Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Üzenőfal

- - - - -

• Please log in to reply
37912 replies to this topic

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
Ezentúl én sem húzódok le bicajjal buszoknak, kamionoknak, sõt sima személyautóknak sem!!! :-) Sõt, a MÁV is megrohadhat! Mit nekem V63.

Ja, erõfölénybõl ezt könnyû kijelenteni.. :)

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
majd ha biciklin ülve várakozol arra, hogy elguruljon elõtted az"emberibb parkolásért" mozgalom autós demonstrációja tülkölve,hamis rokkantkártyát lobogtatva, kettesben csúsztatva :-)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

Ma elkövettem azt a hibát, hogy elmentem Balatonfüredre kocsival. Motoros vonulás miatt nem bírtam visszajönni. Azt érezheti az átlagember a CM-en a bringások iránt, amit most én a motorosok iránt. Többet pl. tuti, hogy nem húzódok le nekik az úton, bármewnnyire is korlátolt és általánosító ez a hozzáállás.

Remélem veled is ez alapján fognak viselkedni az autósok, akár autóval, akár bicajjal vagy! :)
Bármiféle rosszindulat nélkül.

Ugye? Komolyan, van ennek értelme? Ekkora problémák az életben. És az ember nem teszi túl magát rajta, inkább a fejébe veszi ezt a hülyeséget.

Ezt okozza az autóban ülés? Engem még nem kapott el ez szerencsére. (És nem is fog)

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

van itt az udvaron/garázsban 5-6 régi elektromos motor.nem használjuk semmire,gondoltam kinyerem belõle a rezet,mi jó pénz lesz belõle.csak az az egy bökkenõ van,hogy a "réznyalábok" között aluminium szerû anyag van.azt hogy tudom a legegyszerûbben leszedni róla?vagy inkább konzultáljak egy színesbõrû színesfém kereskedõvel?:D

Felejtsd el, ha nem akarsz órákat eltölteni flexeléssel és összemocskolni mindent. Nekünk van jópár szivattyúmotor, amiket selejtezni kéne, még úgy se éri meg szétbontani, hogy az emberek kvázi "üres óráikban" barmolnák szét. Normálisabb felvevõhelyeken más kilónkénti árat kapsz villanymotorra, szivattyúra, stb., úgy emlékszem nem olyan rossz úgy se, és akkor az aljamunka az övék. Van ott brazil gépsor, nekik zsigerbõl megy ;)

Egy nagy szivattyúházat leflexeltek az embereink, akkor láttam, hogy az még csak a kezdet. Mindenféle öntvények 126-féleképpen befonva rézzel, mûgyantával összeganézva az egész, szal tényleg nem leányálom...
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
most van a herli találka asszem

azok amúgyis külön állatfaj
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Ma elkövettem azt a hibát, hogy elmentem Balatonfüredre kocsival. Motoros vonulás miatt nem bírtam visszajönni. Azt érezheti az átlagember a CM-en a bringások iránt, amit most én a motorosok iránt. Többet pl. tuti, hogy nem húzódok le nekik az úton, bármewnnyire is korlátolt és általánosító ez a hozzáállás.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis

pézsé: 20 bar sem vicc, de ez 200. Reduktor nélkül kinyitod, és olyan hangja van, mintha egy scud rakétát indítanál...kollégák szokták díjazni, kicsit felpörögnek tõle :)

bizony nem vicc
tavaly újították fel a melóhelyen a gázrendszerünket (hidrogén, nitrogén, hélium, szintetikus levegõ), egy átmeneti leállás után visszaszereltem a reduktorokat és amikor nyitottam vissza a gázokat, a hidrogénében átszakadt a membrán (kb. 100 bar volt benne)
...kb. 5 percig nem hallottam semmit, akkorát csattant...még csak az lett volna a szebb, ha be is gyullad

Sala: nekünk a Linde szállítja a palackokat, nekik van 10 liter/200 bar-os verziójuk is

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts
van itt az udvaron/garázsban 5-6 régi elektromos motor.nem használjuk semmire,gondoltam kinyerem belõle a rezet,mi jó pénz lesz belõle.csak az az egy bökkenõ van,hogy a "réznyalábok" között aluminium szerû anyag van.azt hogy tudom a legegyszerûbben leszedni róla?vagy inkább konzultáljak egy színesbõrû színesfém kereskedõvel?:D

