Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

XII. Bükk Maraton | Felsõtárkány

- - - - -

• Please log in to reply
3064 replies to this topic

zscsank

zscsank

újonc

• fórumtag
  • 2 posts

Nem tudja valaki, hogy a hosszú távnál kik fényképeztek a "Sziklakert" utáni egynyomoson (Bükk-fennsík utáni szakasz amely azonos a Szilvás hosszúval)

Köszönöm Bálint

De én tudom..
Hamarosan fenn lesznek elérhetõ helyen is...
Egy-kettõ már itt megnézhetõ:

Szüle-Photo | Facebook
vagy
XII. Bükk Hegyikerékpár Maratonról készült fotók | Facebook

x-iont

x-iont

vendég

• fórumtag
  • 147 posts

Köszönjük a képeket.
Viszonzásként kattintottam rólad egyet. :)

ÓÓÓ, köszönöm szépen!
Fura érzés a gép másik oldalára kerülni. :)
J
Az eddig készített összes fotóm: http://foto.nutrixxion.hu/ (a fölsõ zöld sávban lehet navigálni)

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

Mátrán biztosan tudom, hogy van ilyen. Egy haver megy ott a quaddal, aki emelett mentõzik :)

Na akkor, hogy ne a levegõbe durrogtassak:
Feltöltött kép

Feltöltött kép

LINK:
Képfeltöltés.hu - korlátlan ingyen tárhely képeidnek, regisztráció nélkül
Képfeltöltés.hu - korlátlan ingyen tárhely képeidnek, regisztráció nélkül

Ilyen mikor lesz itthon?????????????????????????????? Ez van kint a "lenézett" Szlovákiában egy versenyen (2011. Stupavsky Maraton)! Mûteni lehet a Kamionban!

Azért pl.: Most Bükkön ilyet nem láttam!

Elgondolkodtató, hogy miért járunk külföldre versenyezni, és miért nem járnak hozzánk .....

Emlékezzünk csak arra, mikor Szécsi Tomi, Buzsó és Feri elestek Szilváson 4 éve. Tomiért a Mentõ jött volna vagy 2óra mulva, és úgy imádkozták be a szervezõk BMW autójába .... 1óra után ....
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 posts

Én megmondom õszintén, itthon még nem láttam olyat hogy egy veszélyes lejtõ alján egy mentõautó, vagy egy hegyimentõs quad vagy gyalog mentõs állna!

Mátrán biztosan tudom, hogy van ilyen. Egy haver megy ott a quaddal, aki emelett mentõzik :)

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts

Én megmondom õszintén, itthon még nem láttam olyat hogy egy veszélyes lejtõ alján egy mentõautó, vagy egy hegyimentõs quad vagy gyalog mentõs állna!

Szlovákiában-Ausztriában-Csehországban-Németországban még Romániában is ez mûködik!!!!

Errõl annyit tudok mondani, hogy itt Romániában a hegyimentõk a mentõkocsik bérleti díjához képest elég kedvezményes áron vállalják, hogy besegítsenek a veszélyesebb részeken. A mentõbérlés itt is nagyon drága, de a hegyimentõk ott vannak minden versenyen, és segítenek, ha a szükség úgy hozza.

sztyopa

sztyopa

vendég

• fórumtag
  • 156 posts

Sziasztok!
Elkészültem én is a 2012-es Bükk Maraton képekkel: Nutrixxion sport táplálékkiegészítõk
Az elsõ frissítõpont elõtti, utolsó "kis" emelkedõn fotóztam. A közös szakasz legvégén, tehát van kép mindhárom távról.
Bizony voltak szenvedõ arcok, fõleg a rövid táv résztvevõi között. :) Elismerésem, becsülettel végigtekerte szinte mindenki!
J

Köszönjük a képeket.
Viszonzásként kattintottam rólad egyet. :)

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts
Nem tudja valaki, hogy a hosszú távnál kik fényképeztek a "Sziklakert" utáni egynyomoson (Bükk-fennsík utáni szakasz amely azonos a Szilvás hosszúval)

Köszönöm Bálint
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
Amatõrként minden tetszett, szép volt, jó volt.
Gabibácsi, most is lekéstem rólatok, de jövök fel! Idén már 6:54-et mentem, jövõre már találkozunk a pályán! :D
A szintidõrõl nem tudtam, de pont átcsúsztam még. Tavaly a második körön nagyon meghaltunk, most viszont már tudtam hogy mire kell számítani!
A várkút elõtti frissítõ volt az illegál? Az tényleg jól esett, köszönet érte!
Én is most próbáltam ki a H5 4:1 fehérjés szeletet, és bevált. Jobban voltam a végén mint általában. :)
A sérülteknek jobbulást!
Akit a helikopter vitt el, tudni róla valamit?

