Jelentkezz be Regisztrálj
XII. Specialized Maraton | Szilvásvárad
Írta 2008. május 26. - 23:15
McGywer:
http://img3.tar.hu/k.../34818542.jpg#3
apu most ment legelõször SPD-vel hosszabb távot, és semmi para nem volt - igaz, nem is gyõztes idõvel ment végig, de eddig tetszett neki, hogy nem arra kell figyelnie lefelele, hogy hol a pedál. perechez meg annyit, hogy én ahányszor produkáltam szabályos elõrefele bukfencet, féloldalas superman repülést és hasonlókat, akkor a pedál mindig azonnal kioldott. nem kell maxra tépni, és sarazás elõtt pár csepp 5W40 motorolaj a pedál rugójába csodákra képes.
Pite: csak akkor ugrott be, hogy te voltál az, amikor láttam az avatarod. lefele mentünk, te elmentél, én meg beragadtam egy vonatba, aztán inkább lemaradtam - utálom, ha elõttem mennek lefele, volt sajnos 2 komoly esésem lefele, és félek. (és nekem sajnos csak 51 a maximum lefele:()
SPD kiakasztáshoz meg annyit, hogy jön le a HHH-ról a sárga a katonasírokhoz - elõször mentem le rajta, idegen terep, azt se tudtam, mi jön. letoltam végig nyeregben, igaz, kikopott a gatyám, a gumin ültem kb - egyszerûen nem mertem leszállni, mert amint nem ültem hátul, pofára akart esni a bringa - azt meg nem szeretek.
lábbal kormányzás meg igenis hasznos, a libegõtõl balra lefele induló ösvény végében én azt imádom, amikor a legkisebb fékhúzásra is csúszik a kerék - mindig néznek a turisták, amikor bevágom közel blokkolt kerékre, és csípõbõl-térdbõl leterelem a kövek meg a lépcsõk között a bringát hiba nélkül ott, ahol õk alig bírnak lábon maradni.
Írta 2008. május 26. - 23:05
enté; soxor volt mikor pár tizeden múlt az esés (most is volt egy) és lábbal még tudtam korrigálni, kiakasztás ha elsõre megy talán elfért volna-bár sztem már késõ, de ha elsõre nem sikerül tuti bukta... (plusz 1-2 gyorsabb kanyarnál a végefele bekészítem a lábam már, pláne hogy a NN hául csúszik )
2× volt mikor a pedál miatt estem; nem sok, maradhatna végig benn, de kb 8-10× menett meg hogy nem voltam bekapcsolva szerintem. Lehet hogy nem, de már mindegyiknél készültem a perecre... (le én se szoktam letenni, de kanyarban leemelem a pedálról meg egyensúlyvisszanyerés vagy kõrõl visszapattanáshoz kellett 1×-2×; inkább talpam érjen le mint a vesém )
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Írta 2008. május 26. - 22:49
A lankásabb részeken én olyan gyorsan mentem, hogyha leraktam volna a lában akkor azért vágódom el, mert megakad a talajban. A meredek ereszkedéseknél meg nem tudom letenni, mert elviszi a súlypontot. 8 év és 7000 km maraton alatt egyszer sem ragadt benne a pedálban a lábam, veszély esetén pillanatok alatt kirántom. A sáros lefeléken ki is kaptam párszor, de egyszer sem tettem le.Mindegy; írjatok ti okosat neki amivel bátrabban mehet és nem fog perecelni - de élvezi is a sebességet :prosze:
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2008. május 26. - 22:36
Azt akarom kérdezni hogy mennyivel lehet jobban menni patentpedállal mint sima platformmal. Én nem tudtam megszokni a patentot álandóan feszéjezett akármerre mentem mindig arra gondoltam hogyan fogom kioldani ha el akarok esni (valószinüleg sz*r volt a pedál is na de mindegy.) Szóval én nem is akarok patentpedállal menni többet, úgysem dobogóra hajtok.
Az volt az érzésem hogy most mivel a szilvás elég sáros volt nem volt olyan nagy elönye a patent pedálnak (persze nem a profik mezõnyére gondolok) én szinte végig tekertem sehol nem toltam felfelé (gondolom nehezebben esek el felfelé ha megkapar a hátulja igy simán beválaltam mindent) , lefelé meg sokkal jobban mentem mint a hozám hasonló erõben lévõ emberek.
