Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

XI. Mátra Maraton | Sástó

- - - - -

• Please log in to reply
2581 replies to this topic

Sledge

Sledge

vendég

• fórumtag
  • 55 posts

Nagyon jó volt a szervezés és a hangulat, minden elismerõ hozzászóláshoz csatlakozom - és valami, ami még nem hangzott el: óriási köszönet a szervezésnek azért, hogy a szombat délutáni gyerekfutamot is komolyan vették! Ez a gyerekeknek legalább olyan fontos, mint nekünk a vasárnapi verseny. A lányaim két kategóriában (U7 és U13) hozták el az aranyat, különösen a 6 éves kicsinek volt hatalmas boldogság, elõször vittük magunkkal az õ bringáját is. :) Külön öröm volt, hogy a honlapon helyet kapott két 'gyerekverseny' album is, ahová róluk is jól elkapott pillanatok kerültek fel.
Ilyen élményekkel töltõdve könnyû lesz utánpótlást nevelnünk belõlük ;)
A 12 éves tavaly óta rövidezik is, a Mátra maraton a kedvence :)

Sziasztok,

Én is gratulálni szeretnék a szervezõknek, hogy komolyan vették az utánpótlás versenyét is szombaton. Szerencsére nagyon sok gyerkõc volt, és öröm volt látni Õket versenylázban égni! Egy javaslattal azért élnék: 7 év alatt - mint ahogyan tavaly is volt - célszerû lenne évenkénti korosztályban értékelni õket! Egy 5 évest 12/16" bringával nem lehet valósan összemérni egy 6 1/2 évessel aki már 20" bringán nyomja!

Külön öröm számomra, hogy a fiam Duna Maraton után itt is megnyerte az U7 korosztályt :) Ördögien ment... :)

Készítettem közel 350 képet a szombati gyerekversenyrõl és az eredményhirdetésrõl:

https://picasaweb.go...2011Augusztus29

Tárhely hiányában "csak" 140 képet töltöttem fel a fenti linkre. (( Az album 60. képétõl a feltöltéskor a PICASA korlátozott tárhely miatt csökkentette a méretet.. :( Ha privátban megírjátok a gyerkõc rajtszámát és/vagy életkorát / ruházatát keresek még képet róla/róluk, és elküldöm a fel nem töltött, vagy az eredményhirdetés teljes méretû képét.

A képeket 3-7 Mb. közötti mérettel töltöttem fel, hogy jó minõségû papírképeket / háttérképet lehessen belõle készíteni. A fotókat nem vízjeleztem, és nem is kérek érte semmit. Én így támogatom az utánpótlást !
Kezdõ fotós vagyok, (ez volt az elsõ verseny amit fotóztam), de remélem tetszeni fog!

Az Underworld kupán egy kisebb baleset ért, így erre a hétvégére csak a fotózás jutott, de gratulálok MINDENKINEK aki teljesítette a távot, illetve jobbulást a sérülteknek... (most különösen átérzem ezt.. :o)

Folyt, köv. jövõre!
Ahol akarat van, ott út is van... Hajrá Csömör!!

Uluwatu

Uluwatu

vendég

• fórumtag
  • 191 posts
  • LocationBudapest
Pontosan velem is ez történt! Egy különbséggel: két kamasz ült ott, pont a két út között. Egymással dumáltak, én meg simán húztam el mellettük balra. Erre feleszmélt az egyik és intett hogy jobbra. Mit mondjak, értelmes volt õket oda helyezni..

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 posts
Csatlakozom lunáticahoz: külön köszönet a komolyan vett gyerekversenyért - sajnos nem minden maratonon volt ilyen. Amikor elõször megláttuk a körpályát, csalódottak voltunk, de amikor kiderült, hogy a nagyobbacskáknak benne lesz a quad pálya is, akkor az már kellemes izgalommal töltött el. Még tovább fokozta az izgalmat, amikor látszott, hogy mind a két gyerkõc kategóriájában népes, és erõs mezõny állt a rajthoz. A csemeték élvezték a versenyt, egy arany és egy ezüstérmet gyûjtöttek, nem lesz nehéz legközelebb is elhozni õket. (No persze a bobozást is élvezték.)

Esetleg még azon el lehetne gondolkodni, hogyan lehetne áthidalni a gyerekverseny pályája és a 28km-es táv közötti szakadékot. Láttam pár gyereket, akik látnivalóan nagyon megszenvedték a 28 km-et. Talán egy 5-10km-es pálya nem túl nehéz terepen jó lenne a 8-13 éveseknek, 14 év felett pedig valóban mehetnek az igazi pályára.

Köszi!!!

