Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

XI. Mátra Maraton | Sástó

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
2581 hozzászólás a témában

#2461
Balage_

Balage_

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 290 hozzászólás

Ami nem tetszett:
-nyomvonalmutogató nénik/bácsik


középtávon, úgy 30-31 km környékén, szerpentinen felfele egy jobbos visszafordítónál álló kölyök (!) szervezõ srác kérdezte -háta mögött a leszalagozott továbbmenõ egérúttal-, hogy "Bliccelni akartok?" "Nem". "Pedig csak 500 forint lett volna..."
Na ez milyen mááán?? :)

egyébként nagyon tetszett, végére teljesen kifingottam, fõleg az utsó 5 km-en. Idõ ideális, nekem sár is bejött, végre nem 40 fokban kellett port nyelni, és volt 1-2 sikongatós csikicsukis singletrack lefele. És kitekertem a sípályát, most ennek is örülök.
Hazafelé majd' lefújta a szél a kocsit az autópályáról.

Dante jobbulást!

#2462
Ati001

Ati001

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 329 hozzászólás
Én rövidebb leszek, mint az elõzõ lelkes indulók. :)

Ez volt életem elsõ maratonja és a vártnál sokkal jobb volt! :D 2 negatívum volt csak a dolgoknak. Az egyik, az elején a tülekedés ( tudom, magányügy, még nem szoktam hozzá), a másik, hogy a 27. km-nél elhalálozott a váltóm, így a maradék 5 km-t sétáltam a bicikli mellett. Ami viszont nagyon tetszett, hogy kb minden 2-3. biciklis megkérdezte, hogy tud-e segíteni. Javarészt városban biciklizek és ott általában átlépnek az emberen, minthogy segítséget nyújtsanak neki. Rövidre zárva az egészet: Nagyon tetszett az egész verseny és remélem, jövõre több maratonra is el tudok majd jutni! :)

egy kis kiegészítés: A versenyrõl készült képeknek van valami fix tárhelye?
"Van, hogy örülsz, mert minden összejön s van, hogy kiborulsz, mert midnen összejön."

#2463
zaskarrace

zaskarrace

    vendég

  • fórumtag
  • 154 hozzászólás
Na én is lenyomtam a középtávot. Számomra ez a verseny a végét jelentette az idei biciklis szezonnak, tavasszal és õsszel már fõleg csak futómaratonokra és félmaratonokra járok.Szépen akartam befejezni, az idei év jól sikerült, az alábbi versenyeket nyomtam le defekt, mûszaki hiba és esés nélkül: Garda, Szilvás,Duna,Salz,Zemplén,Bükk-számomra elfogadható eredményekkel. A sár szerencsére nem volt hígfolyós, így még normál gumival is tudtam kezelni, bár néhol felfelé érezhetõen nehezítette a tekerést. Egy fríssitõnél álltam meg, annak a kínálata teljesen korrektnek tünt számomra -már amennyire az ott töltött rövid idõ alatt fel tudtam mérni. Sajnos a vége elõtt kb. 1 km-el -senki ne kérdezze hogy, fogalmam sincs - sikerült egy szép nagy esést produkálom. Egyedül voltam azon a szakaszon és nagyon nyomtam, szerettem volna már beérni. Volt ott egy kis híd, és mellette kellett volna elmenni (nem a fahíd, az jóval elõtte volt),és álltak is ott emberek, fényképeztek. Na mindegy, nagyon elk...tam, de gyorsan összeszedtem magam, és sikerült beérnem 3:26-os bruttó idõvel. A tészta jólesett a célban, fõleg, hogy volt sós is, nemcsak édes. A póló L-es létére hatalmasnak tûnik, de ez különösebben nem érdekel. Annak is örültem, hogy volt zuhanyzó, lemoshattam a vért és a sarat magamról....
Mindenesetre nem volt egy rossz verseny. Remélem, hamarosan kiheverem ezt a néhány sérülést, és nem fognak akadályozni a futásban. Abban ugyanis - ha nem is sokkal - de eredményesebb vagyok...
Gratulálok minden résztvevõnek!

