Jelentkezz be Regisztrálj
XI. Mátra Maraton | Sástó
Posted 2007. September 10. - 10:29
Posted 2007. September 10. - 10:29
Posted 2007. September 10. - 10:26
Az egyik sáros szakaszon borultam egyet és egy kõvel csókolózott a hátsó Deore. A papucs azonnal eltört és az a sín is görben amiben a két lánckerék forog(na). Jah és ismét nem mentem gyorsan, csak rosszul estem. Ilyen az én formám. Többit majd msn-n.
Nem lehet, hogy összefutottunk a versenyen? Legalábbis volt egy srác, akinek szintén leszakadt a hátsó váltója és kért tõlem láncleszedõt. Valami 25 kilóméter környékén futottam vele össze, világos kék felsõje volt.
"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"
Posted 2007. September 10. - 10:17
Henger, milyen szél csapott meg hogy full merrevel indultál?
Mert egy telós gép nem feltétlenül gyorsabb, mint a merev. Meg így legalább többen felismernek.
Az idei volt a 3. teljesítés, mindig merevvel. Szerintem páran hülyének néznek emiatt, de felém nem mutatják.
Race, no Rest!
Posted 2007. September 10. - 10:17
középtávon, úgy 30-31 km környékén, szerpentinen felfele egy jobbos visszafordítónál álló kölyök (!) szervezõ srác kérdezte -háta mögött a leszalagozott továbbmenõ egérúttal-, hogy "Bliccelni akartok?" "Nem". "Pedig csak 500 forint lett volna..."
Szerintem dobjátok össze az emlékeket, pontosan hogy nézett ki, hol állt, szólnék Eisinek, az ilyen nem való a pályára.
Posted 2007. September 10. - 09:33
Pálya útvonala tetszett, technikásabb mint korábban, (egyeseknek túlságosan is az volt, szerencsére tudtam mindenütt kerülni) viszont ez a tapadós sárszerûség ez elég gáz volt. Egyenesben még SOHA nem tekertem kistányéron... ez is megvolt legalább . Ennek eredményeképp 35körül már éhes voltam, amit idén 2. jára éreztem, pedig 80-90elött nem szoktam megéhezni.
Jó start, korretk csomag, jó póló, jó hogy kétféle menü volt a célban, korrekt a szervezõk hozzáállása, isteni házisüti a 37es frissítõnél , általában jó pályakijelölés és táblázás (1-2 helyen halálfejes tábla nékül berongyoltam volna jó sebességgel azokba a részekbe).
Ami kevésbé tetszett az egy pályabíró (vagy mi) felajánlotta hogy átenged hogy blicceljek (mondtam hogy nem köszi; azt mondja pedig csak 500 Ft lett volna); helyenként a rossz utak nem voltak lezárva...
Az meg a saját bénaságom volt hogy a végén egy kis fahídnál mentem mint a meszes, megláttam a hidat, fékeztem mint álalt hogy azon tudjak átmenni; aztán akkor láttam hogy a patakon is átmehettem volna... (csak messzebrõl veszélyesebbenk tûnt). Úgyhogy megálltam és átmentem a patakon Meg egy kanyaregyenesítési kísérletem volt 50 körül; de ahogy elnéztem ezzel enm voltam egyedül, és még pont leszállás nélkül a jó útra vissza tudtam menni...
Asszem ennyi. Jó volt
(Hátamban van egy kis izomláz, de a tavalyi mátrához képest most a Scottal egy álom volt a pálya , csuklóim egyáltalán nem fájnak, derekam sem) Éljen aki kitalálta a fullyt
Ja, vicces volt látni ahogy megyek el olyan emberek mellett akik 1-másfél millás gépeket tolnak felfele . (Tudom, nem mindekinek újdonság...)
Henger, milyen szél csapott meg hogy full merrevel indultál?
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Posted 2007. September 10. - 09:16
jó erõben voltam, sehol nem kellett leszállnom, szerintem a pálya nem volt nagyon saras, lehetett mindenhol "kenni" :-))
jó volt, hogy szombaton a rövid távot bejártuk Hengerrel, így jobban betudtam osztani az erõmet.
nekem a pályajelöléssel sem volt gondom. jó volt a verseny.
24. helyezés.
szammer
Posted 2007. September 10. - 08:52
egy kis kiegészítés: A versenyrõl készült képeknek van valami fix tárhelye?