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts
És akkor tõlem is egy beszámoló: 2006 © Bringabanda - 10. Mtra Maraton

Képek híján, mert akcióképekben ma nem voltam valami fotogén ... :)
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

Sengakov

Sengakov

törzsvendég

• fórumtag
  • 476 posts
Na de tényleg csak egy picit. :)
De hogy tényleg ne keseeregj, 2 éve Mátra marcin 2:52-õt jöttem rövid távon, ma már 2:16 ot mértek, és nehezebb volt a vége mint régen, legalábbis nekem a darálos enyhe betonos felfele a barátom ez a vég annyira nem, de élveztem nagyon!.

lunática

lunática

törzsvendég

• fórumtag
  • 517 posts
Nagyon jó volt a szervezés és a hangulat, minden elismerõ hozzászóláshoz csatlakozom - és valami, ami még nem hangzott el: óriási köszönet a szervezésnek azért, hogy a szombat délutáni gyerekfutamot is komolyan vették! Ez a gyerekeknek legalább olyan fontos, mint nekünk a vasárnapi verseny. A lányaim két kategóriában (U7 és U13) hozták el az aranyat, különösen a 6 éves kicsinek volt hatalmas boldogság, elõször vittük magunkkal az õ bringáját is. :) Külön öröm volt, hogy a honlapon helyet kapott két 'gyerekverseny' album is, ahová róluk is jól elkapott pillanatok kerültek fel.
Ilyen élményekkel töltõdve könnyû lesz utánpótlást nevelnünk belõlük ;)
A 12 éves tavaly óta rövidezik is, a Mátra maraton a kedvence :)
Az ökörszem egy kismadár. Azért ökörszem, mert akkora, mint a szemünk és belefér az ökrünkbe. :)

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 posts
Szuper jó verseny volt, köszönet a szervezõknek!

Egy apró megjegyzés: a rövid távon, a "DH szakasz" utáni hosszú agyagos dózerúton valahogy vákuumba kerültem, se elõttem, se utánam nem volt senki, és hosszú ideig jelölést sem láttam. Kezdtem azt hinni, hogy eltévedtem, és mehetek vissza, már le is lassítottam. Akkor szerencsére utolért valaki - ha õ akkor nem jön megfordulok. Aztán pedig amikor hirtelen le kellett térni, meredeken föl a hegyoldalba, azt késõn vettem észre, mert senki nem állt az úton integetni (mint mindenütt másutt), csak már az X-et láttam meg. Megálltam, visszafordultam, de persze váltani is kellett - na akkor odaért egy vonat - vagy 20 embert el kellett engedjek, mire be tudtam sorolni. Szóval a hosszú egyenesekre is jó lenne idõnként egy "megerõsítés", illetve a hirtelen letérõk elé elõrejelzés, valamint integetõ ember (mindenhova).

De ezek csak apróságok, nagyon élveztem. A szintrajz is szuper újítás.

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

Ezt jól elcsípted! :cool2: Nutrixxion táplálékkiegészítõk/foto/2011/MTB/0828-MatraMar 1/matra1-0147

Mi volt itt, hogy olyan sokan leszálltak?
Ennek a képnek nincs folytatása?:D Mibe esett el?
Nutrixxion táplálékkiegészítõk/foto/2011/MTB/0828-MatraMar 1/matra1-0147

Jav: látom gabocát is érdekli az eset.:P

Szerintem keresztbe volt egy vízmosás amitõl páran beijedtek Nutrixxion táplálékkiegészítõk/foto/2011/MTB/0828-MatraMar 1/matra1-0384 :)

Nem volt ott vízmosás, túlkontrollált elsõ fék érzés+egy kõ darab+az ilyedtség, hogy túl közel van a másik ....
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
A beszámolóm a versenyrõl: Márkus Jani kerékpáros blogja: Mátra Maraton - 2011.08.28.

A versenyszervezésrõl:
Látszik, hogy a versenyszervezõk nagyon sok munkát fektettek a versenybe, látszott is az arcukon, hogy komolyan gondolják. Profi szint és pályatérkép, kommunikáció, sms-ek, szinttérkép matrica, a veszélyes részeken sûrûn rendezõk. De vannak negatív tapasztalataim is, amik elrontják az összképet. A pályajelölés nem volt annyira jó, többen eltévedtek és többször kellett keresnem nekem is, hogy merre megy a pálya (kifejezetten a hosszútávon). A másik, mutassák vagy mondják az irányt az irányítók (szerintem ez a dolguk), két helyen nekem kellett kérdeznem, hogy merre. Meg hallottam olyat is, hogy a frissítõ nem volt kész mire odaértek a versenyzõk(mondjuk én ezt nem láttam, de nem is használtam a frissítõk többségét). A pálya végével vagy a rajtidõkkel kéne valamit kezdeni, mert így szerintem mindenkinek elég kellemetlen, hogy a technikásabb részeken ráengedik a hosszútávot a középtáv végére.

A sebesség mindent megold.

ubika

ubika

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok!

Találtam egy pár fekete Scott kesztyût a Sástói Kemping 4-es faháza elõtt. Mivel a portán nem adták ki a nevet ezért ott hagytam náluk megõrzésre.
Egyébként nekem is ez volt a 3. maratonom és a tavalyi Bükkhöz képest javítottam is vagy 70 helyet. És egyre jobban élvezem a dolgot, igaz néha nagyon fáj :)

kapg

kapg

újonc

• fórumtag
  • 8 posts

Keresem az R301 rajtszám tulajdonosát (Peti), aki Kapás Gábor néven volt regisztrálva: hálás köszönetem hogy kölcsönadott egy szingós belsõt a defektemhez, szeretnék egy másikat visszaadni.

