Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

XII. Bükk Maraton | Felsõtárkány

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3064 hozzászólás a témában

geeb

geeb

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás
A Bükkmaratont nagyon vártam mert a tavalyi tetszett, de ... már megérkezéskor letereltek a falu közepén egy utcába hogy akkor innét nem lehet tovább menni kocsival, gondoltam semmi gond versenyre jöttünk odatekerünk a rajthoz. Rajtszámot átvettük és visszamentünk átöltözni, felcuccolni. Mivel a rövidtáv rajtja 10 órára volt meghirdetve (szombaton este direkt ellenõriztem), rajt elõtt 10percel elindultunk a rajt felé mivel nem akartuk a melegben a napon aszalódni. Az odavezetõ úton közlik velünk hogy elõbb el lett indítva a verseny, hogy miért azt még mindig nem tudom. Azzal a nyugalommal hogy úgyis az áthaladástól indul az idõmérés (mint kiderült ez nem így van, hanem a rajtkor elindul az idõmérés) elkezdtünk volna a versenyt ha nem lett volna már keresztben leszalagozva a rajt. Szóval ez a rajt körüli hercehurca megadta az alaphangulatot a versenyre.
Kérdem én, miért kellett hirtelen 10 perccel korábban elindítani egy 10 órára meghirdetett versenyt, és azzal hogy a rajt területen bemondják az szép és jó, csak mi van azokkal akiket már nem engednek be autóval a rajtnál kialakított parkolóba, vagy azok már nem is számítanak? Ezzel több embernek elrontva a versenyzését, mert nem csak én jártam így.
És hogy a verseny keretes szerkezetû legyen, sikerült a végére egy olyan befutó szakaszt betenni ami még a pesti kátyús utakat is megszégyeníti, azt nem értem hogy amikor a terepet rendezték a hatalmas dózerrel akkor már nem fért bele azt a 200m-t is ledolgozni?

Azért valami jó is legyen: az energia zselé egy kellemes meglepetés volt a csomagban, a befutó után a tészta nekem jólesett, és a póló is tetszetõs, igaz elég csajos színben, így a párom meg is kapta.
" a felépülés tovább tart, mint a leépülés "

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

Salzon ez jól mûködik. (mûködött amikor voltam) Kialakítanak boxokat és ki milyen erõben érzi magát abba álljon be. Sajnos a magyar mentalitást ismerve itthon mindenki az elsõ boxban tülekedne.

Áááá dehogy, mi magyarok nem ilyenek vagyunk :D Még a rajton sem haladtunk át (mi közepesek), a rövidesek már bontották szét a kordonokat és nyomultak befele. A rendezõ szólt rájuk, hogy Helló, ezt nem kellene, meg pláne nem így.

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Butch Cassidy

Butch Cassidy

vendég

• fórumtag
  • 47 hozzászólás

Az a logika benne, hogy a befutónál sokszor 1-2 másodperc dönt, igen gyakran van sprintbefutó, s ilyenkor nem szabad, hogy megtévesszen egy versenyzõt az, hogy mondjuk akivel sprintre érkezik, a bolyból 6 másodperc jóváírással ért fel mellé.

Ez jogos, én voltam már olyan sífutó maratonon (Bieg Piastow), ahol nettó idõt mértek és miután vitézi hajrával letettem egy ellenfelet, utólag mégis õ került elõbbre, mert valami fél perccel mögöttem ment át a rajtvonalon. Valahol igazságosabb ez a rendszer, de akkor is béna.

Ezt a szegény Bükk Maratont meg tovább üldözik a szar célhelyek, eddig egyik sem volt jó és ez sem tûnik annak. Kietlen volt és barátságtalan, de a legnagyobb baja, hogy a parkolón át ment a pálya.

Luki

Luki

törzsvendég

• fórumtag
  • 515 hozzászólás
Salzon ez jól mûködik. (mûködött amikor voltam) Kialakítanak boxokat és ki milyen erõben érzi magát abba álljon be. Sajnos a magyar mentalitást ismerve itthon mindenki az elsõ boxban tülekedne.
A bringamosással teljesen egyetértek Dantéval. Sokan úgy gondolják, hogy még a tavalyi sarat is ilyenkor kell lemosniuk. + Szilváson azért is álltam másfél órát mert egyesek úgy gondolták, hogy a "sok hülye" nem azért áll ott sorba hogy kerékpárt mosson és szépen betolakodtak elénk. Egyébként eszembe jutott, hogy karókból és szalagokból ott a mosónál is sorokat kellene jövõre kialakítani hátha mûködne a dolog.
Már várom a Mátrát. (sokkal jobb a kerékpáron "szenvedni", mint reggel 6-tól este 10-ig pakolni, furikázni, úton állva integetni stb.)

