Jelentkezz be Regisztrálj
XII. Bükk Maraton | Felsõtárkány
Írta 2007. augusztus 06. - 13:53
Nem úgy nézek ki mint akit 2 hónapja operáltak, igaz?
www.szaguldoviragok.hu
Írta 2007. augusztus 06. - 13:44
Nem vagyok ebben járatos, de egyik kollégámat tavaj decemberben mûtötték. Gyakorlatilag a jobb térdén szinte minden cucc, mai a mozgásért felelõs, elszakadt részben, vagy teljesen. Ma már fut, bringázik és a járásán nem látszik semmi. Ja, és 45 éves!
Na persze õt nem tudták úgy felspécizni, hogy a másik térdét is megmûttesse! Mint egyesek.. Ugye?!
Írta 2007. augusztus 06. - 13:40
Az enyém a Sportkorházban orvos.Látod Hotmaat! Mindenki segít! Említettem Neked, hogy van még doki a tarsojomba! Viszont az maszek, tehát minden megmozdulása a bankszámládat apasztja. Kell?
De manapság mindenkinek adni kell, nem? Csak a maszek orvos szabott árral dolgozik, a kórházinak meg annyit adsz amennyit a lelkiismereted és a pénztárcád diktál
www.szaguldoviragok.hu
Írta 2007. augusztus 06. - 13:38
Üdv!
Összemûveltem egy galériát, meg lehet tekinteni a képeket...Nincs túl sok, fõként rövid és középtávosokról van...elõre szólok, hogy vmilyen okból (béna vagyok, nah...bocsi érte:zawstydzo) a célba érkezõk jó nagy része kicsit sötét lett. Azért remélem lesz aki talál magáról jó képet is.:zawstydzo:o
http://ingyenesfotot...s.php?album=146
126-os kép, én, lepusztulva a verseny után a maradék vizet iszogatom.
Írta 2007. augusztus 06. - 13:37
Írta 2007. augusztus 06. - 13:31
Én tudok neked jó orvost ajánlani!Na erre a részére a storynak én is kiváncsi lennék, mert még együtt mentünk le rajthoz illetve egész pontosan mi egy fél percel késõbb, azt utánna nem is láttunk, csak akkor amikor mi már mentünk kocsival haza te meg még a kocsikhoz.
Zsizsi a térddoki szabin van megszívtam csak 22-én tudok menni hozzá. Most nagy erõkkel keresek olyat aki nincs szabin:p
Engem is õ operált! Ha érdekel priviben elküldöm az elérhetõségét.
www.szaguldoviragok.hu
Írta 2007. augusztus 06. - 13:25
Az esõnek nem örültünk, amikor a rajtászomot akartuk felvenni, olyan jégesõ kapott el minket, hogy vissza kellett fordulni. De én úgy voltam vele, hogy amíg nem úszni kell, én elindulok. :-) Közben a Berkes Jani folyamatosan hívogatott, hogy milyen az idõ, mert õ utálja a sarat!
Két haverommal vágtunk neki a középtávnak, aminek az útvonala jódarabig ismerõs volt, már voltam itt tavaly is. A közép- és a hosszútáv elsõ frissítõje 23 kmnél volt, egy jókora mászás után. Itt még minden szép és jó volt, másztunk tovább még egy picit, majd a hosszútáv elvált és indul nekünk egy jó kis lejtõzés. Hát az egyik lejtõ kifogott rajtam. Kb. 31-32 km-nél egy vízátfolyás volt a lejtõn, jó széles és mély, ezt nem sikerült jól vennem és úgy elszálltam, mint a gyõzelmi zászló. (Öszintén hálás lettem volna, ha ez ki van táblázva.) Az egyik haverom mögöttem jött, õ mesélte, hogy tulképpen nem is repültem, inkább simán a földhöz vágódtam. Tápászkodtam fel, közbe meg mondogattam, hogy mennyire fáj a fejem. Tuti hogy agyrázkódást kaptam, mert nem éreztem, hogy bevágtam volna, csak nagyon fájt. Kicsikét sokkos is lehettem, legalábbis eléggé kivoltam. Lejött a lazúr a bal térdemrõl, a bal könyökömrõl és nagyon fájt a bal vállam és a jobb kezem. Néhány perc pihi után megdumáltuk, hogy (örökhála a szinttérképnek a rajtszám hátoldalán!) lecsorgunk még amennyi van és a második frissítõnél majd kiderül, hogy mi van velem. Felsõtárkányban, a frissítõnél egészen jól voltam. A fejemnek semmi baja, a lábam is jól volt, a bal vállamat nem kellett úgy terhelnem, hogy fájt volna, egyedül a jobb hüvelykujjam érezte magát vacakul, mert vele kellett váltanom. Na az nem volt vicces! De egy ilyen apróság már nem fog feltartani!!! :-) Irány tovább! Itt megint elbúcsúztunk a rövidtávtól és megnyertünk egy DH-pályát felfelé! Jóformán végig tolás volt, ott csak a hosszútávosok tekertek, akik itt kezdtek minket beérni. De csak a java, kb. 5 terminátor hagyott el minket. A harmadik frissítõnél nagyon megtetszettem egy fotósnak (na igen, a bal lábam és a bal könyököm csurum vér volt, bár Tárkányban lemostam), készített rólam 2 fotót. (hol vannak? Nagy SE-s polóban volt) Ezután már élvezetesebb volt a pálya, mert felváltva emelkedett és lejtett, ezt már jobban bírtuk, majd jött a végsõ lejtõzés. A telkek melletti emelkedõt nagyon utáltam, de majdnem a tetejéig bírtam (pedig már nagyon lowbattery voltam) Itt még elhagyott egy-két hosszútávos. A patakon én sem mertem már áttekerni, mondtam a fotósnak, hogy bocs, de már estem akkorát, mint az ólajtó, én ugyan meg nem kockáztatom. Aztán a Lacival beszélgetve betekertünk a célba! Bíró Ádám bemondta a nevem , hogy a Master 1-ben a 9. lettem, szóval ezt tudom. Kb. négy óra az idõm, persze a kilóméteróra a pihiket nem számolja, így ez nettó idõ. Megkerestem az elsõsegélyt, ahol nagyon aranyos mentõsök láttak el. No persze amikor a nedves gézzel kitörölte a sebeimet, kibírtam röhögés nélkül. Beszélgettünk, kiderült hogy a legtöbben hasonló sérüléseket szereztek, de akadt súlyosabb, törések is, mást meg kórházba is kellett szállítani. A doki szerint más bajom nincs. Az agyrázkódás nem lehetett olyan súlyos, mert nem volt se hányingerem, nem is szédültem. A legtöbb baj estére jött elõ. Alig tudtam aludni. Erõsen gondolkoztam, hogy be kéne mennem a balesetire, hogy megröntgenezzék a lapockámat, mert az fájt nagyon. De ha eltört volna, a verseny folytatásában úgyis elmozdult volna, szóval max elrepedt, de talán az sem... Majd elmúlik. Van egy raklap krémem, kenem vele a sérüléseket szorgalmasan.