#2464
Dante

Dante

    bentlakó

  • fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Köszönöm a gratulációt, de egyáltalán nincs mihez, ezt kissé elk..tam. Vállam meg szerintem 2-3 nap múlva rendbejön, de majd inkább holnap nyilatkozok, ébredés után. :D

Volt sár. Galya elõtt volt egy nagyon saras emelkedõ, na az teljes válloncipelõs, bokáig-nedves-agyagban-gázolós volt. A nyomokból feltételezhetõen ott kb mindenki cipelte. Volt 1-2 elég saras lejtõ, de azok nem voltak annyira vészesek. Szerintem ide egy viszonylag mintás gumi teljesen elég volt.

Ja, s ami a legnegatívabb, teljesen elhalálozott a váltórendszerem, annyira félrekonfigolva maradt csak fent láncfelkapás nélkül hogy a fogsor 5 legkisebb fogaskereke mûködött csak. Sár + széthajtott, cápás hajtásrendszer = tuti váltóhalál. Az izolötyi viszont egész jól ken. :) Tökvicces volt, hogy a recsegésre álltak félre az emberek, s nem kellett elõzési szándékot jelezni. A fõ gond a szakaszos sár volt nekem, az még egy dolog, hogy felveri a láncra, de olyan frankón rászáradt, hogy az valami döbbenetes. Direkt vittem telibe a tócsákat, hogy némi kenést kapjon.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

#2465
raczger

raczger

    vendég

  • fórumtag
  • 116 hozzászólás
szerintem nem volt vészes.. inkább nagyobb pocsolyák voltak(legalábbis röviden)
Fiat hatulján: "Ne kövess, mert idegesít!"

#2466
Franci

Franci

    vendég

  • fórumtag
  • 235 hozzászólás
Gratulálok,és jobbulást kivánok!
Nem volt saras a pálya?
Tanácsok városi bringásoknak http://bringalakat.hu/

#2467
Dante

Dante

    bentlakó

  • fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Jó vót. Én hosszút zúztam. A zúzás szó szorosan értendõ, mert Galyatetõrõl lefelé a trükkös-kövesen nyomtam egy kisebb firkát, vállal telibevertem egy facsemetét. Ezt egy jó 40 perces agonizálás követte, ami alatt jó sokan visszafogtak. A végére már sikerült beerõsíteni, úgyhogy egy számomra gyenge közepes 24edik helyezéssel zártam. Sajna az elejét nagyon megküldtem, ezt a hibát sem kellett volna elkövetni, 10-12 helyezést biztosan buktam, a mélyrepülés a 60. km-tõl kezdõdött...:(

Ami tetszett:
-viszonylag jó startcsomag
-jó frissítés (segítõkész stb)
-kaja a célban egész jó volt, s végre nem lucskos-gulyás
-pálya - rulez, szerintem az egyik legélvezetesebb hazai, a sok singletrack miatt

Ami nem tetszett:
-nyomvonalkijelölés - szélre esetleg gondolni kellene, meg arra is, hogy az UCI szabályok szerint a nem jó utat is jelezni kellene - Galya elõtt tök simán továbbkavartunk az ösvényen
-nyomvonalmutogató nénik/bácsik - bár a kb 20 esetbõl 16-17 példásan jól tette a dolgát, volt negatív tapasztalat, pl a közép-hosszú elágnál miért fájna az útonal mutatása telefonálás helyett? 40-el lefelé rázkódva nem igazán tud az ember olvasni
-póló - az enyém nyomáshibás - elég keményen
-a galyatetõi kilátó lépcsõpihenõjét talán nem szembõl kellett volna beugranom - na ott majdnem csúnya lett a vége, miért nem lehetett egy keresztszalagozást tenni? azért az a 60 centi beton lepadkázás egy kicsit erõs, ha egy picivel lassabban megyek, akkor lefejelem az alaptestet - kedves szervezõk, jelentem, sokan benéztük, s rohadt nagy mázli, hogy kellõen gyorsan mentünk bele - ott mondjuk 15el, tuti halál
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

