Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Üzenőfal

- - - - -

• Please log in to reply
37915 replies to this topic

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts

8 általánossal, helyi cigányön"kormányzat" (haha) elnökként igenkönnyû lehet :D Csak legyél elég "rajos shavo"....

Ne báncsá tesó, tudom, hogy vannak jogaim!!

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
off
kaptunk kölcsönbe ma estére egy ilyet:
http://www.mydogbree...se-training.jpg
/bichon frise/
jópofa kutya. keveset eszik, kis helyen elfér és szereti a csokifagyit :D
de mivel naponta legalább 2x le kell vinni, csak erõsödött bennem az érzés, hogy lakásba kutya nem lesz...
on

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

...

nem úgy érted, ahogy gondolom, kár ezen vitatkozni.
majd ha egyszer valahol találkozunk és elõkerül a téma, elmondom. élõszóban egyszerûbb kicsit.
azok szemével nézve, akik most tanulnak vagy fejezték be, a hozzászólásaid kicsit "dögöljön meg a szomszéd tehene" hangvételûek lehetnek.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

csak nagyjából egy 14 éves céljai közt sem szerepel hogy mondjuk cnc drehás legyen...más kérdés hogy kb a szakképzést is el...ták , de azt még az Antallék.

15-16 évesen konkrétan CNCs-dréhás akartam lenni, aztán amikor komolyabban szétnéz az ember, hogy miket is kell ehhez tudni...felvételi nélkül felvettek (materkverseny miatt) a suliba, ahol erre a szakra mentem volna, de aztán végülis az infó mellett döntöttem. Mondjuk az is közrejátszott, hogy ez a suli 450m-re van, a másik meg 27km-re. Amúgy abban a suliban (Kiskunfélegyházi Petõfi Sándor Gépészeti Szakközép) nem olyan szar az a képzés...Haverom most fog végezni, mutogatta hogy miket tanulnak, mikbõl vizsgázik, gyakorlati vizsgán mit csinálnak, és hát az elméleti anyag elég dúrva, le a kalappal!

De érted ha valaki komolyan veszi a szakiskolát, akkor elég jó "kiképzést" kap, és megállja a helyét. Aztán onnan lehet továbbmenni, még többet tanulni a szakmából. Nekem az az egyetlen bajom vele, hogy nem ad érettségit.

Ezért mentem szakközépre, informatikára (ezt dobta a gép...). Hát megbántam. Van heti 3 programozás gyakorlat óránk, 3 informatikai alapismeretek óránk (és ez így egy napon, egymás után. Kurv@ egészséges lehet a szemnek 6 infó óra egymás után...), 2programozás elmélet, 3 elektrotechnika elmélet, és 4 elektrotechnika gyakorlat (és persze az érettségi tantárgyak, meg tesi, rajz..stb). Ne kérdezd hogy informatikuspalántaként miért kell tudnom NYÁK-ot, meg szakrajzot csinálnom, meg transzformátort méreteznem, de azt se kérdezd hogy 15 éves fejjel miért ezt a szakot válaszottam...:confused:

Aztán mondjuk lehet életképesebb ezekkel a tudásokkal az ember, mint az aki elmegy egy gimibe, tanulja a fizikát meg a kémiát orrvérzésig, de ha össze kell rakni egy IKEA szekrényt akkor bámul rá, és hívja 'az embert'.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
emelkedik a munkanelkuliseg itt is mint a veszedelem
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3,201 posts

.... hogy annyiért megyek el dolgozni, mint egy olyan ember, aki érettségi után felküzdötte magát a mekiben a pultból. ezzel nem az õ munkáját akarom minõsíteni, hanem a magyarországi meg egyéb k-jurópi fizetési morált....

