Jelentkezz be Regisztrálj
Üzenőfal
Posted 2010. January 31. - 20:29
Posted 2010. January 31. - 18:17
Na meg a füvészkert is megszívja.
Posted 2010. January 31. - 18:06
Posted 2010. January 31. - 18:02
1991-ben:Mondjuk arra kíváncsi lennék, mi lesz Dubai-al 50 év múlva.

2005-ben:

2050-ben:
Lásd az elsõ fotó, csak magasabb és természetellenesebb homokbuckával...
Posted 2010. January 31. - 17:49
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Posted 2010. January 31. - 17:28
...vagy a tavaly szélesebb publicitást kapott "Home" / "Otthonunk" produkciót.Nézzétek meg Sir David Attenborough Mentsük meg együtt a világot címû sorozatát! 50 éve járja a földet, elég jó rálátása van a dolgokra.
A légkör Co2 tartalma az elmút 600e év során még soha nem volt ilyen magas, és exponenciálisan növekszik. Mivel a hó a természetben a legkevesebb napsugárzást elnyelõ anyag(8%), az óceán pedig a legjelentõsebb(kb. 80%).
Ráadásul már csak kb. 1Cfok kell hogy az északi permafroszt is felolvadjon, akkor annyi Co2 fog a légkörbe kerülni amennyit az elmút 20 év során összesen elfüstöltünk. Az erdõket továbbra is növekvõ ütemben írtjuk, a fejlõdõ országokba egyre több széntüzelésû erõmû épül.
(Egyik kedvenc - jajjdedemagóóóg! - részem, amikor Dubájjal példádózik: ahol ezerrel süt a nap, ám napkollektor-erõmûvek egyáltalán nincsenek...)
Posted 2010. January 31. - 17:16
Szia!
Bocsánat, hogy így ismeretlenül zavarok. Egy olyan problémám lenne, régen bikemagon volt egy hirdetés egy bikemag szerkesztõ rakta fel. Khe bmx gumik voltak benne és black market tányér meg egy CB5050xx pedál. Nem Rob volt, de valami hasonló nevû emberke esetleg nem emlékszel a hirdetésre vagy nem tudod régen kinek volt eladó cb pedál?
Válaszodat és megértésedet elõre is köszönöm.
Üdv: szabolcska
vki?
ténylen nem én voltam
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2010. January 31. - 17:03
Lehet hogy egy része marketing, hogy csak azoknak az érdeke, akik környezetvédelemmel kapcsolatos dolgokat gyártanak (akkumlátor, napelem, szélkerék etc.), de úgy gondolom, hogy érdemesebb nekik adni a pént mint a multicsilliárdos olajtársaságoknak.
De nem csak a felmelegedésrõl van szó, hanem úgy általában az ember hatása a földre. Az pedig katasztrofális. Pl. több 10 négyzetkilométeres területek vannak az óceánban, ahol a mûanyaghulladék több méter mélységig úszik a vízben. Azt hitték, hogy soha nem bomlik le, ezzel ellentétben a sósvíz lebontja, és szabadjára engedi a nem pont egészségesként ismert mûanyagot, ami innentõl kezdve oldott formában simán ott szívódik fel ahol akar.
Lehet mondani hogy sok mindennek nem az ember az oka, meg a homokba dugni a fejeket, de elõbb, vagy utóbb ezt megszívja valaki. Nem az eu-ban, nem usa-ban lesznek a legnagyobb veszteségek, hanem az India-Kína-Afrika háromszögben. WWIII...
Posted 2010. January 31. - 16:53
Növekvõ népesség: több metán pl.
Meg troposzférikus ózon (kocsik miatt pl.).
A gyárak sem a levegõt tisztítják éppen.
Én két varázsszót tudok: aeroszolok és üvegházhatás (mindkettõ köthetõ az emberhez).
Már csak egy nagy vulkán kitörés kellene. Az jól megfektetne minket.
Izomtéridõninja-geológus!
Posted 2010. January 31. - 16:07
