Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Üzenőfal

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
37915 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

...
Ez kb pont olyan szinten van, mint a mikor a szervizben szokták a tulajok mondani, óó én már 10- 20- 30- 40- éve vezetek, vagy idén levezettem már 100e kilométert, egyik sem garancia arra, hogy tud is vezetni ez ember.

Ez pont illik a jelenlegi témához. :)
Szerintem is így van.

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

na jó, de a te faterod kb. az én nagyfaterom lehetne, nem?:):D

na ja kb, meg én se 5K -t vezettem mióta megvan a jogsim :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
motort kell venni, ott nem ül az ember mellett senki.:)

"ha motorkán mész legyen nálad hajtási,
ne száguldjá' nem vagy te Talmácsi"

Izomtéridõninja-geológus!

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

hát én már, a faternak beszélek bele :) (már ha hajlandó vagyok mellé ülni jobb1- be, nem túl jellemzõ).

na jó, de a te faterod kb. az én nagyfaterom lehetne, nem?:):D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás
hát én már, a faternak beszélek bele :) (már ha hajlandó vagyok mellé ülni jobb1- be, nem túl jellemzõ).

de volt már hogy simán átment volna a piroson ha nem pofázok.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.353 hozzászólás
Lehet Iljics kollega tudja választ? :)
Más:
Tesóm mikor jogsit kapott megmondta apám hogy nem ül elõre azóta én ülök ott :D
Így nyugodtság van és még a zenét is hallom. :)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
H. Zoli: szerintem X az közelíti a végtelent. sok. annyi változó van az egészben, hogy 20-25 év, qrvasok kilométerrel és nulla balesettel a háta mögött sem jelentheti ki a legtöbb ember, hogy õ mindent tud a vezetésrõl. maximum azt mondhatja, hogy õ már van annyira rutinos, hogy az adott területen csekély annak a valószínûsége, hogy a körülmények olyanná válnak, amivel vagy amihez hasonlóval õ még nem találkozott.

vezetek lassan 1 éve, pont 5ezer van a hátam mögött, de Budaörs és környékén, a XI. kerületen, illetve a Budapest-Veszprém útvonalon kívül nem igen vagyok rutinos másfele. tegnap este is el kellett vinnem anyut valahova Pesten, és ha nem navigál meg szól, hogy ott épp milyen trükkös az a keresztezõdés, akkor én tuti összetöröm a kocsit. napi szinten arra jár, õ már ismeri, mi van arra...

MJani: na igen, a köd meg az esõ...ott helyben lõném fõbe azt, aki amint nekiáll kicsit csöpögni az esõ, kapcsolja fel a ködlámpákat. mert ha tényleg köd van, az oké. de az, hogy egy kicsit poros a levegõ meg kicsit esik, az nem. jobban nem látnak tõle, de legalább qrvára idegesítõ.

mondjuk a másik véglet meg az a tag, aki pár napja szürkületben a kivilágítatlan, szürke motorjával jött a busz elõtt, és csak akkor vettem észre, amikor 20 centire ment el a zebrán az orromtól (a hangját elnyomta a busz, látni meg nem láttam..a buszmegálló a zebra elõtt van egy 50 méterrel, a busz megállt ott, én pedig elindultam át, mert mögötte nem jött semmi), és cigivel a szájában üvölt rám a bilibukó alól, hogy "a jó qrva anyád, hát nem látsz?" hát nem.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

aki jogositvanyt kap, az eleg jo a rendornek hogy vezessen. akkor a szuloknek miert nem?

Azért, mert bármilyen idõs legyél mindig te csak a gyerekük leszel. Tanítani, óvni akarnak és jóval többet kell nekik bizonyítanod, mint másnak. Ugyanígy megy a szülõkkel a családi vállalkozásokon belül is.

Mikor tanul meg valaki vezetni? Az emberek nagy része soha. :( Kevés embernek adnék jogosítványt. Mostanában, hogy többet vezettem ködben, esõben, félelmetes hogy mennyi a béna és az idióta, ráadásul életveszélyesek (az nem zavarna ha csak magukra lennének veszélyesek, de engem veszélyeztetnek).

