Érdekes, hogy neked br220e forint viccesen hangzik a semmihez nem értõ, semmit nem tudó embernek.....
A mozdonyvezetõnek már az elsõ napján több felelõsége van, mint egy pályakezdõ diplomásnak....
anyukám mindig azt mondja otthon, hogy kb 30cal kéne jobban keresnie neki is, meg apukámnak is ahhoz, hogy úgy éljünk, ahogy az elvárható lenne. pl nyáron nyaralás, vagy hogy ne legyen gond a tanítattásunk és a kocsi kicserélése egyszerre (vagy ha jön rá mondjuk havi 40 törlesztõ)
a menetrendet meg nem ember csinálja úgy, hogy egy papírra írkálja, hogy melyik vonat hol van, hanem bepötyögi az adatokat és a gép kidobja a megoldást.. az hogy nem nézte a végén meg tényleg gáz. az idei menetrendet nem ismerem, az 1es (bp-gyõr hegyeshalom) vonalon szerencsére minden rendben, a vonatok sztrájk idején is járnak.

((a mellékvonalakat meg bezárták.. nem spóroltak vele semmit, de utas sem volt a vonaton, mert a sajna a királyi vasút annyira merev, hogy nem meri megcsinálni azt, amit pl romániában, hogy a vonatnak vannak opcionális megállói is mellékvonalakon pl földút-vasút keresztezõdésénél, érdekes, de 30-40%-kal többen utaznak a mellékvonalakon így.. igaz ott magántársaságok kapták meg a bezárásra itélt mellékvonalak használati jogát))
meg mindenhol olyan menetrendet csinálni, mint a váci vonalon van, nem lehet, nincs hozzá elég vasúti kocsi, ember stb (meg amíg a volán utálja a mávot és fordítva, nem is lesz) és akkor lehet szídni az aktuális kormányt, hogy nem ad elég pénzt.. (se a narancs, se a piros, mindkettõ kerülgeti a vasútreformot.)
ha meg felelõsség, akkor a kocsi vizsgálónak is adjunk havi 300e-s nettót, mert Õ állapítja meg egy kalapácsütéssel, hogy repedt-e a keréktengely, vagy sem, eltörik-e a célállomásig, vagy sem...
a mozdonyvezetõn tényleg nagy felelõsség van, de annyi mûszer segíti a munkáját, hogy ha az egyik hibát észlel, már megállítja a vonatot.
és lehet mondani, hogy hülye vagyok meg minden, mert nekem kevésnek tûnik havi br 220e, de azért tanulok, hogy ne legyen az, hogy 25-én van még 10 rongy a kártyámon, és azzal kell kihúzni 4-5-éig.
amúgy igen fiatal vagyok, de 4-5 éve minden nyáron melózom, és utálom azt, hogy megkapom a fizumat, nem kell rezsire költenem meg semmire, veszek belõle egy nadrágot (szigorúan 10 alatt, ez ilyen elv) meg egy cipõt, és már alig marad belõle valami... és akkor még a bicómon csak állagmegóvás volt, fejlesztés nem is.
mi nem fogunk szerintem egyet érteni, mert nekem még nem kellett eltartanom családot meg ilyenek, akkor majd biztosan megváltozik a véleményem...
de ezt majd pályakezdõ diplomásként szeretném kipróbálni. :-)
és remélem akkor már érteni fogok a szakmámhoz... (nem menetrend tervezõnek készülök, az kínos dolog nagyon.)