Szerintem kicsit késõbb majd itt keresgélj.
http://www.systemspo...8a7c5ed4b65.ivy
Posted 2007. September 10. - 08:48
Ati minek volt köszönhetõ?
Az egyik sáros szakaszon borultam egyet és egy kõvel csókolózott a hátsó Deore. A papucs azonnal eltört és az a sín is görben amiben a két lánckerék forog(na). Jah és ismét nem mentem gyorsan, csak rosszul estem. Ilyen az én formám. Többit majd msn-n.
Posted 2007. September 10. - 07:24
Tényleg eltévedt a motoros? rövidtáv eleje, vagy hol volt ez? és mindenki utána?
A vécékkel nem volt semmi gond, kinn volt vagy 8 tojtoj, meg bent a kõépületben is, szerintem oké volt. meg ott az erdõ is!
Posted 2007. September 10. - 07:15
Tettem fel képeket:
http://www.mtbpics.extra.hu
Sajnos a hosszú táv rajt nincs rajta, közülük csak az elsõ néhány befutóról van kép.
Többiek, rövid és középtávosok kereshetik magukat!
Versenyrõl:
Nem ártana ha a felvezetõ motoros ismerné a helyes irányt!!!!!!
Lehetne több és tiszta klotyó! Rémes volt!
A dobogósok ajándékáról még 1X elmondom, hogy vagy valami bringásnak hasznos apróságot, vagy semmit!
Posted 2007. September 09. - 23:25
Más maratonra jóóóóóval elõre benevezek és megtervezem.
Az hogy egyáltalán indulok ezen is egy spontán jött ötlet volt.
Párommal egy kicsit kirándultunk a környéken elõzõ nap. Gondoltam ha már itt vagyunk felviszem a bringát is és elindulok én is.
De hülye voltam és nem informálódtam elõre. A dátumra emlékeztem, és arra is hogy mennyibe kerül a helyszini nevezés. De viszont a weblapra (én hülye) fel sem néztem. Úgy voltam vele, hogy a szállásról átmegyek és vasárnap reggel benevezek.
Szombaton este a szállásadómnál kártyázás közben a telefonommal felnéztem a netre, hogy mikor lesz a rajt. Akkor látom kiemelt betûkkel: "Vasárnap helszini nevezés nincs!" ÁÁÁÁÁÁÁáááááá!!!!
Gyorsan felnéztem ide, hogy van-e eladó nevezés. Nem volt...
Feladtam egy hirdetést... Semmi....
Reggel azért elindultam a Mátraháza felé hátha valahogy sikerül rábeszélni a szervezõket, hogy benevezhessek. Kb félúton voltam amikor felhívott valaki, hogy neki van eladó nevezése. Hurrá! Átírással együtt majdnem fele annyiból megvolt, mint helyszini. :-)
Megérkeztem a helyszinre ahol a rajt elõtt rámjött a "szükség".
Kilépve a mobil WC-bõl épp azt mondta be Ádám: "Még egy perc a rajtig!"
Rohanás lefelé a pályára. Gyorsan egy fickótól megkérdeztem, hogy merre a sor vége.
Ahogy beálltam a végére már szólt is a FIRE. De nézem nem akar menni a sor.
Mi van??? Mééér nem mozdulnak? Rájöttem, hogy a hülye ember beirányított a következõ rajtra várók közé! Elment mindenki. Visszafordultam és abszolut utolsóként sprinteltem a többiek után.
Én is hülye voltam,de valahogy minden összejött. Valahogy minden az utolsó pillanatra maradt. De mindezek ellenére pozitív a véleményem. A rendezés szuper volt. A pályakijelölés mindenhol egyértelmû. A sár miatt talán 1-2 helyen kellett tolni a bringát. A köves lejtõket pedig az össztelós Nicolai leküzdötte helyettem. Kifejezetten élveztem ahogy hátulról küzdöttem magam elõre. Kíváncsian várom az eredményeket, hogy hová sikerült felküzdenem magam.