Amondo

Amondo

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Ezt én is osztom, de vonatkozik a kempingbeni bringamosásra is. Legszivesebben kölcsön adtam volna a fogkefémet is a srácnak.

Amondo

Amondo

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás

Ja igen az idõmérésnél azt meg tudom erõsíteni, hogy lehetne nettó idõt mérni csak nem lehet. Tehát az idõmérõ simán képes lenne rá, ha a szabályok engednék.

Ne változtassunk a szabályon, mert akkor nem lesz tülekedés, helyezkedés, bepofátlankodás a rajtzónába. (!!) Mindenki álljon oda, ahová várja magát a versenyben. Vagy mégse?

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Dante: na ez is nagy igazság. Én csak leverettem a sár nagyját, hogy be tudjuk tenni a kocsiba, majd ma itthon a garázsban el szöszmötölök a többi részével.

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
BRINGAMOSÁS ETIKETT KEZDÕKNEK
Fogod a biciklit, s a sár nagyját levered, egyszer végigmész a gumikon, s a hajtásba tapadt mócsingokat lecsutakolod. A biciklire hagyod rászáradni a maradékot, s így teszed fel az autóra, illetve rongyokba csomagolva, a csomagtartóba. Nem frusztrálod a társaid azzal, hogy az utolsó küllõt is vegytisztára varázsolod, amikor mögötted másfél órás sor tobzódik. Majd otthon, szépen, ronggyal, kádban-udvaron elvégzed a pepecselést.

Egészen döbbenetes, hogy mit össze nem tudnak egyes emberek szüttyögni a biciklitakarítással. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Luki

Luki

törzsvendég

• fórumtag
  • 515 hozzászólás
Ja igen az idõmérésnél azt meg tudom erõsíteni, hogy lehetne nettó idõt mérni csak nem lehet. Tehát az idõmérõ simán képes lenne rá, ha a szabályok engednék.

Luki

Luki

törzsvendég

• fórumtag
  • 515 hozzászólás
A rövid táv korábbi indításával kapcsolatban annyit tudok, hogy azért lett korábbra hozva, hogy a közép táv eleje és a rövid vége ne találkozzon össze a közös szakaszon. Persze erre meg lehet mondani, hogy akkor nem kell közös szakasz, dehát sajnos az utóbbi években már nem arra megy a verseny amerre szeretnénk, hanem arra, amit a nemzeti park, erdõgazdaság stb engedélyez (és "kijelöl") azért a a 300.000 ft-ért amit elkérnek engedélyeztetési eljárás címén. A parkolást én is úgy láttam, hogy finoman szólva nem volt rendben, bár hozzá kell tennem, hogy voltam külföldön is olyan maratonon, ahol kb 3 km-re tudtunk megállni a rajthelytõl. Remélem azért jövõre sikerül nagyobb területen parkoltan az autókat a rajthely mellett.
A bringamosóról annyit, hogy ha jól tudom 6-8 db volt belõle, ami ennyi embernek kevés, de pl szilváson is másfél órát álltam sorba. Meg lehetne oldani több mosót is de ahhoz nem elég a víznyomás több nyomást pedig a vízmû nem tudott biztosítani.

Ivan Grasso

Ivan Grasso

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
Ja akkor errõl lemaradtam. Én is a rét túloldalán parkoltam! :))

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Áhhá, így már érthetõ. Logikát nem látok benne, de érthetõ :)

Az a logika benne, hogy a befutónál sokszor 1-2 másodperc dönt, igen gyakran van sprintbefutó, s ilyenkor nem szabad, hogy megtévesszen egy versenyzõt az, hogy mondjuk akivel sprintre érkezik, a bolyból 6 másodperc jóváírással ért fel mellé. Szokták még azt csinálni, hogy az elsõ blokk egy idõvel indul, s a többiek már nettó idõt kapnak. Kizártnak tartom, hogy a Salz-on nettó idõt mérnének az élbolynak. (már csak azért sem, mert volt már az is VB/VK)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

Köszi a számokat mindenkinek, ezek szerint nagyjából 50km mindenkinek. Akkor tudja valaki miért 57km-nek hirdetik a középtávot? Úgy tudom nem kellett változtatni a pályán az utolsó pillanatban.

