Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

XII. Specialized Maraton | Szilvásvárad

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3191 hozzászólás a témában

VCs

VCs

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
A kiírásban ez van: 1.500.000 Ft díjazás. (????) kinek? Mert a hosszútávon az 1-3 helyezettek kaptak pénzdíjat. (Nõi, Ffi, és ?) tavaly óta, pl. a hosszútáv fiai közül az elsõ 3 kap díjat. Pedig a 4., 5., ..7. is komoly teljesítmény!! Minden nemzetközi versenyen az 1-6, sõt, 1-10. kap pénzdíjat. Kiszólítják Õket, ezzel is megbecsülve a teljesítményüket.
És a pályakijelölésrõl, a hosszútáv, és a középtáv élmezõnyébõl többen eltévedtek Bánkút után. Konkrétan pl. hosszútáv (Bánkúton még) 5-6-7-8 helyezettje. kaptak is kb 8-10' hátrányt..
Kaja nem jutott már sok hosszútávosnak, pedig nekik igazán szükségük lett volna rá..
Elhiszem hogy ez kezd a családias hangulatú versenyek irányába menni, de jobban megbecsülhetnék a hosszútáv versenyzõit. Nem is hiszitek el, mekkora csalódásokat okoznak ezekkel nekik!!

agneovo

agneovo

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás
A verseny szerintem jó volt. A középtáv pályakijelölése tökéletes volt, idõmérés is jóvolt (budamaraton :) hahaha), szerintem a rajt sem volt gáz most én a hátsó 2/3-ba áltam és a fájör után 1 percmúlva elindult a sor felszáltam és szép lassan kitekertem nem kellett a lábamat se letenni vagy rolizni :), dugó sehol nem volt. Eredmény lista 20:00-kor a neten ez igen.

Akik panaszkodnak vagy örülnek az nem teljesen a verseny szervezésen mult hanem inkább azon hogy milyen jól ment a verseny, hányszor esett, hogyan aludt, hogy utazott, stb... Én is ilyen vagyok, ha sz*r a kedv akkor minden sz*r.

Nekem egy bajom volt hogy Szilvás messze van a lakhelyemtõl és 21:00-ra értem haza :) + Pakolás fürdés hû de tele volt a kukim, 23:00 alvás végre.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A lejtõzési technikához, aki nagyon gyenge lefelé inkább ne induljon maratonon, gyakoroljon, mert így csak veszélyezteti a mások és a saját testiépségét.
Szõlõcukor :) ...
Az országútizáshoz, pont szilváson mesélte egy jólmenõ középtávos versenyzõ, hogy elindult egy oúti versenyen és ott esnek-kelnek a versenyzõk egyenes úton :) .

A sebesség mindent megold.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Kösz Lumiere; megleltem magam. :)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

kuckuc

kuckuc

törzsvendég

• fórumtag
  • 597 hozzászólás
Na, valahogy én is végigszenvedtem magam a középtávon, és rájöttem, hogy
nagy baj van az erõnlétemmel. Elsõ középtávom volt Szilváson, szerintem maradnom kéne a rövidnél. (4-5 évvel ezelõtt pedig még mindenhol csak középen mentem). 17:08- kor értem be Alexxel egyszerre, gulyást nem is kerestem, esélytelennek láttam az ügyet. Nemtom volt- e még, csak annyit láttam, hogy a kondérokat-üstöket már kimosták, és pakolták elfele. Törölközõ nem érdekelt, örültem, hogy végigmentem egyáltalán, de amilyen pólóméretet mondtam (XL), olyat kaptam. A bringamosó eddig talán a legnormálisabb volt (az általam ismert maratonok között). Frissítõknél mindenhol kiszolgáltak, és mindenhol volt minden.

Pite, asszem én nyomkodtam össze a láncodat, néztem is a bicajodat, hogy valahonnan ismerõs, azán most, hogy az avatarodat látom, már beugrott. Ahol álltatok, onnan vagy 100m- rel visszább keresztbe fordult az elsõ kerekem, úgy átestem a kormányom, ahogy kell, ülve elindultam a szakadék oldalán lefelé, szerencsére belesüppedtem az avarba, és megálltam.

Bár én is, mint sokan hobbiból indulok maratonokon, viszont, ha valaki szól mögöttem, hogy elmenne, azt elengedem, nem szokásom izomból versenyezni csak azért mert látom, hogy meg akar elõzni, ha megy, hát menjen.