Posted 2007. September 09. - 22:42
Szerencsére akit mi itattunk, elsõ lett hosszu Master 1-ben, abszolutban pedig 5., láncszakadással. Még jó h. a frissitõ elõtt 500 m-el
Az élbolyban a helyezések amúgy elég rendesen változtak menet közben, élvezetes volt pontról-pontra végigkisérni
Szerencsére nem mentem, bár a sipályán felfelé megküldtem volna az elejével, jó lett volna
24 órásra megyek segiteni csapatnak, ott tali
Posted 2007. September 09. - 22:29
Szombaton bejártuk Szammerrel a rövid pályáját. Az utolsó 10 km-ben nélvõ meredek felfeléig végig nagytányéros, de ott is simán elment a dupla hajtómû. A végsõ terepes rész nélkül 1:55 lett, ezen kicsit meglepõdtem, rosszabbra számítottam. Jól átmozgattunk. Ez kellett is nekem, mivel finoman szólva messze éreztem magam a csúcsformától. Mindegy, ezzel a zsírral kell sütni.
Hosszútávra neveztem, de inkább a bulira szavazva, megvártam a középtáv rajtját, és szép kényelmesen másztam meg a sípályát. Lefelé a merevvel nem bírtam nagyon küldeni, cserébe Horváth Ágiék meccsét kísérhettem. Érdekes volt, mikor lefelé egy murvával felszórt kanyarban majdnem letoltak a bitumenrõl.
Szépen teltek a kilométerek, végül a Szénégetõk utén nem bírtam, és megindítottam a versenyt. A hosszú aszfaltos szakasz utáni terepen majdnem leszakadtak az ujjaim, sokkal durvább volt, mint az elsõ lejtõ. Csak kicsit lejt, vagy sík, de tele kövekkel. Bicikli pattogott rendesen. Úgy féltávtól már értem is be embereket, ez feldobta a hangulatom. A lánc szegény a pocsolyéák teljesen kimosták az olajat. Recsegett-ropogott, és még visszavolt 30 km. Végül kibírta, nem szakadt, nem állt meg a rendszer. A nagy sáros rész érdekes volt. Galya után láttam féknyomot a fák felé, ki a pályáról, ezek szerint te voltál, Dante. A bejárás után, az innentõl újra közös szakaszon már volt fogalmam arról, mi vár még rám, az aszfaltig frankón haladtam, a kisebb görcsök ellenére is. De utána már nagyon vártam, hogy vége legyen. Jövõre már megszokjuk az új befejezést, idén még szokatlan volt.
Race, no Rest!
Posted 2007. September 09. - 22:13
Ez volt az elsõ "hosszú" maratonom, és ez a rövidtávon sikeredett szerintem elég jól...
Szerintem nagyon kemény, és jó volt... sok felfelé, viszonylag kevés lefelé volt benne... Ami nem tetszett: itatópont: csak egy volt, és véleményem szerint túl hamar... a végén az erdei ösvény: egy: az volt kiírva, hogy 2 km, ehhez képest volt vagy 5 km...; 2: háát... valami nagyon rázós, sziklás, köves, számomra járhatatlan út volt...
Ami tetszett: az elõzõekben felsoroltakon kívül minden...
Egyébként 1:55: (nem tudom hány másodperc) alatt teljesítettem a Távot... ami Rövidtáv Férfi Abszolútban a 104. helyet jelenti... A kategóriámban-ami az úgynevezett Rövidtáv Gyerek Fiú- a 2. helyezést értem el, kb. 9 perccel lemaradva az 1. helyezettõl...
Nekem tetszett ez a verseny! Jövõre remélem megint el tudok majd menni!
Üdv, János
Posted 2007. September 09. - 21:53
Posted 2007. September 09. - 21:49
Az elején eltévedõ felvezetõ motoroson meg jót nevettem:))
"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"
Posted 2007. September 09. - 21:21
Dante jobbulást!
Idén ez volt a 3. esésem, s a legliteosabb, szóval ne aggódjatok. Ez inkább kicsúszás, bár nem csúsztam. Egy megrándult ujjhoz (amivel 4 hónapja nem tudok fogni, mert ütközésig hátrahajlott) s egy izomszakadáshoz képest ez smafu.
Nekem viszont bejött a sok has/hátizom gyakorlat, az elsõ versenyem volt idén (maraton), ahol nem fájt a derekam. Vicces, hogy pont a Mátrán.... ja és lejött az összes -nem létezõ- vesekövem, derekam meg tropa
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Posted 2007. September 09. - 21:14
szél nekünk is majdnem lefújta, meg is kellett állnunk, apu bringájának az elsõ kerekét teljesen keresztbeforgatta - gumipókkal megoldottuk a problémát.