Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Üzenőfal

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
37912 hozzászólás a témában

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

NÉHÁNY SAJÁT ÉRTELMEZÉS: pl. AKI MOUNTAIN BIKE SPORTOLÓ, MINDEN BIZONNYAL EGÉSZSÉGESEBB, A DOHÁNYZÓ ÉS TESTMOZGÁST NEM VÉGZÕ KOLLÉGÁJÁNÁL, ENNEK ELLENÉRE AZ EGÉSZSÉGET ELÕIDÉZÕ SPORTOLÁST A TB. NEM FINANSZÍROZZA, DE PL. A DOHÁNYZÓT GYÓGYKEZELIK.

igen, sajnos ez megy: megelõzéssel nem törõdünk, viszont kezelésbe sok pénzt beleborítunk :S

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
multkor azt mondtak hogy 52%. plusz ugye erre jon Europa legmagasabb AFA-ja.

Csupán arra gondoltam, a példánál maradva, hogy ha látják, hogy valaki nagymotorral jár melóba, a falon lóg egy Travis Pastrana naptár, és minden évben kétszer egy hónapot kórházban tölt, majd gipszben jön dolgozni, akkor egy idõ után lehet olyan érzésük, hogy a jövõ évre nézve is ez várható, és keresnek valaki mást.

ez tiszta sor, de ha csak ezt gondoljak, es az alapjan nem kapod meg a melot, vagy ha nincs veled semmi baj, de mikor kiderul hogy extremsportolsz akkor erre hivatkozva leepitenek, na azzal van bajom.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Azzal egyetértek, hogy itthon nem menne, hiszen jobbágyrendszer van, de sebaj, nemsoká ápgrédelve lesz rabszolgaságra :)

Örülnél neki, mint majom a farkának, ha csak annyi adót kellene fizetned, mint régen a jobbágyoknak. Egyszer fizettek ugye egy tizedet (kilencedet) a földesúrnak, vagy a királynak és egy tized dézsmát az egyháznak. Ha kiszámolod, hogy a bruttó béred mennyi részét fizeted be az államnak adó, illeték, hozzájárulás és még mit tudom én, hogy milyen jogcímen, akkor rájössz, hogy nem is volt olyan rossz a jobbágyoknak sorsa pénzügyileg. Szerintem simán befizetünk 60%-ot az államnak.

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 hozzászólás

Szerencsétlenül fogalmaztam, nyilván ezt elõre nem igazán lehet tudni, fõleg, hogy álláskeresésnél mindenki igyekszik konszolidált képet mutatni :)
Csupán arra gondoltam, a példánál maradva, hogy ha látják, hogy valaki nagymotorral jár melóba, a falon lóg egy Travis Pastrana naptár, és minden évben kétszer egy hónapot kórházban tölt, majd gipszben jön dolgozni, akkor egy idõ után lehet olyan érzésük, hogy a jövõ évre nézve is ez várható, és keresnek valaki mást. Elnézést kérek minden krosszmotorostól, de ez józan ésszel is belátható...

a kerékpározás (és minden más veszélyes sport, vagy sok sok egzotikus utazás a betegségekkel együtt, vagy madárszámláló hobbi amikor gondolom tavasszal eltûnik az ember stb) ugyan olyan mint a gyerek.
-van gyereke?
-van.
-sajnos már betöltötték az állást tegnap. :P

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Szerencsétlenül fogalmaztam, nyilván ezt elõre nem igazán lehet tudni, fõleg, hogy álláskeresésnél mindenki igyekszik konszolidált képet mutatni :)
Csupán arra gondoltam, a példánál maradva, hogy ha látják, hogy valaki nagymotorral jár melóba, a falon lóg egy Travis Pastrana naptár, és minden évben kétszer egy hónapot kórházban tölt, majd gipszben jön dolgozni, akkor egy idõ után lehet olyan érzésük, hogy a jövõ évre nézve is ez várható, és keresnek valaki mást. Elnézést kérek minden krosszmotorostól, de ez józan ésszel is belátható...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Nyilván ez nem életszerû. Ami a valóságban történik, az úgyis kb. az, hogy ha valaki elkezd sokat kimaradni, akkor jelzik neki, hogy nem kéne, ha ennek ellenére a motokrosszt fontosabbnak érzi, és ennek megfelelõen folytatja, akkor pedig keresnek valakit a helyére, aki vagy nem motokrosszozik, vagy legalább nem esik :P
És nem fogja érdekelni a munkáltatót, hogy azért marad ki, mert extrémsportol, vagy mert extrém egészségtelenül él, vagy mert egyszerûen csak kiiratja magát a doktornál már akkor is, ha csuklik és inkább otthon maradna emiatt.

