Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

XI. Mátra Maraton | Sástó

- - - - -

• Please log in to reply
2581 replies to this topic

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

Picasa Webalbumok - KeZso - Mátra maraton...

Ezt hogy hozta össze?
Viszont szép a váza. :)

Ezt most komolyan kérdezed? Antham-je van nem? És nini van mégis kék nem csak a tiéd ... :)

Néhány képet találtok ITT és még ITT is.
Mazsolázzatok.:)

Én is hasonlót tudok csak mondani neked Zoli és minden fotósnak, hogy köszönöm az egész évi szorgos munkát.
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Ezt hogy hozta össze?
Viszont szép a váza. :)

A sebesség mindent megold.

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

Az a baj, hogy ez nem 40-45ezer pénz, hanem mentõnként olyan 800ezer. Vágod. Itt az OMSZ nem szponzor, mint az osztrákoknál a mentõalakulatok, aki tényleg ott állnak kis mentõdobozzal. :)

Látom nincsen tapasztalatod ... Tudod Jégkorong játékvezetõként sok-sok hokimeccs után szövõdik orvos barátság is, és õk elmondják mennyi az annyi+hivatalból is kell rendelni néha sajnos :(

Hát, akkor pedig nem értem. :)

Persze, hogy nem érted, mert én sem ... :( Vagy igen .. tudod ... Két fillérért ... sajnos ... de nagyon sajnos ....

Éppen szervezésben vagyok és most rendeltem mentõt, magán cégtõl rohamkocsi 7ezer/óra emberrel technikával mindennel, sima esetkocsi mentõápolóval 5ezer/óra...

Köszi :) akkor már nem csak én tudom jól az összegeket ...
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

kezso

kezso

vendég

• fórumtag
  • 40 posts
  • LocationAjka
Sziasztok.

Pár kép a maratonról.

salyiferi

salyiferi

vendég

• fórumtag
  • 73 posts

Zoli,én is kösz az egész éves képeket,külön a Mátrát ahol sikerült a fiammal egy képen szerepelnünk.

pytsur2

pytsur2

vendég

• fórumtag
  • 44 posts

Lehet , hogy a versenyen zenét hallgató sporikat ki kellene tiltani, mert nekik aztán ordibálhathat az ember.

Vannak (sport)rendezvények, ahol eleve tiltva van.

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,086 posts
Lehet , hogy a versenyen zenét hallgató sporikat ki kellene tiltani, mert nekik aztán ordibálhathat az ember. Kedvencét próbálja a verseny idö alatt nélkülözni .Szerintem ki kellene zárni utolag már ha induláskor nem kapják ki. megtanulná hogy ilyenkor nincs fülbedugo

Mango

Mango

vendég

• fórumtag
  • 126 posts
A sérülteknek mielõbbi gyógyulást kívánok !

Gerispeci!
Szerinted hány embernek kell körülállni egy sérültet, hogy a következõ arrajáró már ne felelõtlen , lelketlen, gyáva ember legyen , és lelkiismeretfurdalás nélkül továbbtekerhessen ? ? 10, 15 vagy 20 ? Mondj légyszíves egyetlen egy értelmes érvet arra, hogy valaki miért álljon oda 11-nek.(Kivéve persze , ha tényleg tud segíteni , mert orvos .) Nem tudom miért kell itt számokkal dobálozni . 2 talpraesett ember többet tud segít, mint 10 "töketlen"....

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,086 posts
Piros nadrágban és kék fehér felsöben, szakállasan (kérdöjel) aki akadályozott a rövid befuto végén (kérdöjel) és igy 1 másodpercel kikaptál és csak 3. lettél ott abszolutban (kérdöjel)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Nekem 7 éve van jogosítványom és már teljesen mást tanítanak. A mentõtiszt mondta, hogy folyamatosan változik, egyre inkább a "szívpaszírozás" irányába megy és a befújás csak másodlagos.

A sebesség mindent megold.

