Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázméret, vázméretezés

- - - - -

• Please log in to reply
519 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Kedves Mindenki,
Ez a méret dolog nem hagy nyugodni.
Ügye az MTB-k esetén a "coll" a nyeregvázcsõ hosszát adja meg - ami kb semmit sem jelent, max egy igen elnagyolt irányszám.
A dilemmám, hogy 174cm-hez HA a táblázatokat nézem, 17/18" kell.
De a jelenlegi vázam is 16.5" - stucni + nyeregcsõ az, amit cserélgettem, míg jó nem lett.
Namost, hogy van ez?
Meddig szabad ezekkel korrigálni a méret "helytelenségét"?
16" és 18" között tengelytávra 10mm a difi, felsõ vázcsõ esetében meg ~20mm, nyeregvázcsõnél meg 2" (:D)
Azaz, stucniból +2cm, nyeregcsõbõl meg +5.x cm?
Ennyi? Valamit nagyvonalúan kihagytam volna?
Köszi!
B.

174 hez 16-17 rövidebb vázakból jó a 18 általában

nagyjából a vizszintes felsõcsõ a lényeges adat az meg nyilván egyéni, de 570-585 között kb a jó eheza a magassághoz
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

BallyVTi

BallyVTi

vendég

• fórumtag
  • 23 posts
Kedves Mindenki,
Ez a méret dolog nem hagy nyugodni.
Ügye az MTB-k esetén a "coll" a nyeregvázcsõ hosszát adja meg - ami kb semmit sem jelent, max egy igen elnagyolt irányszám.
A dilemmám, hogy 174cm-hez HA a táblázatokat nézem, 17/18" kell.
De a jelenlegi vázam is 16.5" - stucni + nyeregcsõ az, amit cserélgettem, míg jó nem lett.
Namost, hogy van ez?
Meddig szabad ezekkel korrigálni a méret "helytelenségét"?
16" és 18" között tengelytávra 10mm a difi, felsõ vázcsõ esetében meg ~20mm, nyeregvázcsõnél meg 2" (:D)
Azaz, stucniból +2cm, nyeregcsõbõl meg +5.x cm?
Ennyi? Valamit nagyvonalúan kihagytam volna?
Köszi!
B.

palio

palio

vendég

• fórumtag
  • 46 posts
Köszi!

Pár boltban is azt mondták, hogy az a jó nekem, csak hogy a környékemen egyáltalán nincs speeder, nemhogy még próbálgassam is õket...
Ilyet...
És idén már nem is kapnak, mert a gyárból sem lehet rendelni...
Ilyet...

Azért próbálkozom még

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
51-es lesz abból a jó szvsz

amúgy 555 a vizszint. felsõcsõ
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

palio

palio

vendég

• fórumtag
  • 46 posts
Köszi a gyors válaszokat!

Akkor gyanús, hogy az 51 es lesz a nyerõ, és akkor tudok játszani a stucnival, meg a nyereggel.
De mindenképp kipróbálom vétel elõtt. Bár Kecskeméten ez kissé körülményes, lehet, hogy utaznom kell egy kicsit valami komolyabb bringabolt felé. De annyit megér...

Köszi még egyszer, üdv.!

ZsZs

ZsZs

vendég

• fórumtag
  • 61 posts
2010-es T3-as Speederem van, 51-es méretû (M-es) vázzal
175 cm vagyok, a gyári 110-es stucnit lecseréltem 100-ra , de így is majdnem teljesen elõl van a nyergem.
Speeder T3 / -Lady - merida-bikes.com
Az 53-as méret nekem tuti nagy lenne...

Sziasztok!

Elolvastam a hozzászólásokat, megnéztem a videókat, mérettáblázatokat, gugliztam.
Egy Merida 2010 Speeder T3 trekking bringa a jelölt, a lehetséges váz méretek: 49-51-53-55,5...
A felsõ csõ hosszát nem tudom.
174 cm magas vagyok, 70 kg, a belsõ lábhossz kb 80 cm.
Ha jól értelmeztem a dolgokat, akkor nekem egy 53-as kellene?

Köszi, üdv.!

