Jelentkezz be Regisztrálj
Üzenőfal
Posted 2011. June 11. - 21:14
Ja, erõfölénybõl ezt könnyû kijelenteni..
Posted 2011. June 11. - 21:12
Posted 2011. June 11. - 20:15
Ma elkövettem azt a hibát, hogy elmentem Balatonfüredre kocsival. Motoros vonulás miatt nem bírtam visszajönni. Azt érezheti az átlagember a CM-en a bringások iránt, amit most én a motorosok iránt. Többet pl. tuti, hogy nem húzódok le nekik az úton, bármewnnyire is korlátolt és általánosító ez a hozzáállás.
Remélem veled is ez alapján fognak viselkedni az autósok, akár autóval, akár bicajjal vagy!
Bármiféle rosszindulat nélkül.
Ugye? Komolyan, van ennek értelme? Ekkora problémák az életben. És az ember nem teszi túl magát rajta, inkább a fejébe veszi ezt a hülyeséget.
Ezt okozza az autóban ülés? Engem még nem kapott el ez szerencsére. (És nem is fog)
Posted 2011. June 11. - 18:08
Felejtsd el, ha nem akarsz órákat eltölteni flexeléssel és összemocskolni mindent. Nekünk van jópár szivattyúmotor, amiket selejtezni kéne, még úgy se éri meg szétbontani, hogy az emberek kvázi "üres óráikban" barmolnák szét. Normálisabb felvevõhelyeken más kilónkénti árat kapsz villanymotorra, szivattyúra, stb., úgy emlékszem nem olyan rossz úgy se, és akkor az aljamunka az övék. Van ott brazil gépsor, nekik zsigerbõl megyvan itt az udvaron/garázsban 5-6 régi elektromos motor.nem használjuk semmire,gondoltam kinyerem belõle a rezet,mi jó pénz lesz belõle.csak az az egy bökkenõ van,hogy a "réznyalábok" között aluminium szerû anyag van.azt hogy tudom a legegyszerûbben leszedni róla?vagy inkább konzultáljak egy színesbõrû színesfém kereskedõvel?
Egy nagy szivattyúházat leflexeltek az embereink, akkor láttam, hogy az még csak a kezdet. Mindenféle öntvények 126-féleképpen befonva rézzel, mûgyantával összeganézva az egész, szal tényleg nem leányálom...
Posted 2011. June 11. - 15:27
azok amúgyis külön állatfaj
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2011. June 11. - 14:30
Posted 2011. June 11. - 12:43
pézsé: 20 bar sem vicc, de ez 200. Reduktor nélkül kinyitod, és olyan hangja van, mintha egy scud rakétát indítanál...kollégák szokták díjazni, kicsit felpörögnek tõle
bizony nem vicc
tavaly újították fel a melóhelyen a gázrendszerünket (hidrogén, nitrogén, hélium, szintetikus levegõ), egy átmeneti leállás után visszaszereltem a reduktorokat és amikor nyitottam vissza a gázokat, a hidrogénében átszakadt a membrán (kb. 100 bar volt benne)
...kb. 5 percig nem hallottam semmit, akkorát csattant...még csak az lett volna a szebb, ha be is gyullad
Sala: nekünk a Linde szállítja a palackokat, nekik van 10 liter/200 bar-os verziójuk is
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Posted 2011. June 11. - 11:51
Posted 2011. June 11. - 11:22
palack téma. gyakorlatban 3 fõ dolog van
- milyen anyag. esetünkben Nitrogén. kb 5 félét palackoznak tisztaság szerint. ipari felhasználásra legtöbbször 2.5 minõséget használunk.
- hány literes a palack. kb legelterjedtebb az 50 l-es palack. (méretei kb 1,5m magas 230mm átmérõ)
- mekkora nyomású (150,200 bar)
soha nem úgy beszélünk palackról, hogy hozz egy 10m3-es palackot ez az atmoszférikus nyomáson értendõ gáztérfogat 15°C-on.
a 4m3-es az egyébként a 25-30 l-es palack. sala: érdeklõdj a messernél, elvileg van nekik ilyen is. de ahogy paul vitti is írta sokkal gyakoribb a nagy...
egyébként nekem melóba van reduktor is meg palack is évente 2x használom...
Aztán majd megtudja a fõnökség, hogy azzal fújod a kereked, azt mehetsz havat lapátolni....
Posted 2011. June 11. - 09:31
Posted 2011. June 10. - 21:54
Posted 2011. June 10. - 21:47
No és akkor hova kéne menni úgy, hogy ne fulladjunk bele a sárba? Erre tudsz tippet?trifo!
van sár dögivel, voltam fent, mondjuk a bükkben mindig van és sosincs:)
Vagy bringa helyett vigyek inkább egykerekût és azzal elvagyok jóval kisebb területen is... Apropo, új skilljeim vannak: le tudok szállni rendesen, úgy, hogy leszállás után a gép elõttem van a kezemben, valamint az egyetlen felszállási módom (roll mount) már megy a bénább lábbal is. Istenijó móka!
--Trifo
Gyermekeink képekben. Régebbi képek: ITT , pici Hanka itt és pici Ignác itt
Posted 2011. June 10. - 21:21
- milyen anyag. esetünkben Nitrogén. kb 5 félét palackoznak tisztaság szerint. ipari felhasználásra legtöbbször 2.5 minõséget használunk.
- hány literes a palack. kb legelterjedtebb az 50 l-es palack. (méretei kb 1,5m magas 230mm átmérõ)
- mekkora nyomású (150,200 bar)
soha nem úgy beszélünk palackról, hogy hozz egy 10m3-es palackot ez az atmoszférikus nyomáson értendõ gáztérfogat 15°C-on.
a 4m3-es az egyébként a 25-30 l-es palack. sala: érdeklõdj a messernél, elvileg van nekik ilyen is. de ahogy paul vitti is írta sokkal gyakoribb a nagy...
egyébként nekem melóba van reduktor is meg palack is évente 2x használom...
Posted 2011. June 10. - 20:49
van sár dögivel, voltam fent, mondjuk a bükkben mindig van és sosincs:)
"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"
Posted 2011. June 10. - 19:41
de nem az lenne szerintem az ertelmes ha egy besuritett gaz valamikori terfogata lenne a mervado.
en megadnam a tartaly valos terfogatat es a maximalis uzemi nyomast.
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Posted 2011. June 10. - 17:13
Ha az a kb 80cm magas, akkor olyat kb lehetetlen találni... nekem azért van, de nem eladó Nyomáspróbákhoz használjuk egyébként, jópár splitklímához elég, pedig 20-30 bart adunk nekik...szal rugóstagokhoz úgy saccolom 47-63 évre elég egy töltet, attól függõen hogy mennyit használod perszeVitti nekem megvételre kéne használt palack, 4m^3 -es méretben kb. reduktorom, töltõcsonkom van.
Messer-nél csak nagyok vannak, Air Liquide-nél kérdezd meg, hátha van kisebb.
pézsé: 20 bar sem vicc, de ez 200. Reduktor nélkül kinyitod, és olyan hangja van, mintha egy scud rakétát indítanál...kollégák szokták díjazni, kicsit felpörögnek tõle
Posted 2011. June 10. - 16:53
Posted 2011. June 10. - 16:48
pézsé: 4 köbméter légköri nyomású nitrogén belepréselve egy ~13 literes tartályba, 300Bar nyomáson. Nem csak egyetlen rugóstaghoz kell az majd.
--Trifo
Gyermekeink képekben. Régebbi képek: ITT , pici Hanka itt és pici Ignác itt