Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Üzenőfal

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
37913 hozzászólás a témában

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Ezért írtam ezt;
"Értelmesebb dolog lenne a filozófia alapjait tanítani még középiskolában, és onnantól csak az foglalkozna vele, aki szeretne." És akkor nem csak pl. a "kockákra" lenne igaz a dolog, hanem bárkire, aki kijárja a középsulit :) viszont talán kevesebb fölösleges energia lenne beleölve.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Eddigiekhez; szerintem sem túl jó ötlet egy mûszakis torkán olyasmit lenyomni, amihez hozzá se tud szagolni, és haszna sincs belõle. )

furcsa lehet, de nálam okosabbak -igen vannak ilyenek, ha nem is sokan :) - mondták hogy nagyságrendekkel jobban telejsítenek - lényegesen kreatívabbak etc - azok a "kockák" akik az átlagnál nagyobb humán mûveltséggel rendelkeznek.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Eddigiekhez; szerintem sem túl jó ötlet egy mûszakis torkán olyasmit lenyomni, amihez hozzá se tud szagolni, és haszna sincs belõle. Értelmesebb dolog lenne a filozófia alapjait tanítani még középiskolában, és onnantól csak az foglalkozna vele, aki szeretne.
Szükség van szerteágazó középiskolai tananyagra, hiszen végülis ki tudja, mikor kellhet belõle valami az életben, meg aztán, nem kéne mindenkinek sötét parasztnak lennie.
Ez az önálló gondolatosdi meg nem azt jelenti, hogy ha valaki sokat agyal rajta, akkor bármi baromságot a tanárnak beadhat, mint ötös dolgozat, csak azért, mert egyéni vagy akármi más, csak akkor mûködik, ha elõtte azért látott és megértett már jópár elemzést, különben nem fogja megtalálni a megfelelõ szempontokat, ami lehetõvé teszi, hogy értelmezzen bármilyen mûvet.
Néha egyes elképzelések egyértelmûen csupán a butaság és a lustaság megideologizálására tett kísérletek.
A fentieket nem kell feltétlen magára vennie senkinek sem, csak általános sirámként írtam :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Amúgy,mi szükségem van trigonometriára?

A kerékpár maga a trigonometria, komolyan. :)

A sebesség mindent megold.

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
Írodalom és az önnáló gondolkozás...
Verselemzésnél minden alkalommal megkaptam, hogy NEM erre gondolt a költõ, pedig a törött szárnyú madár egyértelmûen a megbántott szerelmes, aki bujdokol szégyenében s nem "repdes" örömében :) (hasraütöttem)
De mindegy egy idõ után tudták, hogy nem engem kell kihívni felelni ebben a témában. dogába meg megkapta a kommersz rizsát amit elvárt.
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
tanuláshoz: irodalom:nem jegyzetelek, ellenben a tanár mindig az önálló gondolatokról papol, majd aki kiírja szószerint a könyvbõl, az kap egy 5öst.. Legutóbbi dogában3 témából lehetett választani( én a bûn és bûnhõdés kérdéskörének bemutatását választottam Arany balladáiban) , azt választottam, ami a legkevésbé volt tanulós, sztem nagyon egyéni és érdekes dolgokat írtam le... Hétfõn kiderül:D
Amúgy irodalomban szubjektivitást, míg történelemben objektivitást várnak el az érettségin, legalábbis ezt hangoztatják..
Amúgy,mi szükségem van trigonometriára? Kb. annyi , mint Davenek az irodalomra...

Anyumnak nagyjából még 23-25 nap szabija van...

