Jelentkezz be Regisztrálj
Üzenőfal
Írta 2008. június 19. - 14:16
Írta 2008. június 19. - 13:26
thezcsi ma sajna személygépjármûvel jött befelé, így sajna kicsi a valószinüsége hogy be tud jutni a deákra, fõleg hogy idõre kell mennie hazafelé. Holnap merrehogyan? :-)Nos, thezcsi?
Lesz egy gyors fehérvár-esztergom kör délután, valahogy be tudok szerintem még préselni egy kis kszi, esetleg mittoménmilyenkerületet, amerremostan lakozol.
(ugye nem újpest, mint régen? )
Írta 2008. június 19. - 13:24
Ilyeneket én is hallottam (nem, a dokitól, 5000+ csak a boeing hegyen voltam :-)), aztán meg olvastam Jerzy Kukuczka ( http://en.wikipedia..../Jerzy_Kukuczka ) könyvét, ahol leírja, hogy az elsõ (alaskai?) túrája után a többiek nem akarták sehova se vinni magukkal, úgy kellett, hogy kierõszakoskodja, aztán mégis milyen mászó lett belõle...A doki azt mondta neki, hogy ezt fejleszteni nem lehet, tehát ha elsõre nem megy másodikra, ötödikre, tizedikre sem fog.
És persze, alacsonyabb a Tátra, senki sem vitatja, de még a Rax elõtt is ajánlanám bárkinek, hogy kocogjon a Margit-szigeten, pedig az ugye nem a Rax, kevésbé technikás stb Tehát a Tátrát teljesen jó lépcsõfoknak tartom, akár a MB elõtt, akár máshova készül az ember, menjen mindenki, aki teheti
"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
Írta 2008. június 19. - 13:16
Most itthon vagyok, mármint közigazgatásilag. Ma kb. 6-ig meló, metrós helyen összefuthatunk. Fél 7 körül mondjuk odagurulhatnál a Dejákra pl.
Pécs mellé, tündérfaluba szombaton megyünk, kora délutáni indulással.
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Írta 2008. június 19. - 12:43
Persze van aki kihagyja a lépéseket
Igen, ez az én módszerem is !
Mer' egy állat vagyok !
Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.
Írta 2008. június 19. - 12:42
A genetikai háttérre rá lehet edzeni futás/úszás/kerékpárral ill. rá is kell, de olyan hûdesokat tényleg nem tudsz rajta változtatni, az akklimatizáció pedig mindig esetleges, vannak nyolcezreseket mászók akik aztán máskor hatezren ödémát kapnak.
Mer' egy állat vagyok !
Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.
Írta 2008. június 19. - 12:03
amugy az, hogy birod-e magassagot az az eppeni allapotodtol is fugg
szal majd meglatjuk
nem hiaba nem szoktak csucstamado embereket fixre jelolni
de lemondunk minden melo jovo het osz megyunk hegy
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2008. június 19. - 11:55
Jó dolog az, ha a fönököd vesz magának laptopot
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Írta 2008. június 19. - 11:52
megjött a sárgumim. nagydarab, mogorva néni hozta, még nagyobb darab, fehér teherautóval...
Ja, a néni a Conti reklámból?
Fõleg a magasságra kevés...a Tátrában nem derül ki, hogy 3000 felett feladja-e a szervezete, vagy nem.
Egy ismerõs terepfutó srác is megjárta. Erõs, nemnyávogós, de hiába. A Kilimanjaróra felfelé 5000 körül tüdõembóliát kapott és visza kellett fordulnia. Pedig volt akklimatizáció is, de az õ szervezete ennyit bírt, sajna ez adottság. A doki azt mondta neki, hogy ezt fejleszteni nem lehet, tehát ha elsõre nem megy másodikra, ötödikre, tizedikre sem fog.
Írta 2008. június 19. - 11:34
Mire kevés?
Menjen inkább az Aconcuaguára gyúrni?
Szal érted...
Fõleg a magasságra kevés...a Tátrában nem derül ki, hogy 3000 felett feladja-e a szervezete, vagy nem. És ez nem az erõnléttõl függ, hanem biológia. Ha Lomnici nyeregtõl megy a csúcs a forrásvölgyön, akkor nem lesz technikai gondja a MontBlanc-on sem, de hogy a magasságot bírja e valaki, az csak magasságon derül ki. Ezért szokta elõször Rax-ra, majd Glocknerre, Marmolada-ra menni, majd utánna MB-ra. Persze van aki kihagyja a lépéseket, és haza is jön baj nélkül...meg van aki nem. De majd Dante megerõsíti:D
Írta 2008. június 19. - 11:30
Se Tesco, se Spar, se Lidl, se Aldi, de vannak kisboltok, meg van egy kicsit nagyobb ABC kb. 15percre a kempingtõl.
vendég_Charon_*
Írta 2008. június 19. - 11:20
Írta 2008. június 19. - 10:54
Se Tesco, se Spar, se Lidl, se Aldi, de vannak kisboltok, meg van egy kicsit nagyobb ABC kb. 15percre a kempingtõl.Zsír. Legalább felderítitek a terepet, mint vmi cuki kis terepszín nacis elõõrs. Egyébként Orfû infrastrukturális szempontból mennyire nevezhetõ megfelelõ fejlettségûnek? Értem ezalatt, hogy vasárnap reggel tok venni vhol parizeres zsömlét-e.
Írta 2008. június 19. - 10:53
Mire kevés?arra kevés ám a tatry...
Menjen inkább az Aconcuaguára gyúrni?
Szal érted...
"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
Írta 2008. június 19. - 10:53
Írta 2008. június 19. - 10:47
Mi már ma délután kimegyünk, mert az sokkal jobb
Már megint annyi ismerõs lesz, hogy részegen lehet az egyik társaságtól a másikig dülöngélni. Vagy senkit se fogok megismerni, és mindenki megjegyzi, hogy megint részeg állat voltam. Na mindegy.
Írta 2008. június 19. - 10:44
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2008. június 19. - 10:32
Mi már ma délután kimegyünk, mert az sokkal jobbPécs mellé, tündérfaluba szombaton megyünk, kora délutáni indulással.
Már megint annyi ismerõs lesz, hogy részegen lehet az egyik társaságtól a másikig dülöngélni. Vagy senkit se fogok megismerni, és mindenki megjegyzi, hogy megint részeg állat voltam. Na mindegy.
- Jorus kedveli ezt
Írta 2008. június 19. - 09:59
vmikor ken menni tatry is
gyurni kell monblanra
arra kevés ám a tatry...
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Írta 2008. június 19. - 09:55
Pécs mellé, tündérfaluba szombaton megyünk, kora délutáni indulással.
Jé: mikor, merre jársz?
mikor mentek LE Pécs mellé?
Ma valamerre?