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,086 posts
Én hosszun mentem semmi bajom nem volt a kajával, piával. Láncot is olajoztak ha kérted.Volt még

pótbelsö is ott. Utolso frissitön is volt banán. A bicos panzionál házisüti. Kedvesek, szolgálatkészek voltak mindenütt. Mit akarsz még, hétcsillagos londineres szállodát

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,086 posts

ha nincs eszméleténél:eszmélet-légzés-keringés vizsgálat,ha nincs légzés akkor befújás,ha keringés nincs akkor szívmasszázs.ha csak eszméleténél nincs,akkor kizáró okok keresése(combcsont,medence,bordák,gerinc törése)ha valamelyik törött,akkor fel enyhén hátrahúzása,hogy a levegõnek szabad útja legyen,SEGÍTSÉGHÍVÁS,ha nincs kizáró ok akkor stabil oldalfekvés

Ha van jogsid akkor ott az elsösegélyben tanulni kellett ezt.

Szylkoo

Szylkoo

vendég

• fórumtag
  • 65 posts

Köszi a képeket Zoli:)kettõt is találtam magamról.

adenes

adenes

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts

Azért a frissítõpontok választéka a Bükk Maratonéhoz képest elég szegényes volt. Mintha "Albániában" jártunk volna.

A választék lehet, hogy szegényes volt, nagyon nem néztem meg, viszont sajnos egy lassú defekt több frissítõnél is meg kellett állnom pumpálni, és mindenhol iszonyatosan készségesek voltak. Megálltam, kértem a pumpát és mire felocsúdtam már fújta a kerekemet az egyik srác, és közben töltötte a kulacsomat egy másik. Úgy kellett kirángatnom a kezükbõl a pumpát, hogy majd én elintézem :)

Szylkoo

Szylkoo

vendég

• fórumtag
  • 65 posts

Én is írok egy pár szót a versenyrõl. Egy éve kezdtem el középtávon indulni, tehát itt már volt viszonyítási alapom, hogy mennyi idõ kell nekem. Bár tavaly erõseb voltam, csak 6 perccel mentem idén többet. Bár én magamtól jobbat vártam.
A pálya nekem tetszett, de én inkább megmásztam volna 2-3 a sípályát, minthogy utána rázkódjak 12 km- ert. Még a kulacsomat is sikerült elhagyni, de szerencsére észrevettem idõben, illetve szóltak is.
A második körben kezdõdtek nálam a gondok egyszer sikerült egy kõ tömbre ráesnem egy felfelén(csuklóval tompítottam, amit persze most érzek is :( Utána meg a gyomrom nem akarta az igazat, a rázkódás meg pláne nem esett jól. De ez benne van a pakliban. Én egy nagyobb bukást láttam, kb. 30, km- él, térde körül vérzett,de már volt ott vele valaki(hogy oda hogy ment el mentõ arra kíváncsi lennék )- jobbulást a srácnak.
Ami nem tetszett, hogy miért kellett a kaka jegyet 5 cm es papírral elintézni, sztem a rajtszámos megoldás még mindig jobb (azt nem hagyja el
senki).
H. Zoli - köszi a képeket
A sérülteknek jobbulást.

Levitték a közeli frissítõ ponthoz egy erdészeti jármûvel.Oda meg jött egy kvados elsõsegélyes

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,538 posts

Hello mindenkinek!

Azért a frissítõpontok választéka a Bükk Maratonéhoz képest elég szegényes volt. Mintha "Albániában" jártunk volna. Csak banán, csokis nápolyi, víz, izo. Nincs pénz orvosra, eü. biztosításra, kajára sem? Akkor miért fizetünk???? A gagyi kínai pólóért? Sérülteknek jobbulást!

egyszerû a megoldás: nem kell befizetni, és elindulni!
sok tekintetben jobban jár az ember

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts

Pedig ha nem lélegzik akkor fontos hozzányúlni. Pont 2 hete voltam továbbképzésen ahol megtanították, hogy mi a helyzet ilyen esetekben.

A két hét nem 20 év és akkor még csak tesztlap volt, lehet el kéne menni frissíteni nekem is.

