Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

XI. Mátra Maraton | Sástó

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2581 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

KTM beszámolók itt

Mátra Maraton

Fotókat Köszi KeZso!

üdv
KakLac

Így már sok minden érthetõ.

A sebesség mindent megold.

flyingroosters

flyingroosters

vendég

• fórumtag
  • 88 hozzászólás
KTM beszámolók itt

Mátra Maraton

Fotókat Köszi KeZso!

üdv
KakLac
kaklac

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Szia Zoli!
7giga képünk van. Ezt nehezen válogatjuk le aznap. Verseny után egy nappal már kategóriákra bontottuk. A PROFI az lesz, ha beírod a rajtszámod és kiadja a képeidet. Remélem erre is sor kerül.

Szia Zerge!
Látom nem sikerült megérteni a lényeget, de nem baj.
További sikereket kívánok.

ubika

ubika

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

Ha kisfaház elõtt találtad, akkor ezért nem leltem otthon. Akkor hívom õket, köszönöm.

Ha a kesztyûre gondolsz akkor igen a 4-es kisfaház elõtt. Mi a 3-asban laktunk.

oroberto

oroberto

vendég

• fórumtag
  • 108 hozzászólás
Ez volt az elsõ Mátra maratonom, super volt a szervezés nálam elnyerte az év legjobb maratona címet, gratulálok a szervezõknek.

Elõször rövid távban gondolkoztam nevezés szempontjából, de úgy gondoltam, ha már eljövök akkor nézzük meg a közép távot az tovább tart. Az erõlétem nem az igazi de jövõre kitûztem célnak hogy leszállás nélkül feltekerjek a kékesre, szóval van min dolgozni.

A lassabb versenyzõk is hozzátartoznak a pályához, a hegyoldalon lévõ egynyomoson az erdõbe ahol volt egy segítõ és szólt, hogy vigyázz csúszik pont elõttem tolta a gépet egy hölgy ezért lecsúszott az elsõ kerekem és nem tudtam kioldani, úgyhogy a tövises csalános bokrokban kötöttem ki a bicajt meg még lentebb dobtam ha nincs a segítõ kicsit több idõ lett volna kimásznom.
Gépem miután kirángattam a gazból indulhattam volna vele a debreceni virágkarneválon. Onnantól vakon mentem mert az órám megadta magát, ezt leszámítva élveztem a technikás pályát.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Holmi csavarokon nem értem rá gondolkodni, mert épp szomorkodtam :-)
Nekem a gyorskötegelõs megoldás ugrott be, de azt nem éreztem elég stabilnak.

Még így is elég jó idõt mentél. Szerencséd, hogy nem szakadt el a láncod 22-11ben. Én is beállítottam volna hátul középre.

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás

Végálláscsavarral nem lehetett volna 1-2 áttétellel bentebb állítani a hátsóváltót? :)

Holmi csavarokon nem értem rá gondolkodni, mert épp szomorkodtam :-)
Nekem a gyorskötegelõs megoldás ugrott be, de azt nem éreztem elég stabilnak.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Sziasztok, hosszabb hosszútávos beszámolóm, benne Garmin 705 track katt:
Mátra maraton 2011 hosszú beszámoló by PF

Így utólag már nagyon sajnálom, hogy nem ettem az ünnepi tortából.

Nekem szerencsére nem volt defektem, de szeder nem nagyon volt; amúgy 3 bar rulez :-)
(h:Racing Ralph 2,25; e:Maxxis Crossmark 2.1)

Végálláscsavarral nem lehetett volna 1-2 áttétellel bentebb állítani a hátsóváltót? :)

Szt Amás

Szt Amás

vendég

• fórumtag
  • 108 hozzászólás
Na, nagyjából kipihentem magam, elsõ középtávnak egész jó buli volt. Szervezést kísérõ apróságok nagyon tetszettek, nekem a pályajelöléssel sem volt gondom. Mondjuk ahol a rövidtáv hídja alatt átbújtunk az vicces volt, meg a cél elõtti köves felmenet, de majd megerõsödök. :) Fotókat köszi mindenkinek.

