Jelentkezz be Regisztrálj
XII. Bükk Maraton | Felsõtárkány
Posted 2013. August 06. - 08:17
Félre érted, neki nem azzal volt a baja, hogy lezárták, hanem hogy tojtak a szabályzatra és ezt elõre nem közölték. A másik meg,hogy ki milyen tempóval megy, ahhoz a égadta világon senkinek sincs semmi köze. Meló mellett én is csak " tekergetek" és jobban érzem magam, mint rövid távon sípoló fejjel közlekedtem.
Posted 2013. August 05. - 23:13
Posted 2013. August 05. - 23:04
Annak meg mi értelme???
"Mi a középtávot nyomtuk, nem voltunk még ezen a pályán, de többet nem is leszünk, ezért kár elautózni idáig. A frissítõpontok rendben voltak, a többivel meg nem foglalkoztunk, rajtcsomagot kár is adni, szvsz. Remélem a Mátra Maraton pályája érdekesebb ennél. A szint 1545 lett nekem, nem tudom minek fárasztják magukat az 1900m kiírással"
Nem érte,mi volt a baj a pályával?Ha túl könnyû,lehet nevezni a hosszú távra,vagy lehet menni külföldi maratonokra!
Posted 2013. August 05. - 22:26
Race, no Rest!
Posted 2013. August 05. - 22:17
Nem akarok az érzékeny lelkedbe gázolni, de miért nevezel versenyre, mikor csak tekerészel? A verseny arról szó, hogy a legrövidebb idõ alatt érj a célba, nem arról vajon költ már a pompos taplóbagoly és azt nézegessük.
Csak hogy helyén kezeljük a dolgokat, és olyan dologért reklamáljunk, ami jogos.
Más:
Én két éve nem indultam Top Maratonon, és még élek.
A BRM 600-on megsérült a térde amin a 24h solo sem javított és okosan úgy döntött hogy nem forszírozza a tempót csak amolyan rehabosan teker.
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2013. August 05. - 22:06
Én a frissítõbõl "le hoztam" az ott kapott izot, és megmutattam Laciéknak. Valóban a vízzel lehetett a baj, ám ez az általuk forgalmazott terméket hozza sz@arba! Ekkor szóba került az izo sûrûsége is, amire azt mondták, hogy adtak elég tablettát... Nekünk Bényén még úgy is jó volt az arány, hogy maradt a csapatnak még tartalékba is bõven!
Ez elég kínos.
A célnál frissítettük a csapattársakat, de részvétem a külön szupportot nem intézõ versenytársaknak: két asztalnyi területrõl nem lehet ellátni egyszerre teszem azt 10 embert, többet pláne.
Race, no Rest!
Posted 2013. August 05. - 22:00
Ott is van limit idõ, de kicsit másképp van lekommunikálva. Úgy 5 hónappal a verseny elõtt lehet tudni minden szükséges információt
Erre itt nincs pénz.
Race, no Rest!
Posted 2013. August 05. - 21:56
A pálya jelölése tényleg hibátlan volt! A frissítõk megfelelõ mennyiségben álltak rendelkezésre, az emberkék a frissítõknél nagyon kedvesek voltak és rendben ellátták a dolgukat. Jól jött a szivacs és meglepetésemre az Ördög-oldal tetején is szinte jéghideg volt még az innivaló.
Két észrevételem van:
1) Miért nincs a rajt/cél területen lévõ frissítõnél pumpa/láncolaj? Ha a hegyre fel lehet vinni, akkor az 50 m-re lévõ sátorból miért nem lehet ide is eljuttatni egyet-egyet? A problémát végül is megoldotta egy kedves segítõ aki elsétált és hozott a Motorex sátorból egy mûhelypumpát. Csak az nem tetszett, hogy közben hallottam olyan megjegyzést más segítõktõl, hogy "ez egy frissítõ, nem szervízpont, pffff..."
2) Az izo iszonyatos ízûre sikerült. Nem B. Laciékat akarom lehúzni mert szeretem ezt a terméket (habár szerintem a koncentrációján lehetett volna még dolgozni), hanem a víz amivel be volt keverve az max talajvíznek volt jó. De az is lehet, hogy az volt, mert ugyanolyan ízû volt mint az a víz ami a Rajt/Cél területen a slagból folyt. Még most is érzem az ízét a számban...
Mivel egészségesen antiszoc vagyok, és a versenyen kívül nem érdekel sem a szpíker, sem a zene, sem a tombola, sem a gagyi póló, sem a szegényes rajtcsomag, sem az eredményhirdetés, sem a kaja, sem a bringamosó, sem semmi, így a többirõl nem tudok érdemben nyilatkozni. Viszont az elvárásaim ennek megfelelõen alacsonyak - de annak a pár dolognak a helyén kell lennie. Itt 90%-ban a helyén volt.
