Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Üzenőfal

- - - - -

• Please log in to reply
37915 replies to this topic

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
szerintem az ember vezetni nem az oktatáson tanul meg, hanem az utána következõ elsõ x+1 ezer kilométeren, a valós közlekedésben, amikor csak elõtte van pedál. mondjuk ez is csak úgy igaz, hogy vezet mindenhol az ember - nyilván aki csak városban teker le ennyit, vagy autópályán/fõúton, az irtózatosan béna lesz a másik területen. vagy akár évszakokra is igaz ez.

tegnap ültem be 2 hét vezetésmentes hét után a kocsiba, hát...el lehet felejteni azért a finom pedálkezelés érzését, amikor a 10%-os emelkedõn úgy indulsz el a STOP-táblától, hogy egy centit nem gurulsz hátra. 5x fulladtam itt le az utcában rutinozgatás közben, aztán utána "eszembejutott". furcsa volt, na.:)

nekem egyszer ült mellettem anyu, amikor kicsit lehúztam a kocsit. azt mondta, hogy az a lényeg, hogy nem történt komolyabb baj, és hogy ember nem sérült meg másik kocsi se, most már átestem az elsõ ilyenen, ez mindenkivel elõbb-utóbb megesik, aki volán mögé ül. apu sokat magyarázott meg túlparázta a dolgot, aztán közölte, hogy nem ül többet elõre. utána nem is ült sokáig, meg fõleg egyedül vagy öcsémmel/haverokkal vezettem, aztán szépen belejöttem, és már csak a forgalomra kell figyelnem, magával a kocsi kezelésével nincs gond...aztán apu megint elõreült, tök nyugodt meg minden, csak néha mond pár olyan dolgot, amikre magamtól nem jönnék amúgy rá, csak akkor, ha már épphogy megúsztam volna egy adott szituációt.

mondjuk én fõleg csak itt a városban vezetek fõleg, rokonlátogatni céges kocsival megyünk (olcsóbb úgy a buli ugye..), azt meg csak apu vezetheti...:)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
azzal nekem sincs bajom ha tanácsot adnak, mondanak praktikákat, de könyörgöm, ennyi eszem van h tudom hol kell fékezni a kanyar elõtt, de ha folyamatosan mondja mit kell csinálni azzal csak felkurja az agyam, azért volt az oktatóm h megtanítson....meg ha folyamatosan belepofázik csak elvonja a figyelnem, de ez óvónõ létére neki nem annyira esik le

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

így volt kb a helyzet, nem üvöltött mutti csak végig azt hallgattam h ide váltsak, most gáz, most fék....tök fölösleges járni tanulni, szülõk ugyis mindent jobban tudnak

Egyszerû! Amikor muttid fõz, vagy vasal, vagy bármit csinál, állj oda mellé és egyfolytában pofázz bele a dolgába, hogy ezt ne így, azt meg ne úgy csinálja, mert így vagy úgy jobb lesz.
Elõbb-utóbb ideges lesz és elhajt a francba, akkor szembesítheted vele, hogy õ is ugyan azt csinálta veled vezetés közben, pedig ott nem szerencsés idegesíteni az embert.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

még velem sem üvöltöttek, de egyszerre nem is vezettem fél óránál többet, addig tart a türelmük még :)
sajna családi taxis vállalkozásom most éledezik még, és a megbízások is rövidek...

nekem eddig a leghosszabb 360 km volt, élménydús volt ( köd, kutya szemberohant, útfelújítások, esõ, meg este is kellett menni:) )

de pl. unokatesóm vitte keresztszüleimet tegnap és állandóan beledumáltak, hol jogosan, hol teljesen feleslegesen.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
maggi:
ez bizony bosszantó tud lenni

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
még velem sem üvöltöttek, de egyszerre nem is vezettem fél óránál többet, addig tart a türelmük még :)
sajna családi taxis vállalkozásom most éledezik még, és a megbízások is rövidek...
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
jahh ,nálunk meg egy szó nélkül beült mellém apum és anyum is, és ha hibáztam,akkor nyugodt hangon elmondták, hogy min változtassak. Azóta bárhova megyünk, bárkit viszünk én vezetek, s sokkal könnyebb így, mert érzem, hogy bíznak bennem. Szerencsés vagyok:)

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
nálunk olyan volt, hogy apám ült jobb 2-ben, üvöltött tesómnak, hogy így meg úgy, meg elõzze meg a lassabbat meg ugorja át meg ilyenek, tesóm meg anyukám üvöltött apámmal, hogy ne üvöltsön és másodszor vezeti a kocsit, nem fog vagánykodni..
most én vagyok friss jogsis, köv hétvégén megyünk mamámhoz, üvöltés lesz tuti :D

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
csak nem sok a barom?

ha másnak nem tetszik ahogy vezetsz, tûnjenek a járdáról...:)

u.i.:
jól benéztem...