Bõvebben meg itt, jövõre meg újra.

kasza

kasza

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás

Bakony, szilvás, crosskovácsi, duna (eredeti) és a bükk sem ennyire.

Hátul nem tûnik fel, mert senki nincs már a pályán rajtad kívül, de minél elõrébb vagy annál jobban jellemzõ. Pl elõttem fél órával már nagy valószínûséggel a felhozott példád sem állja meg a helyét.

Már érdemes lassabban haladni. És még csak el sem fáradsz annyira. :)

Én a közepén tötymörögtem, de az egynyomos lefeléken engem is "feltartott" a rövid vége meg az erõsen kezdõk, de gyorsan kifulladók nem kis létszámú csapata. Igaz, hogy ott ez már érdektelen.
A lassúakat, rutintalanokat pedig ugyanolyan, a haladást nehezítõ tereptárgynak, a pálya nehézségét növelõ tényezõnek kell tekinteni, mint azt a követ, ágat, amit esetleg te billentesz ki a helyérõl, az utánad jövõk gyönyörûségére. Ezért izgalmasabb ez a mûfaj az aszfaltozásnál.

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
Sziasztok, hosszabb hosszútávos beszámolóm, benne Garmin 705 track katt:
Mátra maraton 2011 hosszú beszámoló by PF

Így utólag már nagyon sajnálom, hogy nem ettem az ünnepi tortából.

Nekem szerencsére nem volt defektem, de szeder nem nagyon volt; amúgy 3 bar rulez :-)
(h:Racing Ralph 2,25; e:Maxxis Crossmark 2.1)

rpk

rpk

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Büszkék vagyunk rád Szasza!
Gyere át hozzánk és visszavarázsolunk 90 kg alá! :)

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Hali!

Én is köszönöm szépen annak aki megszánt egy szingós belsõvel a 24es úton, nemsokkal a cél elõtt! Ha gondolja, akkor priviben küldjön egy elérhetõséget és elküldök egy belsõt! Még egyszer köszönöm!!

Szétcsaptad az UST-s gumidat!?

Szt Amás

Szt Amás

vendég

• fórumtag
  • 108 hozzászólás
Ha kisfaház elõtt találtad, akkor ezért nem leltem otthon. Akkor hívom õket, köszönöm.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ez melyik versenyen nincs így?

Bakony, szilvás, crosskovácsi, duna (eredeti) és a bükk sem ennyire.

A téma idõnként elõjön. Minden olyan versenyen, amelyen egy gyorsabb egy lassabbat utólér, ez így van, fõként, ha egy "esélyes" úgy érzi, hogy valami pancser kezdõ bénázása tolta hátrább a ranglistán.
Engem a kövek, fatörzs csonkok, gyökerek zavarnak. És ezek sokkal véletlenszerûbben ugranak elõ a semmibõl, mint a lassú versenyzõk- :)

Hátul nem tûnik fel, mert senki nincs már a pályán rajtad kívül, de minél elõrébb vagy annál jobban jellemzõ. Pl elõttem fél órával már nagy valószínûséggel a felhozott példád sem állja meg a helyét.

kasza

kasza

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás

A téma idõnként elõjön. Minden olyan versenyen, amelyen egy gyorsabb egy lassabbat utólér, ez így van, fõként, ha egy "esélyes" úgy érzi, hogy valami pancser kezdõ bénázása tolta hátrább a ranglistán.
Engem a kövek, fatörzs csonkok, gyökerek zavarnak. És ezek sokkal véletlenszerûbben ugranak elõ a semmibõl, mint a lassú versenyzõk- :)

husyx

husyx

vendég

• fórumtag
  • 98 hozzászólás
Hali!

