Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

XII. Specialized Maraton | Szilvásvárad

- - - - -

• Please log in to reply
3191 replies to this topic

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts
Most mééé? Ennek már hagyománya van ilyenkor itt!:D

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
gumitopik..?

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Dr. Gonzo

Dr. Gonzo

vendég

• fórumtag
  • 61 posts
Kösz. Megerõsítettél. Nagyobb esélyt adtam neki én is! Megnézzük Larsen bácsi milyen gumit tervezett....

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

Sziasztok,

Ha már gumi ügy, tanácstalan vagyok. Van két Maxxis TT Larsen 2.0-ám amit "száraz" versenyekre szántam erre az évre (optimista volt a hozzáállás). Ezen felül 2 Scwalbe Smart Sam drótos 2.1 edzésre koptatni fõként aszfaltra. De most melyiket tegyem fel? Bár már a Maxxis-sal mentem durva sárban, szerintem nem volt olyan rossz, de nem arra találták ki az tény. Ha nem tapad a sár, és egy Szilvásvárad középen nem olyan, akkor talán mehetne az. Ha nagy a sár, akkor oda a Smart Sam se jó. De a kettõ közül melyiket? Vélemény?

Larsen TT!! A Smart Sam kevésbé jó, fõleg laza vagy vizes talajon
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

Dr. Gonzo

Dr. Gonzo

vendég

• fórumtag
  • 61 posts
Sziasztok,

Ha már gumi ügy, tanácstalan vagyok. Van két Maxxis TT Larsen 2.0-ám amit "száraz" versenyekre szántam erre az évre (optimista volt a hozzáállás). Ezen felül 2 Scwalbe Smart Sam drótos 2.1 edzésre koptatni fõként aszfaltra. De most melyiket tegyem fel? Bár már a Maxxis-sal mentem durva sárban, szerintem nem volt olyan rossz, de nem arra találták ki az tény. Ha nem tapad a sár, és egy Szilvásvárad középen nem olyan, akkor talán mehetne az. Ha nagy a sár, akkor oda a Smart Sam se jó. De a kettõ közül melyiket? Vélemény?

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

Ismét kérdem! Black Panter Vredestein?

Tavaly sokat mentem vele (UST) 1,8-2,0 bar-on, ballonos, alacsony mintájú gyors gumi. Száraz erdei talajra király, murvás részekre nem rossz, a vizet, sarat nem szereti - mivel Sylica összetételû. Nekem kövesen 2db is kiszakadt javíthatatlan lett kb 2,5-3cm vágás. 1x Bakony - Kõris hegy, 1x HHH. :(

De rövidtávra szerintem tökmindegy. Elõre egy bütykös, hátra meg egy jól hajtható oszt hali :)
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts

Ördögoldal:szinte teljesen száraz és mintha kevésbé lenne köves mint tavaly:D:D de ugyanolyan meredek az biztos:)

Azt pedig igazán elvihette volna a víz! :D

Ignitorral nyomtam úgy 1.5 évig, semmi gond nem volt vele.
Most Black panther van, nagyon bevált! Mindenféle terepen próbáltam, sárban is jó volt(+jól bírja az aszfaltot is, ami nekem fontos szempont)!

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

salyiferi

salyiferi

vendég

• fórumtag
  • 73 posts
Én is Race Kinget raktam fel,de én szalaggal használom.Így még nem volt defis.

Sengakov

Sengakov

törzsvendég

• fórumtag
  • 476 posts

nekem is valószínûleg race king lesz.nagyban megkönnyíti a választásomat az, hogy ez a legnormálisabb gumim:)

Én tavaly a Balaton maratonon mentem abba a rohadt sárban a race kingel, amíg fent tudsz a gépen maradni, addig, gyakorlatilag röpül a sár meg a homok felett. Volt egy kis lefele a végén térdig érõ dagonyával, mindenki beragadt, én a 130 kilómmal felette maradtam, de azért a végére elakadtam. De ha azzal mentek, akkor javallom a pótbelsõk erõteljes elrakását, vgy gletyóval felönteni a belsõt, mert annál szarabb defektállóságú gumival én még nem találkoztam. Mondjuk az egyiket én idén dobtam ki mert szétnyílt, és nem csak én jártam így vele!