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

Ezt a hirtelen balost mi is megszívtuk ugyanígy, csak nem ütköztünk egymásnak. Nem értem ide, és még hasonló 2-3 helyre miért nem tesznek szalagot. A krétaport nemigen veszem észre 40-nél, a nyilak meg néha elég tréfásan lettek feltéve. Volt egy hely, ahol vagy 10-et láttam egyszerre, hirtelen nem is tudtam feldolgozni a sok irányt, de ott legalább volt pályabíró...és még egy dolog! Sajnos megint volt egy esés nálunk és menteni kellett. Kérjük a tisztelt szervezõket, hogy maraton elõtt tartsanak egy eligazítást a pályabíróknak, pontosan ki-hol van, melyik km-nél, rétnél stb és legyen náluk olyan telefon, amivel némi térerõt is találnak és ne kelljen vitatkozni a quadossal, hogy igenis vigye le a sérültet a hegyrõl. Olyat nem kéne neki mondani, hogy sétáljatok ide meg oda egy fejsérülttel!!! Tessék erre sokkal nagyobb hansúlyt fektetni a továbbiakban!
Azt pedig, hogy a parkolóban miért nem volt szalag, hogy tudják a népek a pusztában hová álljanak, már nem is kérdezem, mert most elfértünk, de össze-vissza álltak be helyenként...(erre jó ellenpélda a Mátra maraton, ott ez mûködik!)
A frissítõpontok hiánya szintén nagy probléma itt, ha arra megy ki a játék, hogy ki szárad ki, rendben, de ne versenyen. Korábban Zemplén maratonon ilyen extrém melegben kiraktak 5-6 sokliteres kannát az út mellé, legalább tudtam tölteni, de itt semmi 20km-en keresztül. Ha nincs a "forrásvíz kimérde", nemcsak elhullott kulacsokat láttam volna, hanem embereket is!
üdv
Kakas László
KTM Digital-Jet

Szia Laci,

Szomorúan hallom! Tudod, az a baj, hogy itthon, Magyarországon elég komolyan belesz@rnak a verseny közbeni elsõsegélynyújtásba és a komoly pálya biztosításba. És a KOMOLY pályabiztosítást, itt most ténylegesen kikelem!

Szlovákiában-Ausztriában-Csehországban-Németországban még Romániában is ez mûködik!!!!

Tényleg meg kell halni valakinek ahhoz, ezt komolyan vegyék a "nagy" versenyszervezõk!!! El kellene gondolkodni, hogy ha külföldön belefér, itthon miért nem ....

Akkor most, Mi a fontos a versenyzõ vagy a nevezési díj? Egy kicsit elbillent ez a dolog a másik irányba ....

üdv Bálint

x-iont

x-iont

vendég

• fórumtag
  • 147 posts
Sziasztok!
Elkészültem én is a 2012-es Bükk Maraton képekkel: Nutrixxion sport táplálékkiegészítõk
Az elsõ frissítõpont elõtti, utolsó "kis" emelkedõn fotóztam. A közös szakasz legvégén, tehát van kép mindhárom távról.
Bizony voltak szenvedõ arcok, fõleg a rövid táv résztvevõi között. :) Elismerésem, becsülettel végigtekerte szinte mindenki!
J
Az eddig készített összes fotóm: http://foto.nutrixxion.hu/ (a fölsõ zöld sávban lehet navigálni)

apapp

apapp

vendég

• fórumtag
  • 32 posts

Ha valaki készített a középtávról tracket, megtenné, hogy felrakja? Nézem a sajátom az nse-s honlapon lévõvel, és nem az igazi. Most vagy a gps-em sz.r, vagy...
Kösz!

bike 20120805 Bükk Maraton by atillapapp at Garmin Connect - Details
3 defekt, kb 30 percet veszítettem, pedig még elégedett is lettem volna 3:20 körüli idõvel.. :(
Köszönöm a kölcsönadott belsõket, visszaszolgáltatom..