Szerinted a mekiben nem lehet jó az a szakember, aki a pultból kezdte?
Elárulom, hogy a legnagyobb igazgatója is a pultból jutott a felsõ szintre.
Szerintem mindenhol ez lenne a normális.

ha mindenigaz én is majd olyan nyakkendõs izé leszek - ha reggelig befejezem a szakdogát... - de nem büdös a munka.
amikor Kosina beírta, h br. 216 kevés én is hozzá akartam szólni, hogy ehh...
én örülnék neki. igaz csak büfés (gazdász) papírom lesz...
ettõl függetlenül nem vagyok benn biztos, hogy ebbõl fogok megélni, amit tanulok. pl szívesen tanulnék asztalosnak, az a szakma nagyon tetszik... és nem érdekelne, hogy nap végén poros a ruhám...

De te már dolgozol/tál rendesen, nem ilyen nyári tanulómunkán...

egyébként egyetértek kosinával, hogy 220 bruttó nem sok. egyrészt. kurva sokat adózol belõle. másrészt. nem azért tanultál x évig a felsõoktatásban (egyáltalán nem biztos, hogy ingyen), hogy utána annyit keress, mint más érettségivel, vagy szakmunkásképzõvel.

Szerintem meg nem jár végzettség miatt nagyobb alapbér. A bizonyított tudás alapján, már jobban lehetne kategorizálni.
Pl nekem is technikusi végzettségem van, azt szoktam mondani, hogy én vagyok a bizonyíték, itt minden hülye lehet technikus.És nem is azért kapom a fizetésem, amit a suliban tanítottak.
Jah és ez az adókérdés:
Azt ki gondolja komolyan, hogy ha kevesebb adót kell fizetnem, több pénz marad a zsebembe?Nem hiszem, hogy bármelyik cég is a bruttó összeget tartaná mérvadónak.
ha kevesebb az adó kevesebb a bruttóm, hogy a nettóm ugyanannyi maradjon mint most.A tulajnak meg több marad a zsebébe.

Hát talán nem olyan sokára én is diplomás leszek, de talán az anyagmérnökség nem olyan tipik öltönyös szakma....
de nagy igazság h itthon mindennel nehéz elhelyezkedni

Mert külföldön kolbászból van a kerítés:)

Az autóvillamosság tök egyszerü:

-ha valami nem szikrázik pedig kellene, akkor kontaktspray

-ha valami szikrázik, pedig nem kellene, akkor szigetelõszalag

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
en elkezdtem anno a foiskolat. es latom hogy azok akikkel egyutt kezdtem, es ottmaradtak, lediplomaztak nagyreszt semmit nem ernek vele. mert vagy abban dolgoznak de netto95ert pesten, vagy nem abban dolgoznak mert kozben rajottek hogy nem is tetszik nekik [akkor mi ertelme volt?] vagy apu anyu bedugta oket valahova. esetleg a 4edik masoddiplomajukat csinaljak mert meg mindig buli EFOTT-ra jarni. csak 27evesen mar szerintem ciki, dehat ez van.

nincs annyi uresedes evente mint ahany frissdiplomas kikerul. innen egyszeru a matek
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts

manapság ez sem igaz. egyébként ezzel a diploma dologgal nem lenne baj. nem mindenki akarna diplomát, ha egyéb más papírral is el lehetne helyezkedni szép fizetéssel.

ezt most hallom tõled harmadszorra :D

na ugye
jól megjegyeztem
csak a számok változnak :)

a lényege inkább az lenne hogy egy csomó szakmából még most is hiány van és lehet is benne jó állásokat találni, csak nagyjából egy 14 éves céljai közt sem szerepel hogy mondjuk cnc drehás legyen...más kérdés hogy kb a szakképzést is el...ták , de azt még az Antallék.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

persze, de ebben az is benne van hogy volt egy olyan irányzat hogy mindenkinek diplomát
(azért egy gépész villany stb mérnök záéros határidõn belûl el tud helyezkedni)

manapság ez sem igaz. egyébként ezzel a diploma dologgal nem lenne baj. nem mindenki akarna diplomát, ha egyéb más papírral is el lehetne helyezkedni szép fizetéssel.

de múltkor hallottam egy riportot. ember vmi nagyvállalkozó, többek közt pénzügyi cégei vannak, meg erõsáramú berendezéseket gyárt. na Õ mondta ha feladnak egy egy álláshirdetést, egy hirdetésre pl marketingesre jelentkzyik 500, titkárnõ adminsztrátorra 300, mérnök állásra 100 alatt , és mondjuk elektrolakatos 3-4 havi folyamatos hirdetés után talán akad 1.

