Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

XII. Bükk Maraton | Felsõtárkány

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3064 hozzászólás a témában

salyiferi

salyiferi

vendég

• fórumtag
  • 73 hozzászólás

Sztragován Péter (remélem jól írom)bukósisakja,és pár cucca itt van nálam,mert sajnos elesett,aztán a mentõ hozta le.bemondattuk párszor,de nem jelentkezett senki.aki tudja esetleg a címét egy privit küldjön már,csomagban elküldeném neki.

Sztregova Pétert ismerek Gyöngyösrõl,de tudtommal õ nem indult csak szállított.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
H-n kell menni, nincs akkora tömeg
régen éreztem ennyire szarul magam, be se fejeztem a mókát
olaszkapunál belecsaptam a hátsót egy kanyar belsõ ívén egy kõbe, onnan szopek
belsõcsere, majd gondolom, a retkes /gumiról/kezemrõl belekerült vmi bizbasz, 5km múlva már ragasztottam. eh.
aztán meg jött a kalapácsos ember, de legalább jó gyorsat gurulgattam az addigra hülyére fékezett zöldön

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.517 hozzászólás
ezt már kiveséztük a szilvás, majd a duna topikban. Egyes versenyzõk képtelenek arra, hogy a fenenagy rutinjukkal, meg a gigászi erejükkel megelõzzenek valakit, aki az ideális nyomon is épp hogy elboldogul. Attól hogy egy amatõrre ráordítanak hogy pááálya, semmi nem változik, sõt, a delikvens kapkodni kezdhet, és akkorát eshet, hogy a mögötte érkezõ olyat esik, hogy az életben nem elõz többet. Nem hiszem, hogy a dobogósok úgy érik el a néha hihetetlen idõeredményüket, hogy szétordítják a tüdejüket. Lehet szólni szépen hogy jobb vagy bal, a versenyzõk 99%-a azonnal érti, hogy érkezik valaki a jelzett oldalon, és ha tud, az ellenkezõ irányba is húzódik. a maradék 1% a jelzett irányba mozdul....ezért is kell jó elõre szólni, nem akkor, amikor már a manõver elkezdõdött. apropó: ki szerint bunkóság elõzés után a hátsó kereket beleverni a megelõzött elsõjébe? Az hagyján hogy megkaptam, de még durcázott is a Férfi, amikor ebbõl fakadóan esett egyet!

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Danet: Jeszoké, csak hallottam, amint csörömpölnek mögöttem és lementem az ideális nyomról mindig, de ennek ellenére megkaptam :) Egyébként az általad leírtakhoz tudok csatlakozni, bár nem ugyanazon a távon mentünk.

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Bár nem vagyok "profi", elárulhatom, hogy a "pálya" kiáltás azt jelenti, hogy opcionális, kicsit húzódj le, amerre jól esik, s a szabad íven fog megelõzni.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
A profikhoz egy kérdés: ha tekerek és mögöttem jön valaki, akkor mit jelent az, hogy "Pálya!!!!" ? Balról fog jönni az illetõ, vagy jobbról, netalán ugorjak be az erdõbe, mert nem férünk el 4 méter széles úton? Nem, nem arról van szó, bárkit szívesen elengedek, hisz gyorsabb, meg a szabályzat is ezt mondja ki és tényleg nincs ebbõl semmi gond se, de olyan kiáltással, hogy "Pááááálya!!", nem tudok mit kezdeni. Szerencsére a zöme ismeri, hogy melyik a bal és melyik a jobb keze sõt, jelezni is tudja, hogy merrõl szeretne jönni :)

Amúgy dehogy, nem volt sár a Bükkben, hisz hogy is lenne, ha egy hétig esik, akkor is csak a port veri el ;)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Dante,
vmi ratyi mosó volt a wc-k mögött, meg pár raklap is.

És láttad mekkora a konstans sor elõtte? :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

KandÚr

KandÚr

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás

Én is megérkeztem. Iszonyat gyenge voltam, én is egy sérülés után tértem vissza, s sajnos egy 6hetes kihagyás (csak laza pörik mehettek a vége felé) brutálisan meglátszik a formámon. Nincs ezen mit szépíteni, "nem ment". Annyi még a tanulság, hogy bármennyire is szeretem a csípõs kajákat, legközelebb nem fogok azt enni a versenyt megelõzõ nap :D. Technikai malõr persze nem került el, akasztottatok már vissza Eggbeater rugót marokszerszámmal? Jó játék a sárban! :)