Kellett, a Völgyfõházi hurok maradt ki, ami úgy 7-8 kilométer közötti az eredeti szintrajz alapján. Olyan szinten volt sár azon a részen a szombat délutáni vihar után, hogy a felfelé és a lefelé részét is értelmetlen lett volna benne hagyni a pályában.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
kivettek 7km-t mert járhatatlan volt, többször be is mondták a rajt elõtt :)

Ivan Grasso

Ivan Grasso

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
Köszi a számokat mindenkinek, ezek szerint nagyjából 50km mindenkinek. Akkor tudja valaki miért 57km-nek hirdetik a középtávot? Úgy tudom nem kellett változtatni a pályán az utolsó pillanatban.

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
Egész jól ment, csak a 40. km felé az élvezet és a kíváncsiság miatt nekiindultam az Ördög-oldalnak elöl középtányéron, ami megbosszulta magát. Visszaváltva kistányéron ugyan sikerült kitekerni, de innentõl eléggé görcsölgetõs voltam.

Földön kúszó szederindából volt vagy ezer. Lett egy defektem, nem is kellett tapogatva keresni a tüske helyét, mert a sziszegõ hang alapján meglett rögtön. 8 percet szervizeltem, így a végén kicsusszantam az 5 órás idõbõl.

Elõre raktam fel sárvédõt, és szerintem jól tettem, sok pocsolya volt. Meg sár. A hajtáslánc szerencsére nem állt be, de a talaj szívta az erõt, ahol lehetett, inkább a rücskös köveken mentem, mint a simának látszó süppedõs talajon.

Az idõm bruttó 5:01 lett, ebbõl 4:51 volt a mozgással töltött idõ.
Master2-ben megint 5. lettem, abszolutban meg 34. (hosszú).

A frissítõk jók voltak, de a bringamosót (állások számát) botrányosnak minõsítem. Nem tudtam kivárni a sort.

Akit érdekel, itt van a hosszútáv track by Garmin 705 (jobb felsõ sarokban váltsunk metrikusra):
Bükk 2010 hosszútáv track

csr

csr

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
Huh nekem felemás ez a Bükk alapvetõen idén itt mentem eddig a leggyorsabban, de az elején a rajtól 500m-re kaptam egy defektet, amit nem sikerült gyorsan kicserélni, mert se pumpa se belsõ nem volt nálam. 19 perc alatt abszolváltam a gumi cserét nem életem legjobb részideje az biztos, tehát teljesen az utolsó helyrõl kezdtem a felzárkózást. Igyekeztem úgy elõzni, hogy ez ne legyen probléma remélem senkit nem löktem fel közben, mert az idegességtõl nem nagyon láttam csak egy dolog forgott a szemem elõtt, hogy minél gyorsabban menni. Az esést én is láttam vagyis az eredményét lefele próbáltam mentõt keresni sikerült, mentek is. Viszont ez óriási negatívum külföldön fel alá járkálnak a mentõsök legalább 4-5 itt gyakorlatilag egy sincsen iszonyú nagy csoda, hogy eddig még nem volt ebbõl nagyobb baj. A felzárkózás egész jól sikerült 20. helyre sikerült megérkeznem és 35 perc hátrányt gyûjtöttem, kicsit sajnálom a defektet, de az XCO MK-ra ideális felkészülés volt.

Kati

Kati

vendég

• fórumtag
  • 96 hozzászólás

Nem lehet nettó idõt mérni az UCI szabályok szerint úgy tudom - a rendszer egyébként persze méri ezt is, de az eredménylistát nem lehet ez alapján elkészíteni.

Ha ez szabály, akkor nincs mit tenni. De nem tartom fair dolognak, és persze kiváncsi lennék a nettó idõeredményekre is.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Áhhá, így már érthetõ. Logikát nem látok benne, de érthetõ :)

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás
Ha nem tartozik bele pl. osztrák maraton kupa-sorozatba, akkor elvileg nem kell alkalmazni. Nálunk viszont mindhárom távon van MK kategória. De ez csak az én gondolatmenetem, utána kellene nézni szabályzatban pontosan, maratonban nem vagyok ennyire otthon... :)