ezt most hallom tõled harmadszorra :D

ja, thommey: amilyen a magyar felsõoktatás, ne csodálkozz, hogy igen sokan végigbringázzák/bulizzák. de nem hinném, hogy régen ez máshogy volt. csak az idõ megszépíti az emlékeket.
sajnos itt is áll a mondás: aki tudja, csinálja; aki nem tudja, tanítja.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Azért el ne sírjuk magunkat a 4-5 átbulizott, bringázott, lébecolt évtõl! 10 diplomás ismerõsömbõl kb 2 tanulta azt, ami érdekelte, és 1 csinálja is. Kommunikáció, meg stb mégélnékanyámpénzén szakok nem érnek szart se.

Lehet, hogy itt mindenki 1 a 10-bõl és komolyan veszi a tanulmányait és így sértõ amit írsz. Mondjuk rám pont igaz, hogy végigbringázom az egyetemi éveket az órák helyett :) , viszont attól még azon a terülten fogok dolgozni, amit tanulok.

de múltkor hallottam egy riportot. ember vmi nagyvállalkozó, többek közt pénzügyi cégei vannak, meg erõsáramú berendezéseket gyárt. na Õ mondta ha feladnak egy egy álláshirdetést, egy hirdetésre pl marketingesre jelentkzyik 500, titkárnõ adminsztrátorra 300, mérnök állásra 100 alatt , és mondjuk elektrolakatos 3-4 havi folyamatos hirdetés után talán akad 1.

A marketingesek és a titkárnõk rugalmasabbak és könnyebben váltanak állást, mint a mérnökök vagy az elektrolakatosok. :D (nehogy valaki komolyan vegye ezt az indoklásomat)

Reális az arány. (aztán lehet, hogy az 500ból egyik sem alkalmas marketingesnek)

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts

én most azért látok elég sok embert, aki igen keményen tanult, ismerek pár végzettet is, aki tényleg "stréber" módon csinálta az egyetemet, na õk ugyanúgy nem tudnak elhelyezkedni.
és lehet, hogy nem velem van a baj, hogy ha a diploma megszerzése után nem tetszik az, hogy annyiért megyek el dolgozni, mint egy olyan ember, aki érettségi után felküzdötte magát a mekiben a pultból. ezzel nem az õ munkáját akarom minõsíteni, hanem a magyarországi meg egyéb k-jurópi fizetési morált.
hong-kongban pl utcaseprõbõl túljelentkezés van, mert 450körül kapnak egy hónapban. úgyhogy aki friss diplomásként nem kap melót, az oda menne dolgozni, mert ! kb 1,5x többet kap!, mint a szakmájában kapna, csak ugye így nem nagyon van elõrelépési lehetõség.

kiskubai: már volt téma az egyetemen, hogy ha nem jön be az élet, elmegyünk megélhetési cigánynak...

persze, de ebben az is benne van hogy volt egy olyan irányzat hogy mindenkinek diplomát
(azért egy gépész villany stb mérnök záéros határidõn belûl el tud helyezkedni)

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

8 általánossal, helyi cigányön"kormányzat" (haha) elnökként igenkönnyû lehet :D Csak legyél elég "rajos shavo"....

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

Azért el ne sírjuk magunkat a 4-5 átbulizott, bringázott, lébecolt évtõl! 10 diplomás ismerõsömbõl kb 2 tanulta azt, ami érdekelte, és 1 csinálja is. Kommunikáció, meg stb mégélnékanyámpénzén szakok nem érnek szart se.

