Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Üzenőfal

- - - - -

• Please log in to reply
37915 replies to this topic

Gabriel_MTB

Gabriel_MTB

vendég

• fórumtag
  • 45 posts
Kiírom ide is, hátha...
Vakond Futamra keresek egy leányzót a csapatomba.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,276 posts

skacok, nyugdíjpénztárat valaki vágja itt? Arra lennék kíváncsi hogy az oke hogy megyek át az államiba, meg hogy elvileg ott is nyilvántartják az átvitt/befizetett pénzem, de inkább a reálhozam érdekelne ami a befizetett összegen felül megtermelt a biztosító, azt ugye ki lehet venni!? Arról kell nyilatkozni hogy azt az összeget fel akarom venni, de elég homályban fogalmaz az OTP:

"felhívjuk szíves figyelmét, hogy a pénztárnak adott nyilatkozata, illetve annak a pénztár általi befogadása önmagában nem jelent a kifizetésre vonatkozó kötelezettségvállalást, annak feltétele az ön egyéni számláján nyilvántartott kifizethetõ pozitív egyenleg, amelyet a pénztár a jogi elõírásokkal összhangban késõbbiekben állapít meg"

mármint az összegét vagy az idejét? nálam nem vészes az összeg, de apumnak nyugdíj elõtt már azért van egy nagyobb összeg ami a befizetésén felül van vagyis a hozam amit inkább kivennék és máshogy kamatoztatnám neki mint, hogy bedobjam a nagy közösbe, aztán megállapítsák a havi 45e nyugdíját a pénze meg menne a levesbe...
valaki tud valami okosat? ;)

aszongya ja a rádijó (én is igy emlékeztem tsak nem találtam idézhetõ forrást)

márc 31-ig kapsz a manyuptól nyilatkozatot mi legyen vele (kéred cash, önkéntes pénztárba utálás, vagy bedobod a közösbe)
ha erre nem reagálsz akkor a postás kihozza
ha azt sem veszed át, akkor megy a nagy piramisba, és majd kapsz érte nagy piros pontot (mármint majd ezt honorálják neked, a nyugdíjban. -vagy ha úgy nem, akkor kapsz idõpontot és jelentkezhetsz egy vállveregetésre pali bácsihoz :))

melleslle ha volt tagdíjkiegészítés, akkor az is visszakapható nem csak a reálhozam
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
Ice: egyenlõre semmit nem kell tenni. a magánnyugdíj majd kiküldi mindenkinek a nyilatkozatot, ami szándékod szerint rendelkezhetsz a reálhozammal. kivehetõ lesz kp-ba (kifizetés leghamarabb elvileg ápr. közepétõl) vagy átrakhatod önkéntes nyp.-ba. /egyébként errõl is küldtek már mindenkinek tájékoztató levelet./

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,036 posts
skacok, nyugdíjpénztárat valaki vágja itt? Arra lennék kíváncsi hogy az oke hogy megyek át az államiba, meg hogy elvileg ott is nyilvántartják az átvitt/befizetett pénzem, de inkább a reálhozam érdekelne ami a befizetett összegen felül megtermelt a biztosító, azt ugye ki lehet venni!? Arról kell nyilatkozni hogy azt az összeget fel akarom venni, de elég homályban fogalmaz az OTP:

"felhívjuk szíves figyelmét, hogy a pénztárnak adott nyilatkozata, illetve annak a pénztár általi befogadása önmagában nem jelent a kifizetésre vonatkozó kötelezettségvállalást, annak feltétele az ön egyéni számláján nyilvántartott kifizethetõ pozitív egyenleg, amelyet a pénztár a jogi elõírásokkal összhangban késõbbiekben állapít meg"

mármint az összegét vagy az idejét? nálam nem vészes az összeg, de apumnak nyugdíj elõtt már azért van egy nagyobb összeg ami a befizetésén felül van vagyis a hozam amit inkább kivennék és máshogy kamatoztatnám neki mint, hogy bedobjam a nagy közösbe, aztán megállapítsák a havi 45e nyugdíját a pénze meg menne a levesbe...
valaki tud valami okosat? ;)

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,276 posts

egy lilatehenes csoki.

mármint ad mellé egy nagy! (30 dekás) tábla milkát, ha arra jár a pogár és elviszi tõle

ilyet e :

Feltöltött kép
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
egy lilatehenes csoki.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

ha én gazdag vónák....

Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Manitou millenium

Mondj neki rá egy ezrest.

A sebesség mindent megold.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
ha én gazdag vónák....

Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Manitou millenium

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Mire faj a fogad? :)

3x9-es váltókarnak nagyon tudnék örülni, de akár egy használt lánctányérgarnitúrának is :) De majd térjünk vissza rá, ha egyáltalán eljut hozzám a bilincs és kész lesz a hézagoló :D

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 posts

Buki: majd beszámolod az árát valami használt montis cuccba :) 15km van köztem és a cucc között, ezt csak összehozzuk már valahogy :D

Mire faj a fogad? :)

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
Így van, ésszel kéne használni(mint minden mást).

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 posts

Ja és mit jelent a strong ties? :)

szerintem kemény magot
nekem anno tanulságos volt, azóta próbálom rávenni ismerõsöket, hogy õk is csinálják már meg, mert unalmas mindig azt nézni, hogy volt iskolatársak mit ettek, vagy hogy a debreceni egyetemen tanuló ismerõ hanyast kapott az x vizsgájára :)

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13,478 posts
Évek óta ode sem néztem.
Jó látni, hogy olyan nagyon nem változott semmi...
:D

Egy-két régi képem nekem is van!
Majd töltögetek...

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts

itt egy kicsit másféle verzióban: The Real Life Social Network v2

Kb. a feléig volt türelmem ellapozni. Nem vagyok perfekt angolból, annyit sikerült kihámoznom hogy az eleje a sok különbözõ barát-csoport problémáját vázolja. Erre találták ki a csoportokat és hogy beállíthatod kik lássák a postokat.
Van a végén valami tanulság?

edit: Ja és mit jelent a strong ties? :)

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
menjetek hegyre. baromi jó, hogy egy csepp sár sincs és minden hó megmaradt még. meg annyira nincs is rossz idõ.

viszont nagy öröm több óra tekerés után konstatálni, hogy azt a furcsa nyöszörgést egy túllógó csavarfej okozta ami szépen elmajszolta az SLX karját...
DH-s visszatérésem színvonaláról annyit, hogy a -10C° ellenére is sikerült kicsit megsütni a 203-as tárcsát. :D

bocs, kijött.

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 posts

Egy kis segítség a FB tuningolásához

itt egy kicsit másféle verzióban: The Real Life Social Network v2

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,276 posts
viszont ha nem regelsz, tunigolni sem kell :)

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts

40 sztem pont 2x annyi, mint amennyit ér egy ilyen idõs villa... :/

Ez a darab már veterán, felfelé megy az ára. :)

edit: Egy kis segítség a FB tuningolásához

Picasa _Alex_

HillEry

HillEry

törzsvendég

• fórumtag
  • 380 posts

Loool :-)

Én csak bandy bmw-jén hasalós képpel tudok szolgálni :P

jöhet az is :))
Az emberiséget õsidõk óta két dolog foglalkoztatja:
1. Ki találta fel a munkát?
2. A többiek miért nem verték agyon?