Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

XII. Specialized Maraton | Szilvásvárad

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3191 hozzászólás a témában

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás

Vigyázzá' mit mondasz, nem csak Szegedrõl mentek alföldiek. ;) Ha így folytatod összefogunk (Alföld power), és megregulázunk! :)

Jól beszélsz! ;):D

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.124 hozzászólás

MSONAJ
Nekten nem volt tériszonyotok a hegyekben? :P

Vigyázzá' mit mondasz, nem csak Szegedrõl mentek alföldiek. ;) Ha így folytatod összefogunk (Alföld power), és megregulázunk! :)

MSONAJ

MSONAJ

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.462 hozzászólás

Nektek semmi nem jó? ha édes az a baj, ha savanyú az a baj, ha esik az a baj, ha nem saras az a baj...

a frissítõn én kaptam kellemes savanykás ízû - talán izotóniás - italt kulaccsal együtt. higítási arány megfelelt, praktikus volt!
kaját meg vittem zsebben. az itallal meg úgy készültem, hogy egy kulacsot vittem, kettõt felvettem és a végén pedig a BringaBandás sátorból felvettem a saját kulacsom.

egy kis beszámoló

MSONAJ

Viccelsz? Egy alföldi embörnek majdnem orgazmus egy ördögoldal....persze idézõjelben : P sajnos a végén tolnom kellett.... : )
Team Heavy Pedál Szeged

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

Aha, szóval Marci kihúzta, s eldobta, én meg belementem, s lenyúlta az egyetlen használható csokipapírt is. :D Legalábbis nekem is 80 környékén ütött be a krach. :D

Látod, olaj helyett csokipapír kell neked inkább ;)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Egy észrevételem lenne, ami nem tetszik - LEGYEN MÁR MEGOLDHATÓ A KATEGÓRIARAJT! Egyszerûen hihetetlen a zúzda az elején, a rajtterületrõl kikanyarodva kaptam kormányt a könyökömbe, pedált a vádlimba, s kb 5ször értek bele a kerekembe. Nem értem, hogy miért kell az elsõ hegyre 200as pulzussal felrongyolni - ha meg olyan erõs mindenki, akkor tessenek hosszút menni, ahol gyakorlatilag ELFOGYOTT A MEZÕNY - a tavalyhoz képest drámaian megcsappant.

A szervezõk minden más szempontból nagyon pozitívan álltak hozzá az egészhez, s tényleg segítõkészek voltak, amit köszönök.

"Nyolcvan kilométer környékén jártam, amikor kihasadt a hátsó kerekem külsõ gumija. Szerencsémre az erdõben találtam egy csokoládépapírt, melyet ügyesen behelyeztem, majd egy-másfél báron meg tudtam tenni a hátralévõ 37 kilométert.” – fogalmazott Blazsó Márton.

Aha, szóval Marci kihúzta, s eldobta, én meg belementem, s lenyúlta az egyetlen használható csokipapírt is. :D Legalábbis nekem is 80 környékén ütött be a krach. :D
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

marosp

marosp

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

Eredmények: http://www.tempospor...top1maraton.pdf

Szia!
Valószínûleg veled találkoztam annyiszor, egy párszor összefutottunk verseny közben, én vagyok a PCCC-s mezes, fehér Giro bukós tag...gratula neked is!

adenes

adenes

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
sziasztok, sajnos elveszítettem a szemüvegemet az elsõ saras mászás környékén, ha esetleg valaki megtalálta, szóljon legyen szíves. fekete bbb színtelen lencsével. kösz.

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás
Nem tudtok linkeket feltenni, ahol vannak képek?
Nagyon sok helyen fényképeztek...

