Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringás(?) betegségek (_nem_ sportsérülések)

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
23 hozzászólás a témában

#21
Jankó

Jankó

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Válasz Anonak (meg akiket még érdekel...):Addig örülj vaze, amíg nem tudod, hogy mi ez!!!:)

De hogy tényleges válasszal is szolgáljak:
A képen egy Barron-ligatura "forgatókönyve" látható. Ez olyan - aranyér kezelésére szolgáló - eljárás, amelynek során a csomókra (nodusokra, kötegekre, stb.) gumigyûrût helyeznek, megszüntetve ezzel az aranyér vérellátását, ami pár nap múlva leesik és a gyûrûvel együtt természetes módon távozik (kikakálod). Mint amikor a népi gyógyászatban lószõrrel elkötik a szemölcsöt. A kezelés általában kiegészül még valamilyen koagulációs eljárással, amit vagy gyorsfagyasztással, vagy lézerrel végeznek. Ez állítólag csökkenti az utóvérzés esélyét.
A képen a sugárirányban elhelyezett dátumbélyegzõk egyrészt jelzik a felrakott gyûrûk helyét (6 óránál aranyér!!!:)), másrészt a beavatkozás dátumát. Így aztán szépen visszakövethetõ minden. A kis kör az ember segge luka, a nagyobbik meg a végbél... Na jó, nem teljesen szabályosak, de biztosan remegett a doki keze.:) Inkább rajzoláskor remegjen, mint akkor, amikor lézer van nála!:scared:

#22
MJani01

MJani01

    maximus

  • fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Az egyik oldalról nézve érthetõ, mert a profi sport és a dopping nem tesz jót az egészségnek. A másik oldalról nézve a kerékpárosok tovább élnek és megnõ az arányuk idõsebb korukra. Ennyit a statisztikáról. :)


A sebesség mindent megold.

 


#23
Rémhörcsög

Rémhörcsög

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Olvastam egy felmérést, miszerint idõsebb korban a korábban versenyzõ profi kerékpárosoknál sokkal nagyobb volt a szívritmuszavarral rendelkezõk aránya...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

#24
Jankó

Jankó

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Némi töprengés után úgy döntöttem, hogy szakítok a jó magyar hagyománnyal, amely bizonyos betegségeket szigorúan tabu témának tart, fõleg ha azok súlyosak vagy intim testrészeket érintenek. Nem az extrovertáltságom indít erre, hanem az a tapasztalat, hogy az ember könnyebben talál megfelelõ orvost vagy megoldást, ha beszél a problémáról. Meg amúgy is: Nem fáj annyira, ha másnak is van!:P

Én sajnos többszörösen is érintett vagyok. Tavaly prosztatagyulladás miatt kellett leszállnom a bicajról, ma este pedig lézerkardot rántanak ellenem és az aranyér ellen.:( (Nem félek!!! Nem félek!! Nem félek! Nem félek? De igen...)

Ami a prosztatát illeti, a doki szerint amúgy is gyenge ennek a szervnek a vérellátottsága, ezt pedig a nyereg és az azon való hosszas tartózkodás tovább csökkenti. Ez önmagában nem vált ki prosztatagyulladást, de a felépülést (amúgy is lassú folyamat) tovább hátráltatja. A megfázásnak viszont, ami telente könnyedén elõfordulhat, lehetnek ilyen következményei. Egyébként nem tartja károsnak a bringázást, a montizást még kevésbé, mint az országútizást.

A lézeres jedi (proctológus-sebész) viszont egyértelmûen kijelentette, hogy az aranyeres páciensei kétféle sportolói körben vannak túlreprezentálva. Egyik a súlyemelés, másik pedig a kerékpározás... Ez van. Õ már csak tudja. Ez nem vélemény, hanem tiszta matek. Emellett megemlíteném, hogy mielõtt idáig jutottam, azért felkerestem egy - a témával foglalkozó - fórumot, amelyet orvosok is rendszeresen látogatnak. Az egyik közülük állította, hogy a bringázás még jót is tesz a csomóknak. De sajnos egyedül volt ezzel a véleményével.

Szóval ha van tanácsotok, véleményetek a témával kapcsolatban, akkor hajrá. (Ha lehet, akkor mûhibás esetleírásokat most ne küldjetek...:scared: )