Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Üzenőfal

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
37915 hozzászólás a témában

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Ásványi anyag mennyisége a talajtól függ. Hencidán, ahonnan a nagyszüleim származnak annyira lágy a víz, hogy a szappan habzik úgy, mint a Bükk környékén a folyékony szappan.
Egyesek nagyon szerencsések; ha jól tudom Mályinkán pl. karsztvizet isznak. És ha ez igaz azt sem szûrni, sem fertõtleníteni nem nagyon kell.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 hozzászólás

a vizmuvek amugy eskusznek ra, hogy minden fasza es hatarertek alatt van, mer a sok paraszt csak palackbol bir mar vizet inni.

én meg azt tanulom környvezetegészségtanból, hogy nemfasza :D

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
a vizmuvek amugy eskusznek ra, hogy minden fasza es hatarertek alatt van, mer a sok paraszt csak palackbol bir mar vizet inni.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 hozzászólás
Jó dolog ez a víztisztító, sokat lehet vele keresni. Anyuéknak van, vízlágyítani fontos címszóval minden bejövõ vizet elõször vmi sókeveréken át megszûrnek, elvileg ettõl pl nem lesz vízkõ. Elméletileg, gyakorlatilag igenis van, más ízû lett a víz és a pH változás miatt szerintem egészségtelenebb is.

semmilyen vízszûrõ nem szûri ki pl a gyógyszerszármazékokat, amik tényleg nem odavalóak. mondjuk az viszont érdekelne, hogy mennyi ásványianyag van a csapvízben :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

Mibõl van a calgon? :)

porított nátrium-hexametafoszfát

pont a múltkor számoltam ki (ráérek bassza meg :))
6 éves a mosógépünk, 105 K volt akkor, most 130K az útódja. semmi baja

kicsit csökkentet adag calgonnal mint amit ajánlanak, most tartanánk 1,5 mosógépnél....
és akkor nem mondtam ha netán hazab,,sz benne vízkõ vmit, kb 20K-ból megcsináljuk.

amúgy asszem dilidokihoz kell mennem

szokunk így mostanság este sétálni a Kutyával, itt felénk, aztán egyre többet jut eszembe, jó lenne kijönni esténként futni. ez már vajon az öregkori elhülyülés jele ? :) basszus 40 év alatt még véletlen eszembe nem jutott ilesmi. úgyhogy ez csak vmi pszihés zavar lehet.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
vízlágyítóból
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Mibõl van a calgon? :)

A sebesség mindent megold.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

annál már csak a calgon a ngyobb találmány....:)

jogos :D Annyiból veszek 2 évente mosógépet, újat :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

A klórt elvileg az aktív szén szûri ki. Én is úgy tudom hogy eltávolítható szellõztetéssel is, de többnyire az emberek akkor isznak mikor megszomjaznak, nem töltik ki órákkal elõtte a vizet a pohárba. Én legalábbis nem. :)
Minden esetre egyértelmûen jobb íze van a szûrt víznek.

nem tudom
anyóséknak volt ilyen szûrõjük (17 ker) , úgyis szarabb volt az íze mint itt nálunk csak úgy bele a pohárba. bár kb pesten, sehol sem jött be belvárosban kifejezetten nem iszom meg. pedig elvileg ugyanazt a szentendrei szigetrõl meg itt mifelénk lévõ kutakból nyomatják a fõvárosnak is. én pl szoktam kiengedni, kancsóba hadd párolohjon ki a klór, bár inkább szódát iszom.

Megnéztem az elõbbi linket, de nem jöttem rá mi képes a klórt kiszûrni. ;)

És igen, ahogy Gabriel írja, kiszûrjük az ÁSVÁNYi anyagokat a csapvízbõl, de az ÁSVÁNYvizet megvesszük. De legalább a szûrõgyártók, meg az ásványvízgyártók jól járnak. ;)

annál már csak a calgon a ngyobb találmány....:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Hm. A leírás alapján az aktív szén a szag/íz-anyagokat vonja ki. A gyanta ugye a fontos ásványokat. :) (Nem hiszem hogy MO-on nehézfémmel lenne szennyezett a víz). Ózonnal még nem fertõtlenítenek?

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
A klórt elvileg az aktív szén szûri ki. Én is úgy tudom hogy eltávolítható szellõztetéssel is, de többnyire az emberek akkor isznak mikor megszomjaznak, nem töltik ki órákkal elõtte a vizet a pohárba. Én legalábbis nem. :)
Minden esetre egyértelmûen jobb íze van a szûrt víznek.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Megnéztem az elõbbi linket, de nem jöttem rá mi képes a klórt kiszûrni. ;)

És igen, ahogy Gabriel írja, kiszûrjük az ÁSVÁNYi anyagokat a csapvízbõl, de az ÁSVÁNYvizet megvesszük. De legalább a szûrõgyártók, meg az ásványvízgyártók jól járnak. ;)

Gabriel_MTB

Gabriel_MTB

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás
Nem tudom, hogy ezekbe milyen szûrõbetét kell, de aktív szenet és ioncserlõ gyantát nálam kapsz...
Amúgy nem értem, hogy miért kell kiszûrni az ásványi anyagokat. A klór pár óra alatt távozik.
Megmérném a keménységét annak a víznek, ami kijön belõle...

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

úgy értem vannak benne dolgok, fizikai részecskék amik nem belevalók, károsak?

Pl. a klór.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
a zokszigént .)
azt hiszem ilyen van nekik az üzletben: Vztisztt | Vzszr | Ozmzis vztisztt kszlkek Webruhza

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
úgy értem vannak benne dolgok, fizikai részecskék amik nem belevalók, károsak?

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
hát a csapvizet...
kiszûrik, bent marad a kancsóba, azt mehet a pohárba.
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
ööö...mit szûrtök ki a vízbül?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Van nekem is egy, de nagyon régrõl, amerikai gyártmány, és nem hinném, hogy kapnék hozzá való csere szûrõt. Érdekelne milyet érdemes venni. Azt már látom, hogy a kancsó árát nem érdemes nézni, mert úgyis a szûrõ a drága (fõleg azzal a mennyiséggel, amit én fogyasztok)

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
barátnõm és kolléganõi igen