Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Üzenőfal

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
37915 hozzászólás a témában

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
akinek gyereke van: Zsebtévé a M2-n! :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Dubai-t nem a víz fogja elönteni? Vagy csak egy jó részét? A maradékot a homok? :)

Na meg a füvészkert is megszívja.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Lehet azért építenek ekkora házakat, hogy a felsõ fele még kilógjon a homok fölé, a 30 emelet pincében meg elviselhetõ lesz a meleg.:D

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

Mondjuk arra kíváncsi lennék, mi lesz Dubai-al 50 év múlva.

1991-ben:

Feltöltött kép

2005-ben:

Feltöltött kép

2050-ben:
Lásd az elsõ fotó, csak magasabb és természetellenesebb homokbuckával... :D
"In idem flumen bis non descendimus"

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Mondjuk arra kíváncsi lennék, mi lesz Dubai-al 50 év múlva.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

Nézzétek meg Sir David Attenborough Mentsük meg együtt a világot címû sorozatát! 50 éve járja a földet, elég jó rálátása van a dolgokra.
A légkör Co2 tartalma az elmút 600e év során még soha nem volt ilyen magas, és exponenciálisan növekszik. Mivel a hó a természetben a legkevesebb napsugárzást elnyelõ anyag(8%), az óceán pedig a legjelentõsebb(kb. 80%).
Ráadásul már csak kb. 1Cfok kell hogy az északi permafroszt is felolvadjon, akkor annyi Co2 fog a légkörbe kerülni amennyit az elmút 20 év során összesen elfüstöltünk. Az erdõket továbbra is növekvõ ütemben írtjuk, a fejlõdõ országokba egyre több széntüzelésû erõmû épül.

...vagy a tavaly szélesebb publicitást kapott "Home" / "Otthonunk" produkciót.
(Egyik kedvenc - jajjdedemagóóóg! - részem, amikor Dubájjal példádózik: ahol ezerrel süt a nap, ám napkollektor-erõmûvek egyáltalán nincsenek...)
"In idem flumen bis non descendimus"

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Szia!

Bocsánat, hogy így ismeretlenül zavarok. Egy olyan problémám lenne, régen bikemagon volt egy hirdetés egy bikemag szerkesztõ rakta fel. Khe bmx gumik voltak benne és black market tányér meg egy CB5050xx pedál. Nem Rob volt, de valami hasonló nevû emberke esetleg nem emlékszel a hirdetésre vagy nem tudod régen kinek volt eladó cb pedál?

Válaszodat és megértésedet elõre is köszönöm.

Üdv: szabolcska

vki?

ténylen nem én voltam :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
És bárki, bármennyire mondja, hogy nem az ember okozza a felmelegedést, azért az biztosan nem okozna sok kárt, ha visszafognánk a károsanyag-kibocsájtást. És ezzel szerintem le is zárható a vita.
Lehet hogy egy része marketing, hogy csak azoknak az érdeke, akik környezetvédelemmel kapcsolatos dolgokat gyártanak (akkumlátor, napelem, szélkerék etc.), de úgy gondolom, hogy érdemesebb nekik adni a pént mint a multicsilliárdos olajtársaságoknak.

De nem csak a felmelegedésrõl van szó, hanem úgy általában az ember hatása a földre. Az pedig katasztrofális. Pl. több 10 négyzetkilométeres területek vannak az óceánban, ahol a mûanyaghulladék több méter mélységig úszik a vízben. Azt hitték, hogy soha nem bomlik le, ezzel ellentétben a sósvíz lebontja, és szabadjára engedi a nem pont egészségesként ismert mûanyagot, ami innentõl kezdve oldott formában simán ott szívódik fel ahol akar.

Lehet mondani hogy sok mindennek nem az ember az oka, meg a homokba dugni a fejeket, de elõbb, vagy utóbb ezt megszívja valaki. Nem az eu-ban, nem usa-ban lesznek a legnagyobb veszteségek, hanem az India-Kína-Afrika háromszögben. WWIII...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
"Nem az ember okozza a felmelegedét, hanem a Föld."

Növekvõ népesség: több metán pl.
Meg troposzférikus ózon (kocsik miatt pl.).
A gyárak sem a levegõt tisztítják éppen.

Én két varázsszót tudok: aeroszolok és üvegházhatás (mindkettõ köthetõ az emberhez).
Már csak egy nagy vulkán kitörés kellene. Az jól megfektetne minket.:)

Izomtéridõninja-geológus!