Tehát konkrét kérdés százalékban mennyivel hatékonyabb a patent pedál kb. ?
Most 5 óra 13 percet mentem középtávon.
A pedálozási hatékonyság jobb a patentpedál esetében kb. 20-30%-al, mivel húzó erõ is van, így körkörös a hajtás, de tanulni kell. Elõször nem fogsz vele annyit fejlõdni, ne gondold azt, hogy 1 órával kevesebbet mész, mondjuk itt.
Egy technikás felfelénél segít, ha tudod kezelni!!!
Lefelé meg csak a Lenin-i úton ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X
Írta 2008. május 26. - 22:33
Félre ne értsd, nem kötekedés képpen mondom, de inkább a kétféle oldalu pedálra szavaznék mint a klipszesre. Klipszesbõl szerintem nehezebb kihalászni a lábat, mint egy képességeihez mérten beállított patentpedálból.Én megszoktam, másik gépek kaptak klipszet Szerintem vegyél 500ft-ért klipszet; elég olcsó hogy kipróbáld és majdnem ugyanazt tudja mint az spd... ha bajön jöhet az spd :prosze:
Hozzá kell szokni, hogy ha oldalra húzza a bokáját akkor old. - ennyi a titka!
Írta 2008. május 26. - 22:29
http://forum.bikemag...hread.php?t=602
kivesézni az SPD vs platform témát, itt pedig maradjon a Szilvásvárad Maraton.
"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
Írta 2008. május 26. - 22:25
Szerintem jóval hatékonyabb, mert úgy húzni is tudod - hisz ez a lényege.Azt akarom kérdezni hogy mennyivel lehet jobban menni patentpedállal mint sima platformmal.
Hozzá kell szokni, meg kell tanulni használni.
Én nem nagyon szoktam esni és amikor esetleg besikerül akkor sem a patentpedál okoz gondot, mert megtanultam hogy essek úgy hogy idõben kioldjon. Persze vannak esetek amikor ez nem jön össze.
Én 97 óta CrossCountry-zom. Valahogy úgy érzem, hogy a "veszély elõjelzõ szenzorom" kicsit túl van biztosítva így sosem megyek úgy, hogy baj legyen.
Persze fontos a tapasztalat is. Jó DéHás biztos nem lennék, mert annyi vér nincs a pucámban, de kifejezetten szeretem a technikás szakaszokat és mindenütt lemegyek ahogy kell.
Jah és patent vagy nem patent.... Aki e kérdések közt örlõdik az próbáljon meg használni amolyan mindenegyben pedált mint McPite és ha hozzászokott akkor váltson full patentra.
Írta 2008. május 26. - 22:25
1/3-1/3 kör helyett felet-felet tudsz húzni klipsszel is, spdvel még többet. Ez nem utolsó sorban igen jó nem túl jól tapadó talajon(csúcsós talaj-csúszos gyökerek/kövek), meg fullinál megint nem hátrány... Übbber tapadás a jelszó
Én megszoktam, másik gépek kaptak klipszet Szerintem vegyél 500ft-ért klipszet; elég olcsó hogy kipróbáld és majdnem ugyanazt tudja mint az spd... ha bajön jöhet az spd :prosze:
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Írta 2008. május 26. - 22:24
agneoveo:
Az 5ó 13p -es idõbõl és a korodból, plusz amiket leírtál, nekem 5.3% jött ki, ennyivel lennél jobb. Érdemes lenne elgondolkodnod a beszerzésen...
;-)
5.3 % gondolom kerekítettél (szemtelen vagy szmájli )
Írta 2008. május 26. - 22:20
raczger: Fél4et írtam valahol? Ha igen akkor sorry, de elmékeim szerint azt írtam hogy 4 óra pár perckor mentem és már üres volt mind csak támaszkodtak a sarokban...
azt is írtad, a fél 4-et még egy korábbi hsz-edben írtad:)
Az 5ó 13p -es idõbõl és a korodból, plusz amiket leírtál, nekem 5.3% jött ki, ennyivel lennél jobb. Érdemes lenne elgondolkodnod a beszerzésen...