MSONAJ

MSONAJ

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,462 posts
Tnx!
A 82 kilómhoz min. 3 bar és még sajnos belsõvel...
Team Heavy Pedál Szeged

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,069 posts

Nyugodtan mehetsz vele. Igen jó gumi. Kipróbáltuk hóban, sárban. Mûködik. Annyi, hogy havon kicsit kiengedtem a nyomásból, hogy a középsõ futó felület mellett a különálló bütyik is leérjenek. Elég ballonos, úgyhogy belefér egy kicsit alacsonyabb nyomás:-) Persze ez stílus és testsúly függõ is.

hencsa

hencsa

vendég

• fórumtag
  • 41 posts
Kis helyzetjelentés a pályáról(középtáv):
Csipkéskut(jávorkut utáni rész: csúszós,sáros ámbár tekerhetõ mindehol sárgumi felesleges(szerintem),néhol áll a víz és a keréknyomok nehezebbé teszik a haladást:-)
Ördögoldal:szinte teljesen száraz és mintha kevésbé lenne köves mint tavaly:D:D de ugyanolyan meredek az biztos:)
Kis kõhát nyerge,olasz kapu:Az erdõben igen nagy pocsolyák de felfrissités céljából tökéletesek:D

Én ricsi zmax evolutional mentem,csuszott,de mondjuk tavaly ezzel lettem 5. tehát tényleg nem ezen mulik:D

MSONAJ

MSONAJ

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,462 posts

Nem olyan rossz az az Ignitor, igaz nem is mai tervezésû darab. És persze vannak határai, mint minden guminak.
Szerintem nyugodtan menjél vele. 2,6-3,0 bar elegendõ lehet szerintem. Az elsõ gumit fújhatod pár tizeddel alacsonyabb nyomásra, így jobban tart majd a kanyarokban.

Esetleg: Probike, Speed-way ... ??

Team Heavy Pedál Szeged

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Nézzétek meg a 2006os versenyrõl készült videót (a verseny elõtt folyamatosan és a verseny napján is esett) és hallgassátok meg, hogy mit mond a Buruczki a középtáv pályájáról!

Na jó, elárulom. :)

Végig tekerhetõ!

Ennyit a gumikérdésrõl. ;)

A sebesség mindent megold.

cAPS lOCK

cAPS lOCK

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
Ami kimaradt: a nevezés ára 4000 HUF

Sziasztok!

Eladó egy nevezés, nõi kategóriában. Master1, rövidtáv.
Email: pannibike@citromail.hu

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts
nekem is valószínûleg race king lesz.nagyban megkönnyíti a választásomat az, hogy ez a legnormálisabb gumim:)

Robooo

Robooo

törzsvendég

• fórumtag
  • 385 posts
Én tavaly röviden race kingel mentem végig és én nagyon nem tudok biciklizni... Ha nem nyerni akarasz akkor rövidre gyakorlatilag tök mindegy.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

sziasztok, ha már gumiknál tartunk RITCHEY Z-MAX EVOLUTION COMP jó lehet rövid távra? Minden este esik az esõ -(itt Vácon)- Nem tudom mi a helyzet Szilváson, mennyire lesz sár......

Jó, nekem egy 1.9-es WCS volt a sárgumim. A röviden nincs vészes sár, sok tócsa az van de szilárd a talaj a víz alatt, két rét van ahol csúszkálós meg a katona sírok után van egy 50m-es szakasz ahol sár szokik lenni.

vdavid

vdavid

vendég

• fórumtag
  • 242 posts
sziasztok, ha már gumiknál tartunk RITCHEY Z-MAX EVOLUTION COMP jó lehet rövid távra? Minden este esik az esõ -(itt Vácon)- Nem tudom mi a helyzet Szilváson, mennyire lesz sár......

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

Én csak halálguminak nevezem...;)

Nemrég beszélgettünk a 4 baros guminyomásról a Szilvás maraton kapcsán .
Most olvasom ,hogy ignitor= halál gumi ( persze Én is 2.1-es kevlaros ignitort használok ) .
Már kezdem érteni miért félek a lefeléken és miért olyan ideges alattam a bringa :(

Nem olyan rossz az az Ignitor, igaz nem is mai tervezésû darab. És persze vannak határai, mint minden guminak.
Szerintem nyugodtan menjél vele. 2,6-3,0 bar elegendõ lehet szerintem. Az elsõ gumit fújhatod pár tizeddel alacsonyabb nyomásra, így jobban tart majd a kanyarokban.

pecsenyep: ne beszéld be magadnak, hogy a gumi miatt van!
próbálj esetleg más nyomást, de fõleg más teknikát a lefeléken és nem lesz para ;)

(egyébként ha már szóba jöttek a gumi dolgok akkor elmondanám hogy kicsit én is gondba vagyok a hátsó gumival, mert jelen állapot szerint egy kb 50%-os continental vapor van fent, ami kicsit már sodrós :S
Nobby Nic 2.1-es Budapesten hol van "jó" árban? )

Esetleg: Probike, Speed-way ... ??