Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Üzenőfal

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
37913 hozzászólás a témában

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.180 hozzászólás

jelen helyzet: nem engednek el szabira, pedig papíron is ki van írva és annyi van még, hogy idén már nem kellene bejönnöm

akkor minek mész be?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás

Rémhöri: rákérdeznél holnap, hogy a camponában van-e valami jobbfajta bigfoot (és nem az a nagykerekû rc-autó, amit kidob a google, hanem ilyen síeszköz..) vagy snowblade? írtam nekik mailt, de sürgõs lenne a dolog lassan, és akár holnap meg is venném, ha van...

Nincse'

Sztem ami itt volt nálunk, azt felvitték és eladták a HóShow-on.
Sry :)
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

nincs ebben ennyi összeesküvés

Dehogynincs.
Ez egy bonyolult és káros probléma (egyszer majd kifejtem bõvebben, de nem itt), amire a jelenlegi liberális rendszerben nincs megoldás.
A globalizációról jut eszembe, hogy érdemes mindenkinek megnézni, hogy mi is a jelentése.

A sebesség mindent megold.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Hehehehe:D majd rájössz:D

kedden kezdjük, vasárnapig csak meg lesz...

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

de nyilván ez a jó az államnak, a cégeknek, a globalizációnak, stb...pedig kreativitás és önálló gondolat nélkül semennyit nem fog elõrehaladni a világ - nyilván mindig lesznek, akik erre képesek lesznek, és mások csak végrehajtók, és elvégzik a piszkos munkát - de mennyivel jobb lenne, ha az úgymond végrehajtók is hozzá tudnának tenni néhány apróságot, ötletet...de ha csak a hétköznapokban egy kicsit is gondolkoznának az emberek, akkor is mennyi fáradtságtól, idõpocsékolástól és felesleges stressztõl kímélnék meg magukat, és a másikat...meg pénztõl is, de ez a másik fél esetében sokszor nem egy jó dolog...

Rémhöri: rákérdeznél holnap, hogy a camponában van-e valami jobbfajta bigfoot (és nem az a nagykerekû rc-autó, amit kidob a google, hanem ilyen síeszköz..) vagy snowblade? írtam nekik mailt, de sürgõs lenne a dolog lassan, és akár holnap meg is venném, ha van...

nincs ebben ennyi összeesküvés

egyszerûen a tanárok x százaléka mindig alaklmatlan volt a szakmára

ahogy kopnak ki az öregek ahelyett hogy jobb lenne szarabb lesz. kérdezd meg a tanárképzõsõket, mért oda járnak. jelentõs hányaduk azért, mert vmi dioloma/oklevél kell és csak oda vették fel. na most ezek közül megint lesz egy adag aki ugyan nem akar tanár lenni de mégis az lesz mert nem jut más. akkor mit vársz ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
Mester14!
a snowblade=miniléc. síbakanccsal használható, kb 60 cm hosszú, u.úgy van kidolgozva mint egy carving léc, csak mivel rövidebb, ezért gyorsabb. és ha egy rendes lécen rosszul van belõve a kötés erõssége, akkor az megcsavarja a térdet, a snowblade nem, mert tud pörögni a lábad, mikor gurulsz lefelé a dombon. egyszerûbb szállítani is.
én még nem próbáltam, de aki igen, az azt mondta, hogy ezerszer jobb, mint a hagyományos hosszú léc.
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
titkos felvetel
mivel gondolom irasban nem adja ki

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
blöe

munkaügyi kérdés: hogyan lehet azt bizonyítani, hogy a munkáltató mely napokat szabta meg a szabadság kivételekor?