Izomtéridõninja-geológus!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
így volt kb a helyzet, nem üvöltött mutti csak végig azt hallgattam h ide váltsak, most gáz, most fék....tök fölösleges járni tanulni, szülõk ugyis mindent jobban tudnak

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
ha Te vezettél friss jogsisként és a szülõk beledumáltak, hogy így vezess, ne úgy akkor igen. tesóm is volt így, aztán pár hét után feladta és visszaült a volán mögé :)
velem még nem üvöltöttek, de ami késik nem múlik, meg egyszerre nem vezettem még ilyen sokat :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
meg lehet egy emberrel egy 80km-es ut alatt utáltatni a vezetést?

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
dave: teged atbasztak. nincs olyan, hogy unisex cipo?
az valamelyiken tuti hulyen nez ki

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
nyakára kell tekerni az usb kábelt....oszt jól megszorítani

én már megneveltem az öcsémet :P

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Az nem baj, legalább ha melléütsz, elszédül a szelétõl. :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
vanish lett végül a nyertes, csak nem a szõnyegtisztító, hanem a sima folteltávolító.:) a kevés kis maradékot meg egy kis ecetes viz kiszedte, szóval ma már oda mertem adni anyunak, hogy reggel rakja már be a gépbe, mert kocsmaszaga (pia füst stimmel, a rókamóka+ecet meg hasonlít hozzájuk:D) van kicsit.:D

a netkábelt ígyis úgyis kihúztam, de mivel nincs eldugva nagyon a router, ezért hamar megoldotta a problémát. amúgy õ se nagyobb darab, de "jobb kötésû" (én csak véznának mondom:D) - 10 kilóval könnyebb, kicsit alacsonyabb, de egy gramm felesleg nincs rajta kb. rajtam meg van pár kiló sajna:(:)

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
dave, a kajamixre vanish szõnyegtisztító. a ruha színe megmarad, nem kell félni, eddig semmit nem bántott, amin alkalmaztuk, de az összes foltot kiszedte.

öcsédnek meg verj le kettõt, vágd el a netkábelt és mondd meg, hogy kuss van
mondjuk ez így a te termeteddel elképzelve elég viccesen festene:D

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
karácsonyig heti 2 ivás helyett ilyesmit sikerült ma beszereznem.:) az x+1dik cipõboltban se ezt próbáltam fel, de mondta az eladócsaj, hogy jött most nekik egy baromijó full bõr unisex cipõbõl 35-45ig minden méret, meg ha szeretnék rá ferrari lógót, és a 42es jó, akkor olyan is van. (komolyan csak a lógóban különbözik a férfi meg az unisex - ugyanolyan anyag, ugyanaz a szabás, kidolgozás, még a kódjukban is csak egy F mint ferrari betû a különbség...csak a ferrari mintás verzió majd' 10 rugóval drágább...)

felpróbáltam, jó lett, meg is tetszett a cipõ (jó, kicsit túl komoly az eddigi tornacipõk helyett, meg egy terepjáró is kellene hozzá:D). tanulság? akinek nehéz cipõt venni, az ne keressen magának cipõt, majd a cipõ megtalálja õt (az elõzõ 4 cipõm mindegyikét így vettem...).:D

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts

:$ Hát ha már mindenki csak szidj a rendõröket most legalább elkaptunk egy f@..opó retket. Igazából nem tul értékesek a biciklik jobban örültem volna ha valami komolyabb gép tolvaját fogjuk meg , de kezdésnek nem rosz.

az a nem túl értékes gép valakinek többet jelent mindennél.:)

így tovább.
hátha lesz komolyabb fogás is.:)

Izomtéridõninja-geológus!

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts

mai vacsora

Feltöltött kép

Ne tudd meg mi minden finomat vacsoráztam egy hete... csupa különlegességeket, magyart, és olaszt is... nyamm...