;-)
"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
Na olvassunk mégegyszer de ezúttal figylemesen
Ismeretlen veszélyesebb/technikásabb lefeléken kiakasztom - igaz, fully. Tudom hogy szoktam menni, és 6ossal szokott kezdõdni marcikon a max sebességem, köszi
Perszehogy gyakorolni kell; csak meg akarok menteni egy lelket mielött vissza esik outizásra hogy még kapjon egy kis kedvet montizáshoz
A görcsös meg szõlõcukros srészt még párszor olvasd át... szõlõcukrot alacsony vércukorszintre írtam csak! Ha érzed hogy filgyelmed megy elfele/szédülsz - leesett a cukrod _akkor_ és _kicsit_ . Görcsre (edzésen és pörgetésen kívûl!) kalcium+magnézium+cink(+magneb6) legalább egy héttel elötte folyamatosan adagolva.
Magneb6+calcimusc csak annyivel elötte annyit ér mint halottnak a csók kb, ezt tudhatod; annyit kiizadsz (ilyen páratartalom mellett) fél óra-óra alatt; fel kell normálian tölteni a szerveztett vele, ahogy lehetõleg nátriummal is-és menet közben is pótolni kell.
xc-biker, ez marad Dunára mikor a többszáz terepgumi hangja visszhangzik Visegrádi házak falairól :lol1:
Télleg, most felejtettem el, te egy rakéta vagy ... és az átlag :-)))))))))))))
Ha meg akarod menteni, fogd kézen és mutasd meg neki ... hiába osztod az eszet, ha nem tudodja, hogy kell csinálni.
És lécci tanítsad meg az elit mezõnyt is lefelé menni így :-)))))))))))) Nemtom én szoktam lébbal is kormányozni ... Nó komment
Amit írtam a magneb6 és egyéb okosságról az természetesen nem mellõzi a feltöltést (versenyidõszakban kötelezõ jó minõségû vitamint fogyasztani) és az alapos utánaolvasást, ld: könyv amit írtam ... tisztelt Dr. úr
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X
Írta 2008. május 26. - 22:17
Az volt az érzésem hogy most mivel a szilvás elég sáros volt nem volt olyan nagy elönye a patent pedálnak (persze nem a profik mezõnyére gondolok) én szinte végig tekertem sehol nem toltam felfelé (gondolom nehezebben esek el felfelé ha megkapar a hátulja igy simán beválaltam mindent) , lefelé meg sokkal jobban mentem mint a hozám hasonló erõben lévõ emberek.
Tehát konkrét kérdés százalékban mennyivel hatékonyabb a patent pedál kb. ?
Most 5 óra 13 percet mentem középtávon.
Írta 2008. május 26. - 22:14
Már érthetõ amit írsz, mert alapvetõen, aki patentpedálra gondol az a 2 vagy 4 oldalas pedálra gondol, nem az egyéb multifunkciósokra.OK; csak amit félreolvasnak legalább azt korrigálom mert azért is én leszek a fasz.
Hogy az meg mennyire veszélyes meg mennyire nem azt ne olyannak mondják aki csinálja . Másik fele nekem platform és arra tehénkedek néha; érdekes hogy több olyan osztja nekem (nem csak fórumon) akit lefele rendre lehagyok; így különösebben ez a része nem izgat. Értelemszerûen általában be vok akasztva; ha 'parázok' akkor oldok inkább elõre hogy kiba' gyorsan le tudjam rakni lábam ha kell; oszt jónapot. Persze mereven jobban dobál és platform fél nélkül jobban csúszik, de ez legyen a merevesek/2 oldali spdsek baja :lol1:
Mindegy; írjatok ti okosat neki amivel bátrabban mehet és nem fog perecelni - de élvezi is a sebességet :prosze:
Így válhatott nevetség tárgyává az "akaszd ki"...vagy milyen hozzászólásod.
Ergo félreértés volt az egész. PEACE!
Írta 2008. május 26. - 22:08
Írta 2008. május 26. - 22:08
Szerintem kár magyarázkodni hozzászólásokon keresztül. - ebbõl már nem jössz ki jól!
Hagyd a fenébe!
Aki patentpedálozik az tanulja meg használni, de ne versenyen gyakoroljon.
...vagy lehetõség szerint állítsa valamivel lazábbra.
Én is furcsállom a kiakasztós dolgot, mivel a merev talpú patentos lábbelit borzasztó mennyire nem tartja a pedálon úgy. Kb ugyanolyan veszélyes, mint a bekapcsolt. Amiatt is összejön a perec.
