Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

XI. Mátra Maraton | Sástó

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2581 hozzászólás a témában

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
1. Az órámat lusta vagyok kalibrálni, szóval ezért nem beszólni. :D
2. Galyatetõ 964 m magasan van. (ez a második csúcs)
3. Ez egy másik verseny, a miheztartás végett (dupla szinttel) - szóval a Mátra tényleg nem nehéz.

Feltöltött kép
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Justin

Justin

vendég

• fórumtag
  • 234 hozzászólás
mi az a 2. 1040m es csucs ? 2x van tán benne a kékes ??
elég jo az átlagmagassága a versenynek

Ne felejtsd! "Csak a táv és a lendület változik, az élmény marad."

www.szksc.hu

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Mátra a második legkönnyebb hosszútáv. Kövek engem nem zavartak, bár fullyval megyek. Köves szakaszok vannak, de semmi teljesíthetetlen...szóval átfogalmaznám, a Mátra, mint hegység "köves"; de mint verseny, szerintem nem kövesebb, mint egy Duna hosszú. Sík rész nincs benne - talán annyi trükk, hogy a 85-90 km alatt az utolsó 30-ra elég sok mászóka jut...szóval nem szabad az elején ellõni a kraftot.

Tavaly én ennyit mértem, akkor 85-re írták ki a távot, az elején és végén bemértem pár km extrát, de nekem akkor is közelebb állt a vége a 90-hez.

Feltöltött kép

Nem hinném, hogy sokban módosul ez a görbe, maximum az elején lesz kicsit több mászás, s a végén a hullámvasút tûnik el.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás
na erre én is kíváncsi vagyok, elsõ hosszúmnak tervezem

endru

endru

vendég

• fórumtag
  • 63 hozzászólás
sziasztok!

Nem indultam még Mátra maratonon. Kb milyen a pálya a többi top maratonhoz képest? Annyit hallottam, hogy köves...mennyire vannak benne kemény mászások, hosszu sik részek stb....ja hosszu táv.

köszi

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás
mátra offolás helyett itt van a "maratonok" topik, oda írjatok inkább

http://forum.bikemag...read.php?t=2564

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Lehet, ezt nem tisztáztuk az elején. :)

koszacica

koszacica

vendég

• fórumtag
  • 127 hozzászólás
Biztos úgy értette, h Te menj balra :P

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
És vannak alapvetõ gondok az irányok megkülönböztetésével is. Megyek, szólnak mögöttem, hogy BAAAL, aztán a gyerök elmegy jobbról. Mondom neki, hogy ez jobb, aszongya: ja! :D

Meg vannak kitanult, sunyi sporttársak is...hasonló eset, húzódok az ellenkezõ irányba, de ott is elszáguld valaki, megelõzve azt aki szólt hogy jön a másikon..

X

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Azért volt olyan is, legutóbb, hogy sporttárs elkezd ordítani, hogy "jobbról, jobbról, JOBBRÓL, MÉÉÉÉÉÉR HÚZOD RÁM BÁZZ?" - amikor az egyik saras lejtõn a Racing Ralph megadta magát, s átmentem szabad, s megállíthatatlan sodródásba... (a végén kapott egy órát)

Halász Anna

Halász Anna

törzsvendég

• fórumtag
  • 805 hozzászólás

- Jövök balról!
- Gyere!
- Köszi! Hajrá!
- Hajrá!

Kb. ez a párbeszéd szokott lezajlani, amikor a hosszú eleje hátbaver. Dantenak igaza van, akik elöl végeznek azok tényleg udvariasak szoktak lenni. De én is nem egyszer ragadtam már lassabb ember mögé (pl. a bükkön hosszú kilómétereken át) és egyszerûen kivártam míg jött olyan szitu, hogy biztonságosan tudjam elõzni akárhonnan. Kár ordibálni hogy balrrójobbró, szegényre csak a frászt hozom és emiatt balesetezhet. Ezt is jó lenne megérteni a turbóhobbistáknak, hogy kizökkenti az embert, ha a nyakában lihegnek-ordibálnak egy gyengébb képességû versenytársnak. Egy ilyen kizökkentés meg nagyon balul is el tud sülni.