Más, én örülök annak a pár lelkes fotósnak( Hzoli, X-iont stb.), akik fáradtságot nem kímélve ott vannak a legtöbb versenyen és megosztják velünk a képeket, nem is akármilyen minõségben
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

apapp

apapp

vendég

• fórumtag
  • 32 posts

Az idõ már rég eljött :) Elég késõn léptünk, pláne idén, épp vége a szezonnak. A siteot még bõven fejlesztjük, remélem az idõ meghozza, hogy mit érdemes csinálni és mit nem kell erõltetni. Az árakat alapvetõen a fotósok mondják meg, én 0Ft-ért rakom fel az összes képem és úgy is marad a következõ versenyig. Amúgy szerintem valamivel a sportograf alá érdemes belõni. Persze csak a tényleg jó képeket. Az ingyenes képekkel pedig egyáltalán nem akarunk versenyezni, itt inkább az egyéni képeket preferáljuk a csoport-, sajtó- és hangulatképekkel szemben. Ha van valakinek ideje végigböngészni pár száz képet ide oda felrakott galériákban - hajrá. Amúgy örülnék, ha a többi fotós is töltene fel ide, akár ingyen is :)

Nem lenne rossz egy független oldal/szolgáltatás ami összegyûjtené az összes fotós anyagát... de nehezen megvalósíthatónak tartom. Jelenleg le kell vadászni egy csomó helyrõl (picasa, flickr,)... ezeket idõvel törlik is... // foto.bikeonet.hu nem jo url, sportfotok.hu vagy valami hasonlo kene.. ;) gyorsan regisztralni

Megállt a képfeltöltés? 5.oldalnal...

(egy tipp: keresõben csak úgy talál meg valamit ha beírod a távot is pl. H54, sima 54-re kidobhatná a H54,R54, H54-et is... nem mindenkinek jut eszébe odaírni a távot is)

pytsur2

pytsur2

vendég

• fórumtag
  • 44 posts

ha nincs eszméleténél:eszmélet-légzés-keringés vizsgálat,ha nincs légzés akkor befújás,ha keringés nincs akkor szívmasszázs.ha csak eszméleténél nincs,akkor kizáró okok keresése(combcsont,medence,bordák,gerinc törése)ha valamelyik törött,akkor fel enyhén hátrahúzása,hogy a levegõnek szabad útja legyen,SEGÍTSÉGHÍVÁS,ha nincs kizáró ok akkor stabil oldalfekvés

Ezek után senki ne mondja, hogy nem tudja, mi az eljárás! :)

Halkan megjegyzem, egy pár ábrával illusztrált tájékoztató minden startcsomagban elférne...

És persze kösz az infót!

disztroj

disztroj

újonc

• fórumtag
  • 4 posts

Várható volt h. lassan eljön a fizetõs fotók ideje is... hogy alakul majd a fotók ára? Pl. Sportograf.at esetében igazán profi 8-10db. fotóért kérnek kb. 15-20 eurót, egyenként 4-5 EUR. Hogy veszitek fel a versenyt az ingyenes fotókkal - profi minõségben is találni elég sokat a hazai maratonokról..

(Kritika a fejlesztõ/k/nek: a thumbnailek minõsége gáz...gd-nek tûnik. Imagemagick szebbet generál.)

Az idõ már rég eljött :) Elég késõn léptünk, pláne idén, épp vége a szezonnak. A siteot még bõven fejlesztjük, remélem az idõ meghozza, hogy mit érdemes csinálni és mit nem kell erõltetni. Az árakat alapvetõen a fotósok mondják meg, én 0Ft-ért rakom fel az összes képem és úgy is marad a következõ versenyig. Amúgy szerintem valamivel a sportograf alá érdemes belõni. Persze csak a tényleg jó képeket. Az ingyenes képekkel pedig egyáltalán nem akarunk versenyezni, itt inkább az egyéni képeket preferáljuk a csoport-, sajtó- és hangulatképekkel szemben. Ha van valakinek ideje végigböngészni pár száz képet ide oda felrakott galériákban - hajrá. Amúgy örülnék, ha a többi fotós is töltene fel ide, akár ingyen is :)