Jelentkezz be Regisztrálj
XII. Bükk Maraton | Felsõtárkány
Posted 2010. August 02. - 10:23
Kérdem én, miért kellett hirtelen 10 perccel korábban elindítani egy 10 órára meghirdetett versenyt, és azzal hogy a rajt területen bemondják az szép és jó, csak mi van azokkal akiket már nem engednek be autóval a rajtnál kialakított parkolóba, vagy azok már nem is számítanak? Ezzel több embernek elrontva a versenyzését, mert nem csak én jártam így.
És hogy a verseny keretes szerkezetû legyen, sikerült a végére egy olyan befutó szakaszt betenni ami még a pesti kátyús utakat is megszégyeníti, azt nem értem hogy amikor a terepet rendezték a hatalmas dózerrel akkor már nem fért bele azt a 200m-t is ledolgozni?
Azért valami jó is legyen: az energia zselé egy kellemes meglepetés volt a csomagban, a befutó után a tészta nekem jólesett, és a póló is tetszetõs, igaz elég csajos színben, így a párom meg is kapta.
Posted 2010. August 02. - 10:22
Salzon ez jól mûködik. (mûködött amikor voltam) Kialakítanak boxokat és ki milyen erõben érzi magát abba álljon be. Sajnos a magyar mentalitást ismerve itthon mindenki az elsõ boxban tülekedne.
Áááá dehogy, mi magyarok nem ilyenek vagyunk Még a rajton sem haladtunk át (mi közepesek), a rövidesek már bontották szét a kordonokat és nyomultak befele. A rendezõ szólt rájuk, hogy Helló, ezt nem kellene, meg pláne nem így.
"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"
Posted 2010. August 02. - 10:20
Az a logika benne, hogy a befutónál sokszor 1-2 másodperc dönt, igen gyakran van sprintbefutó, s ilyenkor nem szabad, hogy megtévesszen egy versenyzõt az, hogy mondjuk akivel sprintre érkezik, a bolyból 6 másodperc jóváírással ért fel mellé.
Ez jogos, én voltam már olyan sífutó maratonon (Bieg Piastow), ahol nettó idõt mértek és miután vitézi hajrával letettem egy ellenfelet, utólag mégis õ került elõbbre, mert valami fél perccel mögöttem ment át a rajtvonalon. Valahol igazságosabb ez a rendszer, de akkor is béna.
Ezt a szegény Bükk Maratont meg tovább üldözik a szar célhelyek, eddig egyik sem volt jó és ez sem tûnik annak. Kietlen volt és barátságtalan, de a legnagyobb baja, hogy a parkolón át ment a pálya.
Posted 2010. August 02. - 10:12
A bringamosással teljesen egyetértek Dantéval. Sokan úgy gondolják, hogy még a tavalyi sarat is ilyenkor kell lemosniuk. + Szilváson azért is álltam másfél órát mert egyesek úgy gondolták, hogy a "sok hülye" nem azért áll ott sorba hogy kerékpárt mosson és szépen betolakodtak elénk. Egyébként eszembe jutott, hogy karókból és szalagokból ott a mosónál is sorokat kellene jövõre kialakítani hátha mûködne a dolog.
Már várom a Mátrát. (sokkal jobb a kerékpáron "szenvedni", mint reggel 6-tól este 10-ig pakolni, furikázni, úton állva integetni stb.)
Posted 2010. August 02. - 10:07
Posted 2010. August 02. - 10:04
Ja igen az idõmérésnél azt meg tudom erõsíteni, hogy lehetne nettó idõt mérni csak nem lehet. Tehát az idõmérõ simán képes lenne rá, ha a szabályok engednék.
Ne változtassunk a szabályon, mert akkor nem lesz tülekedés, helyezkedés, bepofátlankodás a rajtzónába. (!!) Mindenki álljon oda, ahová várja magát a versenyben. Vagy mégse?
