Jelentkezz be Regisztrálj
XII. Specialized Maraton | Szilvásvárad
Posted 2010. May 28. - 20:20
"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"
Posted 2010. May 28. - 20:19
az meg rendszerint nem a rendezõk rugalmatlansága hanem az iletékes erdészeté, nemzeti parké. kb kizárt hogy 1-2 nap alatt új útvonalat emgedélyezzenek.
Jelen esetben nincs is más megoldás, mint Szarvaskõtõl az aszfaltúton továbbmenni, s kb Bélapátfalváig elgurulni, amivel elég sok szint is kimaradna, ugyanis arrafelé nincs más járhatóbb út.
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Posted 2010. May 28. - 20:14
?
Mondjuk az igaz, hogy ha járhatatlan egy pályarész, nem ártana részükrõl rugalmasság és elõzõ délután átjelölhetnék a kérdéses szakaszt egy járhatóra. !
az meg rendszerint nem a rendezõk rugalmatlansága hanem az iletékes erdészeté, nemzeti parké. kb kizárt hogy 1-2 nap alatt új útvonalat emgedélyezzenek.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2010. May 28. - 19:47
Milyen jól tettem, hogy idén nem neveztem egyik top maratonra sem! Egyrészt aránytalanul drága, másrészt elõre nevezni kész lutri:
Tavaly évben a hosszútávok állapota:
-Szilvásvárad:szakadó esõ, fagypont közeli hõmérséklet
-Duna maraton: 2. Dobogókõ mászáson iszonyat sár.
-Márta maraton: azon a héten elütött egy kocsi.
Szóval 4-bõl 3 felejtõs volt.
Idén az elsõ verseny potyára befizetés lett volna, figyelembe véve a mostani csapadék helyzetet.
Ha meg jó idõ lenne 8000HUF-ért nevezzek? Ugyan már Amikor egy sparos pénztáros keres 78ezer nettót telljes munkaidõ alatt ?? Ugyan már
Inkább Románia, ott 285km-et mehet 2 fõ(!) 6800HUF-ért(tehát 3400HUF/fõ),és fõtt étel, meg majdnem svédasztal vár minden etetõ ponton.
Sztem kicsit sántít itthon az ár/érték arány,és a magyar szervezõ urak túl sokat akarnak keresni.....
Szíved joga eldönteni, hogy neked mi a drága és mi nem, hol indulsz és hol nem, de azért megnézném az arcodat a romániai maratonon, amikor a 130. kilométer környékén leszakad az ég és 15 fokkal esik a hegyen a hõmérséklet. Csak azt ne mond, hogy ott fûtõszálas, szárított a pálya.
Szerinted a rendezõk tehetnek róla, hogy szakadt az esõ és hideg volt Szilváson?
Vagy, hogy a Dunán egy mászáson sár volt?
Vagy hogy Mátra elõtt elütött az autó?
Mondjuk az igaz, hogy ha járhatatlan egy pályarész, nem ártana részükrõl rugalmasság és elõzõ délután átjelölhetnék a kérdéses szakaszt egy járhatóra. 1-2 motoros egy óra alatt megcsinálja, legfeljebb 2 rendezõvel többet csoportosít oda elterelni a népet az új útvonalra. Ez kerékpár verseny, nem cipelõ-futó-toló. Elvégre a tourt sem küldik fél méter mély áradásba, pedig ugyan úgy egyformák lennének a feltételek mindegyiknek, de nem arról szól a dolog!
Posted 2010. May 28. - 19:32
Ma volt egy kisebb zápor, de nem volt jelentõs, viszont megnézték a szarvaskõi részt, ami elmondása szerint durván járhatatlan. Szerinte ott traktorral is nehéz lenne közlekedni, kb. 8-10 km-es bringacipeléssel lehet számolni.
Posted 2010. May 28. - 18:58
Milyen jól tettem, hogy idén nem neveztem egyik top maratonra sem! Egyrészt aránytalanul drága, másrészt elõre nevezni kész lutri:
Idén az elsõ verseny potyára befizetés lett volna, figyelembe véve a mostani csapadék helyzetet.
Ha meg jó idõ lenne 8000HUF-ért nevezzek? Ugyan már Amikor egy sparos pénztáros keres 78ezer nettót telljes munkaidõ alatt ?? Ugyan már
Inkább Románia, ott 285km-et mehet 2 fõ(!) 6800HUF-ért(tehát 3400HUF/fõ),és fõtt étel, meg majdnem svédasztal vár minden etetõ ponton.
Sztem kicsit sántít itthon az ár/érték arány,és a magyar szervezõ urak túl sokat akarnak keresni.....
Ne nevezz 8000-ért, hívj engem és megkapod a rövidtávos nevezésemet 3500-ért
De igazad van, tényleg aránytalanul drága itthon minden, beleértve ezeket a nevezéseket is. Tényleg lutri én vagyok az élõ példa. Az a gáz, ha jövõre megint rádobnak egy ezrest a nevezési díjra, biztos, hogy nem fogok tudni menni egyikre se.
Posted 2010. May 28. - 18:11
Posted 2010. May 28. - 18:01
Posted 2010. May 28. - 17:10
Posted 2010. May 28. - 16:56
Posted 2010. May 28. - 16:55
Mi a baj Anna a hosszún indulsz:)?
nem, csak középen :)De nem baj sárvédõkkel készülök, legalább lássak vmit az útból
Posted 2010. May 28. - 16:40
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2010. May 28. - 16:33
Ma egész délelõtt esett a pályán az esõ és nem kicsi! Sár van, de a legszarabb a hosszútáv vége szarvas után!!
remek..
Posted 2010. May 28. - 15:48
Posted 2010. May 28. - 13:30
Csak azért, hogy ne legyen nagy a por.
Posted 2010. May 28. - 11:53
Posted 2010. May 28. - 08:56
Posted 2010. May 28. - 08:54
Posted 2010. May 28. - 08:32
Én többnyire náluk nézem az elõrejelzést, mert az itthoniakhoz képest megbízhatóbbak. Hideg valószínûleg nem lesz, ellenben víz lentrõl és fentrõl is.
Posted 2010. May 28. - 08:16
H
Felhõszakadás – éjfél utánra végeztek a károk elhárításával
Leginkább elöntött pincék és melléképületek miatt hívták a tûzoltókat Miskolcon és környékén a csütörtök esti felhõszakadás után. A szivattyúzásokkal, a víz által lerakott hordalék eltávolításával éjfél utánra sikerült végezniük.