Robooo

Robooo

törzsvendég

• fórumtag
  • 385 hozzászólás
Az én versenyem nem volt túl jó...
Rajt elõtt elmentem bemelegíteni erre 9:40 kor már akkora sor volt hogy csak hátra tudtam beállni, nem baj akkor max megyek egy lazát gondoltam.
Rajt után kb 1,5 km mikor is jobbról elõztem valakit õ leszorított az árokba. Elõre bukfenc bele a csalánosba, jól esett...
Innetõl jól ment Bánkút utáni következõ mászásig ahol is helyenkét tolni is nehezemre esett. innentõl már cask agoizáltam. Az utólsó lejtmenet egész jól ment. Majd legnagyobb meglepetésemre a végén még simán tudtam nyomni, mintha nem is lennék fáradt. (amúgy sokan mondják hogy Ördög oldal így meg úgy, de szvsz szárazon simán végig lehet nyomni, így is csak egyszer szálltam le tolni kb 10 m-re)

Átlag pulzus 167
Max 190 (bánkúti sípálya)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Dante, ahogy olvastam, ez nem a Te versenyed volt! Sajnálom!
Pitének meg egy nagy-nagy váll veregetést! Kitett magáért.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás
[quote name='andris']Nektek semmi nem jó? ha édes az a baj, ha savanyú az a baj, ha esik az a baj, ha nem saras az a baj...

Nem ezt írtuk... Ha középen mentem volna akkor engem sem zavar, de hosszún kicsit más, és McGywer is ott ment, és talán azért írják le évrõl-évre az emberek a kritikákat hátha elolvassák a szervezõk is a fórumot és javítják az esetleges hibákat. Persze ez azért már az utópia kategóriájába tartozik...

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
Nektek semmi nem jó? ha édes az a baj, ha savanyú az a baj, ha esik az a baj, ha nem saras az a baj...

a frissítõn én kaptam kellemes savanykás ízû - talán izotóniás - italt kulaccsal együtt. higítási arány megfelelt, praktikus volt!
kaját meg vittem zsebben. az itallal meg úgy készültem, hogy egy kulacsot vittem, kettõt felvettem és a végén pedig a BringaBandás sátorból felvettem a saját kulacsom.

egy kis beszámoló

MSONAJ

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás
Engem is bosszantott, hogy semmi savanyú ízû nincs a frissítõ pontokon, Lengyel maratonon grapefruit volt, nagy királyság. Salzon vízben úszkáló alma szeletek az is nagyon jó és nem megfizethetetlen... Magyarország én így...

vdavid

vdavid

vendég

• fórumtag
  • 242 hozzászólás
nekem abszolút szívás maraton volt! Két lassú defekt, szétesett pumpa, verseny feladás .......

Minden teljesítõnek gratulálok!

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Pálya:
Jobb volt mint amire számítottam, volt sár, de összesen 1km körül volt ami nagyon cumis volt (tolás), a többi elment.

Frissítõk:
Nagyon nagy piros megy. Volt sós (többféle), banán, szõlõcukor, csoki, többféle iso, szerintem pont jól bekeverve. (Úgy szokta szeretni a szervezetem, hogy bekeverem az isot és folyamatosan vízzel hígítom mert késõbb nem esik jól a csak iso > most jobban esett az általuk kevert iso mint amit hígitgattam. Hm.) Még x századikként is úgy pörögtek mindenütt mintha az élbolyban nyomnánk, több helyütt volt pumpa és lánckenõ spré!
Lelkesek voltak, rugalmasak (pl amíg ettünk/ittunk a csatak sáros bringát leolajozták, megmosták a szemüveget, stb.) Le a kalappal!

Személy szerint 25nél eléheztem (nem szokásom) és nagyon magam alatt voltam hogy mennyire nem akaródzik menni normálisan, fel akartam adni az elsõ frissítõnél (ördögoldalon tolásnál többször majd eldõltem...) fejben nagyon nem ment . Aztán jól megfrissítettem magam, és felébredtem az utána következõ 7-8 km-en (lejtõ). Utána magamhoz képest jól toltam, 50tõl már csak elõztem, visszaelõzés nem volt (40tõl se sok). Marha nagy mák hogy csak pár csepp esõt kaptunk; jó kis maraton lett :).

szerk: Nem tudom mennyi szénhidrát van a szilvásgombócban, de finomnak finom volt, marha jól esett :D

Anna, utólag azért látom nem látod olyan borúsan az elsõ közeped mint a pálya elsõ felében :)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
A frissítõpontokon mi volt az a narancs és piros "kannás izó"? A szõlõcukor és éretlen banán sem menõ, ellenben lehetett volna pl. sós kifli, mert kicsit sok volt az édes. Volt valami vasút utáni pont 70-80km között, ott konkrétan csak langyos víz és szõlõcukor volt...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Írok egy kicsit a versenyrõl.
Kezdjük azzal, hogy a vészmadarak hülyesége nem jött be. A hosszútáv végig tekerhetõ volt. Csak pár méterre kellett leszállni néhányszor és tolni a bringát. Nagy sár nem volt! Szarvaskõ és környéke jó állapotban volt és a patak sem volt magas. Nem volt gond a pályával.