Posted 2010. August 02. - 09:50
"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"
Posted 2010. August 02. - 09:46
Fogod a biciklit, s a sár nagyját levered, egyszer végigmész a gumikon, s a hajtásba tapadt mócsingokat lecsutakolod. A biciklire hagyod rászáradni a maradékot, s így teszed fel az autóra, illetve rongyokba csomagolva, a csomagtartóba. Nem frusztrálod a társaid azzal, hogy az utolsó küllõt is vegytisztára varázsolod, amikor mögötted másfél órás sor tobzódik. Majd otthon, szépen, ronggyal, kádban-udvaron elvégzed a pepecselést.
Egészen döbbenetes, hogy mit össze nem tudnak egyes emberek szüttyögni a biciklitakarítással.
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Posted 2010. August 02. - 09:44
Posted 2010. August 02. - 09:38
A bringamosóról annyit, hogy ha jól tudom 6-8 db volt belõle, ami ennyi embernek kevés, de pl szilváson is másfél órát álltam sorba. Meg lehetne oldani több mosót is de ahhoz nem elég a víznyomás több nyomást pedig a vízmû nem tudott biztosítani.
Posted 2010. August 02. - 09:23
Posted 2010. August 02. - 09:22
Áhhá, így már érthetõ. Logikát nem látok benne, de érthetõ
Az a logika benne, hogy a befutónál sokszor 1-2 másodperc dönt, igen gyakran van sprintbefutó, s ilyenkor nem szabad, hogy megtévesszen egy versenyzõt az, hogy mondjuk akivel sprintre érkezik, a bolyból 6 másodperc jóváírással ért fel mellé. Szokták még azt csinálni, hogy az elsõ blokk egy idõvel indul, s a többiek már nettó idõt kapnak. Kizártnak tartom, hogy a Salz-on nettó idõt mérnének az élbolynak. (már csak azért sem, mert volt már az is VB/VK)
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Posted 2010. August 02. - 09:19
Köszi a számokat mindenkinek, ezek szerint nagyjából 50km mindenkinek. Akkor tudja valaki miért 57km-nek hirdetik a középtávot? Úgy tudom nem kellett változtatni a pályán az utolsó pillanatban.
Kellett, a Völgyfõházi hurok maradt ki, ami úgy 7-8 kilométer közötti az eredeti szintrajz alapján. Olyan szinten volt sár azon a részen a szombat délutáni vihar után, hogy a felfelé és a lefelé részét is értelmetlen lett volna benne hagyni a pályában.
Posted 2010. August 02. - 09:19
Posted 2010. August 02. - 09:14
Posted 2010. August 02. - 09:10
Földön kúszó szederindából volt vagy ezer. Lett egy defektem, nem is kellett tapogatva keresni a tüske helyét, mert a sziszegõ hang alapján meglett rögtön. 8 percet szervizeltem, így a végén kicsusszantam az 5 órás idõbõl.
Elõre raktam fel sárvédõt, és szerintem jól tettem, sok pocsolya volt. Meg sár. A hajtáslánc szerencsére nem állt be, de a talaj szívta az erõt, ahol lehetett, inkább a rücskös köveken mentem, mint a simának látszó süppedõs talajon.
Az idõm bruttó 5:01 lett, ebbõl 4:51 volt a mozgással töltött idõ.
Master2-ben megint 5. lettem, abszolutban meg 34. (hosszú).
A frissítõk jók voltak, de a bringamosót (állások számát) botrányosnak minõsítem. Nem tudtam kivárni a sort.
Akit érdekel, itt van a hosszútáv track by Garmin 705 (jobb felsõ sarokban váltsunk metrikusra):
Bükk 2010 hosszútáv track
Posted 2010. August 02. - 08:54
Posted 2010. August 02. - 08:51
Nem lehet nettó idõt mérni az UCI szabályok szerint úgy tudom - a rendszer egyébként persze méri ezt is, de az eredménylistát nem lehet ez alapján elkészíteni.
Ha ez szabály, akkor nincs mit tenni. De nem tartom fair dolognak, és persze kiváncsi lennék a nettó idõeredményekre is.
Posted 2010. August 02. - 08:45