Én is köszönöm szépen annak aki megszánt egy szingós belsõvel a 24es úton, nemsokkal a cél elõtt! Ha gondolja, akkor priviben küldjön egy elérhetõséget és elküldök egy belsõt! Még egyszer köszönöm!!

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

A pálya végével vagy a rajtidõkkel kéne valamit kezdeni, mert így szerintem mindenkinek elég kellemetlen, hogy a technikásabb részeken ráengedik a hosszútávot a középtáv végére.

Vinczeffy Zsolt

Vinczeffy Zsolt

vendég

• fórumtag
  • 94 hozzászólás
Szia Zoli!
7giga képünk van. Ezt nehezen válogatjuk le aznap. Verseny után egy nappal már kategóriákra bontottuk. A PROFI az lesz, ha beírod a rajtszámod és kiadja a képeidet. Remélem erre is sor kerül.
Felpakoltam egy új kis albumot: http://footstrong.hu/galeria/Matra_Maraton_2011-FOOTSTRONG

Igaza van Balunak, nem a szándékra írtam, hanem a "profi" jelzõre. Tudod a kevesebb néha több és ha rászántátok volna még 1-1,5 órát az átválogatásra, akkor a galéria is méltó lett volna a verseny rendezésének a színvonalához. Legfeljebb nem este 9-re, hanem 10-re lettek volna feltöltve. Na bummm, és akkor mi van? Így nagyon az ocsú közé keveredett a búza. Szerény véleményem szerint többet ér 1000 jó kép egy galériában, mint 1000 jó és 500 rossz vegyesen. De ha ti meg vagytok elégedve az összes képpel, akkor elnézést, hogy kritizálni mertem. Akkor tök jó mind.;)

Vinczeffy Zsolt "Zerge"

EDZESTERVEM.HU
MINDEN LÉPÉSSEL ERÕSEBB

Vinczeffy Zsolt

Vinczeffy Zsolt

vendég

• fórumtag
  • 94 hozzászólás
Szia Jani!
A befutás keveredését tényleg meg kell oldani, de ezt egy új pályával tudjuk csak. Itatópont 10:00-ra mindenhol készen állt, tehát amikor a hosszútáv felért kékesre állt mind a 8 frissítõ.
Az irányítók kérdése nem egyszerû, meg kell oldanunk másképp, mi is csekkoltuk õket verseny alatt.
A pályajelölés új volt sztem mindenki számára, nem volt szallag, helyette 4x annyi tábla és nyilak. Persze egy tábla hiány is elég az eltévedéshez.

A beszámolóm a versenyrõl: Márkus Jani kerékpáros blogja: Mátra Maraton - 2011.08.28.

A versenyszervezésrõl:
Látszik, hogy a versenyszervezõk nagyon sok munkát fektettek a versenybe, látszott is az arcukon, hogy komolyan gondolják. Profi szint és pályatérkép, kommunikáció, sms-ek, szinttérkép matrica, a veszélyes részeken sûrûn rendezõk. De vannak negatív tapasztalataim is, amik elrontják az összképet. A pályajelölés nem volt annyira jó, többen eltévedtek és többször kellett keresnem nekem is, hogy merre megy a pálya (kifejezetten a hosszútávon). A másik, mutassák vagy mondják az irányt az irányítók (szerintem ez a dolguk), két helyen nekem kellett kérdeznem, hogy merre. Meg hallottam olyat is, hogy a frissítõ nem volt kész mire odaértek a versenyzõk(mondjuk én ezt nem láttam, de nem is használtam a frissítõk többségét). A pálya végével vagy a rajtidõkkel kéne valamit kezdeni, mert így szerintem mindenkinek elég kellemetlen, hogy a technikásabb részeken ráengedik a hosszútávot a középtáv végére.

Vinczeffy Zsolt "Zerge"

EDZESTERVEM.HU
MINDEN LÉPÉSSEL ERÕSEBB