Meg a másik, hogy ha lehet, akkor a defektszerelést inkább a pályán kívül kellene megoldani. Pláne lejtõn és kanyarban. Láttam már ütközést ilyen miatt is sajnos.

hát catalakozok ahhoz amit mondtál. Néha tényleg lehetne várnia nnak aki elakar menni, mert tényleg kizökkent a koncentrálásbol.Én mindig elengedtem mindekit(és elis fogok) ha olyan helyen szolt ahol eltudtam., de azt nem nagyon szeretm mikor 1cm re egy nyomoson elsurrannak mellettem ...
jah meg a frissitön ne az ut közepén álljanak meg az emberkék mert mátrán is beálltam elém s nem tudtam halandi ...

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás
most azon gondolkodom, hogy én hogyan kezdtem

alföldi gyerekként 'éppencsak' technikával. de a sor végérõl.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
..fak, nem engedett már módosítanom..
csak belenyultam
...mondjuk, lehet, télleg rövidebb távokon sokat jelent, hogy a 457. helyért harcolva az elemekkel
lefelé is komoly tempot kell produkálni, indigógéza elõtt -aztán majd az emelkedõn tolva, rápihenek, uccse vált le kistányérra- közben minden izgibb kanyarnál elõrekiabálni: "fotóóóó, FOOOTÓ!" :-)
:cheese:
na, de szarkazmus sutba...
ON
van vkinek vmi szintrajza mátramaratont illetõleg?

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás

... De! Amikor az elõttem lévõ srácnak már egyik lába sincs a medvetalp-pedálon ötvennél, az már gáz... És ez nem egyedi eset, sokan olyan szinten mennek nyélen lefelé, hogy az nem egyszerû, és ehhez 0 technikai tudás társul legtöbbször...

kb. ezt szerettem volna megfogalmazni, pár posttal feljebb.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás

utána jöttek a három távra osztott maratonok. Az elit mindig az életkor szerinti kategóriában megy, ami 23 év felett hosszútáv, U23 közép, U19 rövid, ha jól mondom.

Nem jól mondod, U17-ig rövid, U19 közép, felette hosszú, U23 nincsen sajnos maratonon, egybe van nyitva az egész :(

Amúgy igen, az eleje _tényleg_ udvarias és normális, még egymással is, annak ellenére hogy _tényleg_ a dobogóért megy a küzdelem. Ha valaki megáll a frissítõponton amikor elöl megyünk és nem a vége elõtt 5 kilcsivel vagyunk akkor én is megállok, vagy ha nem kell frissítõ, megvárom. Meg nincs lökdösõdés, anyázás... Mondjuk elöl általában már tudnak biciklizni valamennyire... :)
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás
Részemrõl pont hogy nem a "lassú" emberekkel van a gond maratonokon, lefeléket tekintve, mert felfelé én vagyok a lassú :) . Azt kell hogy mondjam, mikor utolérek egy lassú/lassabb kerekest lefelé, az egyértelmû szitu, mert ANNYIRA ENGEDI LEFELÉ, AMIBEN BIZTOS. - nem ingázik össze vissza a sávok között, csak ha nagyon kell, amúgy a saját tempójában halad lefelé. Én jövök, látom hogy ott megy ahol, és biztos a dolgában, nekik általában oda is szólok én is, hogy hajrá, vagy valami... De! Amikor az elõttem lévõ srácnak már egyik lába sincs a medvetalp-pedálon ötvennél, az már gáz... És ez nem egyedi eset, sokan olyan szinten mennek nyélen lefelé, hogy az nem egyszerû, és ehhez 0 technikai tudás társul legtöbbször...

