Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

XII. Specialized Maraton | Szilvásvárad

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3191 hozzászólás a témában

Agria

Agria

vendég

• fórumtag
  • 142 hozzászólás
Olyan gumi,amit nehéz felütni,onnantól meg,hogy kinek milyen színû-szagú tetszik.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

amúgy szilvás közép -ha száraz- akkor mennyire tecnikás útvonal ?
köszi

Te nem nagyon fogsz a fékhez nyúlni, technika csak a hosszún van. (a.k.a "sziklakert")
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Jani védelmében: megértem, hogy reális veszélyben a verseny kétesélyes, de két héttel a verseny elõtt finoman szólva hisztinek tûnik a sok pánikkeltõ hozzászólás. Két hét alatt bármi megtörténhet, s lehetséges, hogy a körülmények tényleg versenyzésre alkalmatlanok lesznek. Ez esetben mindenki be fogja látni, hogy a legjobb a halasztás. Viszont ami biztos - a körülmények nem lesznek ideálisak, lesz sár, lesznek kidõlt fák, lesznek futós-cipelõs szakaszok. Ez megértem, hogy rombolja a napos idõben vitrinbicajokon feszülõ képekrõl szõtt elképzeléseket. Igen, keményebb lesz, de a körülmények mindenki számára nehezebbé fogják tenni. Szerintem a pánikhangulat keltése helyett inkább türelmesen készüljünk tovább, s ha valami miatt le kell mondani, azon mindenki ráér jövõ pénteken aggódni. Ha meg úgy érzi valaki, hogy mégsem kockáztat, akkor nem indul el, ehhez szíve joga. Én, személy szerint, sokkal jobban be vagyok szarva egy porszáraz Crosskovácsitól vagy Bükktõl, ahol a nagy sebesség miatt sajnos tényleg sok dolguk van a mentõsöknek.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
amúgy szilvás közép -ha száraz- akkor mennyire tecnikás útvonal ?

köszi

csakhogy elkezdjem a gumitémát :)
most ilyesmim lesz (a 40-es hasonló csak még 42-es szal kb 1,6-os ) :

http://www.schwalbe....&ID_Produkt=138
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Agria

Agria

vendég

• fórumtag
  • 142 hozzászólás
Ha neked jól esik szétszívatni magad a rommá ázott Bükkben és játszani a tûzzel,akkor csak sok sikert kívánhatok és ,hogy mindenki érjen le biztonságban.Szerintem aki helyi,csak jószándékkal írta le,hogy mi a helyzet jelenleg errefelé.Jelenleg,röviden:xar,de nem reménytelen:-)feltéve,hogy innentõl több esõ nem esik.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Nem a kidõlt fák miatt veszélyes, hanem azok miatt, amik a fellazult földbõl bármikor kidõlhetnek, mint a többi.
És ha az egyik eltalál, akkor tényleg fölösleges volt edzeni.

És ez a fellazulás örökké tart, innentõl fogva tilos bemenni a Bükke.

A sebesség mindent megold.

jannusz

jannusz

vendég

• fórumtag
  • 67 hozzászólás
Nem a kidõlt fák miatt veszélyes, hanem azok miatt, amik a fellazult földbõl bármikor kidõlhetnek, mint a többi.
És ha az egyik eltalál, akkor tényleg fölösleges volt edzeni.
3K

mb33

mb33

vendég

• fórumtag
  • 143 hozzászólás
Hát a képen azok a patakok max. vádliig érnek. :)

megi

megi

vendég

• fórumtag
  • 128 hozzászólás
Sziasztok!
Van esetleg valakineik eladó nevezése középre??Elõre is köszi, sürgõs lenne:)
Megi

MSONAJ

MSONAJ

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.462 hozzászólás
Közel se lesz olyan idõjárás mint most.
Id...
Azért ilyenkorra körvonalazódik még,ha csak 2 hetes elõrejelzés..melegedik az idõ a szél meg szárítani fog rendesen...
Az aszfalt és a sípálya biztos jó lesz! :-)
Team Heavy Pedál Szeged

Krisszta

Krisszta

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás
Sérülés miatt eladó egy nõi master1 rövidtávos nevezés elõnevezési áron.
krimih@gmail.com

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

pár éve nem pont a szilváson volt ahol a hosszú pálya egy részén az (aszfalt?)úton folyt a patak vagy combközépig érõ vizzel ?

