Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

XII. Specialized Maraton | Szilvásvárad

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3191 hozzászólás a témában

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Úgy hallottam, hogy esett némi esõ a pályán. :D

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

pl mint amit te is írtál, 0,7.igaz,ez csak legvégsõ esetben.szerencsétlenségemre mágnesként vonzom a defekteket bármilyen külsõvel,ezért mindent számításba veszek:)

Legvégsõ esetben hazagurulásra aszfalton,terepen nem igazán próbálnám ki mert egy öklömnyi kõ is gallyra vághatja a felnit.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

salyiferi

salyiferi

vendég

• fórumtag
  • 73 hozzászólás
Szia van egy u16 rövidtávos nevezésem eladó 5000ft.Én ott leszek,csak a fiam nem tud jönni.

Sziasztok!

Rajtszámot átvennék, ha valakinek van eladó.
Kor, nem nem számít, rövidtáv vagy középtávosat.

Érdeklõdni itt:-)

Köszi,
BögreVirág

Természetesen neked üzentem az elõbb.tel:209818938

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
pl mint amit te is írtál, 0,7.igaz,ez csak legvégsõ esetben.szerencsétlenségemre mágnesként vonzom a defekteket bármilyen külsõvel,ezért mindent számításba veszek:)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Mit értesz nagyon alacsony nyomáson? A latex 7x jobban nyúlik mint a gumi ezért sokkal komfortosabb és sokkal nehezebben kap defektet (egyszerûen rátapad a tüskére ha már átszúrta és nehezebben ereszti el a levegõt) + sokkal könnyebb is a felütéses defektek ellen is jobb szerintem, de azért egy jó külsõ nem árt hozzá, most a szilvásra én egy Ritchey Wcs Zedet rakok fel ami szinte kizárja a szúrásos defektet (7cm kevlár 150tpi oldalfal cserébe 600gr) ha ezzel szúrásos defektet kapok akkor szögre akasztom a bringát, szabvány guminyomásom 2.2 (80kg) felütést még nem kaptam.

Robooo

Robooo

törzsvendég

• fórumtag
  • 385 hozzászólás

most fogok elõször latex belsõt használni,azt lehet ilyen nagyon alacsony nyomással is használni?

Én 2 barnál lejebb még nem engedtem használat közben. (60 kg vagyok)

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás

most fogok elõször latex belsõt használni,azt lehet ilyen nagyon alacsony nyomással is használni?

Bögrevirág

Bögrevirág

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
Sziasztok!

Rajtszámot átvennék, ha valakinek van eladó.
Kor, nem nem számít, rövidtáv vagy középtávosat.

Érdeklõdni itt:-)

Köszi,
BögreVirág
Bögrevirág

Kimura

Kimura

vendég

• fórumtag
  • 108 hozzászólás
Srácok

sajna nincs fuvarom, tudna valaki segíteni pestrõl?

Köszi

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Nekem tegnap sikerült sz..rá áznom mentünk egy Jánoshegyet más is volt tervben de fönt olyan zuhé volt hogy ihaj. Pár perces szünetben elindultunk de pár perc múlva rájöttem hogy illene a kilátó alatti éteremhez visszafordulni a sisakért, szemcsiért, és a hátitatyóért :) 4km gyors sprintszakadóesõben :) indulás lefelé 60-as tempónál észre vesz hogy viccesen kanyarodik az elsõ kerék. Defekt. Szerencsére latex belsõ (pumpa nincs:) ) 10km 0.7bár vicces volt felhõszakadásban néhol 20cm-es vízben. Jó felkészülés volt ;)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Na B+, pedig már kezdtem afelé hajlani, hogy a nagykerekû-váltósgéppel indulok. Lehet, hogy a "kiskerekû"-fullrigid-singlespeed lesz mégiscsak a tuti? :)

szerintem inkább a nagykerekûvel menj! maratonozni jobb, mint az a merevvázas...
devianton is szerintem ezt fogják javasolni!

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

csizsolt

csizsolt

vendég

• fórumtag
  • 50 hozzászólás

2008-hoz viszonyítva mennyivel sarasabb a hosszútáv onnantól, hogy leborít (ha jól emlékszem) jobbra a középrõl? Abban az évben voltam csak, más viszonyítási alapom nincs. Emlékeim szerint akkor is volt sár nem kevés, de a 2,2es gumi egy mászás kivételével nem tömte el a villákat sárral, talán épp Szarvaskõ után volt az a tapadós-tolós dagonya.

