jelen helyzet: nem engednek el szabira, pedig papíron is ki van írva és annyi van még, hogy idén már nem kellene bejönnöm
akkor minek mész be?
Rémhöri: rákérdeznél holnap, hogy a camponában van-e valami jobbfajta bigfoot (és nem az a nagykerekû rc-autó, amit kidob a google, hanem ilyen síeszköz..) vagy snowblade? írtam nekik mailt, de sürgõs lenne a dolog lassan, és akár holnap meg is venném, ha van...
nincs ebben ennyi összeesküvés
A sebesség mindent megold.
kedden kezdjük, vasárnapig csak meg lesz...Hehehehe:D majd rájössz:D
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
nincs ebben ennyi összeesküvésde nyilván ez a jó az államnak, a cégeknek, a globalizációnak, stb...pedig kreativitás és önálló gondolat nélkül semennyit nem fog elõrehaladni a világ - nyilván mindig lesznek, akik erre képesek lesznek, és mások csak végrehajtók, és elvégzik a piszkos munkát - de mennyivel jobb lenne, ha az úgymond végrehajtók is hozzá tudnának tenni néhány apróságot, ötletet...de ha csak a hétköznapokban egy kicsit is gondolkoznának az emberek, akkor is mennyi fáradtságtól, idõpocsékolástól és felesleges stressztõl kímélnék meg magukat, és a másikat...meg pénztõl is, de ez a másik fél esetében sokszor nem egy jó dolog...
Rémhöri: rákérdeznél holnap, hogy a camponában van-e valami jobbfajta bigfoot (és nem az a nagykerekû rc-autó, amit kidob a google, hanem ilyen síeszköz..) vagy snowblade? írtam nekik mailt, de sürgõs lenne a dolog lassan, és akár holnap meg is venném, ha van...
NE ÍGY! NE ÍGY!
elvileg (nem akarom elkiabálni, most lekopogtam) vasárnap befejezzük a leltárt.
"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
Majd a papot hívják és az szenteltvízzel elintézi azt.
én magyarból utoljára komolyabban hetedikben jegyzeteltem és tanultam. nem a lexikális tudást kérik számon nálunk, hanem a saját gondolatunkat és annak minél jobb bizonyítását a saját ismeretanyagunk alapján. ergo hiába tudsz sokat mondjuk Adyról, ha azt nem tudod egy adott versére "ráönteni", viszont ha jó gondolataid vannak, akkor elég, ha tudsz róla 1-2 szót...sosem kaptam 4esnél rosszabbat, pedig max. 10 perc az, ami alatt megtanulom, hogy mi fontos az adott költõnél/írónál, mûfajnál, mi a jellemzõ, aztán az esszénél keresek egy jó gondolatmenetet és megmagyarázom, amit gondolok.
filozófia is ilyen, kaptunk vagy 25-30 témát mindenféle filos témakörben (párkapcsolatok, család&karrier, d stbe volt néhány õsi filozófia kérdés is...), dolgozzunk ki itthon 2t, ez a 2 félévi jegy. saját gondolatok, bizonyítás, néhány konkrét irodalmi forrás megjelölése, idézése, ilyesmi...szerintem erre kéne építeni az egész irodalom- és filozófiaoktatást - annak, aki nem bölcsészpályára készült, totál felesleges mély lexikális tudást szereznie, amit utána nem fog használni. nyilván az alapmûveltség legyen meg, de tanítsuk azt, hogy a gyerek hogyan tanuljon meg önállóan gondolkodni, érvelni, bizonyítani a gondolatait, és az összefüggéseket észrevenni...de ez meg nem cél a mai világban, hogy ne legyenek "birkák" az emberek.
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Reggel hivlakvalamelyik zegi greenzone-os fórumtag hijjon mán fel hónap' oszt beszélgessünk.
filozófia szó az én szótáramban azt jelenti h gondolkodás....
na most
nekem más emberek gondolkodását kell tanulnom...most az h Héraklésznek ki volt az apja (ez volt az egyes kérdés a kettõbõl asszem) nagyon nem erdekel....
ha azt mondjak irjak errol arrol velemenyt gondolatot nagyon szivesen vakarok par oldalt
no de az en gondolkodásom sem érdekel rajtam kivul senkit, engem ugyanugy nem erdekel
es az is vicc h a izsga 10 perc alatt lezajlott....