Mindent összevetve, ha többet tudtam volna készülni, nekem nem lett volna különösebb gondom ezzel a marcival,

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

ppeter: te voltál az, aki ott az erdõben a köves meredeken, ahol sokan tolták, ráköszönt egy hölgyre (talán Natira?), aki szóvá tette, hogy hogy hogy nem a válladon futsz felfele. erre te leugrottál a bringáról és felfutottál...

Ez a leírás Pitechus-ra illik. :D

Lumiere

Lumiere

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás
Sziasztok!

Végre feltöltõdtek a képeim: http://picasaweb.goo...ilvSvRadMaraton

Jó böngészést!:)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
thommey, rob: akkor bükkön, vagy ha lesztek, akkor dunán majd megyek váltót meg féket állíttatni ;) adapter volt nálunk sokféle, csak 6csavaros tárcsa nem - legközelebb ebbõl is dobjatok be párat, hátha...:)

tusoló: ha van, akkor miért nem reklámozzák jobban? hol volt, merre volt? (bár mi a stadiontól kb 300 méterre szálltunk meg, a posta mögött, szóval nem volt para, de érdekel, hogy hol volt található)

Pite: az elsõ frissítõ elõtti elágázásnál egy ideig együtt tekertünk, aztán te elhúztál egy lefelén.

ppeter: te voltál az, aki ott az erdõben a köves meredeken, ahol sokan tolták, ráköszönt egy hölgyre (talán Natira?), aki szóvá tette, hogy hogy hogy nem a válladon futsz felfele. erre te leugrottál a bringáról és felfutottál..

illetve jobbulást annak, akit olyan 15 óra körül mentõvel hoztak le a völgyben.

orby

orby

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
Pár észrevétel:
8:05 perc alatt értem be a célba a hosszúról, de se pólót, se levest, se törülközõt, se pát, se semmi - tehát semmit nem kaptam (ja a chipet gyorsan levágták és kész, de ennyi erõvel azt is lehetett volna mondani közben, hogy grat, zuhany ott, bringa mosás meg itt, kaját meg már ne keresd stb. (ez nem kerül semmibe). A pozitív dolgokról nem beszélek, mert amíg van ilyen addig nevezek, utána meg soha többet.

- Pályajelölés alapban jó volt bár, én Szarvaskõnél közvetlenül a frissítõ után elkavartam, de utánam futottak így nem lett gond (max utonértek).
- Pályabiztosítás Szarvaskõ után a bányáknál picit necces volt, mert a szerpentín tetején elfelejtettek szólni, hogy nincs már biztosítva a pálya én meg ugye nem rángatom a féket lefelé fölöslegesen így eléggé meglepett mikor találkoztam egy szembe jövõ autóval (még szerencse, hogy õ meg tudott állni, nem rajtam múlt, hogy elkerültük az ütközést - még egyszer elnézést kérek az autóstól)
- Szarvaskõnél ismerõsöm 17:20-kor már senkit nem talált pedik ilyenkor azért kellene még regisztrálni az idõkapun késve áthalódókat (õk limitdõ miatt nem mehetnek tovább, de a teljesítõk után feltüntetik az õ nevüket is és helyezik is õket - õk is közdöttek keményen és talán többet is kiadtak magukból, mint az elsõk így tiszteljük meg õket is). A motoros seprú meg simán megoldható, nem tudom, hogy miért nem csinálják.
- Az utolsó 2-3 frissítõ pontnál jól jött volna lánckenõ spré, de nem volt (így minden egyes tócsába belementem illetve nem terhelhettem a pedált a láncfelkapás miatt, maradt a mókuskerék)
- 70 km felett a frissító pontoknál a banán-csoki kombó helyett egy energia szeletnek jobban örültem volna, sõt még fizettem volna is érte pár száz forintot (mondjuk a póló helyett ennek jobban örülnék)

Szóval nem a leves, póló és törcsi az alapvetõ gondom, hanem a hozzáállás, ami nem kerül pénzbe csak azt jelzi felém, hogy megtisztelnek e engem a szervezõk vagy nem.

Összegezve az idei MX futamokat nálam a jelenlegi sorrend:
- Sopron
- Szilvásvárad

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 hozzászólás
Nos, öröm és egyben bánat is volt ez a verseny.