Én a frissítõbõl "le hoztam" az ott kapott izot, és megmutattam Laciéknak. Valóban a vízzel lehetett a baj, ám ez az általuk forgalmazott terméket hozza sz@arba! Ekkor szóba került az izo sûrûsége is, amire azt mondták, hogy adtak elég tablettát... Nekünk Bényén még úgy is jó volt az arány, hogy maradt a csapatnak még tartalékba is bõven!
Posted 2013. August 05. - 21:55
Aztán 4,5óra regeneráló bringázás után arra a kérdésemre, hogy miért lett lezárva a pálya, olyan válaszokat kaptam, hogy az "az extrém hõségre való tekintettel" ; "én vagyok a fõbíró, különben is azt csinálok amit akarok...".
Nem akarok az érzékeny lelkedbe gázolni, de miért nevezel versenyre, mikor csak tekerészel? A verseny arról szó, hogy a legrövidebb idõ alatt érj a célba, nem arról vajon költ már a pompos taplóbagoly és azt nézegessük.
Csak hogy helyén kezeljük a dolgokat, és olyan dologért reklamáljunk, ami jogos.
Más:
Én két éve nem indultam Top Maratonon, és még élek.
Race, no Rest!
Posted 2013. August 05. - 21:54
Amúgy komolyabbra fordítva a dolgot, a középtávon nekünk alapvetõen jók voltak a tapasztalataink, a pálya talán kicsit jobban szét volt járva mint tavaly, több volt a keréknyom, különösen a második kör vége felé a lefelé tartó szakaszon. Valóban nem ez a legizgalmasabb TOP maraton pálya, de ennek ellenére jót versenyeztünk és köszönjük a szervezõknek. :-)Sajnáljuk, hogy ennyi rossz tapasztalatot lehet olvasni a hosszúsok részérõl, jó lenne, ha legközelebb senkinek nem kellene rossz szájízzel távoznia.
A magán-tapasztalat meg: van még hova erõsödni meg ügyesedni :-)
Posted 2013. August 05. - 20:12
Mi a középtávot nyomtuk, nem voltunk még ezen a pályán, de többet nem is leszünk, ezért kár elautózni idáig. A frissítõpontok rendben voltak, a többivel meg nem foglalkoztunk, rajtcsomagot kár is adni, szvsz. Remélem a Mátra Maraton pályája érdekesebb ennél. A szint 1545 lett nekem, nem tudom minek fárasztják magukat az 1900m kiírással
A rövid meg 1200, höhöhö, legalábbis Ádám mindig azt mondogatta
Jó volt az 700-nak.
Posted 2013. August 05. - 19:50
Posted 2013. August 05. - 18:37
A múltkor a 24 órás na ott volt por! Itt ahhoz képest látni lehetett!
Azért amikor 10 másodperc alatt eljött 20-25 ember, lett itt por rendesen.
pl.: Nutrixxion táplálékkiegészítõk/foto/2013/MTB/0804-BukkMaraton/bukk-0333
Posted 2013. August 05. - 18:20
Sziasztok!
Ilyen poros versenyhez még nem volt szerencsém, gratulálok a teljesítõknek!
1370db kép: Nutrixxion fotók
Az elsõ mászás közben lévõ rövid lefelén készítettünk 2 képet is a szerencsésebbekrõl (mindhárom táv).
Ezt követõen a befutónál is exponáltam 430db fotót, itt kb. a rövidtáv 1. felérõl maradtam le.
Jani
Posted 2013. August 05. - 17:59
Ilyen poros versenyhez még nem volt szerencsém, gratulálok a teljesítõknek!
1370db kép: Nutrixxion fotók
Az elsõ mászás közben lévõ rövid lefelén készítettünk 2 képet is a szerencsésebbekrõl (mindhárom táv).
Ezt követõen a befutónál is exponáltam 430db fotót, itt kb. a rövidtáv 1. felérõl maradtam le.
