Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

XI. Mátra Maraton | Sástó

- - - - -

• Please log in to reply
2581 replies to this topic

nemecs

nemecs

vendég

• fórumtag
  • 35 posts
Nekem mûködött ezek után! Az évszám kijelõlése miatt nem sikerült továbblépnem, de ahogy kihagytam máris mûködött a dolog!

Ezt kaptam Danó Pétertõl!

A képek letöltéséhez egy ingyenes regisztrációra van szükség.
Van már regisztrációd? Ha igen, kérlek küldd el a felhasználóneved, hogy megnézhessem mi okozza a problémát.
Ha még nincs regisztrációd, akkor ezt a honlapon (hegyibringa.hu oldalon) a fõmenü Belépés - Regisztráció úton elérhetõ egyszerû ûrlap kitöltésével megteheted (felhasználónév, jelszó és e-mail cím megadására lesz szükség).
A rendszer egy aktiváló e-mailt küld a megadott e-mail címre.

Amint ez megvan, még egy lépés vár Rád: össze kell rendelned magad egy versennyel. Ez annyit jelent, hogy a felugró ablakban kiválasztasz egy versenyt (legyen az idei Mátra Maraton - kérlek az évszám szûrõt NE használd, mert azzal sajnos valami megfejthetetlen probléma van), szóval ha megvan a verseny, add meg a rajtszámodat (R3) és rendeld magadhoz a versenyzõt.Erre azért van szükség, hogy a következõ versenyen, akkor is megtalálja a Rólad készült képeket a rendszer, ha már nem R3 lesz a rajtszámod - ami ugye valószínû. :)

Ezután a regisztrációval készen is vagy, ha átmész a fotós felületünkre (hegyibringa.hu/foto), akkor oda bármikor belépve, a Saját képeim menüpont alatt fogod megtalálni a fotóidat.
A Letöltöm gomb a kép alatt található, onnan pedig jobb klikk a képen és Kép mentése...

Ariadne

Ariadne

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 posts

Sajnos nálam nincs olyan "Képek rólam" :( Csak a köv menõpontok vannak: "keresés", "képgaléria", "böngészde"! Természetesen be vagyok jelentkezve..

Hol kéne lenni a "Képek rólam" linknek?

Nem akarok offolni, de tippem szerint az adatlapot nem töltötted ki, így nem tudja a nevedet a rendszer, és ezért a rajtszámodat sem.
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective : Roam)

mayor

mayor

vendég

• fórumtag
  • 212 posts
Sajnos nálam nincs olyan "Képek rólam" :( Csak a köv menõpontok vannak: "keresés", "képgaléria", "böngészde"! Természetesen be vagyok jelentkezve..

Hol kéne lenni a "Képek rólam" linknek?

Ha a "Képek"-re és a fekete hátterû új oldalon a "Képek rólam"-ra klikkelsz, legtöbbször így is meglesznek a képeid. Nekem mondjuk nem minden verseny képeit hozza ki magától (Underworld-öt pl. nem), írtam is nekik, hogy nem mûködik ez a rajtszám beírós dolog (Opera, Firefox és Explorer szintén letesztelve...), de eddig nem kaptam választ. Hátha itt olvassák. :)

szerk.: Ja és ha olvassák, nagy köszönet a képekért, minden fotósnak...

ritchey p29er custom

Ariadne

Ariadne

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 posts

Beregisztráltam, majd abban az ablakban ahol a "Részt vettél már versenyen? Ha igen, add meg itt rajtszámod, és egybõl megnézheted magad a versenyrõl készült képeinken!" szöveg van, a "verseny éve" és a "verseny" kitölthetõ de a rajtszám kiszürkitve marad! firefoxal, explorrel, chrommal is próbáltam.. mit csinálok rosszul?

Ha a "Képek"-re és a fekete hátterû új oldalon a "Képek rólam"-ra klikkelsz, legtöbbször így is meglesznek a képeid. Nekem mondjuk nem minden verseny képeit hozza ki magától (Underworld-öt pl. nem), írtam is nekik, hogy nem mûködik ez a rajtszám beírós dolog (Opera, Firefox és Explorer szintén letesztelve...), de eddig nem kaptam választ. Hátha itt olvassák. :)

szerk.: Ja és ha olvassák, nagy köszönet a képekért, minden fotósnak...
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective : Roam)

mayor

mayor

vendég

• fórumtag
  • 212 posts
Beregisztráltam, majd abban az ablakban ahol a "Részt vettél már versenyen? Ha igen, add meg itt rajtszámod, és egybõl megnézheted magad a versenyrõl készült képeinken!" szöveg van, a "verseny éve" és a "verseny" kitölthetõ de a rajtszám kiszürkitve marad! firefoxal, explorrel, chrommal is próbáltam.. mit csinálok rosszul?