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Miért nem karácsonykor esik a hó? Görgõn nem olyan élvezetes 2,5 órát menni. :/ Merthogy mentem már ki ou-zni hóban. 20 perccel-és egy eséssel-az indulás után fordultam is vissza. Szóval: NE menjetek ki 20-23-as gumikkal ilyen idõben! :D

ú, ha ezt korábban írod, akkor biztos nem megyek ki 3 órára :D

a téli bringára (amivel láttál cx ob-n is) dobtam 40mm-es trinity gumikat - valami hasonló mintája van: http://www.discountc... 700C Combo.JPG , azzal hajtok kb. november óta. jöhet akármi.
hét közben meg 2x 1,5 - 2 órára az össztelóssal mentem fel az erdõbe, igaz azon is elöl 1.8as, hátul 1.5ös slick gumi van...

egy kis technikázás nem árt :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
annál a pedálnál minden jobb....
komolyan

nekem lenne egy syncros féláron, ha érdekli a srácot

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
Szia!

Bocsánat, hogy így ismeretlenül zavarok. Egy olyan problémám lenne, régen bikemagon volt egy hirdetés egy bikemag szerkesztõ rakta fel. Khe bmx gumik voltak benne és black market tányér meg egy CB5050xx pedál. Nem Rob volt, de valami hasonló nevû emberke esetleg nem emlékszel a hirdetésre vagy nem tudod régen kinek volt eladó cb pedál?

Válaszodat és megértésedet elõre is köszönöm.

Üdv: szabolcska

vki?

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
BROOKS nyereg ismerõs? Vans cipõ ismerõs? És a kettõ együtt? KELL! "INSTANT GET"!Feltöltött kép

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Nézzétek meg Sir David Attenborough Mentsük meg együtt a világot címû sorozatát! 50 éve járja a földet, elég jó rálátása van a dolgokra.
A légkör Co2 tartalma az elmút 600e év során még soha nem volt ilyen magas, és exponenciálisan növekszik. Mivel a hó a természetben a legkevesebb napsugárzást elnyelõ anyag(8%), az óceán pedig a legjelentõsebb(kb. 80%).
Ráadásul már csak kb. 1Cfok kell hogy az északi permafroszt is felolvadjon, akkor annyi Co2 fog a légkörbe kerülni amennyit az elmút 20 év során összesen elfüstöltünk. Az erdõket továbbra is növekvõ ütemben írtjuk, a fejlõdõ országokba egyre több széntüzelésû erõmû épül.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.606 hozzászólás

Ha valaki látta a Globális felmelegedés svindli dok. filmet, akkor rájön hogy tényleg egy nagy kamu az egész.
Nem az ember okozza a felmelegedét, hanem a Föld.A Föld mindig is változott és változni fog.Már vagy 20 évvel a 2. ipari forradalom elõtt nõni kezdett a hõmérséklet, pedig az ember csak akkor kezdte szennyezni a környezetet.

Na akkor vesd össze a legutóbbi jégkorszak és a felmelegedés csúcspontja közötti átlagos évenkénti hõmérsékletváltozást, valamint az utóbbi 2 évszázad ugyanilyen számait. Aztán találd ki, hogy mi a legnagyobb különbség a kiváltó tényezõk között.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Kár bosszankodni ezen a videón, ez az extrém hülye kategória, teljesen elvakult, de biztos, hogy bringásban is van ilyen.

akkor én mást értek jégkorszak alatt ezek szerint.:)

az a "Kössük fel a bicikliseket!" videó már sokadjára b_ssza fel az agyam.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Köszi. :)
Tényleg, 17 vagyok, az már elég sok, mindjárt itt a 20 jaj... : D
Kubai, jól tetted! : D

Én meg 2x annyi, nabumm :) Még sok boldogot!

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
akkor én mást értek jégkorszak alatt ezek szerint.:)

az a "Kössük fel a bicikliseket!" videó már sokadjára b_ssza fel az agyam.

Izomtéridõninja-geológus!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
mof, szerintem nem írtál hülyeségeket, de Grönland azért Grönland, mert a névadói ezt látták belõle

Feltöltött kép

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Valóban pontatlan idéztem. Amire gondoltam:
"...tudósok megállapították [a glob felmelegedésrõl], hogy ez egy blöff! És én elhiszem!..."

http://index.hu/vide.../14/autostunti/ 4.25tõl :)

Amerikaiangoltudósok! :D