Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Üzenőfal

- - - - -

• Please log in to reply
37915 replies to this topic

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Tõzsdére....a Drótgyár is ugy bukta el a pénzét...Eladták egy cseh vállakozónak jelképes 1euróért a gyárat mindennel.....van rajta 2milliárd adósság....(a termelési igazgató fiától tudom)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,276 posts

egy ceg mire baszhatja el a torzstokejet ha elbaszhatja?

bármire

kb 5 percig kell meglennie az összegnek, a banxámlán, onnan csak egy szám egy papíron
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Pont tegnap este volt az m1-en egy mûsor (Prizma, próbáltam az m1 oldalán megkeresni, egyelõre nincs fenn) a csapvízrõl és a házi víztisztításról. Azt mondták, hogy nem indokolt és a kancsóban elszaporodó baktériumok miatt többet árt, mint használ.

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts
vízszûrõ kancsóval tényleg más íze lett a víznek és ami elõnye még, hogy nyáron berakhatom a hûtõbe ami a csapra szerelhetõvel ugye problémás
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
egy ceg mire baszhatja el a torzstokejet ha elbaszhatja?

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,276 posts

C-vitamint akartok, akkor ültessetek homoktövist.

nem arra van kihegyezve végülis. csak elkalndoztunk a vizszûrõ kancsótól. :)

így télvíz idején meg tolok napi kiló nyers cuccot (2-3 sárgarépa, 3-4 alma, körte, kis tányér savanyúkáposzta ilesmik)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
C-vitamint akartok, akkor ültessetek homoktövist.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
A C-vitamin talán a legsérülékenyebb vitamin. Nem bírja se a hõt, se az oxigént, normál körülmények között gyakorlatilag eltarthatatlan (a tabletta az más, ott segédanyagok is vannak).

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,276 posts

pasztõrtéma?
almával vakaróztunk anno, cimbivel, de aztán vhogy mégis mindig a lepárlás mellett dönt az ember

az a gáz ha cukor és vegyszermentest akarok az csak hõkezeléssel megy. akkor meg hazavágom a vitamintralmát

ha meg hideg eljárás akkor kell bele vmi kémia :)

lehet legjobb lefagyózni, aztán alkamanként beledarálni almalébe vagy hideg teába.

Dave, edzettem én annyit csilivel meg hegyes erõs zöddel a gyomromat meg a nyelõcsövemet, hogy kis citromlé ne okozzon problémát :) (persza a citromból folyó, az üvegest utálom)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
A c vitaminnal lehet tartósítani, de egy elég nagy cégnek is 20 évébe került mire sikerült neki.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
akkor úgymondom hogy érezhetõen más, jobb az íze. mondjuk én is szódát csinálok fõleg, aztán vagy egy szelet citromra megy rá, vagy ha olyanom van, akkor eleve másfél-két deci citromlevet öntök a szifon aljára, és arra küldöm a szénsavat. finom mindkettõ, de nagyon savas és a gyomor/nyelõcsõ megérzi...:S

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
pasztõrtéma?
almával vakaróztunk anno, cimbivel, de aztán vhogy mégis mindig a lepárlás mellett dönt az ember

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,276 posts

Szénsav C-vitamin nem bántják egymást, a hõ viszont tényleg árthat neki.
Mondjuk a nálunk kapható citrom (amit viszonylag éretlenül szednek le, hogy lehessen tárolni) nem kimondottan jó C-vitamin forrás...kevés van benne és állás közben folyamatosan csökken.

kösz
igazából tényleg csak az íze miatt iszom azt leginkább
(de már kisérletezek a cukor és tartósítószer nélküli feketeribizli szörp elõállítással ) :)

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Szénsav C-vitamin nem bántják egymást, a hõ viszont tényleg árthat neki.
Mondjuk a nálunk kapható citrom (amit viszonylag éretlenül szednek le, hogy lehessen tárolni) nem kimondottan jó C-vitamin forrás...kevés van benne és állás közben folyamatosan csökken.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,276 posts

nekem apám vett egy ilyet - igaz, az valami nagyobb darab dolog, 4 lépcsõben szûr + valami UV-fényes móka, de tényleg mûködik, határozottan jobb az ivóvíz..

és a tényleg jobb az ivóvízben hány százalék a placebó hatás ?:)

amúgy vki
c-vitamin és a szénsav relációról vmi infó ? (úgymint ha ugye forró teába csavarja a zember ezerrel a cirtomot, abban a hitben hogy millió kiló c-vitamin-t fog bejuttatni a szervezetébe aztán a ngy ló.....zt. ) szóval így mit tesz a szódavíz a cirtom levével ? /tudom csavarjam egybõl a számba , de végülis nem az a cél csak jobban szeretem a limonádét mint a szódát . ez meg csak kiváncsiság.
köszi

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
nekem apám vett egy ilyet - igaz, az valami nagyobb darab dolog, 4 lépcsõben szûr + valami UV-fényes móka, de tényleg mûködik, határozottan jobb az ivóvíz..

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Kisebb szûrõpatron, kettõvel több egység. Ráadásul szerintem itt még az is csökkenti az élettartamot, hogy a kancsó az egy nyitott rendszer, így a szennyezõdések, kórokozók sokkal könnyebben bejutnak. Hamarabb elfertõzõdik, így lehet, hogy kémiailag tisztább a víz, de ha tele van bacival, akkor cseszhetik.
A laborban nálunk is kb. fél évente cserélik a patronokat a vezetékes rendszerre kötött víztisztítóban (igaz, az sokkal komolyabb, meg nem is ivóvizet csinál).

Trance

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
fogalmam sincs mi az igazság, de leírás alapján ez 2lépcsõben szûr, a kancsók meg 4 lépcsõben.
lehet utóbbiak precízebbek és azért.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Vízszûrés témában találtam egy ilyet. Ez csapra szerelhetõ, viszont akár 6 hónap/2800 liter a szûrõbetét szavatosság. Hogy a francba lehet, hogy a nem lényegesen kisebb kancsós szûrõknek meg csak 1 hónap/200 liter? Ez sokkal jobb vételnek tûnik, csak nekem ez így gyanús, hogy vagy az egyik oldal ver át, hogy túl gyakran cseréltetné a szûrõt, vagy a másiké nem fog semmit kiszûrni egy idõ után.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
Boldog szülinapot Skiriiii! :)

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_