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás

Epyc: Ott a pont. :clap: Nekem ez a hozzáállás tetszik - MINDENKI tartsa tiszteletben a másikat a pályán; az aki lassabb az tényleg ne furakodjon a rajtnál (a Bükkön ezért tetszett a távonkénti indítás), és lehetõségeihez mérten próbálja elengedni a gyorsabbat, de a ugyanez mûködjön fordítva is: a gyorsabb próbálja meg tisztelni azt is aki lassabb, túrázó, hobbista, gyengébb és megvárni a megfelelõ helyet és szitut ahol lehet elõzni és az ne legyen (legfõképpen nem rá, hanem az elõzöttre nézve) balesetveszélyes. Ha kölcsönös tisztelet megvan/meglenne, akkor sokkal lehetne csökkenteni a surlódási pontokat.

jah
régebben pont ezért kedveltem a maratonokat a lezser, kedves arcok miatt
ez az eltolt indítás szvsz sokat segít a dolgon
a nagykisfiuk hadd tolják, aki meg fotóz, tudjon nyugodtan fénymérni :-)

langferi

langferi

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás

sztem a maratonon a rajtal van a legtöbb gond mikor a hobbista turista bemelegités nélkül beáll 30percel elötte a rajthoz és be nem engedne senkit pedig tisztába van vele hogy az elejetöl órákat fog kapni és utána felháborodva érkezik a célba hogy õt fellökték mert ugye annyira még nem tud bicajozni hogy a kormányok néha összeérnek ! most nem azért de a profik azért 10-20percel elötte érkeznek meg ,miért nem mennek akkor hátrébb azok az emberek akik hátrébb végeznek mert ugye mindenki tudja magárol azt hogy mire képes ,és ha ez megtörténne kevesebb k..va anyázás fellökés és ilyen dolog történne !
És nagyon sok ember csak azért jön el mert teccik neki az egész napos bringás hangulat és itt találkozik ismeröseivel ,ezeket tiszteletben kell tartani !

Én pl ezért állok mindig a végére ...
Vagy indulok pár percel késõbb, mint gyõrújbaráton.:)
langferi alias SzomjasFeri
Lazán, faszán, igazán!
http://piacter.bikem...500&ppuser=2602

koszacica

koszacica

vendég

• fórumtag
  • 127 hozzászólás
Epyc: Ott a pont. :clap: Nekem ez a hozzáállás tetszik - MINDENKI tartsa tiszteletben a másikat a pályán; az aki lassabb az tényleg ne furakodjon a rajtnál (a Bükkön ezért tetszett a távonkénti indítás), és lehetõségeihez mérten próbálja elengedni a gyorsabbat, de a ugyanez mûködjön fordítva is: a gyorsabb próbálja meg tisztelni azt is aki lassabb, túrázó, hobbista, gyengébb és megvárni a megfelelõ helyet és szitut ahol lehet elõzni és az ne legyen (legfõképpen nem rá, hanem az elõzöttre nézve) balesetveszélyes. Ha kölcsönös tisztelet megvan/meglenne, akkor sokkal lehetne csökkenteni a surlódási pontokat.

Justin

Justin

vendég

• fórumtag
  • 234 hozzászólás
sztem a maratonon a rajtal van a legtöbb gond mikor a hobbista turista bemelegités nélkül beáll 30percel elötte a rajthoz és be nem engedne senkit pedig tisztába van vele hogy az elejetöl órákat fog kapni és utána felháborodva érkezik a célba hogy õt fellökték mert ugye annyira még nem tud bicajozni hogy a kormányok néha összeérnek ! most nem azért de a profik azért 10-20percel elötte érkeznek meg ,miért nem mennek akkor hátrébb azok az emberek akik hátrébb végeznek mert ugye mindenki tudja magárol azt hogy mire képes ,és ha ez megtörténne kevesebb k..va anyázás fellökés és ilyen dolog történne !
És nagyon sok ember csak azért jön el mert teccik neki az egész napos bringás hangulat és itt találkozik ismeröseivel ,ezeket tiszteletben kell tartani !

Ne felejtsd! "Csak a táv és a lendület változik, az élmény marad."

www.szksc.hu