Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Üzenőfal

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
37915 hozzászólás a témában

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Bringásoktól legjobban a kerékpár úton parázok. Az északi összekötõn történt szólok hogy "Balról" erre balra néz és húzza is a kormányt balra szépen felkent a korlátra. Térdrõl bringáról plezúr le az ürge szabadkozik hogy Bocs. Most erre mit mondjak? Rá jöttem hogy egyesületi mezben csak gyorsan szabad tekerni ha lassan megyek vigyorogva vágnak be (nagyon szûken)mikor megelõznek beszólva "lenyomtalak" vagy nem tudom miért rám ragadnak és amennyiben hirtelen fékezek (pl forgalom miatt) belém rohannak (eddig 3X) Sorolhatnám még.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

nekem sincs mégis meg tudok állni :)

Én is meg tudok, csak a kamera a lámpában dolog lehúzás - ahol ez be van építve, ott már sárgára büntetnek... ;)

így abból nagy, és indokolatlan fékezések lennének. Azt meg nem bírnám anyagilag :P

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás

kérek akkor féktárcsa&fékbetét szponzort :)

nekem sincs mégis meg tudok állni :)
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

piros lámpán áthajtásra: Sokan tojnak rá, ha pirosra vált a lámpa - rendõrségi reagálás | Szeged hírei | Szeged - delmagyar.hu

kamerát minden lámpába, gyorsan visszahozná az árát

kérek akkor féktárcsa&fékbetét szponzort :) :P

Jó közhelyes sz*r videó, és pont egy motoros csinálta... Valószínüleg õ is csak a videózás miatt állt meg a pirosaknál. Azoknál pont ugyanannyira szokás, mint a bicajosoknál.

Jani, azaz!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Én is így közlekedek, mint MaTT, sala, thez és még sokan mások innen a fórumról, DE nem javaslom mindenkinek, hogy így közlekedjen, mert a kerékpárosok is olyanok, mint az autósok, nagyon nagyon kis részük tud kerékpározni (kezelni a kerékpárt) és közlekedni. Õszintén mondom hogy félek a legtöbb bringástól, kiszámíthatatlanul, önveszélyesen kerékpároznak és nem akkor tartok tõlük amikor autóval vagyok hanem pl amikor a kerékpárúton találkozunk, kocsival vigyázok rájuk. Egy "mifajtánk" bringást simán lehet olvasni, lehet látni a mozgásából, hogy mit fog csinálni.
Szóval a kerékpárosok sem felsõbbrendûek, csak van néhány kivétel (pont ugyanúgy mint az autósoknál). :) Persze nem mindenki kivételes, aki azt hiszi magáról hogy az és a kivételesek is meghalhatnak.

A sebesség mindent megold.

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
piros lámpán áthajtásra: Sokan tojnak rá, ha pirosra vált a lámpa - rendõrségi reagálás | Szeged hírei | Szeged - delmagyar.hu

kamerát minden lámpába, gyorsan visszahozná az árát
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
személyi eccerû, okmányiroda- neten, idõpontkérés-bemegy virít lóvé, azt hiszem egyszerû "lejárásmál" 2500 pezó, s nem kell semmi, csak a régit odaadod
fotó készül, kapsz egy A4-es papírt adatokkal, s majd jön postán, ha jól emléxem, szintén okmányhivatalba, s majd csörögnek

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

jaja
defenziv szemlélet nélkül b@szhatod az elsõbbséget adó lámpát is, akár
az is igaz, hogy azért a bringások túlnyomó részének van x db jogsija, s nagyjából képben van

erre azért igy erõsen nem kötnék fogadást, legalábbis a fõváros és környékén

más

csináltatott mostanában vki útlevél vagy személyi ?
tudom gugli, de kb 6 féle variáció jön ki szal nem vagyok tõle okosabb.

okmányiroda meg b...k fölvenni telefon.

szal van

lejárt személyi (kb 2éve)
lejárt útlevél (kb 15 éve)

érvényes plasztik jogsi
lakcimkártya
anyakönyvi kivonás eredeti (70es) meg egy másolatos 99 bõl

kell nekem most elébb kérni megint anaykönyvit vagy elég lesz ez ?
meg útlevélhez kell nyomtatvány vagy csak bemegyek a lefoglalt idõpontban okmányiroda és benyögöm hogy útlevelet szeretnék ?

köszi

pannonnak meg q. anyját basszus bankhiteltõl cégalapításig mindenhol elég 1 fényképes okmány, nekik 2 kell. ki a faszok õk, a legfelsõbb hatóság ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
A városban közlekedõk (autósok) piros lámpától induló sorok végén mindig fura mód mindig van 1-2-3-4 "még átférek" pilóta... :) Lehet hogy nem csak a sor vége ilyen, csak õket éri a piros? Innentõl mindig figyelni.

Ez van

Én még midnig félek a közteres kameráktól, mikor tudom, hogy max a rendes ipari miatt tudok csak csekket kapni, a kerek vacak csak balesetek figyelésére jó....

