Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Lámpa project 1.1

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
1585 hozzászólás a témában

Eerie

Eerie

törzsvendég

• fórumtag
  • 514 hozzászólás

Igaz nehéz a tartóra fókuszálni a Hozé féle "csodalámpa" miatt.:)))))))

Off. Egyszerû a megoldás :) Az a probléma, hogy túl közelrõl fényképeztél, és ezért az autófókusz nem tudott mit kezdeni a lámpával, így a mögötte lévõ bútorra fókuszált. Figyeld a fényképezõgéped visszajelzését arról, hogy sikerült fókuszálni, vagy sem. Jellemzõen ez úgy mûködik, hogy a fókuszpont zölden világít, vagy folyamatosan ég, és nem villog. Amíg nem ok, addig hátrálj a géppel, vagy zoomolj ki. Persze így nem fogja a téma kitölteni a képet, de ha legalább fél megapixeles a géped (és ugyebár a tied 8 :) akkor kb. 5 másodperc levágni az elkészült képbõl a felesleges részt. Így gyakorlatilag ugyanott vagy, csak élesen látjuk, amit mutatni akarsz :)

Eerie

Eerie

törzsvendég

• fórumtag
  • 514 hozzászólás

vaze...még mindig nem értem minek kellett ide tartót venni. ugyanilyen bukóm van és a hozzávaló gumival iszonyat faszán megfogja...

Mert pl. ha napközben a tekerek, akkor nem akarom feleslegesen a fejemen hordani, viszont nem akarok perceket bíbelõdni a fel- és lerakásnál a rögzítéssel? ;)

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.671 hozzászólás
akkor nem is tervezgetem tovább,ha van ez az olcsó móka.gondolom így senki nem adna ki többet egy másikért.
Ha tévedek szóljatok.
"Hogy soha többet ne fordulhasson elõ veled,hogy egy kapcsolatban elfogy a színes ceruzád! ":)

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.353 hozzászólás
Laza C : kérlek áruld el hogyan mûködik a rekud mert én nem teljesen értem.
Köszi

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

A befõtt is elfogyott már. :)

Örülök! Köszönöm a türelmet! :)

Ja, és beneveznék akkura, ha marad, vagy ha rendelve lesz. Így, hogy van Lion és ólmos is, azért érzem a különbséget a kettõ között :)

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Cseles.:)
Elõször néztem, hogy milyen fejcsõ ez, meg hogy hol van a villa folytatása.
Megnéztem a többi képet is és csak akkor esett le, hogy egy rekun van.:D
Azon biztosan ott van a legjobb helyen.

lazac

lazac

vendég

• fórumtag
  • 145 hozzászólás
Kormány híján az elsõ sárvédõ csavarjával és egy törött "teszkós" sárvédõ lemezével rögzítettem. Tiszta Citroën, arra világít, amerre kanyarodok...

Feltöltött kép

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
http://indafoto.hu/magoo/20090201_4

tudom, hogy lehetne szebben is, de most csak a fénylép kedvéért gyorsan felraktam.

a lámpát egyszer kell jól beállítani és fölrakni, menet közben állítani tök felesleges, kocsival se állítod a lámpát ha gyorsabban mész. ráadásul nem tûnit túl stabilnak az kis mûanyag ami az egészet tartja...

de tényleg mindenki úgy használja ahogyan neki tetszik, senkit nem akarok/akartam megbántani, se beleszólni a dolgába, csak láttam, hogy túlkomplikáljátok, pedig a legegyszerûbb megoldás a legjobb ;)

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
OFF (?)

Makovecz Imre, építész mesélte egyszer, hogy tervezett egy bonyolult faszerkezetet.
(Aki nem ismeri, annak mondom, hogy nála ez napi gyakorlat, mint másnak a légzés.)
Az ácsok nem tudták elképzelni, hogy milyen lesz, ezért kifaragták hungarocellbõl.
De rögtön volt 3 elképzelésük, így csináltak 3 makettet.
Makoveczet kérdezték, hogy melyik megoldás a jó.
Õ visszakérdezett, hogy az ácsoknak melyik tetszik. Azok ráböktek az egyikre.
Akkor legyen az, mondta Makovecz.
Mert mindhárom elképzelés jó volt.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Zsee75

Zsee75

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás

hát nem tudom ki, hogy van vele de én 40-nél nem pont oda szeretek világítani, mint 10-nél ;)

Egyetértek.
Szerintem sem mindegy hogy 40-el jövök le az erdõben vagy ép felfele megyek 10-el. De nem tudom ki hogy és hova használja. Aki állítani akarja állítja, aki nem az nem.
De mégegyszer mondom ez csak egy olcsó és jó verzió azoknak akik nem tudták még megoldani a rögzítést. Nem feltétlenül az állításon van itt a hangsúly.
Akinek tetszik és igényesen, biztonságosan, gyorsan fel-le szerelhetõen akarja felrakni a lámpát az megveszi, akinek nemtetszik, úgy rakja fel a lámpáját ahogy akarja.

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13.478 hozzászólás

hát nem tudom ki, hogy van vele de én 40-nél nem pont oda szeretek világítani, mint 10-nél ;)

És világosban egyébként mindenki a szemét forgatja, vagy ti hogy bringáztok? (Nem offenzív kérdés, hanem érdeklõdõ)

Ez konkrétan engem is érdekelne...

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
És világosban egyébként mindenki a szemét forgatja, vagy ti hogy bringáztok? (Nem offenzív kérdés, hanem érdeklõdõ)

Aktuális civil

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

ccolin

ccolin

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Így van, mindenki úgy használja, ahogy akarja.

Ez az ötlet azoknak szól, aki tartóval akarja a lámpát használni, mert tartós megoldások közül szerintem a legjobb. Aki meg kötözget az kötözget... :D

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13.478 hozzászólás
Én csak összeraktam az írottakat. :P

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
és az jó? :D
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13.478 hozzászólás
Mert így tudsz oda világítani, ahova nem nézel. :)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
öö nyilván mindenki úgy használja, ahogy szeretné.
De minek is akarod változtatni a magasságát? Arra van a nyakad ;)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

ccolin

ccolin

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Magoo!

Tudod mit, Te használd továbbra is lámpádat a bukóra kötve :DDD

Nekem ugyan ez a sigma tartóm van hozzá majd egy éve és szerintem is kitûnõ dolog, hogy olyan magasságra állítom a lámpát akár menet közben is, ahova akarom!!! 1500ért :)))

Zsee75

Zsee75

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Szia Neked is Magoo!

vaze... azért mert igy állítható hogy hova világítson a lámpa...és annyi pénzem van hogy nem tudom mire költeni. Meg akkor úgytünik mert hülye is vagyok, na mindegy.

Mivel nagyon sokan keresgették a megoldást és kérdezgették hogy hogyan lehet feltenni, gondoltam megosztom a Többiekkel. De legközelebb nem teszem majd!
Bonyolultabbnál bonyolultabb tartókat készítettek itt a biciklistársak, és ez gondoltam azoknak segít.
Egyébként akinek nem tetszik, nem kell vennie tartót és egyébként meg nem hiszem hogy mondjuk mindenkinek ugyanilyen bukója lenne és lehet azokra nem jó a gumis megoldás. De az is lehet hogy tévedek.
Nekem akkor is megérte ez a "méreg drága" beruházás.

Üdv