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
nekem 173 cm-hez hasonló részletek mellett az 54 centis váz tökéletes.
jó lesz az az 53 cm, de próbáld ki ha tudod.

palio

palio

vendég

• fórumtag
  • 46 posts
Sziasztok!

Elolvastam a hozzászólásokat, megnéztem a videókat, mérettáblázatokat, gugliztam.
Egy Merida 2010 Speeder T3 trekking bringa a jelölt, a lehetséges váz méretek: 49-51-53-55,5...
A felsõ csõ hosszát nem tudom.
174 cm magas vagyok, 70 kg, a belsõ lábhossz kb 80 cm.
Ha jól értelmeztem a dolgokat, akkor nekem egy 53-as kellene?

Köszi, üdv.!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
nincs arrol leiras, hogy milyen az optimalis geo - a vazon kivul a stucni, a kormany alakja (lapos, vagy hajlitott), szarv hatasa erdekelne elsosorban.

amugy 185cm vagyok, 90cm a labam belso hossza (ez szvsz tobb, mint egy atlagos 185cmese). fotok alapjan probaltam kielemezni, hogy a korabbi beallitott cangaimnal mit ereztem helyesnek. az ules-pedal tavolsag mindnel ugyanaz volt (20-21" vaz az idealis, 19" mar nagyon ki van huzva) vmi olyasmi jott ki, hogy jobbnak erzem a rovid cangat (~590 felsocsohossz). viszont a stucni hosszaban es a kormany alakjaban, szelessegeben, es a magasitok mereteben nem vagyok biztos. talan a nyereg szint ala kevessel belott kormanymagassag a jo (meg ha nem is tul sportos). hogyan lehetne ezt kikalkulalni?

roviden: leginkabb az "adott vazgeohoz milyen stucnit es kormanyt" valasszak temakor erdekelne (stucnihossz, flat vagy riser).

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
határeset
de lehet inkább 18-ast
vagy ha szereted nagyon magasra húzni a nyerget akkor lehet jobb a 19. múgy hosszban jó 1 centi a különbség, a kisebb meg jobban kezelhetõ terepen. azért jobb lenne ha tudnál próbálni, ha van ismerõsi körbrn, nagyjábl bármelyik merev cc vázat. egyformák geóra.

CsabiBp

CsabiBp

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Sziasztok! 181 centis magassághoz 18" vagy 19" Konát vennétek? XC/CC gép
Nem tudom hogy a kormányra dõlés mennyire fontos... Kipróbálni sajna nem tudom, mert rendelésre jönne!

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
ha nem túl hosszú akkor igen. próbáld ki a lehetséges méreteket ha lehet.

_zizu_

_zizu_

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
Hello! 165cm-es magassághoz (de még növésben) egy 17"-os vázméretû monti jó vétel lenne? Köszi elõre!;)

Father

Father

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
Igaz (a Quartz, a Spider, a Scarpe, a Viper és a Radius egyforma) 19,5" -nál 590 mm a felsõ csõ

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
csak a teljes kelliz választékbna kb 3 agy 4 féle felsõcsõhosszú 19,5-es váz van. és egyáltalán nem mindegy melyikrõl beszélünk :)

Father

Father

vendég

• fórumtag
  • 10 posts

Sziasztok!

Kérdezném, hogy 183cm magassághoz még jó lehet a 21'5 Kelly's Spider, a felsõcsõ 610mm?

http://images.kellys...s_395_546_w.jpg

Elõre is köszi!

186 cm magasságomhoz 19,5"-os Kellyst használok

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
Nagy lenne a magasságodhoz, egy 19,5-ös lenne ideális.Én 193 cm vagyok és a 21,5-ös váz pont jó nekem.
"Ride today, heal tomorrow"

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Sziasztok!

Kérdezném, hogy 183cm magassághoz még jó lehet a 21'5 Kelly's Spider, a felsõcsõ 610mm?

Elõre is köszi!

Nagy lesz, kényelmetlenül.

A sebesség mindent megold.

Kime

Kime

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
Sziasztok!

Elõre is köszi!

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

mbr

érdekes. a wmb és az mbuk nem tesz ilyet.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"