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts

palack téma. gyakorlatban 3 fõ dolog van
- milyen anyag. esetünkben Nitrogén. kb 5 félét palackoznak tisztaság szerint. ipari felhasználásra legtöbbször 2.5 minõséget használunk.
- hány literes a palack. kb legelterjedtebb az 50 l-es palack. (méretei kb 1,5m magas 230mm átmérõ)
- mekkora nyomású (150,200 bar)

soha nem úgy beszélünk palackról, hogy hozz egy 10m3-es palackot :D ez az atmoszférikus nyomáson értendõ gáztérfogat 15°C-on.
a 4m3-es az egyébként a 25-30 l-es palack. sala: érdeklõdj a messernél, elvileg van nekik ilyen is. de ahogy paul vitti is írta sokkal gyakoribb a nagy...
egyébként nekem melóba van reduktor is meg palack is :P évente 2x használom...

Aztán majd megtudja a fõnökség, hogy azzal fújod a kereked, azt mehetsz havat lapátolni....:P

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Köszi Jani.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts
bükkszentkereszt felé sár csak elvétve van,de ott tengelyig érõ.a sárga bicajúton felfelé megint lehet menni patakban,folyik le a víz.személy szerint most hanyagolnám a terepezést,vagy ha nagyon akartok akkor csak a fennsíkon.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts

trifo!
van sár dögivel, voltam fent, mondjuk a bükkben mindig van és sosincs:)

No és akkor hova kéne menni úgy, hogy ne fulladjunk bele a sárba? Erre tudsz tippet?

Vagy bringa helyett vigyek inkább egykerekût és azzal elvagyok jóval kisebb területen is... Apropo, új skilljeim vannak: le tudok szállni rendesen, úgy, hogy leszállás után a gép elõttem van a kezemben, valamint az egyetlen felszállási módom (roll mount) már megy a bénább lábbal is. Istenijó móka!

--Trifo

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
palack téma. gyakorlatban 3 fõ dolog van
- milyen anyag. esetünkben Nitrogén. kb 5 félét palackoznak tisztaság szerint. ipari felhasználásra legtöbbször 2.5 minõséget használunk.
- hány literes a palack. kb legelterjedtebb az 50 l-es palack. (méretei kb 1,5m magas 230mm átmérõ)
- mekkora nyomású (150,200 bar)

soha nem úgy beszélünk palackról, hogy hozz egy 10m3-es palackot :D ez az atmoszférikus nyomáson értendõ gáztérfogat 15°C-on.
a 4m3-es az egyébként a 25-30 l-es palack. sala: érdeklõdj a messernél, elvileg van nekik ilyen is. de ahogy paul vitti is írta sokkal gyakoribb a nagy...
egyébként nekem melóba van reduktor is meg palack is :P évente 2x használom...

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,036 posts
trifo!
van sár dögivel, voltam fent, mondjuk a bükkben mindig van és sosincs:)

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
en nem vagom a tartalyoknal mit adnak meg
de nem az lenne szerintem az ertelmes ha egy besuritett gaz valamikori terfogata lenne a mervado.

en megadnam a tartaly valos terfogatat es a maximalis uzemi nyomast.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

Vitti nekem megvételre kéne használt palack, 4m^3 -es méretben kb. reduktorom, töltõcsonkom van.

Ha az a kb 80cm magas, akkor olyat kb lehetetlen találni... nekem azért van, de nem eladó :) Nyomáspróbákhoz használjuk egyébként, jópár splitklímához elég, pedig 20-30 bart adunk nekik...szal rugóstagokhoz úgy saccolom 47-63 évre elég egy töltet, attól függõen hogy mennyit használod persze :)

Messer-nél csak nagyok vannak, Air Liquide-nél kérdezd meg, hátha van kisebb.

pézsé: 20 bar sem vicc, de ez 200. Reduktor nélkül kinyitod, és olyan hangja van, mintha egy scud rakétát indítanál...kollégák szokták díjazni, kicsit felpörögnek tõle :)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
egész héten esett. Valsz sártenger van....

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Jövünk holnap Miskolczra. Bringástul. Asszony is bringástul. Milyen a Bükk manapság?

pézsé: 4 köbméter légköri nyomású nitrogén belepréselve egy ~13 literes tartályba, 300Bar nyomáson. Nem csak egyetlen rugóstaghoz kell az majd.

--Trifo

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,333 posts
minek 4 köbméteres tartály a nitrogénnek? egy rugóstagba igen parány fér. régi légtartályok esetleg ipari telepeken? Nyomáspróbázni meg tanusítani is kell ezeket gondolom. nem lennék a közelben ha 4 köbméter nitrogén 20 bárral elszabadul.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Hoppá