De. Ezért nem értem a parát. 2006-ban volt. Utána rögtön jött egy saras Sopron, majd Crosskovi, majd Duna, jó kis év volt. Közöttük meg a saras OX-ek, pl. a képeken belinkelt Kisnána, ahol a csajok már úgy mentek, hogy volt, aki bedobta a bicajt a patakba, s a fákba kapaszkodva utánaúszott, míg a bicajt vitte a sodrás. Ejj azok a régi szép idõk. :)

bacsesz

bacsesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 532 hozzászólás
nem leszek ott a versenyen, de crosskovácsira megyek.....ez durván 2 hét, az 3.....addig még nemis akarom, de szerintem nemis kell felsorolni hogy mennyi minden lehet. teljesen fölösleges szerintem ilyeneken agyalni, nem mondom hogy élmény lehet az ottélõknek a rengeteg víz, de ez SZABADTÉRI sport és aki elmegy 1 versenyre az tudja mit vállal. a crosskovácsis topikban sem megy a pánikolás :D úúúristen 3 hét milesz?!:D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
pár éve nem pont a szilváson volt ahol a hosszú pálya egy részén az (aszfalt?)úton folyt a patak vagy combközépig érõ vizzel ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
A ráhangolódás végett. :)

Feltöltött kép

Feltöltött kép

Feltöltött kép

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Azért 10 centi porhót és medrükbõl kilépõ patakokat talán nem kellene összehasonlítani.

Ezt nyilván nem mondod komolyan. :)

Amúgy 2006-ban is a derékig érõ patakban volt a verseny. Amúgy meg, saras-retkes-átemelõs versenyeken lehet, hogy több az esés, de sokkal kisebbek a sérülések is. Egy porszáraz verseny, ha úgy vesszük, veszélyesebb. Szerintem ez csak majré. Addig, amíg a víz nem lepi be a legkisebb indulót, nem fogják lefújni. Remélem kicsit megjavul az idõ, s elmúlik ez a para. Csak úgy a miheztartás végett, egyik cimborám az egész hétvégét kinti terep edzéssel töltötte, én az aszfaltozással teljesen papírkutyának is érzem magam, pedig az sem volt valami örömbringázás. :)

A gázlókon amúgy megoldás lett volna a KÖTELEZÕ LESZÁLLÁS az átjutásnál, X2S versenyeken is volt már ilyen. Hiába tudok letépni a betonlépcsõn, s beugrani a peremet, azért csak MINDENKIT leszállítottak. Gyalog max elesel, s vizes leszel, ha ledönt a sodrás...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

De nem marad ilyen az idõjárás. EMS EWS - EUR
A Bakony lefújása korrekt és jogos döntés volt, mert a hétvégéig hiába javul az idõ, érdemben nem lehet sokat tenni a környékkel. A Szilvásig még azért van annyi hátra, hogy az idõ javulásával párhuzamosan a körülmények is elfogadhatóvá váljanak. Ha az idõ úgy alakul, ahogy jósolják, akkor nem lesz semmi gond a Szilvás indításával. Onnantól kezdve meg mindenki eldöntheti, hogy vállalja e terepet vagy sem. A rövid távval nem lehet semmi baj, a középpel csak egy kicsit több (Vadász-völgy, de az nem olyan hosszú rész). A hosszút nem ismerem, de a tavalyi képeket látva az már biztos gázosabb. Mivel szinte az egész Bükköt érinti, ott biztos lesz egy-két , akár rizikósnak nevezhetõ rész is. Majd kiderül.

Ezt magyarázom én is nekik, de értetlenek.
A Bakonnyal nem a kidõlt fák, mentõ stb volt a gond, hanem az, hogy az összes táv érinti a gázlókat és nem volt arra semmi biztosíték, hogy járhatóvá válik hétvégére.

A sebesség mindent megold.

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás
De nem marad ilyen az idõjárás. http://www.eumet.hu/
A Bakony lefújása korrekt és jogos döntés volt, mert a hétvégéig hiába javul az idõ, érdemben nem lehet sokat tenni a környékkel. A Szilvásig még azért van annyi hátra, hogy az idõ javulásával párhuzamosan a körülmények is elfogadhatóvá váljanak. Ha az idõ úgy alakul, ahogy jósolják, akkor nem lesz semmi gond a Szilvás indításával. Onnantól kezdve meg mindenki eldöntheti, hogy vállalja e terepet vagy sem. A rövid távval nem lehet semmi baj, a középpel csak egy kicsit több (Vadász-völgy, de az nem olyan hosszú rész). A hosszút nem ismerem, de a tavalyi képeket látva az már biztos gázosabb. Mivel szinte az egész Bükköt érinti, ott biztos lesz egy-két , akár rizikósnak nevezhetõ rész is. Majd kiderül.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Igazad van.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Azért 10 centi porhót és medrükbõl kilépõ patakokat talán nem kellene összehasonlítani. Elhisszük, hogy menni szeretnél, de mindenkit hazavárnak otthon és leginkább egy darabban. Ha mérlegelni kell ilyen esetben, akkor szerintem mindenképp a biztonság javára.

Az meg hogy készültél a versenyszezonra... nos, gyanítom a szervezõk is. Az ilyen eseteket hívják úgy, hogy vis maior. Sajnos ez van. Még ne fújjuk le a Szilvást, de gyanítom ha ilyen marad az idõjárás, mint most, akkor inkább elnapolják.

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"