Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Üzenőfal

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
37915 hozzászólás a témában

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Monstre autók:
csak egy a baj ezekkel a nagyra nõtt teherautókkal, nevezetesen kicsi országunkban csak közlekedésre nem lehet használni õket, nézegetni viszont könnyen lehet! :)
Meg a platóra nem tudsz semmit felrakni, vagy ha már daruval felkerült valami akkor daru nélkül le sem lehet venni. Hiába 6 személyes, ki a fenének van kedve oda fel-le mászkálni? A fogyasztás meg...áh, elcsépelt.
Bádog traktorok!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Jól van na néha a kezeimet is kavarom szóval izé az egyik oldalit a másikkal:lol1:
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
ZÉÉ! Sejtettem, hogy ez lesz a baj.:D

Az AC helyett van egy eladó JÓ kerékszettem, ha érdekel.:P

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13.478 hozzászólás
Abból az "autóból" Ferihegyen is ki lehet szállni...
Ott van terminál! :D

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

Arra van garancia amire vállalják.

Bikernél pl. semmire. Konkrétan felgyújthatsz minden garanciával kapcsolatos papirt. Fogyasztóvédelem szóra hajlandóak csak megmozdulni.

Akkor eljutottunk ide újra :D

Az e ott volt... Csak az i helyén. És az i maradt le :D

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Elnézést egy e lemaradt ride bike

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
talán mert egyszerûbb újat vennie (vagy apucitól kérnie), mint elvinni és megcsináltatni a menetet, ha menthetõ...CJ meg mintha értene az ilyesmihez, és eszköze is van neki otthon ésvagy a sulijában...amúgy ProBikeGear a fórum szerint dabasi.

viszont a kérdés ismét felmerül, hogy ha szûk fél éve még itt sírtál, hogy nem bringázhatsz meg fel vannak láncolva a bringáid, aztán szûk negyed éve megbeszélted apukáddal, hogy a maratont meg a CC-t támogatja meg a bringás közlekedést, mert az értelmes, és csak a trialozással van baja - akkor most miért is szeretnél triálvázat/triálbringát?

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

A kérdéses kerékszett egy amerikan classik szeptemberben lett vásárolva kb 1000 km-t ment mind a hat csapágyat cserélik benne mivel kotyog mind a két kerék 1500ft ért darabját( Amibõl jelenleg 3 db van nekik). Anno nem kaptam a dobozban garipapirt viszont alapból kérték. A bringa butikosok segitettek hogy egyáltalán megnézzék hogy garis-e a próbléma.

De mi az a Redbike?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
A kérdéses kerékszett egy amerikan classik szeptemberben lett vásárolva kb 1000 km-t ment mind a hat csapágyat cserélik benne mivel kotyog mind a két kerék 1500ft ért darabját( Amibõl jelenleg 3 db van nekik). Anno nem kaptam a dobozban garipapirt viszont alapból kérték. A bringa butikosok segitettek hogy egyáltalán megnézzék hogy garis-e a próbléma.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
PBG Dabason lakik, nem?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Elnyalt középrészes vázat csak nagyonnagyonnagyonnagyon ár alatt vennék, aminél még az sem nagy gáz, ha menthetetlen...
(miért is adná el, ha nem az? :chin:)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Nem szeretnék beleerõszakolódni az itt folyó beszélgetésre, de egy hatalmas segítségre lenne szükségem.
Aki jár Dabas fele, meg tudna nekem nézni egy vázat? Megvenném, de a monoblokkházban a jobb oldali menet el van nyalva valamennyire. Meg kék' nézni mennyire. Mert ha nem súlyos, megvenném. (egy Koxx XTP 052 triálvázról lenne szó)
Elõre is köszönöm.

15-ért adja, szerintem az elég jó ár. :) És mivel 20-as kerékhez való vázat még nem találtam olcsón jó áron, erre meg kellene alkudni. A gazdája 26-ossal akar menni, bele is menne egy Tucana vázcserébe.