Sokkal sarasabb!!! Ott voltam én is 2008-ban, de akkor egész jól járható volt.

Jobbra leborítunk a középrõl, jön egy egyébként élvezetes gömbölyû köves lefelé, de most ez is vicces a vizes felületek miatt, aztán sáros-köves rövid mászás, majd keskeny meredek ösvény lefelé a fiataloson (durván adrenalinos).

Ezután viszonylag jó dózerutak jönnek, közben vízmosásos meredek részekkel, pocsolyákkal, de elég jól járható. A legnagyobb gond Szarvaskõ környéke. A szarvaskõi itató elõtti meredek lejtõ olyan mintha ázott szappanon csúsznál lefelé. Az itató után pedig egészen a bélapátfalvai tóig, meg aztán a Katona sírokig sárban való kapaszkodás várható.

Szerencsére a sár nem annyira kötött, hogy a villában is megragadna, pedig nekem kb. kisujjnyi rés van csak a gumi és a villa között. A Dunán viszont megéltem tavaly, hogy úgy beállt a sár, hogy tolni sem tudtam, nemhogy tekerni. Ezt eddig itt nem tapasztaltam. :cool2:

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Na B+, pedig már kezdtem afelé hajlani, hogy a nagykerekû-váltósgéppel indulok. Lehet, hogy a "kiskerekû"-fullrigid-singlespeed lesz mégiscsak a tuti? :)

Az ss sohasem tuti szilváson.

A sebesség mindent megold.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Mellesleg: Egerben most volt egy fél órás durva zápor (még most is tart), szerintem a Bükköt is érintette. :D
De ahogy említettem, szerintem a pályánkon már nem ront és nem javít semmi. Gyere a kiskereküvel, arról könnyû leugrani, meg a zakózás se fáj annyira. :D

2008-hoz viszonyítva mennyivel sarasabb a hosszútáv onnantól, hogy leborít (ha jól emlékszem) jobbra a középrõl? Abban az évben voltam csak, más viszonyítási alapom nincs. Emlékeim szerint akkor is volt sár nem kevés, de a 2,2es gumi egy mászás kivételével nem tömte el a villákat sárral, talán épp Szarvaskõ után volt az a tapadós-tolós dagonya.

csizsolt

csizsolt

vendég

• fórumtag
  • 50 hozzászólás

Mellesleg: Egerben most volt egy fél órás durva zápor (még most is tart), szerintem a Bükköt is érintette. :D
De ahogy említettem, szerintem a pályánkon már nem ront és nem javít semmi. Gyere a kiskereküvel, arról könnyû leugrani, meg a zakózás se fáj annyira. :D

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

A hosszú távnak vannak iszonyatosan sáros részei, ennek meg már úgy is mindegy. Itt pl. szerintem nem a gumi lesz a legnagyobb gond, hanem az, hogy az óriási sár minden hajtást és féket szétgyötör. (Ez fõleg Szarvaskõ környékére jellemzõ.)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Less privát.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

vdavid

vdavid

vendég

• fórumtag
  • 242 hozzászólás
érdekes kérés, de én megüresedett szálláshelyet keresek szombat estére 2 fõ részére. esetleg aki nem tud eljönni annál felszabadul szállás.

üdv: Dávid

MSONAJ

MSONAJ

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.462 hozzászólás

Akkor mázlista. :D Én tegnap is a menetrendszerû munka utáni felhõszakadásban nyomtam. :)

Végülis igaz!
Te munka mellett nyomod..tiszteletre méltó!
Szerencsére én tudtam a múlt hosszú hétvégén teljesíteni egy 400-as 4 napos penzumot...sajnos többet nem tudok kipihenni.. : ( és! Nem esett szögedében!

Távot átíratni full felesleges. Tavaly én is lefordultam a Szilváson a rövidre, majd célban kihúzatni az eredményt és jónapot. Az eredménylistán úgyis ott lesz az idõd, így tudod hasonlítgatni az elõzõ évihez/cimboráéhoz/stb.

Talán annyit számít,hogy a rövidet jobban "megrakod" az elején!
Team Heavy Pedál Szeged

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Akkor mázlista. :D Én tegnap is a menetrendszerû munka utáni felhõszakadásban nyomtam. :)

Én sem áztam meg az elmúlt 7 napban, pedig csak egy pihenõnapom volt. Jókor járok edzeni. :)

A sebesség mindent megold.