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
jaja
defenziv szemlélet nélkül b@szhatod az elsõbbséget adó lámpát is, akár
az is igaz, hogy azért a bringások túlnyomó részének van x db jogsija, s nagyjából képben van egy piros alól jobbra kis ívben aligforgalomban való elfordulás, illetve egy telipiros keresztbenégysáv fullforgalom veszéllyessége között
kocsival soha nem megyek át veresen, ez alap-bár Ilonka is azt gondolhatta a telekjáróban, hogy "befér" még, most meg guggolhat egy kicsit Mélykúton- de még záróvonal se
nerm szeretek a BM-re költeni, még ha integetne 50-nél, akkor se

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás
alapvetõen kibaszott demagógnak tartom a cikkirót de lehet mégis kéne az a rendszám.

Totalcar - Magazin - Rendszámot a bringára!
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
én is szoktam figyelni... A piros és a zöld lámpa meg csak jelzés értékû. Gonosz világ. Tegnap az orrom elõtt parkolt be egy bringás egy autós alá szintén - gondolta õ átmegy járdáról járdára keresztezõdésben, a bringán ülve, autó mögül. Hát nem jött össze, megleste a betont.

A megoldás még mindig: figyelni!!!! Mindenféle közlekedési megoldás mellett.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
elõször vezettem pesten majdnem friss jogsival, szigoruan 50. Az még hagyján , hogy majdnem letoltak, de még egy rendõr is rámdudált, h ne tartsam fel a forgalmat...

amugy piroslámpa nem betonfal, komolyra forditva, lassitok , körülnézek és átcsobogok

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
Én is át szoktam menni a piroson, ha nem jön semmi, vagy úgy el tudok menni, hogy ne zavarjak senkit. Pl az autósnak is jobb ha nem kell kerülgetnie a zöldre váltáskor a bringást, vagy megvárni míg a bringás elmegy egyenesen, míg õ jobbra szeretne kanyarodni stb. Legalább halad a forgalom... A KRESZ is csak egy rendszer, amit azért találtak, ki hogy az autósok biztonságosan tudjanak közlekedni, mert ha egy 1tonnás cucc nekimegy valaminek az nem jó. Ha szigorúan ragaszkodsz a KRESZhez akkor szerintem bp-n tuti halott vagy bringával 1 héten belül. Persze az sem jó ha ész nélkül, felelõtlenül száguldozik az ember. De ha körültekintõen, ésszel közlekedik az ember, akkor nekem semmi bajom a piroslámpa megszegéssel, vagy egyirányúba szembe bringázással stb.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Én is ép ezért dühít hogy a 60 éves mami is vidáman teker át a piroson ahol én már megálltam. A hétvégén túráztunk Pécs környékén , heten voltunk ebbõl 3-an álltunk meg a lámpáknál a többi négy akkor is átment ha mi voltunk elõl és nekik ez a természetes de így mit várjunk el az autósoktól ha mi is átmegyünk és õk még "erõsebbek" is.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

[B][U]Mindenki figyelmébe ajánlanám azt az E-mailt amit Kovács Sanyi csapattársam küldött.
Különösen a közlekedési lámpák .i.: csak azért írtam le nem elrémiszteni akarok mindenkit a bringázástól, hanem inkább az óta benézek a keresztezõdésbe mindenhol, még ha lámpás is nem e jön valami állat. .

én ezt eddig is így csináltam

sõt autóval is

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
:( Nyugodjon békében!

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
Így kerek a történet:
Kerékpáros baleset, Bp. Eötvös út - részleteket szeretnék tudni | Criticalmass.hu

Nyugodjék békében!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Mindenki figyelmébe ajánlanám azt az E-mailt amit Kovács Sanyi csapattársam küldött.
Különösen a közlekedési lámpák jelzéseit figyelmen kívül hagyóknak, soha nem lehetünk elég óvatosak.
"

Sziasztok

Sajnos egy borzasztó hírrel szeretnék szolgálni.
Hétfõn Budán az egyik gyerekkori haveromat elütötték. Biciklivel mentek át szabályosan a zöld lámpánál és egy nõ a terepjárójával át száguldozott a piroson.
Sajnos úgy elütötte õket, hogy a haverom a helyszínen meghalt a szélvédõ üvege szétvágta a nyaki artériáját. Sajnos a mentõsök nem tudtak segíteni rajta. 24 éves lett volna pont most.

U.i.: csak azért írtam le nem elrémiszteni akarok mindenkit a bringázástól, hanem inkább az óta benézek a keresztezõdésbe mindenhol, még ha lámpás is nem e jön valami állat. Szeretném, ha ti is óvatosan tekernétek.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
1 órás TV közvetités a sport1 en a Trans Schwarzwaldról
Környékünk is látható, ha valakit érdekel 17:30 - 18:30 valahol ezen az oldalon esetleg körülnézhet:
SPORT1 TV-Programm - Sport1.de
Livestream esetleg?