Olvasgattam az elõttem szólókat, van két tábor, mindenkit megértek, ha pozitív ha negatív élménnyel gazdagodott.
Ez volt a 6. maratonom Szilváson és minden évben egyre jobban tetszik. Jó a póló, (bár a 6 év alatt a nagykovácsiban kapott Fundango póló az elsõ) szuper a pálya/kijelölés, a frissítõn barátságos, segítõ emberek voltak akik még buzdítottak is. csodás környezet, új célba érkezés, nem kellett megmászni azt a kis genyó emelkedõt a végén. És Bíró Ádám is jelen volt :) mintha azt pletykálták volna hogy idén már nem õ lesz a szpíker. Eddig mindig volt kommentárja a sisakomon lévõ macihoz :)

Sajna a fekete leves...: a hugom is indult a röviden és 5 km-el a vége elõtt a katonasíroknál egy kanyar féktávnál belement egy idióta. A pedálja szétszakította a vádliját és 12 öltéssel varták össze. Most járókerettel közlekedik és lehet hogy plasztikai mûtét is kell hogy eltûnjön majd a heg.

Nem értem hogy a 200× helyen miért kell lefelé menni mint a bolond, és miért nem lehet vigyázni egy lányra, amikor látja hogy elõtte megy. Ekkora bolond ne induljon maratonon. Szerencse hogy nem jegyezték meg a rajtszámát, mert megkerestem volna szívesen. Legalább maradt volna vele addig amíg a segítség meg nem jön, vagy õ maga megy segítségért. Remélem olvassa a fórumot!!

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Szerintem akinek lefele még gondjai vannak annak érdemesebb kiakasztani mert kevésbé parázik és gyorsabba ki tudja akasztani. Mereven jobban belegondolva nem mindig jobb; de fullyn nem rázkódik le a láb :D

Szõlõcukor akkor kell értelemszerûen ha vércukorszint esik; nem azzal kell tömni magunkat; nem azt írtam! Én nem is használtam igen régóta(2006ban utoljára, akkor kezdtem ugye); most a magas páratartalom és görcsölések -meg edezttségi szintem- miatt jött jól hogy Kimynek volt és igényeltem pár szemet mert elõzõ lejtõn nem voltam túl jól - _ilyenkor_ jó.

Mivel több olyat ismerek - én is jobban szeretem ismeretlen/veszélyesebb helyeken - aki neccesebb helyeken inkább kiakasztja mert fél hogy nem tudja idõben nyilván ezért írom. Nem egy hosszútávos playernek írtam, ha ezt nem vennétek figyelembe... Felõlem mehet beakasztottal; de aki kezdõ spd-s (montin ofkorsz) azoknál ez pozitívan szokta javítani a baleseti statot... De legyen; ne akassza akkor ki; CRTL+Z.

enté: vállalom :D De érdekes, teknyikásabb ismeretlen lejtõkön így szoktam menni és mégsem nagyon elõzgetnek hanem én kerülgetek; úgyhogy magad vésheted a sírkövemre ha emiatt lesz bajom :) De kérdezz meg olyat aki mögöttem jön/melett megyek hogy látott e már hogy csúszkálni a pedálon vagy ilyesmi :) Nem vagyok nagyon ügyes gyerek de nem volt ezzel még gondom... - igaz, másik felén a pedálnak van mire lépnem; de akinek nincs és nem überrutinos azok is inkább hajlanak erre ahogy látom...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Ez a jó link:
http://kep.tar.hu/thommey/50579990#2

spd ki

Ezt írjuk a sírodra! ;)

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Franci

Franci

vendég

• fórumtag
  • 235 hozzászólás

A képek töltõdnek ide.
http://kep.tar.hu/ta...iaim/50579990#2
Igazából csak rajtos képek vannak, mert erre futotta.

rossz a link,jelszot kér.....
Tanácsok városi bringásoknak http://bringalakat.hu/

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

1, sebesség jó megválasztása :)
2, folyamatos frissítés hogy agyban mindig ott tudj lenni!
3, só, szõlõcukor, müzliszelet/energiaszelet... néha furcsálják hogy szinttérképet elnézve lejtõ elött mért toltam most is kis szõlõcukit - mert elötte éreztem hogy nem tudok annyira koncentrálni ahogy szeretnék/kellene...
3+1, a lejtõzés annyira vezsélyes amennyire azzá tesszük!
(spd ki;pedál vízszintesen-súly azon,ne a nyergen-seg hátra csúszik; kormányt lazán és nem erõsen megfogni; elsõ féket csak nagy lassításnál használni mert megakad és KTT tag leszel)

Így sztem sokkal több élményben lesz részed mint most! :prosze:

ezt ne hangoztasd!!!

