Jelentkezz be Regisztrálj
XI. Mátra Maraton | Sástó
Írta 2008. augusztus 12. - 20:54
2. Galyatetõ 964 m magasan van. (ez a második csúcs)
3. Ez egy másik verseny, a miheztartás végett (dupla szinttel) - szóval a Mátra tényleg nem nehéz.
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Írta 2008. augusztus 12. - 20:37
elég jo az átlagmagassága a versenynek
Ne felejtsd! "Csak a táv és a lendület változik, az élmény marad."
Írta 2008. augusztus 12. - 20:30
Tavaly én ennyit mértem, akkor 85-re írták ki a távot, az elején és végén bemértem pár km extrát, de nekem akkor is közelebb állt a vége a 90-hez.
Nem hinném, hogy sokban módosul ez a görbe, maximum az elején lesz kicsit több mászás, s a végén a hullámvasút tûnik el.
Írta 2008. augusztus 12. - 19:13
Írta 2008. augusztus 12. - 19:08
Nem indultam még Mátra maratonon. Kb milyen a pálya a többi top maratonhoz képest? Annyit hallottam, hogy köves...mennyire vannak benne kemény mászások, hosszu sik részek stb....ja hosszu táv.
köszi
Írta 2008. augusztus 12. - 12:50
http://forum.bikemag...read.php?t=2564
Írta 2008. augusztus 12. - 10:17
Írta 2008. augusztus 12. - 10:07
Írta 2008. augusztus 12. - 09:34
Meg vannak kitanult, sunyi sporttársak is...hasonló eset, húzódok az ellenkezõ irányba, de ott is elszáguld valaki, megelõzve azt aki szólt hogy jön a másikon..
X
Írta 2008. augusztus 12. - 09:17
Írta 2008. augusztus 11. - 23:54
hát catalakozok ahhoz amit mondtál. Néha tényleg lehetne várnia nnak aki elakar menni, mert tényleg kizökkent a koncentrálásbol.Én mindig elengedtem mindekit(és elis fogok) ha olyan helyen szolt ahol eltudtam., de azt nem nagyon szeretm mikor 1cm re egy nyomoson elsurrannak mellettem ...- Jövök balról!
- Gyere!
- Köszi! Hajrá!
- Hajrá!
Kb. ez a párbeszéd szokott lezajlani, amikor a hosszú eleje hátbaver. Dantenak igaza van, akik elöl végeznek azok tényleg udvariasak szoktak lenni. De én is nem egyszer ragadtam már lassabb ember mögé (pl. a bükkön hosszú kilómétereken át) és egyszerûen kivártam míg jött olyan szitu, hogy biztonságosan tudjam elõzni akárhonnan. Kár ordibálni hogy balrrójobbró, szegényre csak a frászt hozom és emiatt balesetezhet. Ezt is jó lenne megérteni a turbóhobbistáknak, hogy kizökkenti az embert, ha a nyakában lihegnek-ordibálnak egy gyengébb képességû versenytársnak. Egy ilyen kizökkentés meg nagyon balul is el tud sülni.
Meg a másik, hogy ha lehet, akkor a defektszerelést inkább a pályán kívül kellene megoldani. Pláne lejtõn és kanyarban. Láttam már ütközést ilyen miatt is sajnos.
jah meg a frissitön ne az ut közepén álljanak meg az emberkék mert mátrán is beálltam elém s nem tudtam halandi ...
Írta 2008. augusztus 11. - 23:37
alföldi gyerekként 'éppencsak' technikával. de a sor végérõl.
Írta 2008. augusztus 11. - 23:23
csak belenyultam
...mondjuk, lehet, télleg rövidebb távokon sokat jelent, hogy a 457. helyért harcolva az elemekkel
lefelé is komoly tempot kell produkálni, indigógéza elõtt -aztán majd az emelkedõn tolva, rápihenek, uccse vált le kistányérra- közben minden izgibb kanyarnál elõrekiabálni: "fotóóóó, FOOOTÓ!" :-)
:cheese:
na, de szarkazmus sutba...
