Jelentkezz be Regisztrálj

Üzenőfal
Posted 2011. February 01. - 16:21

Posted 2011. February 01. - 16:07

skacok, nyugdíjpénztárat valaki vágja itt? Arra lennék kíváncsi hogy az oke hogy megyek át az államiba, meg hogy elvileg ott is nyilvántartják az átvitt/befizetett pénzem, de inkább a reálhozam érdekelne ami a befizetett összegen felül megtermelt a biztosító, azt ugye ki lehet venni!? Arról kell nyilatkozni hogy azt az összeget fel akarom venni, de elég homályban fogalmaz az OTP:
"felhívjuk szíves figyelmét, hogy a pénztárnak adott nyilatkozata, illetve annak a pénztár általi befogadása önmagában nem jelent a kifizetésre vonatkozó kötelezettségvállalást, annak feltétele az ön egyéni számláján nyilvántartott kifizethetõ pozitív egyenleg, amelyet a pénztár a jogi elõírásokkal összhangban késõbbiekben állapít meg"
mármint az összegét vagy az idejét? nálam nem vészes az összeg, de apumnak nyugdíj elõtt már azért van egy nagyobb összeg ami a befizetésén felül van vagyis a hozam amit inkább kivennék és máshogy kamatoztatnám neki mint, hogy bedobjam a nagy közösbe, aztán megállapítsák a havi 45e nyugdíját a pénze meg menne a levesbe...
valaki tud valami okosat?
aszongya ja a rádijó (én is igy emlékeztem tsak nem találtam idézhetõ forrást)
márc 31-ig kapsz a manyuptól nyilatkozatot mi legyen vele (kéred cash, önkéntes pénztárba utálás, vagy bedobod a közösbe)
ha erre nem reagálsz akkor a postás kihozza
ha azt sem veszed át, akkor megy a nagy piramisba, és majd kapsz érte nagy piros pontot (mármint majd ezt honorálják neked, a nyugdíjban. -vagy ha úgy nem, akkor kapsz idõpontot és jelentkezhetsz egy vállveregetésre pali bácsihoz

melleslle ha volt tagdíjkiegészítés, akkor az is visszakapható nem csak a reálhozam
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2011. February 01. - 13:24

Posted 2011. February 01. - 12:55

"felhívjuk szíves figyelmét, hogy a pénztárnak adott nyilatkozata, illetve annak a pénztár általi befogadása önmagában nem jelent a kifizetésre vonatkozó kötelezettségvállalást, annak feltétele az ön egyéni számláján nyilvántartott kifizethetõ pozitív egyenleg, amelyet a pénztár a jogi elõírásokkal összhangban késõbbiekben állapít meg"
mármint az összegét vagy az idejét? nálam nem vészes az összeg, de apumnak nyugdíj elõtt már azért van egy nagyobb összeg ami a befizetésén felül van vagyis a hozam amit inkább kivennék és máshogy kamatoztatnám neki mint, hogy bedobjam a nagy közösbe, aztán megállapítsák a havi 45e nyugdíját a pénze meg menne a levesbe...
valaki tud valami okosat?

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"
Posted 2011. February 01. - 11:29

egy lilatehenes csoki.
mármint ad mellé egy nagy! (30 dekás) tábla milkát, ha arra jár a pogár és elviszi tõle
ilyet e :

Posted 2011. February 01. - 11:19

Posted 2011. February 01. - 10:09

Mondj neki rá egy ezrest.ha én gazdag vónák....
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Manitou millenium
A sebesség mindent megold.
Posted 2011. February 01. - 08:25

Posted 2011. January 31. - 23:04

Mire faj a fogad?
3x9-es váltókarnak nagyon tudnék örülni, de akár egy használt lánctányérgarnitúrának is

Posted 2011. January 31. - 22:54

Buki: majd beszámolod az árát valami használt montis cuccba
15km van köztem és a cucc között, ezt csak összehozzuk már valahogy
Mire faj a fogad?

Posted 2011. January 31. - 19:55

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Posted 2011. January 31. - 19:25

Ja és mit jelent a strong ties?
szerintem kemény magot
nekem anno tanulságos volt, azóta próbálom rávenni ismerõsöket, hogy õk is csinálják már meg, mert unalmas mindig azt nézni, hogy volt iskolatársak mit ettek, vagy hogy a debreceni egyetemen tanuló ismerõ hanyast kapott az x vizsgájára

Posted 2011. January 31. - 19:17

Jó látni, hogy olyan nagyon nem változott semmi...

Egy-két régi képem nekem is van!
Majd töltögetek...
A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt.
Posted 2011. January 31. - 19:15

Kb. a feléig volt türelmem ellapozni. Nem vagyok perfekt angolból, annyit sikerült kihámoznom hogy az eleje a sok különbözõ barát-csoport problémáját vázolja. Erre találták ki a csoportokat és hogy beállíthatod kik lássák a postokat.itt egy kicsit másféle verzióban: The Real Life Social Network v2
Van a végén valami tanulság?
edit: Ja és mit jelent a strong ties?

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Posted 2011. January 31. - 18:49

viszont nagy öröm több óra tekerés után konstatálni, hogy azt a furcsa nyöszörgést egy túllógó csavarfej okozta ami szépen elmajszolta az SLX karját...
DH-s visszatérésem színvonaláról annyit, hogy a -10C° ellenére is sikerült kicsit megsütni a 203-as tárcsát.

bocs, kijött.
Posted 2011. January 31. - 18:34

Posted 2011. January 31. - 18:32

Posted 2011. January 31. - 18:15

Ez a darab már veterán, felfelé megy az ára.40 sztem pont 2x annyi, mint amennyit ér egy ilyen idõs villa... :/

edit: Egy kis segítség a FB tuningolásához
Picasa _Alex_
Posted 2011. January 31. - 16:43

Loool :-)
Én csak bandy bmw-jén hasalós képpel tudok szolgálni
jöhet az is

1. Ki találta fel a munkát?
2. A többiek miért nem verték agyon?
Posted 2011. January 31. - 16:24