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
Szerintem a szõlõcukor is meredek.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

...spd ki...

Na ezt NE tedd!
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Valahogy ez nem az én idõszakom...

Múlt hét Kürtös-kupa technikai problémákkal kikellett álnom...

Sajnos normális gumit nem tudtam szerezni, így szar gumival mentem. Az aszfaltos részen nem is volt gond, a sor végérõl indultam és toltam neki, ahogy bírtam. A gond a sáros részen kezdõdött, hamr eltömõdött, majd slické váltorott :( Szép lassan visszacsúsztam a végére. Bánkúton egy hölggyel indultunk lefele -emlékeim szerint K271?- Specialized fullyja volt XTR szettel.. Maj sikerült egy hatalmasat buknom. Kiszabadított a kormányból. Kétszer is teljesen elment a kép.. én ott le is pihentem, õ ment szólni a szervezõknek. Köszönet érte. Végül Omassánál vártam arra, hogy visszavigyenek.

Szóval eddig 2/0 befejezett versenyem van... Helyette sokkal több színes folt és seb...

ui.
Most gondolkozom, hogy egy pici pihenõt iktatok a nagy versenyzésekbe, vagy átálok országútra, ott biztosnágosabban és jobban tudok menni. Valahogy ez a terep nem fekszik, aszfalon jobb vagyok..

Ezzel kapcsolatban hogy is van ez a nevezés eladás? Most fontolgatom, hogy eladom. Egyben szeretném leélni az életem a párommal...

1, sebesség jó megválasztása :)
2, folyamatos frissítés hogy agyban mindig ott tudj lenni!
3, só, szõlõcukor, müzliszelet/energiaszelet... néha furcsálják hogy szinttérképet elnézve lejtõ elött mért toltam most is kis szõlõcukit - mert elötte éreztem hogy nem tudok annyira koncentrálni ahogy szeretnék/kellene...
3+1, a lejtõzés annyira vezsélyes amennyire azzá tesszük!
(spd ki;pedál vízszintesen-súly azon,ne a nyergen-seg hátra csúszik; kormányt lazán és nem erõsen megfogni; elsõ féket csak nagy lassításnál használni mert megakad és KTT tag leszel)

Így sztem sokkal több élményben lesz részed mint most! :prosze:

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
A képek töltõdnek ide.
http://kep.tar.hu/ta...iaim/50579990#2
Igazából csak rajtos képek vannak, mert erre futotta.

Saint_MCP

Saint_MCP

vendég

• fórumtag
  • 53 hozzászólás
Valahogy ez nem az én idõszakom...

Múlt hét Kürtös-kupa technikai problémákkal kikellett álnom...

Sajnos normális gumit nem tudtam szerezni, így szar gumival mentem. Az aszfaltos részen nem is volt gond, a sor végérõl indultam és toltam neki, ahogy bírtam. A gond a sáros részen kezdõdött, hamr eltömõdött, majd slické váltorott :( Szép lassan visszacsúsztam a végére. Bánkúton egy hölggyel indultunk lefele -emlékeim szerint K271?- Specialized fullyja volt XTR szettel.. Maj sikerült egy hatalmasat buknom. Kiszabadított a kormányból. Kétszer is teljesen elment a kép.. én ott le is pihentem, õ ment szólni a szervezõknek. Köszönet érte. Végül Omassánál vártam arra, hogy visszavigyenek.

Szóval eddig 2/0 befejezett versenyem van... Helyette sokkal több színes folt és seb...

ui.
Most gondolkozom, hogy egy pici pihenõt iktatok a nagy versenyzésekbe, vagy átálok országútra, ott biztosnágosabban és jobban tudok menni. Valahogy ez a terep nem fekszik, aszfalon jobb vagyok..

Ezzel kapcsolatban hogy is van ez a nevezés eladás? Most fontolgatom, hogy eladom. Egyben szeretném leélni az életem a párommal...

Sitti

Sitti

törzsvendég

• fórumtag
  • 259 hozzászólás

Kis hiba miatt a feliratozást a tavalyi évhez számolták. Gondolom, tavaly még épp 30 alatt voltál.

Még most is alatta vagyok. :-)