A verseny elõtti nap elég pechesre sikerült, átmozgató edzés közben eltörtem egy küllõmet, aztán hazaérve észrevettem, hogy az elsõkerekem (ust) ereszti a levegõt picivel a perem felett és szállítás közben elállítódott az elsõfékem (véletlenül behúzódott a fékkar). Verseny reggelén még mindig eresztett a gumim, a lötty nem fogta meg teljesen (szereznem kell jobbat), felfújtam kicsit jobban a gumit és úgy indultam el a versenyen és bíztam benne, hogy nem enged le teljesen (és szerencsésen megúsztam, mert a célba beérve még maradt benne 1,5bar).
A verseny jó volt, de nagyon elrontottam, mert amatõr hibákat követtem el. Nagyon megnyomtam az elsõ 2,5 órát és alig ittam és ettem közben (eleve a sok szerelés miatt a verseny elõtti napon sem sikerült túl jól a víztöltés). A 3. óra végén jobb combhajlító görcs, gyors nyújtás és innentõl csak úgy vedeltem az izót. Sikerült gyorsan túllendülni a görcsön. Viszont Felsõtárkánytól elment minden erõm, alig ment 160 fölé a pulzusom, az emelkedõ (a bükk maratonos) 2.felét még sikerült meghúznom, aztán legurulni Szarvaskõre, de innentõl már csak nagy szenvedés volt, azt hittem soha nem érek Bélapátfalvára. A frissítõnél megittam 4 pohár izót és két marék csokit tömtem a fejembe :) . Már csak a Katonasírok volt hátra, reménykedtem, hogy nagyon sáros lesz és akkor nem fognak többen megelõzni, de jött nem be, mert csak az alján volt kisebb sár. Felszenvedtem magam a hátulról utolérõkkel együtt, aztán már csak le kellett gurulni az utolsó lejtõn. Itt meglepõdtem, hogy mitõl sáros, aztán a Szilvásváradra leérévén láttam hogy ott esett az esõ.
És a legjobb az egész versenyben az volt , hogy az elsõ sorba szólítottak be. :)

A sebesség mindent megold.

salyiferi

salyiferi

vendég

• fórumtag
  • 73 hozzászólás
Grat mindenkinek jó kis verseny volt.Sár nem volt vészes lehetett volna rosszabb is ha a dunántúlon vagyunk,de így is sokat toltam középtávon.Néhol meg lejtmenetben is megállt volna a bringa ha nem tekerem úgy ragadt,Olaszkapu után meg mintha jégen mentem volna de ott lehetett nyomni lefelé rendessen.És megúsztuk esõ nélkül.

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.517 hozzászólás
Nem értem ezt a beázásos, alkatrészcserés dolgot.A végén a patakban mostam a kerót úgy, hogy csak egy markolat fele lógótt ki belõle.Így volt, amíg magamat is leretkeltem, és nem ázott be semmim, csak a bowdenek lassultak kicsit.Kiszedegetitek a porvédõket, hogy jobban fusson?:D.
Azt hiszem valamit rosszul csinálok....

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

adamszeged

adamszeged

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
A sár nem volt olyan vészes,fõleg röviden. Kicsit zavaró volt,hogy lefelé sokszor nem bírtam menni,mert tövig húzták a féket,és elõzni se tudtam volna,mert akkor defekt. Annak a srácnak meg kösz,aki nem hagyta hogy megelõzzem,mert folyamatosan bevágott elém,akárhányszor meg akartam elõzni,szándékosan..Nem ezen múlt volna.
Összességében jó verseny volt. :) várom a képeket