Az apukám is belebeszélõs (az eredeti foglalkozása sofõr és tud vezetni, kék fényre is van engedélye), sõt ha más szokott vezetni és õ ül elõl, nyomja a nem létezõ gáz és fék pedált :) , de engem nem zavar, mert csak akkor szól ha valamit nem úgy csinálok ahogy kell vagy nem veszek észre valamit (pl. trükkös fekvõrendõrök), és így elég keveset beszél(t) bele, most már szinte semmit (csak akkor ha õ ismeri jobban az adott utat). Mondjuk már én vezetek jobban. :)
Ha nem jön elõ ez a téma akkor bele se gondoltam volna, hogy már 7 éve van jogsim.

Még valami: Az a megfigyelésem, hogy az emberek úgy vezetnek, mint ahogy a lejtõn mennek lefelé bringával.

A sebesség mindent megold.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
-Te Anya, mirõl szól az Ivan Iljics halála?
-hát, Ivan Iljics haláláról.
-Nem gondoltam volna...bõvebben?
-Az az igazság hogy nem nagyon emlékszem :D
-én sem tudom, de nekem ezt tudni kéne holnapra...
-Mint Oroszirodalom szakos tanárnak, nekem is illene...

:D:D:D:D:D:D:D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
aki jogositvanyt kap, az eleg jo a rendornek hogy vezessen. akkor a szuloknek miert nem?

ha annyi penzem lenne amennyi nincs, 18evesen vehettem volna egy autot, 1napos jogositvannyal mehettem volna kozlekedni a forgalomba. ennek ellenere apam meg evekkel kesobb is megmondta hogy kanyarodaskor valtsak vissza 2-be, hogy vigyazzak biciklis van az ut szelen [lattam amugyis] stb stb. a szulok ilyenek, legalabbis nagyon nagy reszuk. szeretnem azt hinni hogy en nem leszek ilyen. :)

45fokos kikanyarodos [semmit az eg vilagon nem latszm, tanusithatom] nekem is megvolt a caddy-ben. uuuutaltam :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás
mondjuk ezekkel az autókkal (de a masterral is) járdára merõlegesbõl kitolatni is kb orosz rulett :)

edit : ja 45 fokból még roszabb

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Reméljük, azóta nyugodtabban oldod meg ezt a feladatot, még egy "ablak nélküli" autóval is! :P

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Na jó, ennyire ablak nélküli.

Feltöltött kép

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

egy ablak nélküli Citroen Berlingo

Apám, egybõl emlékezetbõl?:D

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Én amikor megszereztem a jogsimat, beültem a kocsiba és elmentem egyedül vezetni, senki nem dumált bele semmibe, viszont egy ablak nélküli Citroen Berlingo volt és fél perc alatt verejtékben úsztam, amikor fõutat kereszteztem úgy, hogy az út, amin érkeztem kb. 45 fokos szöget zárt be a fõúttal és jobbról semmit nem láttam. Kínomban, hogy a mögöttem jövõk már gyûltek, szép lassan elindultam, lesz ami lesz.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás
azzal azé vigyázni kell

felhúzza azt ehet kozmás, elsózótt stb takarmányt :)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Én is ezt mondtam neki h fõzésnél álljon oda anyukához :D

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
én nem vezetek gyorsan, nyugodt tipus vagyok, de nehezen viselem ha 40 percen át egy perc csend nincs

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

szerintem az ember vezetni nem az oktatáson tanul meg, hanem az utána következõ elsõ x+1 ezer kilométeren,

Ez egy jó egyenlet, szerinted mennyi az x?:chin:
Sok fiatal gyereket siratnak máig, akik azt hitték 1 év és 5000km után, hogy õk most már mindent tudnak a vezetés/közlekedés tantárgyból.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
ez a fõzésed beledumálós nagykirály!
de legjobb lehet ha sz.gép elé telepedik a delikvens, ott biztosan te lehetsz a "jobb"