Ami a versenyt illeti:
1. Nekem nem tetszik ez a rajtközpont SE. Eger volt a jó, itt konkrétan semmi sincs, csak egy nagy ótvarosan saras rét, s amire igenis számítani kell, hogy "lehet, hogy elkaparnak az autók, ha elõzõ nap leszakad az ég"?
2. Mélységesen felháborít, hogy a szervezõk a versenyszolgáltatás részének nem tekintik a következõ pontokat:
- kerékpármosó - ez nem pénz kérdés, hanem átgondolatlanság, s igénytelenség - nem mondja már meg nekem valaki, hogy egy slag-elosztó és 100 méter slag, meg némi raklap ne fért volna bele!
- tisztálkodási lehetõség - ez indul onnan, hogy a WC-kben már a rajt elõtti 1 órában nincs víz, s folytatódik ott, hogy NULLA zuhanyozási lehetõség volt (mi nem találtuk)
- vacak volt a kaja (ami a nevezéshez járt)
3. És a bónuszkérés: megköszönnénk, ha valaki venne végre az obiban egy metszõollót, s a hosszútávon EGYSZER menjen végig, s legalább a fej magasságban belógó tüskés ágakat vágja le, vagy hajtsa félre, kötözze fel, mittomén - nem vagyok ilyen téren túl hisztis, de konkrétan az alkarom 100 %-át befedte a vér, mire beértem, s a környékemen érkezõkét is. Értem én, hogy szarok vagyunk, s 100 hülyéért nem éri meg még a pályát se rendesen kijelölni...(a pályakijelölés minõsége és mennyisége olyan háromszoros a közép/rövidtáv szakaszokon)
4. Fel kellene készülni arra az eshetõségre is, hogy mi történik egy ilyen sporteseményen, ha mondjuk 12 fok van és szakad az esõ. Ha ez most megtörtént volna, lázadás tör ki.
5. Bár nem érintett, de nagyon drága dobogót építeni?
6. Az utolsó 1 km teljesen értelmetlen volt. A híd, mire odaértünk, már annyira bemozdult, hogy egy 30 centis árok tátongott elõtte. Ezt megspékelve a mezõn bukdácsolással...

Tudom ez így elég negatív, de most ezt érzem. A póló annyira nem vészes, s a Bükk is szép, hogy valami pozitívat is mondjak. :)

Dante,
vmi ratyi mosó volt a wc-k mögött, meg pár raklap is.

más
Mi kb. 1-1,5 kmre tudtunk csak megállni a rajtterülettõl...
ami tecccet, hogy kaptunk 1 zselét a csomagban:-) volt már ilyen?:)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Még egy megjegyzés; Azt is megköszönnénk, ha a Szilvásvárad és a Bükk Maraton nem egyezne meg olyan 70 %-ban. Nem hiszem (nagyon remélem), hogy nem az az egyetlen köves singletrack van csak engedélyezve, amely mindkettõ hosszúban benne van, s konkrétan a legélvezetesebb szakasz az egészben.

Robooo

Robooo

törzsvendég

• fórumtag
  • 385 hozzászólás

3. És a bónuszkérés: megköszönnénk, ha valaki venne végre az obiban egy metszõollót, s a hosszútávon EGYSZER menjen végig, s legalább a fej magasságban belógó tüskés ágakat vágja le, vagy hajtsa félre, kötözze fel, mittomén - nem vagyok ilyen téren túl hisztis, de konkrétan az alkarom 100 %-át befedte a vér, mire beértem, s a környékemen érkezõkét is. Értem én, hogy szarok vagyunk, s 100 hülyéért nem éri meg még a pályát se rendesen kijelölni...(a pályakijelölés minõsége és mennyisége olyan háromszoros a közép/rövidtáv szakaszokon)

A középtáv hosszú lejtõjén egy ilyen belógó finomság szétvágta az alkaromat, a markolatomat és cserébe még a kormányomat is kikapta a kezembõl és megindított a szakadék felé de csak olyan 1m-t zuhantam, de persze utánna is még szépen szabdaltak az ágak. Ja és rájöttem hogy 180-as pulzusnál a legkisebb sebbõl is tud ömleni rendesen a vér...

