Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

XII. Bükk Maraton | Felsõtárkány

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3064 hozzászólás a témában

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

Nem lehet nettó idõt mérni az UCI szabályok szerint úgy tudom.

Ez érdekes, mert pl. a Salzon akkor indul a chiped, amikor átmész a rajt/cél vonalon. Ezek szerint az nem UCI szabályos/szabványos rendezvény?

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

Egy újabb kritikus vélemény a magyar Top Maratonokhoz: az idõmérés. Most világosítottak föl debreceni bringástársaim, hogy a chipeket nem akkor indítják, amikor áthaladunk a rajtvonalon, hanem az összes versenyzõnél azonos idõpontban indul a mérés, vagyis mikor elrajtoltatnak. Aki tehát nem tud vagy akar elõrenyomakodni, az akár több perces hátránnyal indul! Ezek után mi értelme ennek az egész chipezésnek? Nem tudom, technikailag mennyire bonyolult ezt megoldani, de talán beleférne abba a nevezési díjba, amit beszednek, fõleg azoktól, akik csak egy-egy versenyre neveznek...

A rövid táv útvonala szép volt, és pozitív dolog, hogy nem csak édes tésztát lehetett a végén kapni, hanem volt bolognai szószos is.

Nem lehet nettó idõt mérni az UCI szabályok szerint úgy tudom - a rendszer egyébként persze méri ezt is, de az eredménylistát nem lehet ez alapján elkészíteni.

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.517 hozzászólás
Beérkezés után rákérdeztem, mi is lett az elesett srác sorsa. A mentõt a céltól küldték fel, bár ezt ugye nem szabad, de a hegyimentõ kiszállása 20 percet vett volna igénybe, aztán még fel a hegyre.... A mentõsöknek gratula, 3 kilométerrel az esés után már jöttek is szembõl!

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

mb33

mb33

vendég

• fórumtag
  • 143 hozzászólás

Ami a versenyt illeti:
1. Nekem nem tetszik ez a rajtközpont SE. Eger volt a jó, itt konkrétan semmi sincs, csak egy nagy ótvarosan saras rét, s amire igenis számítani kell, hogy "lehet, hogy elkaparnak az autók, ha elõzõ nap leszakad az ég"?
2. Mélységesen felháborít, hogy a szervezõk a versenyszolgáltatás részének nem tekintik a következõ pontokat:
- kerékpármosó - ez nem pénz kérdés, hanem átgondolatlanság, s igénytelenség - nem mondja már meg nekem valaki, hogy egy slag-elosztó és 100 méter slag, meg némi raklap ne fért volna bele!
- tisztálkodási lehetõség - ez indul onnan, hogy a WC-kben már a rajt elõtti 1 órában nincs víz, s folytatódik ott, hogy NULLA zuhanyozási lehetõség volt (mi nem találtuk)
- vacak volt a kaja (ami a nevezéshez járt)
3. És a bónuszkérés: megköszönnénk, ha valaki venne végre az obiban egy metszõollót, s a hosszútávon EGYSZER menjen végig, s legalább a fej magasságban belógó tüskés ágakat vágja le, vagy hajtsa félre, kötözze fel, mittomén - nem vagyok ilyen téren túl hisztis, de konkrétan az alkarom 100 %-át befedte a vér, mire beértem, s a környékemen érkezõkét is. Értem én, hogy szarok vagyunk, s 100 hülyéért nem éri meg még a pályát se rendesen kijelölni...(a pályakijelölés minõsége és mennyisége olyan háromszoros a közép/rövidtáv szakaszokon)
4. Fel kellene készülni arra az eshetõségre is, hogy mi történik egy ilyen sporteseményen, ha mondjuk 12 fok van és szakad az esõ. Ha ez most megtörtént volna, lázadás tör ki.
5. Bár nem érintett, de nagyon drága dobogót építeni?
6. Az utolsó 1 km teljesen értelmetlen volt. A híd, mire odaértünk, már annyira bemozdult, hogy egy 30 centis árok tátongott elõtte. Ezt megspékelve a mezõn bukdácsolással...

Tudom ez így elég negatív, de most ezt érzem. A póló annyira nem vészes, s a Bükk is szép, hogy valami pozitívat is mondjak. :)

És még egy kis adalék:

Nekem az "tetszett", amikor reggel a szervezõk áthelyezték a táblát ott ahol a végén a rövid szétvált a másik két távtól az aszfalton és bement a mezõre a cél felé, ezzel a szöveggel: "rakjuk ide a táblát, mert a hülye bringások (rövidtávosok) tovább fognak menni. Na ezekbõl a "hülye" bringásokból majdnem mendegyik továbbment, vagy nem tudta hol kell befordulni, mert itt nem volt semmi jelölés. Még jó, hogy a nézõk kezükbe vették a dolgot és nekiálltak irányítani.
És vajon miért indult korábban (10 perccel!) a rövidtáv?Azok akik "megfogadták" a szervezõk útmutatását és vagy 2 km-re parkoltak a pályától lent a faluban a focipályánál azok errõl hogyan értesültek?
A többiben meg teljesen egyetértek.