"A szabadság kiadása elõtt a munkavállalót elõzetesen meg kell hallgatni, azonban csak az alapszabadság negyedét köteles a munkáltató a munkavállaló kérésének megfelelõ idõpontban kiadni. A munkavállaló legalább 15 nappal a szabadság tervezett idõpontja elõtt köteles tájékoztatni a munkáltatóját, hogy szabadságra kíván menni. A szabadság háromnegyed részével azonban a munkáltató rendelkezik, azaz adott esetben azt is megteheti, hogy nem engedi el a tervezett idõpontban szabadságra munkavállalóját."

jelen helyzet: nem engednek el szabira, pedig papíron is ki van írva és annyi van még, hogy idén már nem kellene bejönnöm

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

elvileg (nem akarom elkiabálni, most lekopogtam) vasárnap befejezzük a leltárt.

Hehehehe:D majd rájössz:D

Tegnap elmentem házat nézni, de egyenlõre csak a környéket. Persze bringával UFO ruhában:D Nem is kerültem el a szomszédokat. Mivel a vénasszonyok mindent tudnak, most már tudom hogy melyik házat miért adják el a faluban, és melyiket nem szabad megvenni:D
És rájöttem, hogy gyenge vagyok. Tekertem 60-at, és meghaltam:(

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Egyedül vagyok itt.

"Tékolom a csatit!"

:)

(IRC-es szleng, amikor el tudsz foglalni egy szobát, merthogy pl üres)

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Majd a papot hívják és az szenteltvízzel elintézi azt.

:D
Aztán következnek a pázsitfûfélék.... majd a nyírfa...
nem az allergizál(ód)ás ellen kellene tenni valamit ugye? hmmm, vicces a logikájuk

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.353 hozzászólás
Dave: Ez olyan hogy sem nem sí se nem snowboard? Ugye jól tudom. Asszem azaz. Ehhez is van síbot. Régebben láttam már ilyet, manapság nem találkoztam vele.
Mellesleg ezzel is úgy kell menni mint a sível?

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
de nyilván ez a jó az államnak, a cégeknek, a globalizációnak, stb...pedig kreativitás és önálló gondolat nélkül semennyit nem fog elõrehaladni a világ - nyilván mindig lesznek, akik erre képesek lesznek, és mások csak végrehajtók, és elvégzik a piszkos munkát - de mennyivel jobb lenne, ha az úgymond végrehajtók is hozzá tudnának tenni néhány apróságot, ötletet...de ha csak a hétköznapokban egy kicsit is gondolkoznának az emberek, akkor is mennyi fáradtságtól, idõpocsékolástól és felesleges stressztõl kímélnék meg magukat, és a másikat...meg pénztõl is, de ez a másik fél esetében sokszor nem egy jó dolog...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

én magyarból utoljára komolyabban hetedikben jegyzeteltem és tanultam. nem a lexikális tudást kérik számon nálunk, hanem a saját gondolatunkat és annak minél jobb bizonyítását a saját ismeretanyagunk alapján. ergo hiába tudsz sokat mondjuk Adyról, ha azt nem tudod egy adott versére "ráönteni", viszont ha jó gondolataid vannak, akkor elég, ha tudsz róla 1-2 szót...sosem kaptam 4esnél rosszabbat, pedig max. 10 perc az, ami alatt megtanulom, hogy mi fontos az adott költõnél/írónál, mûfajnál, mi a jellemzõ, aztán az esszénél keresek egy jó gondolatmenetet és megmagyarázom, amit gondolok.

filozófia is ilyen, kaptunk vagy 25-30 témát mindenféle filos témakörben (párkapcsolatok, család&karrier, d stbe volt néhány õsi filozófia kérdés is...), dolgozzunk ki itthon 2t, ez a 2 félévi jegy. saját gondolatok, bizonyítás, néhány konkrét irodalmi forrás megjelölése, idézése, ilyesmi...szerintem erre kéne építeni az egész irodalom- és filozófiaoktatást - annak, aki nem bölcsészpályára készült, totál felesleges mély lexikális tudást szereznie, amit utána nem fog használni. nyilván az alapmûveltség legyen meg, de tanítsuk azt, hogy a gyerek hogyan tanuljon meg önállóan gondolkodni, érvelni, bizonyítani a gondolatait, és az összefüggéseket észrevenni...de ez meg nem cél a mai világban, hogy ne legyenek "birkák" az emberek.:(

Egyetértek, birkaképzés van az oktatásban. Nálunk az egyetemen is sok tárgyból ez megy, sõt már ott tartunk, hogy a hallgatók többsége már ezt várja el és ha gondolkozniuk kell már szenvednek. Félelmetes...