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Én is megérkeztem. Iszonyat gyenge voltam, én is egy sérülés után tértem vissza, s sajnos egy 6hetes kihagyás (csak laza pörik mehettek a vége felé) brutálisan meglátszik a formámon. Nincs ezen mit szépíteni, "nem ment". Annyi még a tanulság, hogy bármennyire is szeretem a csípõs kajákat, legközelebb nem fogok azt enni a versenyt megelõzõ nap :D. Technikai malõr persze nem került el, akasztottatok már vissza Eggbeater rugót marokszerszámmal? Jó játék a sárban! :)

Ami a versenyt illeti:
1. Nekem nem tetszik ez a rajtközpont SE. Eger volt a jó, itt konkrétan semmi sincs, csak egy nagy ótvarosan saras rét, s amire igenis számítani kell, hogy "lehet, hogy elkaparnak az autók, ha elõzõ nap leszakad az ég"?
2. Mélységesen felháborít, hogy a szervezõk a versenyszolgáltatás részének nem tekintik a következõ pontokat:
- kerékpármosó - ez nem pénz kérdés, hanem átgondolatlanság, s igénytelenség - nem mondja már meg nekem valaki, hogy egy slag-elosztó és 100 méter slag, meg némi raklap ne fért volna bele!
- tisztálkodási lehetõség - ez indul onnan, hogy a WC-kben már a rajt elõtti 1 órában nincs víz, s folytatódik ott, hogy NULLA zuhanyozási lehetõség volt (mi nem találtuk)
- vacak volt a kaja (ami a nevezéshez járt)
4. Fel kellene készülni arra az eshetõségre is, hogy mi történik egy ilyen sporteseményen, ha mondjuk 12 fok van és szakad az esõ. Ha ez most megtörtént volna, lázadás tör ki.
5. Bár nem érintett, de nagyon drága dobogót építeni?
6. Az utolsó 1 km teljesen értelmetlen volt. A híd, mire odaértünk, már annyira bemozdult, hogy egy 30 centis árok tátongott elõtte. Ezt megspékelve a mezõn bukdácsolással...

Tudom ez így elég negatív, de most ezt érzem. A póló annyira nem vészes, s a Bükk is szép, hogy valami pozitívat is mondjak. :)

Zoltikov

Zoltikov

vendég

• fórumtag
  • 100 hozzászólás
eredmények!

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Idén még ennyire nem ment rosszul maratonom... maratonom... inkább versenyem.

Két és fél hete elrepedt a csuklóm, így kimaradt kb. egy-másfél hét edzés, de azért görgõzgettem, és elõzõ hét csütörtökön már mentem egy intenzívebbet is görgõn. Aztán egy hétig országútiztam Szegeden, és innen mentünk a Bükkbe.
Kialudtam magam, jó erõben éreztem magam, IRC Mudmad 1.95 felrakva, jöhet a start. Persze, hogy lekéstem a beszólítást, de szerencsére megoldottuk. ;)
Start. Kb. 1,5 kilométert tudtam együtt menni az elejével, aztán szépen hagyott le mindenki. Kb. a 2008-as maratonjaimon éreztem magam, úgy ment el mellettem mindenki. Rossz érzés volt. Nagyon nem ment. Elhagytam a kulacsomat is, szerencsére egy Cube-os versenyzõ adott egyet. Hálás köszönet érte!

Végül U17 ötödikként, abszolút 34.-ként értem célba, ami egyáltalán nem az igazi, de azért mégis érthetõ a csuklóm, és az amiatt kihagyott edzések miatt.

faritrek

faritrek

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Sziasztok!!feleségem csinált pár képet,remélem lesz akinek tetszik :Picasa Webalbumok - Attila - b

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
Sztragován Péter (remélem jól írom)bukósisakja,és pár cucca itt van nálam,mert sajnos elesett,aztán a mentõ hozta le.bemondattuk párszor,de nem jelentkezett senki.aki tudja esetleg a címét egy privit küldjön már,csomagban elküldeném neki.

Zoltikov

Zoltikov

vendég

• fórumtag
  • 100 hozzászólás
Na, én már haza is értem, a pálya a tegnapi esõtõl olyan volt amilyen, de kb. 3 kilit ki is vettek belõle, mert járhatatlan volt. A régi nyomvonalhoz képest nehezebbnek tûnt (legalábbis nekem), majdnem percre pontosan annyit menetem, mint az elõzõ évben. Pedig az eddigi versenyeken rendre 10-15 perccel mentem jobb idõt, mint tavaly.
Most következik a piszkos meló..., bicajmosás:-)

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

mekkora esõ esett?

Itt Eger közelében úgy 35 ml, bõ fél órán keresztül esett, most viszont felhõ sincs az égen.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
jó idõnk lesz, mindenkinek jó versenyzést!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Nepsütéses, mûszaki hibamentes verseny mindenkinek....

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
jó versenyzést mindenkinek, majd gondolok rátok ha már nem lehetek ott :(
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.