Jelentkezz be Regisztrálj
XII. Specialized Maraton | Szilvásvárad
Írta 2010. május 26. - 23:33
Írta 2010. május 26. - 23:13
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Írta 2010. május 26. - 22:57
Írta 2010. május 26. - 22:48
Sziasztok,
Ha már gumi ügy, tanácstalan vagyok. Van két Maxxis TT Larsen 2.0-ám amit "száraz" versenyekre szántam erre az évre (optimista volt a hozzáállás). Ezen felül 2 Scwalbe Smart Sam drótos 2.1 edzésre koptatni fõként aszfaltra. De most melyiket tegyem fel? Bár már a Maxxis-sal mentem durva sárban, szerintem nem volt olyan rossz, de nem arra találták ki az tény. Ha nem tapad a sár, és egy Szilvásvárad középen nem olyan, akkor talán mehetne az. Ha nagy a sár, akkor oda a Smart Sam se jó. De a kettõ közül melyiket? Vélemény?
Larsen TT!! A Smart Sam kevésbé jó, fõleg laza vagy vizes talajon
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X
Írta 2010. május 26. - 22:45
Ha már gumi ügy, tanácstalan vagyok. Van két Maxxis TT Larsen 2.0-ám amit "száraz" versenyekre szántam erre az évre (optimista volt a hozzáállás). Ezen felül 2 Scwalbe Smart Sam drótos 2.1 edzésre koptatni fõként aszfaltra. De most melyiket tegyem fel? Bár már a Maxxis-sal mentem durva sárban, szerintem nem volt olyan rossz, de nem arra találták ki az tény. Ha nem tapad a sár, és egy Szilvásvárad középen nem olyan, akkor talán mehetne az. Ha nagy a sár, akkor oda a Smart Sam se jó. De a kettõ közül melyiket? Vélemény?
Írta 2010. május 26. - 22:43
Ismét kérdem! Black Panter Vredestein?
Tavaly sokat mentem vele (UST) 1,8-2,0 bar-on, ballonos, alacsony mintájú gyors gumi. Száraz erdei talajra király, murvás részekre nem rossz, a vizet, sarat nem szereti - mivel Sylica összetételû. Nekem kövesen 2db is kiszakadt javíthatatlan lett kb 2,5-3cm vágás. 1x Bakony - Kõris hegy, 1x HHH.
De rövidtávra szerintem tökmindegy. Elõre egy bütykös, hátra meg egy jól hajtható oszt hali
Írta 2010. május 26. - 22:37
Azt pedig igazán elvihette volna a víz!Ördögoldal:szinte teljesen száraz és mintha kevésbé lenne köves mint tavaly:D:D de ugyanolyan meredek az biztos:)
Ignitorral nyomtam úgy 1.5 évig, semmi gond nem volt vele.
Most Black panther van, nagyon bevált! Mindenféle terepen próbáltam, sárban is jó volt(+jól bírja az aszfaltot is, ami nekem fontos szempont)!
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Írta 2010. május 26. - 22:08
Írta 2010. május 26. - 21:40
nekem is valószínûleg race king lesz.nagyban megkönnyíti a választásomat az, hogy ez a legnormálisabb gumim:)
Én tavaly a Balaton maratonon mentem abba a rohadt sárban a race kingel, amíg fent tudsz a gépen maradni, addig, gyakorlatilag röpül a sár meg a homok felett. Volt egy kis lefele a végén térdig érõ dagonyával, mindenki beragadt, én a 130 kilómmal felette maradtam, de azért a végére elakadtam. De ha azzal mentek, akkor javallom a pótbelsõk erõteljes elrakását, vgy gletyóval felönteni a belsõt, mert annál szarabb defektállóságú gumival én még nem találkoztam. Mondjuk az egyiket én idén dobtam ki mert szétnyílt, és nem csak én jártam így vele!
Írta 2010. május 26. - 21:36
A 82 kilómhoz min. 3 bar és még sajnos belsõvel...