ON
van vkinek vmi szintrajza mátramaratont illetõleg?
Írta 2008. augusztus 11. - 23:05
... De! Amikor az elõttem lévõ srácnak már egyik lába sincs a medvetalp-pedálon ötvennél, az már gáz... És ez nem egyedi eset, sokan olyan szinten mennek nyélen lefelé, hogy az nem egyszerû, és ehhez 0 technikai tudás társul legtöbbször...
kb. ezt szerettem volna megfogalmazni, pár posttal feljebb.
Írta 2008. augusztus 11. - 21:03
Nem jól mondod, U17-ig rövid, U19 közép, felette hosszú, U23 nincsen sajnos maratonon, egybe van nyitva az egészutána jöttek a három távra osztott maratonok. Az elit mindig az életkor szerinti kategóriában megy, ami 23 év felett hosszútáv, U23 közép, U19 rövid, ha jól mondom.
Amúgy igen, az eleje _tényleg_ udvarias és normális, még egymással is, annak ellenére hogy _tényleg_ a dobogóért megy a küzdelem. Ha valaki megáll a frissítõponton amikor elöl megyünk és nem a vége elõtt 5 kilcsivel vagyunk akkor én is megállok, vagy ha nem kell frissítõ, megvárom. Meg nincs lökdösõdés, anyázás... Mondjuk elöl általában már tudnak biciklizni valamennyire...
Írta 2008. augusztus 11. - 17:06
Írta 2008. augusztus 11. - 15:37
Epyc: Ott a pont. :clap: Nekem ez a hozzáállás tetszik - MINDENKI tartsa tiszteletben a másikat a pályán; az aki lassabb az tényleg ne furakodjon a rajtnál (a Bükkön ezért tetszett a távonkénti indítás), és lehetõségeihez mérten próbálja elengedni a gyorsabbat, de a ugyanez mûködjön fordítva is: a gyorsabb próbálja meg tisztelni azt is aki lassabb, túrázó, hobbista, gyengébb és megvárni a megfelelõ helyet és szitut ahol lehet elõzni és az ne legyen (legfõképpen nem rá, hanem az elõzöttre nézve) balesetveszélyes. Ha kölcsönös tisztelet megvan/meglenne, akkor sokkal lehetne csökkenteni a surlódási pontokat.
jah
régebben pont ezért kedveltem a maratonokat a lezser, kedves arcok miatt
ez az eltolt indítás szvsz sokat segít a dolgon
a nagykisfiuk hadd tolják, aki meg fotóz, tudjon nyugodtan fénymérni :-)
Írta 2008. augusztus 11. - 12:59
sztem a maratonon a rajtal van a legtöbb gond mikor a hobbista turista bemelegités nélkül beáll 30percel elötte a rajthoz és be nem engedne senkit pedig tisztába van vele hogy az elejetöl órákat fog kapni és utána felháborodva érkezik a célba hogy õt fellökték mert ugye annyira még nem tud bicajozni hogy a kormányok néha összeérnek ! most nem azért de a profik azért 10-20percel elötte érkeznek meg ,miért nem mennek akkor hátrébb azok az emberek akik hátrébb végeznek mert ugye mindenki tudja magárol azt hogy mire képes ,és ha ez megtörténne kevesebb k..va anyázás fellökés és ilyen dolog történne !
És nagyon sok ember csak azért jön el mert teccik neki az egész napos bringás hangulat és itt találkozik ismeröseivel ,ezeket tiszteletben kell tartani !
Én pl ezért állok mindig a végére ...
Vagy indulok pár percel késõbb, mint gyõrújbaráton.
Írta 2008. augusztus 11. - 12:31
Írta 2008. augusztus 11. - 11:23
És nagyon sok ember csak azért jön el mert teccik neki az egész napos bringás hangulat és itt találkozik ismeröseivel ,ezeket tiszteletben kell tartani !
Ne felejtsd! "Csak a táv és a lendület változik, az élmény marad."