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,091 posts

Nekem egy ilyen log jött össze a középtávról: Endomondo | Community based on free GPS tracking of sports

Kösz. Az én gps-em nemfinom, úgy tûnik. :(

OJani

OJani

vendég

• fórumtag
  • 48 posts

Nekem egy ilyen log jött össze a középtávról: Endomondo | Community based on free GPS tracking of sports

Szerettem volna én is közreadni egy hosszútávos mérést, de fél órával a vége elõtt lemerültem... Mármint a GPS, én még bírtam valahogy a célig. Éppen nem volt normális töltõm, bakker. De ha gyorsabb lettem volna...

flyingroosters

flyingroosters

vendég

• fórumtag
  • 88 posts

Én megreccsentem. Az elsõ körben jó erõben voltam, azt hittem, bõven 5 órán belül érkezem, szépen, lendületesen haladtam. A "kiskör" hegyére a mászás végén beütött a krach, megborultam. Azt sem tudtam, mi van, csak szédelegtem. Beletoltam, majd beleültem, majd beledõltem a fûbe. Rengetegen elmentek, esélyem sem volt innentõl kezdve versenyezni. Nem tudom mit baltáztam el, sokat ittam, sokat ettem, mégis game over volt. Beszenvedtem magam a célba, majd a zuhany újra emberré tett. Nagyon régen éreztem magam ennyire szarul versenyen. Umbi sokat segített, sajnálom, hogy bedõltem, köszönöm a sok vontatást!

Ami tetszett:
versenyeztünk, ó jee
nem fehér a póló (csökkennek az igényeim :D)
a Bükk fensík továbbra is szép
nevezés gördülékeny

Ami nem tetszett:
gyalázatos a pálya Bánkút után (az Ördögoldal elõtt) - mindent szétmosott az esõ
startcsomag kezd kissé minimál lenni
hatalmas hiba az utolsó frissítõ helye, ha nincs a forrásnál az "illegál-frissítõ" (nem hivatalos), nem tudom hogy jutok be a célba
unalmas a pálya, sokkal szebb helyeken lehetne vezetni

Volt egy nagy malõr is, Bánkút elõtt volt egy hirtelen balos, ami nagyon késõn volt csak észrevehetõ. 3-an vonatoztunk, s az elsõ, nem tudom, milyen megfontolásból, satufékkel reagálta le, hogy benézte. Ketten vészfékezéssel meg tudtunk még éppenhogy állni, de egy negyedik srác (aki ránk akart zárni) telibe vert (én voltam a sor végén). Sajnos esés, s váltóleszakadás lett a vége, én meg egyengethettem ki a féktárcsát. Szeretném betudni a helyzet hevének, hogy mindhármunkat elkezdett a melegebb éghajlatra küldeni, s hangosan anyázott, ha ezt esetleg olvasod, elhiheted, nem direkt volt. Nem örülök, hogy ezzel a versenyed véget ért, de szerinted mit kellett volna tennem, ha elõttem is satufékeznek?

Ezt a hirtelen balost mi is megszívtuk ugyanígy, csak nem ütköztünk egymásnak. Nem értem ide, és még hasonló 2-3 helyre miért nem tesznek szalagot. A krétaport nemigen veszem észre 40-nél, a nyilak meg néha elég tréfásan lettek feltéve. Volt egy hely, ahol vagy 10-et láttam egyszerre, hirtelen nem is tudtam feldolgozni a sok irányt, de ott legalább volt pályabíró...és még egy dolog! Sajnos megint volt egy esés nálunk és menteni kellett. Kérjük a tisztelt szervezõket, hogy maraton elõtt tartsanak egy eligazítást a pályabíróknak, pontosan ki-hol van, melyik km-nél, rétnél stb és legyen náluk olyan telefon, amivel némi térerõt is találnak és ne kelljen vitatkozni a quadossal, hogy igenis vigye le a sérültet a hegyrõl. Olyat nem kéne neki mondani, hogy sétáljatok ide meg oda egy fejsérülttel!!! Tessék erre sokkal nagyobb hansúlyt fektetni a továbbiakban!
Azt pedig, hogy a parkolóban miért nem volt szalag, hogy tudják a népek a pusztában hová álljanak, már nem is kérdezem, mert most elfértünk, de össze-vissza álltak be helyenként...(erre jó ellenpélda a Mátra maraton, ott ez mûködik!)
A frissítõpontok hiánya szintén nagy probléma itt, ha arra megy ki a játék, hogy ki szárad ki, rendben, de ne versenyen. Korábban Zemplén maratonon ilyen extrém melegben kiraktak 5-6 sokliteres kannát az út mellé, legalább tudtam tölteni, de itt semmi 20km-en keresztül. Ha nincs a "forrásvíz kimérde", nemcsak elhullott kulacsokat láttam volna, hanem embereket is!
üdv
Kakas László
KTM Digital-Jet
kaklac