Be kell regisztrálnod a honlapjukon, akkor a rajtszámod alapján létrehoznak egy saját albumot ahová minden verseny után automatikusan be teszik a rólad készült képeket és onnan letöltheted nagy méretben.

ritchey p29er custom

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts

"Az ilyen épített vackokat meg egyszerûen nem szeretem, mert vagy írdatlan meredek bukótér nélkül, vagy mondjuk a 24h-on a rámpával nekem mindig a lendülettel volt a gondom, ha gyorsan mentem akkorát dobott, hogy féltem nem tudom megfogni, ha meg lassan beakadsz. De mindegy felõlem aztán lehetett épített cuccok, csak nem szeretem, azt a hidat, meg szerintem gyakorolnom kéne, mert addig nem megyek le az ilyen szutykokon amíg el nem hiszem hogy simán megy! Egyébként bármit mondatok szûk volt és meredek, ez viszont tény! "

Nincs azzal semmi gond ha nem mégy le az akadályon, szerintem sem a versenyen kell próbálgatni az ilyeneket. Ki kell kerülni vagy letolni a többiek akadályozása nélkül és annyi. Sokkal jobb ha letolod, mintha összetöröd magad!
Én is szeretek pl. lemenni freeride pályákon ha hozzájutok, de nyilván az akadályokat kikerülöm a maraton gépemmel. :-)

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Sziasztok,

Gyorsan reagálok pár kérdésre:

Egynyomos "DH"-s szakasz alján éles balos, 2 fiatal lány pályairányítóval, patakátkelés (amiben mondjuk alig volt víz), aztán éles jobbos és onnan indult a széles út. Na én ott ültem a földön és fotóztam.
A képeimet mostanra sikerült végre leírnom.

Nagyon jó képet csináltál rólam, eddig az idei legjobb. Köszi. :)

A sebesség mindent megold.

danóPéter

danóPéter

vendég

• fórumtag
  • 35 posts
Sziasztok,

Gyorsan reagálok pár kérdésre:

Egynyomos "DH"-s szakasz alján éles balos, 2 fiatal lány pályairányítóval, patakátkelés (amiben mondjuk alig volt víz), aztán éles jobbos és onnan indult a széles út. Na én ott ültem a földön és fotóztam.
A képeimet mostanra sikerült végre leírnom.

Sziasztok! Létezhet az, hogy a Hegyibringás fotók nagyfelbontása 28 KB? Nekem valahogy nem sikerül rátalálnom vagy rájönnöm, hogy hogy lehet ennél jobb felbontásban letölteni onnan képeket.

A feltöltött képek mérete 1500x1000 pixel. Van köztük 6-700kB-tól a 1,5MB-osig.

Egyszer volt már szó arról egy másik verseny topikjában, hogy a Hegyibringa leginkább Google Chrome-mal mûködik jól, próbáld meg azzal! Nekünk mindig úgy sikerült letölteni a képeket nagy felbontásban.

A FF hibát azóta kijavítottuk, akkor a lementéssel voltak gondok (html-ként akarta lementeni a képet). Az most már, illetve elvileg a lementés minden böngészõvel megy.

Sajnos igazatok van, most nekem sem sikerül, pedig amit az elõbb írtam, rég bevált. Én is ezzel vacakolok az elõzõ bejegyzésem óta. :(

Dano Péter olvasgatja a fórumot, ha látja a bejegyzést, biztosan megoldják, legutóbb így volt.

Igen olvasgatom :)

Reméljük hamar kijavítják.

Azt kérem mindenkitõl, hogy a konkrét hibát küldje el nekünk a foto@hegyibringa.hu címre. Mindennek utánajárunk és mindent megoldunk, bár sajnos lehetnek olyan esetek, amikor elhúzódik a dolog. Ami kellene: képID, felhasználónév és hogy mi történt ("nem megy ez a szar"-nál egy kicsit részletesebben, ha lehet:))

Köszi!

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts
Most próbáltam ki a kép keresõt, nem a saját rajtszámommal és mûködik Firefoxal.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Reméljük hamar kijavítják.

x-iont

x-iont

vendég

• fórumtag
  • 147 posts

Egyébként van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata, hogy mekkora felbontásban tudott letölteni innen?

1500x1500pixel lenne a limit, ekkorára átméretezve kerülnek fel oda a képek. Ez közel 1MB méret kellene legyen.
Az eddig készített összes fotóm: http://foto.nutrixxion.hu/ (a fölsõ zöld sávban lehet navigálni)

Sengakov

Sengakov

törzsvendég

• fórumtag
  • 476 posts

Van egy olyan erzesem, hogy most en leszek az ellenseg a szemedben...

A mezonyben rengetegfele bringas tudasu ember van, nem tudsz mindenkinek megfelelo nehezsegu palyat epiteni. En orulni szoktam, amikor mar vegre van egy kis technikas resz egy maratoni palyan.
A rendezvenyt annak ellenere, hogy mar tomegsport rendezvenykent mukodik, meg mindig VERSENYnek hivjak, magyarul elsosorban verseny, masodsorban lesz tura. Olyan palya kell, amin van ertelme MTB versenyt rendezni, es ebbe szerintem beletartozik, hogy kell hozza valamennyi technikai tudas. A gond akkor van, amikor valaki nulla, vagy keves tapasztalattal indul el egy VERSENYen. De ez miert a szervezok hibaja? Nem itt kell megtanulni biciklizni. Arra ott vannak a hetkoznapi es a hetvegi laza tekereszesek. Ha lazabb terepre vagyik valaki, akkor ott vannak a teljesitmenyturak. A hangulat ott is megvan, max. kisebb a folhajtas ami nagyon sokszor hatranya is a versenyeknek.
En ugy erzem, a palya nehezseget nem a leggyengebbekhez kell valasztani...