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
S mi lesz ha az Íva elterjed...
http://www.agroinfor...arlagfűnél.html
Az EU megoldja a kérdést.Majd a papot hívják és az szenteltvízzel elintézi azt.

Tessék nyugodtan használni a pelenkától a... topikot ;)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
én magyarból utoljára komolyabban hetedikben jegyzeteltem és tanultam. nem a lexikális tudást kérik számon nálunk, hanem a saját gondolatunkat és annak minél jobb bizonyítását a saját ismeretanyagunk alapján. ergo hiába tudsz sokat mondjuk Adyról, ha azt nem tudod egy adott versére "ráönteni", viszont ha jó gondolataid vannak, akkor elég, ha tudsz róla 1-2 szót...sosem kaptam 4esnél rosszabbat, pedig max. 10 perc az, ami alatt megtanulom, hogy mi fontos az adott költõnél/írónál, mûfajnál, mi a jellemzõ, aztán az esszénél keresek egy jó gondolatmenetet és megmagyarázom, amit gondolok.

filozófia is ilyen, kaptunk vagy 25-30 témát mindenféle filos témakörben (párkapcsolatok, család&karrier, d stbe volt néhány õsi filozófia kérdés is...), dolgozzunk ki itthon 2t, ez a 2 félévi jegy. saját gondolatok, bizonyítás, néhány konkrét irodalmi forrás megjelölése, idézése, ilyesmi...szerintem erre kéne építeni az egész irodalom- és filozófiaoktatást - annak, aki nem bölcsészpályára készült, totál felesleges mély lexikális tudást szereznie, amit utána nem fog használni. nyilván az alapmûveltség legyen meg, de tanítsuk azt, hogy a gyerek hogyan tanuljon meg önállóan gondolkodni, érvelni, bizonyítani a gondolatait, és az összefüggéseket észrevenni...de ez meg nem cél a mai világban, hogy ne legyenek "birkák" az emberek.:(

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
marha sokat ér a parlagfûirtás...
lakott területen és ezekhez közeli mûveléseken (ahol ellenõrzik), az összes pollen 20% keletkezik csak...
80% az amire nincs befolyásunk
az irtás lósz.rt sem ér

forrás: OKI levegõminõségi osztály, õk csinálják a pollenjelentéseket is pl.
persze nem ennyire nyersen fogalmazva

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Hehe... ez érdekes... nálunk "ugyanez" van irodalomból... értekezõ doga, aztán azt kell beleírni, amit a könyv ír... a tanárom szerint olyat nem is írhatsz bele, hogy "szerintem". Na most akkor kérdem én: mire jó ez? Nem az a lényeg, hogy van egy olvasmány, és legyen róla saját elképzelésed(persze nem hülyeségek), és tudj róla rendesen, összefüggõen írni?

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás

valamelyik zegi greenzone-os fórumtag hijjon mán fel hónap' oszt beszélgessünk.

Reggel hivlak ;)

Kiváncsi vagyok...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

filozófia szó az én szótáramban azt jelenti h gondolkodás....

na most

nekem más emberek gondolkodását kell tanulnom...most az h Héraklésznek ki volt az apja (ez volt az egyes kérdés a kettõbõl asszem) nagyon nem erdekel....

ha azt mondjak irjak errol arrol velemenyt gondolatot nagyon szivesen vakarok par oldalt

no de az en gondolkodásom sem érdekel rajtam kivul senkit, engem ugyanugy nem erdekel

es az is vicc h a izsga 10 perc alatt lezajlott....

Ez így valóban sz.pás. (nem vagyok benne biztos, de Zeusz volt az apja, nem?)
Nálunk annyi volt a vizsgakérdés, hogy "Elidegenedés".
edit: megnéztem, igen, Zeusz.