Kati

Kati

vendég

• fórumtag
  • 96 hozzászólás
Egy újabb kritikus vélemény a magyar Top Maratonokhoz: az idõmérés. Most világosítottak föl debreceni bringástársaim, hogy a chipeket nem akkor indítják, amikor áthaladunk a rajtvonalon, hanem az összes versenyzõnél azonos idõpontban indul a mérés, vagyis mikor elrajtoltatnak. Aki tehát nem tud vagy akar elõrenyomakodni, az akár több perces hátránnyal indul! Ezek után mi értelme ennek az egész chipezésnek? Nem tudom, technikailag mennyire bonyolult ezt megoldani, de talán beleférne abba a nevezési díjba, amit beszednek, fõleg azoktól, akik csak egy-egy versenyre neveznek...

A rövid táv útvonala szép volt, és pozitív dolog, hogy nem csak édes tésztát lehetett a végén kapni, hanem volt bolognai szószos is.

Sledge

Sledge

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás

Nektek mennyi volt a középtáv, mert nekem 51 km-t mutat az órám. Nagyon elmértem? Szintre meg 1186m jött ki.

1173 m szintemelkedés és 50,5 km (Polar S725X)
Jók a mérési eredményeid :)
Ahol akarat van, ott út is van... Hajrá Csömör!!

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Töltöm a képeket folyamatosan, reggelre csak felmegy mind a 900db.
KÉPEK

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
nézek képeket , itt-ott, nagy mák, hogy nem esett, lehetett volna traktorral kirángatni a nyakig süllyedt autókat a sárból

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

Nektek mennyi volt a középtáv, mert nekem 51 km-t mutat az órám. Nagyon elmértem? Szintre meg 1186m jött ki.

Itt az én mérésem: B

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.086 hozzászólás

nekem kerek 50km....szintet nem tudok

nekem is 50 lett.
Akkor lehet ennyi volt ? :)
Picasa Webalbumok - kocsinemehesildiko - B
jó nézelõdést , folyamatosan töltöm fel érdemes többször vissza nézni

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
tömören:
tetszett a verseny, jól is sikerült - azt nem mondom, hogy jól is ment... nem éreztem magam a topon...
illetve:
keresem fehér keretes ütött-kopott OAKLEY szemüvegem, ami a pályán hagyott el :(
ha valaki megtalálja és olvassa ezt, kérem juttassa vissza! köszi

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás

2. Mélységesen felháborít, hogy a szervezõk a versenyszolgáltatás részének nem tekintik a következõ pontokat:
- kerékpármosó - ez nem pénz kérdés, hanem átgondolatlanság, s igénytelenség - nem mondja már meg nekem valaki, hogy egy slag-elosztó és 100 méter slag, meg némi raklap ne fért volna bele!
- tisztálkodási lehetõség - ez indul onnan, hogy a WC-kben már a rajt elõtti 1 órában nincs víz, s folytatódik ott, hogy NULLA zuhanyozási lehetõség volt (mi nem találtuk)
- vacak volt a kaja (ami a nevezéshez járt)
3. És a bónuszkérés: megköszönnénk, ha valaki venne végre az obiban egy metszõollót, s a hosszútávon EGYSZER menjen végig, s legalább a fej magasságban belógó tüskés ágakat vágja le, vagy hajtsa félre, kötözze fel, mittomén -
Tudom ez így elég negatív, de most ezt érzem. A póló annyira nem vészes, s a Bükk is szép, hogy valami pozitívat is mondjak. :)

.....és mindezt megspékelve, hogy évrõl-évre drágább a nevezés, de a szinvonal valahogy mindig a béka segge alatt van. Na én ezért nem indulok sem idén, sem a jövõben a nagy és híres Top maratonokon. Ha ez a Top, akkor a többi mi? :)
" A Cube el van vetve! "

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Hosszún 2073m-t mért a polarom és 88,36km-t.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
nekem kerek 50km....szintet nem tudok

Ivan Grasso

Ivan Grasso

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Én is túléltem....elsõ maraton
meghaltam, semmit nem mentem szinte az éven, meg is látszott, még kistányért se használok h arra hagyatkozhattam volna :)
szervezés télleg hiányos volt itt ott, a makaróni szerû kaja nem volt rossz....mi kértünk emberesebb adagot, kapunk is

ami nagy tanulság h táskát nem viszek többet, nagyon megfájdult a hátam...