A különbség pedig ott lesz, hogy az a bíróság, amelyik az én elméletemet osztja, hogy egy szerzõdésnek addig van értelme, amíg az a mutual benefit elvet érvényesíti, az nem fog a fentiben semmi kivetnivalót találni, míg egy másik bíróság, ahol a "munkáltató vélt vagy valós erõfölényével szemben védik a munkavállalót", az kártérítésre kötelez majd. És kötelezi a mikrógyártót, hogy írja ki a mikróra, hogy tilos benne macskát szárítani :) Ja, bocsánat, az nem GB, hanem az USA :)

na jo, de az elozo hozzaszolasodban meg azt irtad hogy ha "valoszinusitheto". hat legyen szives es ne valoszinusitsen a munkaltato semmit rolam, mert azt extrem esetben diszkriminacionak is lehet nevezni.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Egyetértek, de a két dolognak tökre nincs köze egymáshoz.
Szerintem aki akarja, érti a rációt abban, amit írtam fentebb :/

Még annyit hozzátennék esetleg, hogy szerintem pont az általam említett kkv réteg lesz az, amelyik viszont a korrektség jegyében, amíg az ereje engedi, támogat majd egy olyan betegeskedõ alkalmazottat, fõleg, ha abszolút önhibáján kívül kerül keresõképtelen állapotba, szemben egy személytelen multival, ahol a HR-es csak egy hatékony(talan)sági mutatót lát majd az ember helyett, és megválik tõle, amint lehet, max, ha fél attól az alkalmazott bosszújától, majd nagyon odafigyel az indoklás szövegezésénél.

bedia01

bedia01

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás
NÉHÁNY SAJÁT ÉRTELMEZÉS: pl. AKI MOUNTAIN BIKE SPORTOLÓ, MINDEN BIZONNYAL EGÉSZSÉGESEBB, A DOHÁNYZÓ ÉS TESTMOZGÁST NEM VÉGZÕ KOLLÉGÁJÁNÁL, ENNEK ELLENÉRE AZ EGÉSZSÉGET ELÕIDÉZÕ SPORTOLÁST A TB. NEM FINANSZÍROZZA, DE PL. A DOHÁNYZÓT GYÓGYKEZELIK.

bedia01

bedia01

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás
Az országúti kerékpározás nem extrem, de ha Józsi bácsi mountain bike bringával teker a faluban, vagy városban, esetleg akárhol, akkor szintén extrem sportoló? MTB 26 " kerék méret, de ha mountain bike versenyen 28" kerékkel megyek (országúti bicóval), akkor a TB. térit?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Nyilván ez nem életszerû. Ami a valóságban történik, az úgyis kb. az, hogy ha valaki elkezd sokat kimaradni, akkor jelzik neki, hogy nem kéne, ha ennek ellenére a motokrosszt fontosabbnak érzi, és ennek megfelelõen folytatja, akkor pedig keresnek valakit a helyére, aki vagy nem motokrosszozik, vagy legalább nem esik :P
És nem fogja érdekelni a munkáltatót, hogy azért marad ki, mert extrémsportol, vagy mert extrém egészségtelenül él, vagy mert egyszerûen csak kiiratja magát a doktornál már akkor is, ha csuklik és inkább otthon maradna emiatt.

A különbség pedig ott lesz, hogy az a bíróság, amelyik az én elméletemet osztja, hogy egy szerzõdésnek addig van értelme, amíg az a mutual benefit elvet érvényesíti, az nem fog a fentiben semmi kivetnivalót találni, míg egy másik bíróság, ahol a "munkáltató vélt vagy valós erõfölényével szemben védik a munkavállalót", az kártérítésre kötelez majd. És kötelezi a mikrógyártót, hogy írja ki a mikróra, hogy tilos benne macskát szárítani :) Ja, bocsánat, az nem GB, hanem az USA :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
es akkor mi van ha megirod a munkaszerzodest, es ket evvel kesobb elkezdesz motokrosszozni? legyel korrent es menj oda a fonokodhoz hogy "figyelj mar tibikem, en mostantol extra riziko vagyok szoval ha godolod akkor felmondok es atadom a helyet egy a szabadidejeben sakkozo munkaeronek" vagy mi?

szerintem azert van szabadideje az embernek, hogy abban azt csinaljon amit akar. senkinek sem erdeke leserulni es honapokig otthon ulni betegszabin, szal az sem korrekt hogy azt feltetelezzuk a munkavallalorol hogy ezt direkt csinalja.

raadasul ez valahol ellensulyozza azokat a kollegakat akik nem extremkednek, de cserebe egeszsegtelenul elnek es azert betegeskednek tobbet.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Akkor bele kellett volna írni a munkaszerzõdésbe, hogy nem montizhat, mostmár hiába erõlködnek. Ok hogy Németország nem ugyanaz, de talán közelebb áll hozzá munkajogok terén mint hozzánk.