Jani
Posted 2013. August 05. - 17:00
Amikor a versenyszabályzatot olvasom, még most is alaposan felmegy bennem a pumpa. Már hívott az MKSZ-tõl egy illetékes, s kezdésnek nem rossz az irány, de amikor ezt olvasom a szabályzatban: (Hivatalos személyek és feladataik) Fõbíró: A Fõbíró ellenõrzi a verseny lebonyolítását, azt hogy a verseny megfelel-e a szabályzatban, valamint a versenykiírásban foglaltaknak. Amennyiben a versenyzõk testi épségét súlyosan veszélyeztetõ rendezési hiányosságot, vagy a verseny biztonságos lebonyolítását veszélyeztetõ körülményt észlel, a versenyt leállíthatja, ill. a verseny elindítását is megakadályozhatja. Természetesen ez egy gumi-paragrafus, amivel lehet élni, s mint látjuk, rendszeresen visszaélni, alig leplezett szervezési könnyítések céljával (értsd: minek annyi ember kint a pályán pár õrült hosszútávos amatõr miatt? Mekkora plusz ráfordítás már!). Teljesen egyértelmû, hogy az inkriminált jogszerûtlen intézkedés (a magyar jogrend szerint is a joggal való visszaélés is jogszerûtlenség) indokolatlanul sújtja, sújtotta a hosszútávos üldözõbolyt, hiszen a sérülések, ájulások, stb. zöme a versenybírók/szervezõk szerint is a közép illetve rövidtávosok között fordult elõ (én személy szerint egyetlen sérült vagy egészségileg egyéb módon károsult hosszútávosról sem tudok), tehát ha valahol, akkor a másik két távon kellet volna e szabály szeint beavatkozniuk. Ezzel nagy hibát követtek el, ami miatt nyilvánosan elnézést kell kérniük az érintett körtõl, és visszafizetni a nevezési díjat (ez a minimum, még kártérítést is követelhetnénk a nem vagyoni kárunk miatt, ami az elmaradt verseny /rövidítés és automatikus hátrasorolás/ illetve kerékpározási élmény ellentételezése lenne).Örülök az elszántságodnak, remélem sikerül eredményt elérni, annak ellenére, hogy engem most nem tudtak átverni.
Lehet, hogy tavaly nekem is elszántabbnak kellett volna lennem és nem megállni Nagy Ádám kitérõ válaszainál. Megtaláltam a tavalyi verseny utáni elsõ felháborodott üzenetemet: 2012-08-05, 15:54
Szóról-szóra aktuális lett sajnos most is.
Posted 2013. August 05. - 15:12
1. plusz frissítõpont a második körön
2. kiváló pályajelölés: (bár ezzel tavaly sem volt gondom) sok helyen le volt vágva a fû is, ahol a pályát érintette
3. bringamosó már állványt is kapott
4. fürdési lehetõség: 2 zuhanyzóval, és még sárban sem kellett tocsogni, mert betonos aljzatot is kapott
Az izó ízét én is találgattam, de nekem megfelelt, mert úgy éreztem, hogy elég jól elveszi a szomjam.
Posted 2013. August 05. - 13:39
Két észrevételem van:
1) Miért nincs a rajt/cél területen lévõ frissítõnél pumpa/láncolaj? Ha a hegyre fel lehet vinni, akkor az 50 m-re lévõ sátorból miért nem lehet ide is eljuttatni egyet-egyet? A problémát végül is megoldotta egy kedves segítõ aki elsétált és hozott a Motorex sátorból egy mûhelypumpát. Csak az nem tetszett, hogy közben hallottam olyan megjegyzést más segítõktõl, hogy "ez egy frissítõ, nem szervízpont, pffff..."
2) Az izo iszonyatos ízûre sikerült. Nem B. Laciékat akarom lehúzni mert szeretem ezt a terméket (habár szerintem a koncentrációján lehetett volna még dolgozni), hanem a víz amivel be volt keverve az max talajvíznek volt jó. De az is lehet, hogy az volt, mert ugyanolyan ízû volt mint az a víz ami a Rajt/Cél területen a slagból folyt. Még most is érzem az ízét a számban...
Mivel egészségesen antiszoc vagyok, és a versenyen kívül nem érdekel sem a szpíker, sem a zene, sem a tombola, sem a gagyi póló, sem a szegényes rajtcsomag, sem az eredményhirdetés, sem a kaja, sem a bringamosó, sem semmi, így a többirõl nem tudok érdemben nyilatkozni. Viszont az elvárásaim ennek megfelelõen alacsonyak - de annak a pár dolognak a helyén kell lennie. Itt 90%-ban a helyén volt.
Posted 2013. August 05. - 12:01
Posted 2013. August 05. - 11:20
Hivatalos levél ment az MKSZ felé e-mailben, ma postára adom tértivevényesen is. Nemleges válasz esetén fordulhatok bírósághoz. Ha eredményt sikerülne elérnem, azt igyekszem minden károsultra kiterjeszteni. Jó lenne, ha jövõre már más lenne a hozzáállás a szervezõk részérõl. Indulni ugyan a történtek után nem fogok (hacsak nincs vasbeton szilárdságú konkrét garancia MINDEN induló számára), de akik akkor indulnak, talán nem szopnak ekkorát, nem ábrándulnak így ki.
Örülök az elszántságodnak, remélem sikerül eredményt elérni, annak ellenére, hogy engem most nem tudtak átverni.
Lehet, hogy tavaly nekem is elszántabbnak kellett volna lennem és nem megállni Nagy Ádám kitérõ válaszainál. Megtaláltam a tavalyi verseny utáni elsõ felháborodott üzenetemet: 2012-08-05, 15:54
Szóról-szóra aktuális lett sajnos most is.