sylverdevil

sylverdevil

vendég

• fórumtag
  • 91 hozzászólás

Fura, de nekem tetszett. Most mentem elõször kisebb tömegû külsõvel, nevezetesen hátul speedking 2.3/ elöl race king 2.2. Jó kopottak voltak, de meggyõztek! Eddig panaracer smoke/dart volt, azt visszasírtam sárban, de amúgy elmentem ezekkel is, itt-ott driftelve. az a mínusz 350 gramm kerekenként valami más dimenzió!

a srác aki esett merida csapatmezben volt, pont elõttem bukott vagy 50 méterrel, asszem összeakadt valakivel.(erõsen úgy festett.)

csak a merida csapatmezhez hasonló volt (esetleg régebbi?), elõttem cirka 20 méterrel és egy emberrel történt, nyomváltás közben dobta el magát. próbáltam a segélykérõ számot hívni, térerõ egy deka sem volt, mikor lentebb csorogtam meg már jött is a mentõ.
tud valaki valamit a srácról? remélem jól van, durvát esett nagyon.

honti

honti

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!
Nagyon jó volt a pálya, néhol csúszott, saras volt, de hihetetlen jó :)
De lenne egy dolog ami nagyon zavar engem és az az lenne, hogy elõbb indították el a rajtot.
Nem engedtek be autóval a pálya közelébe, és felküldtek minket egy úton jobbra, mint sok versenytársat a pályától elég messze… És elindultunk, hogy beálljunk a célba, de mire leértünk már nem volt ott senki, a pályát elkezdték szalagozni. Most ha csak mi késtük volna le a versenyt akkor nem írnék a fórumra, de mivel elég sokan lekésték szükségesnek érzem. A rendezõket megkérdeztük és azt mondták, hogy bemondták hogy elõbb lesz rajt, csak az volt a probléma hogy elég sokan még a kocsiknál voltunk egy hegynyire és oda nem ment már át a hang. Szerintem ez egy rendezvényen ahol azt mondják hogy egy x idõben indulunk és akkor elõtte bemondják, hogy mégsem akkor indulunk, hanem korábban ez nagyon nem így mûködik, tudom lesz olyan ember aki azt fogja mondani hogy idõben is elindulhattunk volna, de ha valamit leírnak akkor az úgy is legyen és elõtte ne változtassanak x perccel. Sokan jártak hasonlóképpen és elég rossz volt úgy indulni hogy már senki se volt a pályán, és már lezárták a rajtot… Remélem ilyen többet nem fog elõfordulni. És megköszönném ha valaki tudna segíteni, hogy miért is indult el a rajt elõbb.
Am egy nagyon jó verseny volt, a lefeléket jól meglehetett nyomni. Mindenkinek grat aki teljesítette.
Csak ez a hiba vagy nem is tudom minek nevezzem zavar nagyon. És többen panaszkodtak a rendezõkre is hogy elég tudatlanok voltak. És a rendezés szörnyû volt, már elõttem is leírták a problémákat. Még hogy idén új jobb helyszín nevetséges. Ennyi lenne az én véleményem. Várom a reagálásokat. :)

Halász Anna

Halász Anna

törzsvendég

• fórumtag
  • 805 hozzászólás
Én is haza értem. Nem az én versenyem volt, idén gyenge vagyok, mint a harmat. Életemben elõször szólítottak be, ami jó érzés volt (fura volt elõl állni:) ) De amilyen szépen kezdõdött, olyan rosszul folytatódott. 1 óráig kb. széthasadt a fejem a fájdalomtól, utána egy lefelén átesve a bringán bukfenceztem kb. 2-öt, úgy, hogy mire megálltam forgott velem a világ. Szerencsére kis karcolásokkal megúsztam. Nemsokkal késõbb egy láttam egy csúnyán vérzõ emberkét,akiért a mentõ is jött. Innentõl kezdve valahogy mintha elzárták volna az erõt, vegetáltam végig. A vége fele még 2 lány elment mellettem, de ekkor már agyban is feladtam a versenyt. Végül 9.(13) lettem felnõtt nõk között, abszolútban 17. (32).
Remélem jövõre feltudom magam edzeni, egy jobb szintre.... Átlag pulzus:168, max. 194
A Balesetes srácnak mielõbbi jobbulást.

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.517 hozzászólás
Fura, de nekem tetszett. Most mentem elõször kisebb tömegû külsõvel, nevezetesen hátul speedking 2.3/ elöl race king 2.2. Jó kopottak voltak, de meggyõztek! Eddig panaracer smoke/dart volt, azt visszasírtam sárban, de amúgy elmentem ezekkel is, itt-ott driftelve. az a mínusz 350 gramm kerekenként valami más dimenzió!

a srác aki esett merida csapatmezben volt, pont elõttem bukott vagy 50 méterrel, asszem összeakadt valakivel.(erõsen úgy festett.)

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."