Az élet kemény, a forraltbor jó, a blog meg off...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás
Aquark -csak kiváncsáság - mi oka hogy minden postod "címe" egy egy halfaj magyar neve ? (és a továbbiakban kéretik latinul is :) )
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
baze. ez azér szomorú hogy ilyenek vannak
http://piacter.bikem...action=readfeed
még jó hogy van ez a feedback lehetõség :clap:

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Van karácsonyi búza, ami aratáskor 3500 Ft + kompenzáció volt, az most 1800 + komp. és a kenyér ára emelkedik vagymi. De mi csak mérgezett(csávázott) búzát árulunk :)
Konásandris, van forgalom, csak most már nem mindenki esszenciális (pl raktáros) :)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.180 hozzászólás
Charon:

fõnökeid seggfejek.

am. ha kiírtad, otthonmaradsz. a "kiírás" egyben engedélyezés is, nem? ha nem tetszik, bekaphatják, ezzel az indokkal nem tehetnek ki. /tudom, ez sajna a valóságban nem egészen így mûködik... :( bár leginkább elég tökösnek kell lenni, hogy ne tudjanak szivatni. /

szvsz körfûrész. :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Charon:

Asztalos ON
Egyeneset vágni körfûrésszel jobb.
Ha rátakar még a szélén valami, akkor mindegy.
Egyébként meg mindenképp finom fogúval, hogy ne szaggassa a borítást.
Asztalos OFF

Van géped, vagy vigyek? :P

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

BBB
jégkrém iparban is ugyanaz van, mint Nálatok. a raktárosok munkaideje nagyjából áprilistól-szeptemberig tart, naptól, órától függetlenül, azonkívül meg nyugiság van...

Na ez az én bajom, alig van jégkrém választék télen, pedig én télen is szoktam jégkrémet enni, nem csak nyáron.

A sebesség mindent megold.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

am. ezt a szabi-hisztériát sosem értettem. minek kell halmozódni hagyni a szabadságot év közben? nehezen hiszem el, hogy egész évben nem fogyna el...

egy-egy napot lehetett kivenni év közben, mert annyi volt a meló
(ergo akkor is elég erõsen beleszólt, hogy mikor mehetek/nem mehetek)
másrészt egész évben a költözésre készültünk és folyamatosan mon dtam bent, hogy ami csak marad az év végén veszem ki...
most pedig KELLENE!!!! de nem engedi továbbra sem
nem kicsit gáz, hogy egy héten egyszer lehet a gázosokhoz munkaidõ után odaérni átírást intézni, mert csak egy nap vannak este hatig
oldjam meg... (megoldottam)
éjjelente felújítunk és takarítunk
konyhát is össze kellene legózni, felfúrni, etc.

btw
a konyhapult munkalapját mivel célszerû méretre vágni?
körfûrész oder dekopír

edit:
thez - most éppen nem kémcsõtologatás, hanem valami hatalmas önellenõrzési munka kiba. nagy excel táblákkal plusz mindent igazolhatóan....

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Van sok napja, amit kivehetne, de a cég nem engedi, mert szerinte azt már kivette, amivel õ rendelkezik (dátum szinten)
Mi a kérdés ezen? :) Ha nincs bent, mert szabin van, akkor meg nehezen tologatja a kémcsöveit :)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
BBB
jégkrém iparban is ugyanaz van, mint Nálatok. a raktárosok munkaideje nagyjából áprilistól-szeptemberig tart, naptól, órától függetlenül, azonkívül meg nyugiság van...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Karácsonyi búza meg nincsen, ugye?

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Hacsak nem vagy halálodon, akkor pl szezonban nálunk(mezõgazdaság) nem nagyon tudsz szabadságra menni. Most viszont nincs nagy forgalom.

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Ja, nekem is maradt még 1 db :D
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.180 hozzászólás
mert szabi alatt nem ment dolgozni? emiatt fogják kitenni??
/nálunk ez úgy mûködik, ha kiírod(mert ki kell), de be kell jönnöd, akkor jövõ év elején "bepótolod" ezt a szabit. mondjuk ehhez viszonylag normális fõnök kell./

am. ezt a szabi-hisztériát sosem értettem. minek kell halmozódni hagyni a szabadságot év közben? nehezen hiszem el, hogy egész évben nem fogyna el...

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

akkor minek mész be?

hogy szabi után is bemehessen.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda