aztán télre csak kéne egy Pike a polarxbe hogy legyen mivel sulibajárni :D

vedd meg a foxom: ) ha munkábajárni qrvajó, akkor Te sem fogsz csalódni: )

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
VOltam fent az elõbb Dobogókõn...
GIGANTIKUS HÓ.
És még nem olvad... Jóság :)
Csak egy két kicsúszós nyom volt.

Meg ezer sok Bambi várta az útszélén, hogy õzpörköltté váljon :)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Itt szárazság van...Aztán télre csak kéne egy Pike a polarxbe hogy legyen mivel sulibajárni :D

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
lefagyott a út....csúszik a fixi :)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

szerintem Olee volt a terepjárós, neki voltak ilyen sztorijai itt a fórumon anno, hogy mi folyik az erdõszélen.:)

jaja, elég kanyargós, dimbes-dombos vidéken lakik :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
szerintem Olee volt a terepjárós, neki voltak ilyen sztorijai itt a fórumon anno, hogy mi folyik az erdõszélen.:)

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.353 hozzászólás
A múlt télen volt valaki közölünk itt a fórumról aki az út szélérõl huzgálta ki a kocsikat a terepjárójával. Asszem szürke színû. Lehet az idén lesz dolga ;) :)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
ügyes gyerök vagy no

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
kuldenem annak aki tegnap este bogette a motorjat a hazunk elott csaszar elodtol a megtalallak meg cimu szamot.
koszonom

fektarcsa fekpofa csere elol megvan
meg teli gumik fent
jobb elolre muanyag doblemez visszarakva

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
trágár nem

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/