Hozzatennem, hogy annak ellenere, hogy egyesuletben tekerek, nem vagyok versenyzo, es nem is tudok kulonosebben jol menni lefele sem (persze ahogy mar elore gondoltad a hid sem okozott semmi gondot).

Absolút nem vagy ellenség, én is azt vallom, ha verseny akkor legyen verseny nehézségû pálya, mivel tudom hogy hol vannak a határaim ezért nem is gondolok pl XCO versenyen való indulásra, mert az nekem már sok, de szívesen szurkolok. Igen a maraton tömegrendezvény, aminek vannak nehézségei meg könnyebbségei. Én szinte a legtöbb helyen lemegyek, talán a nagyon nagy kövekkel vannak gondjaim, meg azokkal a gázlókkal, ahol baromi nagy rés van a kövek között, egyszerûen ezektõl félek. Az ilyen épített vackokat meg egyszerûen nem szeretem, mert vagy írdatlan meredek bukótér nélkül, vagy mondjuk a 24h-on a rámpával nekem mindig a lendülettel volt a gondom, ha gyorsan mentem akkorát dobott, hogy féltem nem tudom megfogni, ha meg lassan beakadsz. De mindegy felõlem aztán lehetett épített cuccok, csak nem szeretem, azt a hidat, meg szerintem gyakorolnom kéne, mert addig nem megyek le az ilyen szutykokon amíg el nem hiszem hogy simán megy! Egyébként bármit mondatok szûk volt és meredek, ez viszont tény!

lunática

lunática

törzsvendég

• fórumtag
  • 517 posts
Sajnos igazatok van, most nekem sem sikerül, pedig amit az elõbb írtam, rég bevált. Én is ezzel vacakolok az elõzõ bejegyzésem óta. :(

Dano Péter olvasgatja a fórumot, ha látja a bejegyzést, biztosan megoldják, legutóbb így volt.
Az ökörszem egy kismadár. Azért ökörszem, mert akkora, mint a szemünk és belefér az ökrünkbe. :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Nekem onnantól hogy kiválasztom az évet és a maratont....nem aktiválta a táv és rajtszám gördítõsávját...:( Sem Chrome sem Explorer sem opera

lunática

lunática

törzsvendég

• fórumtag
  • 517 posts

Már korábban regisztráltam, és így belépve sem találok semmilyen albumot sajnos. A keresés alapján pár képet megtalál, és ezek kijelölése alapján tudom csak letölteni az említett kis felbontásban. Lehet, hogy én vagyok béna, de már a Firefox után, az Explorer-el sem jártam jobban. Pedig nem vagyok egy informatikában járatlan, de ez valahogy kifogott rajtam. Na mindegy ez van.
Egyébként van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata, hogy mekkora felbontásban tudott letölteni innen?

Egyszer volt már szó arról egy másik verseny topikjában, hogy a Hegyibringa leginkább Google Chrome-mal mûködik jól, próbáld meg azzal! Nekünk mindig úgy sikerült letölteni a képeket nagy felbontásban.
Az ökörszem egy kismadár. Azért ökörszem, mert akkora, mint a szemünk és belefér az ökrünkbe. :)

nemecs

nemecs

vendég

• fórumtag
  • 35 posts

Be kell regisztrálnod a honlapjukon, akkor a rajtszámod alapján létrehoznak egy saját albumot ahová minden verseny után automatikusan be teszik a rólad készült képeket és onnan letöltheted nagy méretben.

Már korábban regisztráltam, és így belépve sem találok semmilyen albumot sajnos. A keresés alapján pár képet megtalál, és ezek kijelölése alapján tudom csak letölteni az említett kis felbontásban. Lehet, hogy én vagyok béna, de már a Firefox után, az Explorer-el sem jártam jobban. Pedig nem vagyok egy informatikában járatlan, de ez valahogy kifogott rajtam. Na mindegy ez van.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Köszönöm...:)

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Sziasztok! Létezhet az, hogy a Hegyibringás fotók nagyfelbontása 28 KB? Nekem valahogy nem sikerül rátalálnom vagy rájönnöm, hogy hogy lehet ennél jobb felbontásban letölteni onnan képeket.

nemecs

nemecs

vendég

• fórumtag
  • 35 posts

x-iont

x-iont

vendég

• fórumtag
  • 147 posts

A hegyibringások.

Igen, Gabesz fölöttem kb. 20m-rel, Danó Peti pedig közvetlenül a kétnyomos útra felhajtás elõtt.
/\/\/\ HegyiBringa.hu /\/\/\ - Keresés
Az eddig készített összes fotóm: http://foto.nutrixxion.hu/ (a fölsõ zöld sávban lehet navigálni)