ú, ha ezt korábban írod, akkor biztos nem megyek ki 3 óráraMiért nem karácsonykor esik a hó? Görgõn nem olyan élvezetes 2,5 órát menni. :/ Merthogy mentem már ki ou-zni hóban. 20 perccel-és egy eséssel-az indulás után fordultam is vissza. Szóval: NE menjetek ki 20-23-as gumikkal ilyen idõben!
a téli bringára (amivel láttál cx ob-n is) dobtam 40mm-es trinity gumikat - valami hasonló mintája van: http://www.discountc... 700C Combo.JPG , azzal hajtok kb. november óta. jöhet akármi.
hét közben meg 2x 1,5 - 2 órára az össztelóssal mentem fel az erdõbe, igaz azon is elöl 1.8as, hátul 1.5ös slick gumi van...
egy kis technikázás nem árt
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Posted 2010. January 31. - 15:59
komolyan
nekem lenne egy syncros féláron, ha érdekli a srácot
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Posted 2010. January 31. - 15:54
Bocsánat, hogy így ismeretlenül zavarok. Egy olyan problémám lenne, régen bikemagon volt egy hirdetés egy bikemag szerkesztõ rakta fel. Khe bmx gumik voltak benne és black market tányér meg egy CB5050xx pedál. Nem Rob volt, de valami hasonló nevû emberke esetleg nem emlékszel a hirdetésre vagy nem tudod régen kinek volt eladó cb pedál?
Válaszodat és megértésedet elõre is köszönöm.
Üdv: szabolcska
vki?
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Posted 2010. January 31. - 15:49
Posted 2010. January 31. - 15:29
A légkör Co2 tartalma az elmút 600e év során még soha nem volt ilyen magas, és exponenciálisan növekszik. Mivel a hó a természetben a legkevesebb napsugárzást elnyelõ anyag(8%), az óceán pedig a legjelentõsebb(kb. 80%).
Ráadásul már csak kb. 1Cfok kell hogy az északi permafroszt is felolvadjon, akkor annyi Co2 fog a légkörbe kerülni amennyit az elmút 20 év során összesen elfüstöltünk. Az erdõket továbbra is növekvõ ütemben írtjuk, a fejlõdõ országokba egyre több széntüzelésû erõmû épül.
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Posted 2010. January 31. - 15:02
Na akkor vesd össze a legutóbbi jégkorszak és a felmelegedés csúcspontja közötti átlagos évenkénti hõmérsékletváltozást, valamint az utóbbi 2 évszázad ugyanilyen számait. Aztán találd ki, hogy mi a legnagyobb különbség a kiváltó tényezõk között.Ha valaki látta a Globális felmelegedés svindli dok. filmet, akkor rájön hogy tényleg egy nagy kamu az egész.
Nem az ember okozza a felmelegedét, hanem a Föld.A Föld mindig is változott és változni fog.Már vagy 20 évvel a 2. ipari forradalom elõtt nõni kezdett a hõmérséklet, pedig az ember csak akkor kezdte szennyezni a környezetet.
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Posted 2010. January 31. - 14:38
akkor én mást értek jégkorszak alatt ezek szerint.
az a "Kössük fel a bicikliseket!" videó már sokadjára b_ssza fel az agyam.
Posted 2010. January 31. - 14:19
Én meg 2x annyi, nabummKöszi.
Tényleg, 17 vagyok, az már elég sok, mindjárt itt a 20 jaj... : D
Kubai, jól tetted! : D
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Posted 2010. January 31. - 14:15
az a "Kössük fel a bicikliseket!" videó már sokadjára b_ssza fel az agyam.
Izomtéridõninja-geológus!
Posted 2010. January 31. - 14:00
Posted 2010. January 31. - 13:52
Valóban pontatlan idéztem. Amire gondoltam:
"...tudósok megállapították [a glob felmelegedésrõl], hogy ez egy blöff! És én elhiszem!..."
http://index.hu/vide.../14/autostunti/ 4.25tõl
Amerikaiangoltudósok!

Sign In
Create Account

Back to top