Azzal egyetértek, hogy itthon nem menne, hiszen jobbágyrendszer van, de sebaj, nemsoká ápgrédelve lesz rabszolgaságra :)

Nem azt kell beleírni a munkaszerzõdésbe, hogy valaki nem montizhat, hanem, hogy a felek mit várnak el egymástól. Ilyen értelemben igazad van, senkinek semmi köze nincs hozzá, hogy miért sérülsz meg, és a munkáltatót ez valóban nem is érdekli, az viszont annál inkább, ha esetleg valószínûsíthetõ, hogy rendszeresen sokkal többet fogsz hiányozni a munkából, mint egy átlagos másik munkavállaló. Azért ez nem ugyanolyan, mint egy vis maior, pl. elõre nem látható betegség, hiszen te magad is tudod, ha egy fokozott kockázattal járó tevékenységet ûzöl (nem a gáton biciklizésre gondolok, hanem pl. DH) . És nem hasonló a terhességhez és a gyermekgondozáshoz sem, ami meg érthetõ állami és társadalmi okokból kap védettséget a munkajogban.
Nem kekeckedésnek szántam, csak ez az érem másik oldala. Fõleg a kkv munkáltatók szokták nagyon átérezni ezt, akik nagyon is megérzik, ha így vagy úgy, de a munkavállaló nem dolgozik, a pénzt viszont felveszi, nem csak a TB-tõl, de a cégtõl is ugye... Nincs köze a rabszolgasághoz, sokkal inkább a korrektséghez.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Kiskubai: Ma találkoztam a fentebb linkelt x ország y hónapra kampánnyal. :)
Így már hogy elõzõleg elolvastam az írásod jót nevettem mikor megláttam. :)

:) Az érem másik oldala:

Ahelyett, hogy elköltöznék Ausztriába 20 hónapra, inkább elmegyek egy szûrésre. Azt hiszem, többet ér...

Mekkora kanbuli lesz ebben az országban pár hónapra...

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

Ez Anglia...
Azért lássuk be, a munkáltatónak nem vágyálma olyan után fizetni, aki dolgozni viszont gyakran nem jár be, még akkor is, ha baleset utáni lábadozás okán marad otthon, fõleg, ha a nagy átlagnál sokkal sûrûbben sérül le a hobbija miatt. Ugyanolyan rizikó számára ez, mint a munkavállalónak egy balesetveszélyes munkahely. Itthon a munkaügyi bíróságon ez nem menne!

Akkor bele kellett volna írni a munkaszerzõdésbe, hogy nem montizhat, mostmár hiába erõlködnek. Ok hogy Németország nem ugyanaz, de talán közelebb áll hozzá munkajogok terén mint hozzánk.

Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.353 hozzászólás
Kiskubai: Ma találkoztam a fentebb linkelt x ország y hónapra kampánnyal. :)
Így már hogy elõzõleg elolvastam az írásod jót nevettem mikor megláttam. :)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Ez Anglia...
Azért lássuk be, a munkáltatónak nem vágyálma olyan után fizetni, aki dolgozni viszont gyakran nem jár be, még akkor is, ha baleset utáni lábadozás okán marad otthon, fõleg, ha a nagy átlagnál sokkal sûrûbben sérül le a hobbija miatt. Ugyanolyan rizikó számára ez, mint a munkavállalónak egy balesetveszélyes munkahely. Itthon a munkaügyi bíróságon ez nem menne!

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

...
De most lehet újra be kell majd menni, kicsit és egy fél hivatalos "a kádban kicsúsztam" vagy a "lépcsön leestem" verzió emészthetöbb számukra mint a montis vágódás.

Mi közük van hozzá, hogy hogy sérültél meg??? Csak arra figyelj, nehogy az orvosi jegyzõkönyvben benne legyen hogy montis perec volt, mert akkor lehet magyarázkodni :)
Mondjuk engem rúgtak ki angliában ilyesmi miatt... csak azt nem tudták hogy szeretem felbaszni magam az ilyeneken (kicsit utánanéztem a dolgoknak és pár hónapra rá egy olyan bírságot+kártérítést kaptak búcsúajándékként, hogy a falat kaparták:) )

szerk.: nem lehet hogy csak valami céges statisztika miatt kérdezik? Nagy cégnél szerintem nem kizárt.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Isten éltessen Laura :)

bedia01

bedia01

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás
Ja megha felépülsz és jó idõ lessz akkor ien kissebb párorás hétvégi tekergésekbe bennvagyok . általába szombaton délig melózok utána simán szabad a hétvége csak unalom!!!!!!

bedia01

bedia01

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás

Majd kiderül.

amugy tudod, hogy nekünk még tekerni kell :)
laza aszfaltozás a rajnavölgyben lehet még az idén válalható, jövö héten doki mond valami okosat remélem.
amugy nyáron találtam jó útvonalat Offenburg és Rastatt között aszfalton, majd fel pfalzig.
Baden töl át kell menni a francia oldalra...
Olyan duna melleti atmoszféra, de közben a fekete erdö lábában tekersz.

Még szép hogy tekernünk kell. már edzem magam hozzátok április ota kb 2500 tekertem és 30kg fogytam tõle ugyhogy franko lesz minden. ja meg bicót is cseréltem