OK; csak amit félreolvasnak legalább azt korrigálom mert azért is én leszek a fasz.
fentebbre; csak már lehet szrekeszteni: És imádom a technikás lejtõket Kár hogy akik lejtõznek direktbe azok nem mind spd-t használnak; õk ezekrõl az infókról nem tudnak, szóljatok át a dh-s topikba
Hogy az meg mennyire veszélyes meg mennyire nem azt ne olyannak mondják aki csinálja . Másik fele nekem platform és arra tehénkedek néha; érdekes hogy több olyan osztja nekem (nem csak fórumon) akit lefele rendre lehagyok; így különösebben ez a része nem izgat. Értelemszerûen általában be vok akasztva; ha 'parázok' akkor oldok inkább elõre hogy kiba' gyorsan le tudjam rakni lábam ha kell; oszt jónapot. Persze mereven jobban dobál és platform fél nélkül jobban csúszik, de ez legyen a merevesek/2 oldali spdsek baja :lol1:
Mindegy; írjatok ti okosat neki amivel bátrabban mehet és nem fog perecelni - de élvezi is a sebességet :prosze:
raczger: Fél4et írtam valahol? Ha igen akkor sorry, de elmékeim szerint azt írtam hogy 4 óra pár perckor mentem és már üres volt mind csak támaszkodtak a sarokban...
Írta 2008. május 26. - 22:04
Írta 2008. május 26. - 22:01
Szerintem kár magyarázkodni hozzászólásokon keresztül. - ebbõl már nem jössz ki jól!Na olvassunk mégegyszer de ezúttal figylemesen
Ismeretlen veszélyesebb/technikásabb lefeléken kiakasztom - igaz, fully. Tudom hogy szoktam menni, és 6ossal szokott kezdõdni marcikon a max sebességem, köszi
Perszehogy gyakorolni kell; csak meg akarok menteni egy lelket mielött vissza esik outizásra hogy még kapjon egy kis kedvet montizáshoz
A görcsös meg szõlõcukros srészt még párszor olvasd át... szõlõcukrot alacsony vércukorszintre írtam csak! Ha érzed hogy filgyelmed megy elfele/szédülsz - leesett a cukrod _akkor_ és _kicsit_ . Görcsre (edzésen és pörgetésen kívûl!) kalcium+magnézium+cink(+magneb6) legalább egy héttel elötte folyamatosan adagolva.
Magneb6+calcimusc csak annyivel elötte annyit ér mint halottnak a csók kb, ezt tudhatod; annyit kiizadsz (ilyen páratartalom mellett) fél óra-óra alatt; fel kell normálian tölteni a szerveztett vele, ahogy lehetõleg nátriummal is-és menet közben is pótolni kell.
xc-biker, ez marad Dunára mikor a többszáz terepgumi hangja visszhangzik Visegrádi házak falairól :lol1:
Hagyd a fenébe!
Aki patentpedálozik az tanulja meg használni, de ne versenyen gyakoroljon.
...vagy lehetõség szerint állítsa valamivel lazábbra.
Én is furcsállom a kiakasztós dolgot, mivel a merev talpú patentos lábbelit borzasztó mennyire nem tartja a pedálon úgy. Kb ugyanolyan veszélyes, mint a bekapcsolt. Amiatt is összejön a perec.
Írta 2008. május 26. - 21:53
Már ne is haragudj, de az öngyilkos és/vagy fél aki így megy lefelé ... ha meg nem tud valaki lefelé menni akkor gyakoroljon, és ne versenyen tegye, mert az veszélyes a többiekre is. Ugyan nem szégyen ... és ez mindekire ráfér. Akármilyen hihetetlen még Parti, Buruczky és Absolon is szokott.
Senki sem úgy született, hogy az összes trükköt tudja, minden tanulható. A pedálkiakasztós sztorit, meg probáld ki egy gyökeres, vagy sziklás letörésen, majd utána visszakattintod mindig (ahol még néha ki is old ha olyan technikás rész, hogy a súlypontot folyamatosan át kell helyezni)
Szõlõcukor ... az izomgörcsre tuti nem való (max felcsapja a vércukorszintet rövid idõre, és ha ezt egyszer elkezded akkor azt folytatni kell, vagy véged lesz!!!!) ha ilyen gondod van tegyél Magne-B6 ivó oldatot a lötyibe és veseny elött igyál meg egy Calcimusc-t.
Van egy olyan könyv, hogy Sporttáplálkozás, sok okos dolog van benne ...
Na olvassunk mégegyszer de ezúttal figylemesen