H.Zoli kössz, megzaklatom már! :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Egyébként erõsen igen. Csak elõbb jön a lépcsõ. Fordítva nehéz:D

Az odáig rendben, jön a lépcsõ, felmászol, de mi van azután? Hogy jön vele a lépcsõ? Te benne ülsz, hogy viszed magaddal? Vagy csak otthon lehet belõle újra kiszállni, mert ott van lépcsõ?:scratchhe

Most már akkor el is áruljátok, mirõl megy a vita? :)
Milyen kerék, mennyit futott? :) Mi az a Redbike?:D

Azt nem tudjuk, de most nem is az volt a kérdés.
Az a Redbike nem lehet, hogy Ridebike? Mert hasonló a hangzása!:D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Most már akkor el is áruljátok, mirõl megy a vita? :)
Milyen kerék, mennyit futott? :) Mi az a Redbike?:D

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás

Ejj, valóban, a garancia vs. jótállásra gondoltam vala, mármint, hogy amirõl szó vala, az a jótállás és nem garancia, bár a köznyelv így hívja. Pedig 4-es vagyok jogból konstans jelleggel (bár a Ptk-t csak érintõlegesen tanuljuk). :)

Hát így már vili! :D

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás

jó, oké! elfelejtettem, elfelejtettem hogy itt nincs mozdonyvezetõ, aki kinyitja :)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Ejj, valóban, a garancia vs. jótállásra gondoltam vala, mármint, hogy amirõl szó vala, az a jótállás és nem garancia, bár a köznyelv így hívja. Pedig 4-es vagyok jogból konstans jelleggel (bár a Ptk-t csak érintõlegesen tanuljuk). :)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Mivel szó szerint Te írtad hogy gyk és mivel bringaboltokban és forgalmazóknál dolgozol és dolgoztál, elhiszem neked, hogy ez a hozzáállás.

Mint egy nagy Mo.-i forgalmazónál dolgozótól kérdezem, egy kerékszettnél mire vonatkozik a garancia?
Csapágy kopik, reteszelés kopik, V-fékes felni kopik, marad az agytest, a küllõ és az anya?:scratchhe

Ezt kérdeztem Thez-tõl és erre válaszoltad.
Õ tudott értelmesen válaszolni, bár a csapágyakra nem tért ki, a Te álláspontodat meg ismertetted.
Hajtogatod, hogy szegény gyártók, forgalmazók és viszonteladók és hogy mindenki örökéletgarit szeretne, pedig errõl nem volt szó, egy egyszerû kérdést tettem fel.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

biztos olyan, mint a vonatok. kinyitod az ajtót és lenyílik egy lépcsõ.
bár ehhez már lépcsõház kéne :D

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Jorus, ne keverd a garanciát és a szavatosságot egymással, mert nem csak a két fogalom tér el egymástól, de a jogviszonyok is eltérõek! :)

Azért annyit tudni kell, hogy a Ptk. rendelkezik a jótállási törvényrõl, és ez 2002-ben ill. asszem egy vagy két éve is módosult. /Ezt most pedig tudnom kellene./
Egy biztos, a forgalmazóknál dolgozóknak pontosan kellene tudniuk a termékeikre vonatkozó - Ptk. által kötelezõen elõírt - garanciavállalási feltételeket. Ezektõl eltérhetnek, de a Ptk. vonatkozó elõírásait szem elõtt tartva, a vevõ javára.
Másik, az elvárható mûszaki tartalom.
Egy kalap alá kell vegyünk egy 3500 ft.-os elsõ kereket és egy kb. 100 000 ft.-os Mavic kereket is? Naná, hogy nem! Az elõbbiben megdöglik egy csapágy 5 hónap után, senki sem csodálkozik rajta, tán a kispénzû vevõ balhézik, de aki vesz 100 000 ft.-ért egy elsõ kereket és abban döglik meg 5 hónap után egy csapágy, joggal kéri a garanciális szervizt.
Ja, és garancia ideje alatt a garanciára kötelezettnek kell bizonyítania, hogy a keletkezett hiba nem rendeltetésszerû használatból eredt, míg szavatosság ideje alatt ez gyakorlatilag megfordul.
Nagy vonalakban ennyi.