én most azért látok elég sok embert, aki igen keményen tanult, ismerek pár végzettet is, aki tényleg "stréber" módon csinálta az egyetemet, na õk ugyanúgy nem tudnak elhelyezkedni.
és lehet, hogy nem velem van a baj, hogy ha a diploma megszerzése után nem tetszik az, hogy annyiért megyek el dolgozni, mint egy olyan ember, aki érettségi után felküzdötte magát a mekiben a pultból. ezzel nem az õ munkáját akarom minõsíteni, hanem a magyarországi meg egyéb k-jurópi fizetési morált.
hong-kongban pl utcaseprõbõl túljelentkezés van, mert 450körül kapnak egy hónapban. úgyhogy aki friss diplomásként nem kap melót, az oda menne dolgozni, mert ! kb 1,5x többet kap!, mint a szakmájában kapna, csak ugye így nem nagyon van elõrelépési lehetõség.

kiskubai: már volt téma az egyetemen, hogy ha nem jön be az élet, elmegyünk megélhetési cigánynak...

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts

szoktam tanulni, nem vagyok az a diszkóba járós típus.. nem büfészakra járok. órára is bejárok, a tantárgyaim is megvannak. tényleg. azt tanulom, ami érdekel. remélem a vasútnál fogok elhelyezkedni. (és itt nem feltétlenül a mávra gondolok, hanem pl cargo vagy egyéb magáncég.) ja és államilag finanszírozotton.
bringázni évközben csak hétvégén szoktam, meg ha jó idõ van, azzal járok suliba. de jól látod, megvan az a réteg is, akik megfelelnek a fenti kritériumoknak. :)
:)
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

elárulom, abból sem. unokatesóm egyetemen tanít, br 350, netto 170. ja és docens, nem névtelen nulla tanársegéd meg ilyenek.

Arra gondoltam, hogy akkor tudja hasznosítani a tanultakat ha ott marad, egyébként nem.

A sebesség mindent megold.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Hát talán nem olyan sokára én is diplomás leszek, de talán az anyagmérnökség nem olyan tipik öltönyös szakma....

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

Abból biztos nem fogsz megélni amit tanultál, max csak akkor ha ott maradsz az egyetemen. :)

elárulom, abból sem. unokatesóm egyetemen tanít, br 350, netto 170. ja és docens, nem névtelen nulla tanársegéd meg ilyenek.

egyébként egyetértek kosinával, hogy 220 bruttó nem sok. egyrészt. kurva sokat adózol belõle. másrészt. nem azért tanultál x évig a felsõoktatásban (egyáltalán nem biztos, hogy ingyen), hogy utána annyit keress, mint más érettségivel, vagy szakmunkásképzõvel.
a gond az, hogy iszonyú alacsony a többi fizetés. kevésbé balkáni vidékeken annyi a minimálbér, mint amit itthon diplomával keresel. ehhez képest az élet nem drágább annyival. na ez gond béláim, gondolkodjunk!

tommmas, múlt héten nálam volt a szaros palacsinta.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts

Ez szerintem nem baj.
Dolgozni kell valóban, ingyen semmi nincs.
A céges dolgokkal, meg úgy vagyok, ha nincs állás, nincs semmid.
Azok a dolgok, amiket meg magamnak vettem, magam fizetek érte, az én saját tulajdonom.

Igen, de ha 8 órában megkeresném azt, amit most 8+itthon 3ban, akkor többet játszhatnék a gyerekkel, vagy már készen lenne a garázskapum, stb. De talán, ha bejönnek a tervek:) Viszont azt csinálom mindkét helyen, amit szeretek. A multikat akkor választanám újra, ha nagyon muszáj lenne.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts

Szívembõl szóltál eccsém:) Én is így vagyok valahogy, csak egy baj van ezzel. Ehhez sokat kell dolgozni. Mikor meg bejön a velem egyidõs csávó az R osztályossal, hogy kéne két UST gumi de hirtelen , és 30rugó lesz, de nem számít, akkor néha eszembe jut, hogy nem kellett volna annyibanhagyni a továbbtanulást, oszt most sírhatnék, mint a Bosch-os mérnök volt osztálytársam hogy ok, hogy keresek 3 kilót, meg van céges kocsi, meg telefon, de itt is válság van, mert elvették a squash, meg uszoda bérletet. Fasom má.

D

franc tudja

én inkább árulnék bringákat x-ért, mint majomruhában vmi multinál x+50%-ért. azt vhogy nem bírnám. tudom ezzel a hozzálással sikeres ember már nem leszek :)