#2468
raczger

raczger

    vendég

  • fórumtag
  • 116 hozzászólás
No ez is megvolt:) Összességében tetszett a maraton, bár tényleg az elején a motoros elbénázta az irányt:) de sebaj mert én pont jól jöttem ki belõle, ugyanis így 100m-en keresztül 3. voltam:D. Közben volt egy kicsi, néhol kicsit nagyobb sár de szerintem teljesen tekerhetõ volt, inkább csak a vége, kb utsó 5 km szerintem mindenkit teljesen kifárasztott, engem is. Már alig vártam a végét de csak nem akart eljönni, aztán végre beértem, és ekkor mondta Ádám ugye a nevemet, hogy ki ért be és mondta hogy U19-be 3. lettem. Nagyon örültem neki, mert eddig maratonon a legjobb helyezésem a 9. volt, csak nehogy elszálljon az önbizalmam:) Szerintem mondanom se kell, de azért leírom, én is a Rövidtávon mentem. Nagyon tetszett a verseny, bár eléggé kifárasztott.
Mondjuk nem csak azért lepõdtem meg mert eddig nem volt túl jó eredményem, hanem mert mostanában nemigazán tekertem, Duna Maraton óta kb 2-3x voltam hegyen, és párszor országúton, de maga a maraton nagy élmény volt, mint mindig.
1 hét múlva 24 órás, már azt is nagyon várom!
Fiat hatulján: "Ne kövess, mert idegesít!"

#2469
arcsiba no.1

arcsiba no.1

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 602 hozzászólás
JÓ volt a verseny, nekem bejött, bár a végét az elõzõ évekhez képest megvariálták. A rövidtáv elején szépen elkanyarodtunk balra, jobbos kanyar helyett, de hamar kapcsolt az eleje és aztán ment minden rendesen.
Szerintem a pálya jól volt kijelölve, csak egy kis sár nehezítette a dolgunkat. Letudtam az idei kötelezõt. Már várom a jövõ évet. :) Kevesebb saras versennyel...........................

#2470
Sitti

Sitti

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 259 hozzászólás
Most tudtam meg,hogy vasárnap nem lehet nevezni. Úgyhogy most kétségbeesetten keresek egy rövidtávos nevezést.
Kérlek segítsetek!
Elérhetõségem: 30/20-75-100

#2471
K.Péter

K.Péter

    újonc

  • fórumtag
  • 7 hozzászólás

szia, köszönöm, de azóta ketten lettünk és így inkább szereztünk egy helyi srácot, aki felvisz... köszi mégegyszer, megoldjuk segítséged nélkül.

oké.Jo utat dagonyatársak.

#2472
krisssz

krisssz

    vendég

  • fórumtag
  • 79 hozzászólás

Szeva Krissz.Én reggel 8 körül szeretnék Gyöngyösre érni.Miskolcrol megyek,és feltudlak vinni,ha jo az idõpont.



szia, köszönöm, de azóta ketten lettünk és így inkább szereztünk egy helyi srácot, aki felvisz... köszi mégegyszer, megoldjuk segítséged nélkül.

#2473
enté

enté

    titanium freak

  • fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Debrecenbõl vagy a környékrõl megy valaki holnap reggel kocsival?

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]


#2474
kalaius

kalaius

    maximus

  • fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
/me agyal;
IRC Mudmad F+R 1.95
vagy
Kenda Blue Groove és Nevegal
másképpen; tud-e a vörös porból olyan sár dagadni, ami miatt megérné szivatni magam sárgummával mûúton és a köveken?

Brúsz;
http://www.elvira.hu...u=44&x=101&y=16
?

#2475
K.Péter

K.Péter

    újonc

  • fórumtag
  • 7 hozzászólás
Bruce.Verseny után mennék Fótra.Ha érdekel igy az utazás,és nincs jobb,akkor megdumáljuk.

#2476
K.Péter

K.Péter

    újonc

  • fórumtag
  • 7 hozzászólás
Szeva Krissz.Én reggel 8 körül szeretnék Gyöngyösre érni.Miskolcrol megyek,és feltudlak vinni,ha jo az idõpont.

#2477
Bóbita

Bóbita

    újonc

  • fórumtag
  • 5 hozzászólás
Gyöngyössolymoson a Solymosborozóban nászutaslakosztály(klima :-), tv, fr.ágy) ma éjszakára átadó, 5000/2fõ/éj.fullfullfull :-)

06-20-39-33-519

#2478
burce

burce

    bentlakó

  • fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Pár hajszárító már leégett, de jól haladnak!

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"


#2479
MSONAJ

MSONAJ

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 1.462 hozzászólás

Na mi van, bringával mész Debrecenbõl? :D


Milyen a Pálya állapota?
Team Heavy Pedál Szeged

#2480
burce

burce

    bentlakó

  • fórumtag
  • 8.694 hozzászólás

Én elindultam, a rajtnál találkozunk.
Jó tekerést midnenkinek!

Na mi van, bringával mész Debrecenbõl? :D

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"