tsanyi

tsanyi

vendég

• fórumtag
  • 38 posts

Ha valaki készített a középtávról tracket, megtenné, hogy felrakja? Nézem a sajátom az nse-s honlapon lévõvel, és nem az igazi. Most vagy a gps-em sz.r, vagy...
Kösz!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

ox ob-t meg már nyertem, köszi, nem kihívás.

Jajj, elnézést, nem tudtam, hogy Andrishoz van szerencsém, de véletlenül nem Londonban vagy már? :D :o
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Luki

Luki

törzsvendég

• fórumtag
  • 515 posts
Azt gondolom, hogy a rövid táv pont arra van, hogy bármelyik hétvégi bringás tekerjen egy jót, aki pedig kicsit komolyabban gondolja, menjen közepet, ott már vannak technikásabb részek is. A Szilvás, Bükk, Mátra rövid táv ezt a célt szolgálja, a Duna valóban kicsit más tészta, ott van olyan szakasz, ami hobbibringásnak talán kicsit meghaladja a képességeit.
A díjazásra visszatérve valóban jó lenne, ha lenne keret komolyabb "jutalmazásra", de ma M.o-n mountain bike versenyt szervezni egyáltalán nem a "megélhetési versenyszervezésrõl szól" ahogy valaki írta. A T-s idõszak adott valamelyest egy biztonságot ennek a 4 versenynek, azóta (és elõtte) arról szól a dolgot, hogy hogyan lehet legalább 0-ra kihozni egy ilyen rendezvényt. Amikor 12 éve elkezdtük az elsõ Bükkmarcit szervezni, azt hittem, hogy kiforrja magát, lesznek sponzorok, biztos háttér és talán sikerül egy Salzhoz hasonló színvonalat megteremteni. Sajnos ma már látom, hogy ez itthon mission impossible. (ehhez persze az is hozzátartozik, hogy amikor 2000 körül voltam kint Salzkammergut maratonon a rövid táv nevezése majdnem annyiba került mint idén a 4 Top Maraton együtt.)

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,091 posts
Kösz!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
szvsz egy rövidnek meg pont ilyennek kell lennie, és nem olyannak mint a dunán. tudom nekem sem volt kihivás, de nekem sem a röviden kellett volna lekvárkodni sem itt (tavaly) sem a dunán. aki egy kocsmábajárós bulibringásnál többet bringázik, az bárki teljesíteni tud egy topmarton közepet, legfeljebb kicsit meg kell erõltetni magát. jó tudom akkor pofázzak ha én is ismét közepeket nyomok. :) de ha tudok menni mátrára. úgy is lesz.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts

muszáj a rövidtávnak könnyûnek lennie, mert akkor hol mennének a kezdõk/nyugdíjasok/stb?
azt meg nehéz megoldani, hogy legyen egy light-os rövidtáv meg egy hardcore :(

mondjuk a szervezett túrákon. a verseny az azért verseny, mert van elsõ meg utolsó. mondjuk az olimpián kisebbek a rövitávon a gátok? :) vagy a 100 méteres síkfutáson lehetne lejtõsebb a pálya, mint a 400on. szóval ha a dunán lehet hardcore a rövid, akkor itt miért országútiztunk kb. végig lefelé?
ráadásul ez a gyors, sodrós, kanyargós lefelé azért talán veszélyesebb is volt, mint egy-egy lassabb, de meredekebb, technikásabb erdei lefelé. a rajtnál körülnézve sem sok nyuggert láttam, sõt a középen több turista felfogású ember indul.