Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázméret, vázméretezés

- - - - -

• Please log in to reply
519 replies to this topic

porpi007

porpi007

vendég

• fórumtag
  • 21 posts
Köszönöm ezt én is megtaláltam. Akkor most már az a kérdésem, hogy a Team váz meg a sima geometriája megegyezik?

Köszi

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Sziasztok!

2007-es Magellan Pyxis Team váz geometriáját nem találom sehol...valaki tudna segíteni?

Köszi

a 19-esé itt van
Magellan Pyxis XT

a 17-es felsõcsõhossza meg ha jól emléxem 575 volt

07-es katalgban meg nem volt geó adat
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

porpi007

porpi007

vendég

• fórumtag
  • 21 posts
Sziasztok!

2007-es Magellan Pyxis Team váz geometriáját nem találom sehol...valaki tudna segíteni?

Köszi

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 posts
Sziasztok!Egy régi,retró országúti bicó beszerzését fontolgatom,amit idõvel lehet,hogy átalakítanák single speed-é.Milyen vázméretût keressek a magam 188 cm-éhez?

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Lehet,hogy csak túlságosan megszoktam a hasalást,de létezik hogy 184centimhez 58-as outi kell,nem 56?

185 cm 59-es a vázam és szerintem ez a jó.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Lehet,hogy csak túlságosan megszoktam a hasalást,de létezik hogy 184centimhez 58-as outi kell,nem 56?

gyártófüggõ
de klasszik geóból sztem abszolút 58-as. de specinél pl már nem fogadnék rá :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
52 baromi kicsi, 56os elméletileg a testmagasságodhoz passzol, de ha van lehetõség rá akkor próbáld ki elõtte.

zolszi

zolszi

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok,

Egy Gepida Alboin 200 trekking bicót akarok venni. A 180-182 cm magasságomhoz melyik a megfelelõ méret. A boltban 52, 56-os méret van.
Köszi

István74

István74

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 posts
Sziasztok!

Gondoltam megosztom veletek gyakorlati tapasztalatomat.
2 éve raktam össze egy montit baráti segítséggel. Ültem 18"-os Stevens-en, Magellánon, így végül 18"-os Merida vázat kapott az új gép. Egyik ismerõs már összerakás elõtt mondta, hogy nagy lesz a váz. Gondoltam szívat. Maratonokon mindenesetre jobbnak éreztem, mint az elõzõt (ismeretlen méretû Trek).
De csak motoszkált bennem a kisördög, így most lecseréltem egy 17"-os Konára. Minden alkatrész ugyanaz maradt, kivéve a nyeregcsövet. Még csak 1-2 kört mentem vele, de meglepõ a 2 keró közötti különbség! Teljesen máshol van a súlypont, azokban a kanyarokban, ahol a Meridával lassítottam, ezzel eszembe se jut fékezni. A 18"-os vázzal nem nagyon tudtam kiállva tekerni, ezzel viszont szinte jól eseik.
Jómagam 168 cm vagyok, 78 cm lábhosszt mértem. A 178 cm magas barátomnak viszont pont jó volt a Merida az én beállításaimmal.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

A mostani Cube AMS-emnek 568mm a felsõcsöve, az üléscsöve pedig 457mm (csõközéptõl-csõközépig 378mm!) és 80mm-es stucnival használom. Ezért gondoltam, hogy kipróbálom a 400mm-es üléscsöves (üléscsõ tetejéig kábé 4300mm-es) 572mm-es felsõcsöves merevvázat, 105mm-120mm-es stucnival. Még ezeknek az adatoknak az ismeretében sem tûnik jó ötletnek?

Így már más a helyzet. Ha a cube kényelmes akkor ez sem lesz rövid.

A sebesség mindent megold.

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
A mostani Cube AMS-emnek 568mm a felsõcsöve, az üléscsöve pedig 457mm (csõközéptõl-csõközépig 378mm!) és 80mm-es stucnival használom. Ezért gondoltam, hogy kipróbálom a 400mm-es üléscsöves (üléscsõ tetejéig kábé 4300mm-es) 572mm-es felsõcsöves merevvázat, 105mm-120mm-es stucnival. Még ezeknek az adatoknak az ismeretében sem tûnik jó ötletnek?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

182cm vagyok, 78-as belsõ lábhosszal... be merjek vállalni egy 16-os (csõközépig 40cm) üléscsõvel és kábé 57cm-es (tehát arányaiban hosszú) felsõcsõvel rendelkezõ vázat? Ja... és 170mm-es hajtókarral... :D

Biztos kicsi lesz, 400as nyeregcsõvel még tudnád használni, de rövid lesz, kéne hozzá minimum 120as stucni.

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
182cm vagyok, 78-as belsõ lábhosszal... be merjek vállalni egy 16-os (csõközépig 40cm) üléscsõvel és kábé 57cm-es (tehát arányaiban hosszú) felsõcsõvel rendelkezõ vázat? Ja... és 170mm-es hajtókarral... :D

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
kösszépen, sokat segített!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

182 centis embernek jó-e ebbõl a 17.5-es??

Trek Bikes | Bikes | Mountain Hardtail | 8000

Jó lehet. Nekem 178cm-hez jó. Kicsit hosszabb stucnival (100-110es) és 400as nyeregcsõvel simán jó lehet egy magasabbnak is, kivéve ha valami ex-országútis vagy hibbant fekvõbiciklis.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
182 centis embernek jó-e ebbõl a 17.5-es??

Trek Bikes | Bikes | Mountain Hardtail | 8000

BallyVTi

BallyVTi

vendég

• fórumtag
  • 23 posts

Feltöltött kép

ez a vizszintes felsõcsõhossz.

a nyeregcscsõ középétõl a fejcsõ közepéig a csõ mentén mérve meg a tényleges felsõcsõhossz.

Nagyon szépen köszönöm!
B.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Köszi!
Egy plusz kérdés:
"vizszintes" felsõcsõ - az nem a felsõcsõ, igaz?
B.

Feltöltött kép

ez a vizszintes felsõcsõhossz.

a nyeregcscsõ középétõl a fejcsõ közepéig a csõ mentén mérve meg a tényleges felsõcsõhossz.

BallyVTi

BallyVTi

vendég

• fórumtag
  • 23 posts

174 hez 16-17 rövidebb vázakból jó a 18 általában

nagyjából a vizszintes felsõcsõ a lényeges adat az meg nyilván egyéni, de 570-585 között kb a jó eheza a magassághoz

Köszi!
Egy plusz kérdés:
"vizszintes" felsõcsõ - az nem a felsõcsõ, igaz?
B.