Írta 2010. május 26. - 21:14
Nyugodtan mehetsz vele. Igen jó gumi. Kipróbáltuk hóban, sárban. Mûködik. Annyi, hogy havon kicsit kiengedtem a nyomásból, hogy a középsõ futó felület mellett a különálló bütyik is leérjenek. Elég ballonos, úgyhogy belefér egy kicsit alacsonyabb nyomás:-) Persze ez stílus és testsúly függõ is.
Írta 2010. május 26. - 20:57
Csipkéskut(jávorkut utáni rész: csúszós,sáros ámbár tekerhetõ mindehol sárgumi felesleges(szerintem),néhol áll a víz és a keréknyomok nehezebbé teszik a haladást:-)
Ördögoldal:szinte teljesen száraz és mintha kevésbé lenne köves mint tavaly:D:D de ugyanolyan meredek az biztos:)
Kis kõhát nyerge,olasz kapu:Az erdõben igen nagy pocsolyák de felfrissités céljából tökéletesek:D
Én ricsi zmax evolutional mentem,csuszott,de mondjuk tavaly ezzel lettem 5. tehát tényleg nem ezen mulik:D
Írta 2010. május 26. - 20:55
Nem olyan rossz az az Ignitor, igaz nem is mai tervezésû darab. És persze vannak határai, mint minden guminak.
Szerintem nyugodtan menjél vele. 2,6-3,0 bar elegendõ lehet szerintem. Az elsõ gumit fújhatod pár tizeddel alacsonyabb nyomásra, így jobban tart majd a kanyarokban.
Esetleg: Probike, Speed-way ... ??
Írta 2010. május 26. - 20:54
Na jó, elárulom.
Végig tekerhetõ!
Ennyit a gumikérdésrõl.
A sebesség mindent megold.
Írta 2010. május 26. - 20:46
Sziasztok!
Eladó egy nevezés, nõi kategóriában. Master1, rövidtáv.
Email: pannibike@citromail.hu
Írta 2010. május 26. - 20:42
Írta 2010. május 26. - 20:41
Írta 2010. május 26. - 20:39
sziasztok, ha már gumiknál tartunk RITCHEY Z-MAX EVOLUTION COMP jó lehet rövid távra? Minden este esik az esõ -(itt Vácon)- Nem tudom mi a helyzet Szilváson, mennyire lesz sár......
Jó, nekem egy 1.9-es WCS volt a sárgumim. A röviden nincs vészes sár, sok tócsa az van de szilárd a talaj a víz alatt, két rét van ahol csúszkálós meg a katona sírok után van egy 50m-es szakasz ahol sár szokik lenni.
Írta 2010. május 26. - 20:29
Írta 2010. május 26. - 20:16
Én csak halálguminak nevezem...
Nemrég beszélgettünk a 4 baros guminyomásról a Szilvás maraton kapcsán .
Most olvasom ,hogy ignitor= halál gumi ( persze Én is 2.1-es kevlaros ignitort használok ) .
Már kezdem érteni miért félek a lefeléken és miért olyan ideges alattam a bringa
Nem olyan rossz az az Ignitor, igaz nem is mai tervezésû darab. És persze vannak határai, mint minden guminak.
Szerintem nyugodtan menjél vele. 2,6-3,0 bar elegendõ lehet szerintem. Az elsõ gumit fújhatod pár tizeddel alacsonyabb nyomásra, így jobban tart majd a kanyarokban.
pecsenyep: ne beszéld be magadnak, hogy a gumi miatt van!
próbálj esetleg más nyomást, de fõleg más teknikát a lefeléken és nem lesz para
(egyébként ha már szóba jöttek a gumi dolgok akkor elmondanám hogy kicsit én is gondba vagyok a hátsó gumival, mert jelen állapot szerint egy kb 50%-os continental vapor van fent, ami kicsit már sodrós :S
Nobby Nic 2.1-es Budapesten hol van "jó" árban? )
Esetleg: Probike, Speed-way ... ??