A verseny remek volt, leszámitva egy pár apróságot: a nyilak idõnként igencsak furcsán csak a földön voltak feltûntetve, akkor sem mindig egyértelmûen.
És mintha egre több lenne a totál amatõr, mert a lehúzódást nem nagyon ismerik elég sokan, ennek köszönhetem egyben a defektem is és kb 20 hely veszteséget... :(
A tészta meg jó volt, de a szósz amivel nyakon öntötték, kritikán alulian savanyú, adták volna inkább szósz nélkül.

Viszont a lányok szépek és kedvesek voltak, az idõ remek, jó kis technikás száguldások, mi kell még egy jó maratonhoz? :)

Helló Peti!

Én segítettelek ki egy belsõvel, remélem kitartott a célig. Írj privit ha gondolod!

Üdv:Gábor

A verseny egyébként nekem nagyon bejött, csak kicsit beteg voltam és így nem volt az igazi.

Velin Szabolcs

Velin Szabolcs

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Kedves Fiúk!
Köszönöm a biztató szavakat. Tavaly volt az elsõ középtávon, pont a Mátrán. Akkor 4:20-at mentem. Bár barátaim akik közül volt 3:00-án belüli is azt mondták, hogy nehezebb volt mint a tavalyi, bár ez engem nem vigasztal. Hát igen, kevesebb kaja, kevesebb pia...Különben a versenyeket mindig élvezem. Jó a társaság, most is megkérdeztek defektem alatt, hogy minden Ok.-e. A hosszú távosok meg állatok! Mindig amikor, mondjuk egy olyan emelkedõn ahol örülök, hogy fel tudom tolni beérnek félre húzódom a susnyásba, hogy el tudjanak menni 50-el. :)

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 posts
(X-IONT) Köszi, és gratula, ezek eddig magasan a legjobb fotók!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Szabolcs: Gratulálok a teljesítéshez! Mindig kis célokat tûzz ki. Most teljesítetted, jövõre mondjuk a top 80. Szépen kis lépésekkel kell haladni felfelé. Én is mázsét karcolom sajnos. Úgyhogy fel a fejjel, zsírszegényebb kaja, több bringázás. Jó lesz az. :) Hajrá!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Ne keseredj el meg van a mostani idõd tehát a limit idõd ha rendesebben felkészülsz jövõre és ne adj isten még sikerülne fogynod is egy kicsit akkor akár 40-60p is tudsz javitani lehet hogy most ez hihetetlennek tûnik, de hidd el amikor még "gyenge vagy " rengeteget tudsz fejlõdni az elõzõ évhez képest. Lásd Sengakovot szvsz a 108kgmal már nagyon vidáman tekerne (picit több:) ).
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Ne keseredj el, mindenki elkezdte valahogy. Ha télen-tavasszal rendesen alapozol, jövõre simán a mezõny közepén találod magad.

Velin Szabolcs

Velin Szabolcs

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Kedves Versenyzõtársak!
Most regisztráltam a fórumra. A verseny tényleg nagyon szuper volt. Középtávon most indultam életemben 3X. Sajnos 108 kilómmal, meg a nem kellõ felkészültségemmel ez a verseny is félelmetesen nehéz volt számomra. Mivel csaknem utolsó lettem a versenyen így rettentõen el vagyok keseredve. Remélem jövõre -ha egyáltalán indulok - jobban teljesítek. Mindenkinek gratulálok aki részt vett és célba is ért!

x-iont

x-iont

vendég

• fórumtag
  • 147 posts

Mi volt itt, hogy olyan sokan leszálltak?
Ennek a képnek nincs folytatása?:D Mibe esett el?
Nutrixxion táplálékkiegészítõk/foto/2011/MTB/0828-MatraMar 1/matra1-0147

Jav: látom gabocát is érdekli az eset.:P

Itt az történt, hogy túl nagy sebesség fölénnyel érkezett meg az elõtte haladóra. Annyira meredek lefelé volt, hogy már a fékezésnél elemelkedett a hátulja, amikor pedig utólérte és az összeakadás még lassított rajta, elég lendületesen esett át. Volt olyan aki fél percig meg sem mozdult, de ez a srác gyorsan felállt, megrázta magát és "nekem már úgyis mindegy" jelszóval visszaült.
Az eddig készített összes fotóm: http://foto.nutrixxion.hu/ (a fölsõ zöld sávban lehet navigálni)

x-iont

x-iont

vendég

• fórumtag
  • 147 posts

Rövid táv eredményhirdetésrõl van valakinek fotója?

Persze van. :)
Innen következnek: Rövidtáv eredményhirdetés

Az eddig készített összes fotóm: http://foto.nutrixxion.hu/ (a fölsõ zöld sávban lehet navigálni)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Fotósunk képei:

Mátra maraton - matramaraton.devilv8.fotoalbum2.hu

EZ még csak az ötöde kb....bõvül folyamatosan. Képre kattintva nagyobbak.