Más: Nagyon jó volt szerintem, hogy a pólókat már az elején fel lehetett venni. Az ajándék törölközõ is kedves apróság, imádom az ilyeneket! A pályakijelölés kicsit ötletszerû volt, néhol nagyon pontos volt, máshol kilómétereken át semmi. Volt hogy a mögöttem jövõ srácok kérdezgettek, hogy biztosan jófele jövünk-e? De én a sok kerékpárnyomra mutogatva bizonygattam, hogy csak erre lehet a pálya.
Az idõjárás jó volt, jövõre is ilyen legyen!
Írta 2007. augusztus 06. - 13:08
Így aztán a középmezõny elejét nem értem utol. De szépen fúrtam magam elõre. Tetszett a menet.
A szalagozás néhol tényleg érdekes volt, de nem vétettem el egyszer sem az irányt, viszont két helyen is megálltam, hogy akkor most merre?
Ez van. Viszont könnyen ment, jól éreztem magam, nem hajtottam szét kis testem. Igaz nagyon nem is volt miért, mert ha ráragadtam vkire, hogy na most aztán egy jót meccselünk, az vagy felfelé fáradt el, vagy a lefeléket nem bírta. A legmeglepõbb egy Cinellis srác volt csili-vili carbon géppel, olyan fosti tempóban ment lefelé, hogy komolyan meglepett! Azt hittem letértem a kijelölt útvonalról és egy túrázóba botlottam.
Hát ennyi! Grat mindenkinek aki végignyomta.
Írta 2007. augusztus 06. - 13:06
Zsizsi, te merre jártál, nem is láttalak többet a rajt elöttõl...
Na erre a részére a storynak én is kiváncsi lennék, mert még együtt mentünk le rajthoz illetve egész pontosan mi egy fél percel késõbb, azt utánna nem is láttunk, csak akkor amikor mi már mentünk kocsival haza te meg még a kocsikhoz.
Zsizsi a térddoki szabin van megszívtam csak 22-én tudok menni hozzá. Most nagy erõkkel keresek olyat aki nincs szabin:p
Írta 2007. augusztus 06. - 12:58
Zsizsi, te merre jártál, nem is láttalak többet a rajt elöttõl...
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Írta 2007. augusztus 06. - 12:34
Írta 2007. augusztus 06. - 12:12
Írta 2007. augusztus 06. - 12:06
A sebesség mindent megold.
Írta 2007. augusztus 06. - 11:40
Írta 2007. augusztus 06. - 11:27
Írta 2007. augusztus 06. - 11:11
Jól ráfejeltél a szombati napra! Hosszútáv, meg macskajaj?!
Írta 2007. augusztus 06. - 11:07
Én probálkoztam, de nem hagyta magát Meg a törülközõs lányoknak is mondtam, hogy törcsi helyett nem lehetne inkább téged megkapni. De csak mosolyogtak kedvesen. Valszeg nem én voltam az egyetlen aki beprobálkozott náluk.
Ez meik kanyar is volt pontosan?
Szerintem mikor elsõ mászából mentünk lefele, és leérsz egy aszfaltútra (amin) balra (kanyarodsz, és az alájn emberek álltak).
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Írta 2007. augusztus 06. - 10:34
Annak ellenére, hogy többnyire ott tekerünk, de sosem én megyek elõl, csak követek valakit...
Na igen, a problémák a "hosszútáv-magánya-szindróma" beütése után kezdõdnek. (a Bánkút-1 elõtti elkavarást viszont hárman hajtottuk végre, s én mentem harmadiknak)
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Írta 2007. augusztus 06. - 10:30
egy ficko fekete nadrág zöldes felsö szürke bicajos kép érdekelne
Írta 2007. augusztus 06. - 09:54
Annak ellenére, hogy többnyire ott tekerünk, de sosem én megyek elõl, csak követek valakit...Egyébként én is találkoztam a középtávon szél által felfújt nyíllal, de hát itt viszonylag sok ember között tekerünk, nehezebb eltévedni.